2021-01-19
去前純粹因為見到山寨米奇老鼠覺得得意所以泥, 既然而家疫情去唔到主題樂園(T ^ T), 見下個山寨既先都開心下ƪ(˘⌣˘)ʃ; 加上覺得係街既食店等候時間比較耐, 所以試下樓上cafe Cafe都唔算難揾, 一入大廈門口已經有餐廳指示牌, 行樓梯上兩層就係; 而去到都唔使等位去到門口已經覺個feel幾復古下(´∀`=)Woooo~ 完全入到去係俾個環境吸引灑! ♪(´ε` )成裝潢都係行美式懷舊風, 成個舖入面都好多懷舊擺設~ 暗暗既調光令人感覺閒適~ 雖然main course得幾個款式, 但西餐泥講都算元化,有意粉, 沙律甜品都有(*・ω・)ノ蛋黃卡邦尼意粉@$108講到個環境幾吸引, 都要入番正題評下啲野食٩( ᐛ )و先講賣相, 賣相係唔錯中間貨真價實有個全蛋黃係中央! (都係令賣相加分位♪(´ε` )) 零碎既肉碎都裝飾灑成碟意粉嘻嘻不過呢味道方面, 成碟意粉比較差勁既地方就係太鹹, 感覺似鹹蛋醬意粉多啲@@其實唔係因為味道太鹹, 卡邦尼醬算係完美與意粉交融剛剛好無好漏既感覺~ 加上蛋黃撈肉碎都撈麵食, 成個配搭係岩岩好既(*゚▽゚*)另外, 份量泥講我就覺唔太夠喇~烤酸種
加上覺得係街既食店等候時間比較耐, 所以試下樓上cafe
去到門口已經覺個feel幾復古下(´∀`=)
Woooo~ 完全入到去係俾個環境吸引灑! ♪(´ε` )
蛋黃卡邦尼意粉@$108
講到個環境幾吸引, 都要入番正題評下啲野食٩( ᐛ )و
另外, 份量泥講我就覺唔太夠喇~
烤酸種麵包配甜番薯條@73
呢碟係朋友的餐, 而我只係試左番薯條
薯條唔算脆不過好重蕃薯味
係度食最得意莫過於好似去左樂園咁chill喇哈!
店舖都佈滿復古裝飾( ͡° ͜ʖ ͡°)
整體泥講, 懷舊風既裝潢加上暗暗的調燈令人係cafe一個下午都好舒服幾relax (о´∀`о), 但食物既既份量就比較唔夠食, 而且調味可以更好
而本身店舖係要收加一, 但賣單果時就九折番
如果想同朋友假日chill下, 呢間cafe算唔錯( ๑・̑◡・̑๑)