2020-10-13
星期五約朋友聚餐,揀左黎依間主題幾特別嘅樓上cafe。因為見近排好似都多人介紹,穩陣起見我同個fd都係book定位先,我地7:15左右黎到,見都未算係好多人。不過再晏啲嘅時候餐廳就已經坐滿。裡面室內環境偏昏暗,一入到去見到周圍都頗多擺設,牆身有塗鴉,最特別係有部電視機播住舊式卡通片。成間餐廳主題幾特別,sell懷舊風,岩哂黎打卡。夜晚黎有set dinner可以揀,包左沙律或餐湯、一杯飲品同埋甜品。我同朋友揀左一個set dinner (海鮮番茄意大利飯)然後再單點一份烤雞沙律同埋黑松露薯條。覺得野食分量都多,兩個人都食到好飽。而且食物質素唔錯,佢嘅烤雞沙律係偏日式,落左胡麻醬,除左菜仲有碎蛋,覺得幾好食同埋幾fresh。至於個飯嘅配料有蝦、青口、魷魚同埋車厘茄,飯嘅口感煮得唔錯,有少少濕潤同埋味道亦唔會過酸。而薯條熱辣辣,本身已經有啲黑松露喺上面,再點埋個醬,令到味道更加濃郁。至於甜品部分係Affogato,另外亦都可以加錢換其他甜品,不過我覺得依個唔洗加錢已經好正,咖啡配埋雪糕絕對係雙重享受。整體黎講,間cafe裝潢同佈置都好特別,見到都幾多客人有影相,而且食物好味同埋分量都足夠,
整體黎講,間cafe裝潢同佈置都好特別,見到都幾多客人有影相,而且食物好味同埋分量都足夠,覺得幾適合同朋友聚餐。餐廳有收加一,我同朋友最後埋單每人大概食左$177。