2022-12-15 53 瀏覽
銅鑼灣高質樓上cafe 裝修好有特色超多打卡位而食物質素亦好不錯 絕對值得一試🔥🌟西班牙蒜片大蝦配法包大蝦份量好多 蝦肉亦非多彈牙蒜香味撲鼻香 法包蘸埋個汁食 超惹味👍🏻🌟西班牙黑毛豬鞍配雜莓燒汁黑毛豬鞍肉質鬆軟又多汁 而且醃得好入味配上雜莓燒汁更提鮮💯伴碟有口感軟滑既薯蓉😋🌟龍蝦汁大蝦意粉賣相好靚 龍蝦汁味濃 鮮味十足 Pasta 煮得剛好無overcooked仲好掛汁而大蝦亦開左邊方便食用👍🏻🌟青檸檸檬梳打🌟菠蘿百香果梳打兩杯梳打飲落都好清新解膩 💯
銅鑼灣高質樓上cafe

🌟青檸檸檬梳打
🌟菠蘿百香果梳打
兩杯梳打飲落都好清新解膩 💯
2022-12-15 47 瀏覽
店內充滿復古風味,玩味十足嘅餐廳,窗邊位置較光亮,店內裡面較昏暗有氣氛~🍖牛肉丼配溫泉蛋飯 $78溫泉蛋一定要流心,同飯撈混一齊~帶有治癒感覺牛肉質感彈牙,飯原本已經有牛汁,配埋蛋汁一齊更加好食!🍝鴨肉絲香草鴨油意粉 $93鴨肉意粉都幾香,意粉好掛鴨油略為硬身少少餐湯及紅茶/ Lunch Set 飲品半價🍵Matcha Latte $48抹茶味道濃郁~有靚靚拉花~☕Latte $48咖啡味道偏堅果香味~🍰伯爵茶蛋糕配雜莓 $53伯爵茶味道超濃!又唔會太甜唔會太膩,配上雜莓可以平衡返食甜品嘅感覺~
🍖牛肉丼配溫泉蛋飯 $78
溫泉蛋一定要流心,同飯撈混一齊~帶有治癒感覺
牛肉質感彈牙,飯原本已經有牛汁,配埋蛋汁一齊更加好食!
🍝鴨肉絲香草鴨油意粉 $93
鴨肉意粉都幾香,意粉好掛鴨油略為硬身少少
餐湯及紅茶/ Lunch Set 飲品半價
🍵Matcha Latte $48
抹茶味道濃郁~有靚靚拉花~
☕Latte $48
咖啡味道偏堅果香味~
🍰伯爵茶蛋糕配雜莓 $53
午餐
  • 伯爵茶蛋糕配雜莓
  • Matcha Latte
  • 鴨肉絲香草鴨油意粉
  • 牛肉丼配溫泉蛋飯
今日介紹呢一間餐廳屬於玩味咖啡店,餐廳嘅裝修以懷舊風格為主,入面放啲左唔同嘅復古擺設,例如水晶燈、懷舊電視等等,當然唔少得餐廳嘅靈魂人物米奇老鼠。🌟蘋果釀全雞配香草蜜糖 $248呢一個價錢全隻雞唔算話好貴,店員好貼心俾咗我哋影相先再切開,分量幾大,入面放咗蘋果切片令到食落去更加清新同埋爽口,另外配菜有沙律菜,可以減低油膩感。🌟西班牙黑毛豬鞍配雜莓燒汁 $258黑毛豬安整得恰到好處,豬煮到淺粉紅,肉質幾腍,豬鞍表皮有特別煎香過,配上自家製燒汁、南瓜蓉同埋沙律。🌟招牌鹽燒牛舌 $88每一片牛舌都係厚切,煎得啱啱好,牛舌嘅口感比較軟腍,牛味好重。🌟水牛城雞翼 $58水牛城雞翼係用咗單骨雞翼,識落更加方便,我餐廳加入左香草令到雞翼更加惹味。📌 悉尼樂園銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室🚇港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約3分鐘📍#銅鑼灣

🌟蘋果釀全雞配香草蜜糖 $248

銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
🚇港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約3分鐘
📍#銅鑼灣
2022-12-12 64 瀏覽
銅記美食多而且仲有好多主題CAFE今次就黎到邊寧頓街呢間悉尼樂園 呢到以復古風為主題,氣氛非常特別最緊要食物都係好有水準~「西班牙黑毛豬鞍配雜莓燒汁 」黑毛豬豬鞍味道濃郁肉質鬆軟又多汁雜莓燒汁清新帶微微酸甜令黑毛豬更有鮮味伴碟配上軟滑薯蓉當中更帶有粒粒口感每啖都更有層次~~「菠蘿百香果梳打 」菠蘿配百香果已經係一絕加入梳打令整杯飲品都LEVEL UP香甜清爽開胃又止渴,大人細路都岩飲「龍蝦汁大蝦意粉 」賣相超別緻,意粉口感超級彈牙可口加上每啖都食出濃郁嘅龍蝦汁味「招牌鹽燒牛舌 」每片牛舌都超厚切而且燒得岩岩好牛舌口感軟脆且肉汁入口四溢配上COCKTAIL 簡直係絕配~我呢杯藍藍嘅COCKTAIL超好飲味道酸酸甜甜易入口飲落仲有陣淡淡柑橘味,係女士嘅至愛行街行到攰攰地上黎悉尼樂園歇一歇都係一個唔錯嘅選擇呢~~
銅記美食多而且仲有好多主題CAFE
今次就黎到邊寧頓街呢間悉尼樂園
呢到以復古風為主題,氣氛非常特別
最緊要食物都係好有水準~

「西班牙黑毛豬鞍配雜莓燒汁 」
黑毛豬豬鞍味道濃郁肉質鬆軟又多汁
雜莓燒汁清新帶微微酸甜令黑毛豬更有鮮味
伴碟配上軟滑薯蓉當中更帶有粒粒口感
每啖都更有層次~~

「菠蘿百香果梳打 」
菠蘿配百香果已經係一絕
加入梳打令整杯飲品都LEVEL UP
香甜清爽開胃又止渴,大人細路都岩飲

「龍蝦汁大蝦意粉 」
賣相超別緻,意粉口感超級彈牙可口
加上每啖都食出濃郁嘅龍蝦汁味

「招牌鹽燒牛舌 」
每片牛舌都超厚切而且燒得岩岩好
牛舌口感軟脆且肉汁入口四溢
配上COCKTAIL 簡直係絕配~

我呢杯藍藍嘅COCKTAIL超好飲
味道酸酸甜甜易入口
飲落仲有陣淡淡柑橘味,係女士嘅至愛

行街行到攰攰地上黎悉尼樂園歇一歇
都係一個唔錯嘅選擇呢~~
2022-12-11 47 瀏覽
呢個世代咩都可唔可以假叫得山寨樂園就係真。山寨之前去過老二花廳所以對呢間兄弟店都好有興趣所以放假諗起搵餐廳就去左啦她鍾意平日去cafe因為唔駛排隊😆平日既午飯時間人流比較少希望多d人去啦 小店需要人的支持不過就多左份寧靜🤭我地叫左兩個午市套餐流心蛋卡邦尼燒鯖魚飯食物感覺要再改善下卡邦尼好鹹 有點濃味燒鯖魚感覺有層油係魚皮🙈希望可以調一調兩杯梳打就好得😛環境都好得👍🏻打卡位多我都打了😂😆影左好多相.#唯有食是最治癒的
呢個世代咩都可唔可以假
叫得山寨樂園就係真。山寨
之前去過老二花廳
#唯有食是最治癒的
2021-08-12
午餐
2022-12-08 399 瀏覽
放工同事話去happy hour,行吓行吓就嚟咗呢間樓上cafe,店內裝修充滿復古風,好多陳年擺設,影吓相打吓卡都唔錯食物選擇大致分為主菜、小食、甜品同飲品,比較特別係cafe都有cocktail提供!▶️蘋果釀全雞配香草蜜糖 - 全雞上,2大隻雞髀,份量非常足夠。將蘋果切片釀入雞入面,食落爽口和口感清新,配菜就係沙律菜,喜歡嘅朋友可以伴住雞件嚟食,可以減去少少油膩感。▶️西班牙黑毛豬鞍配雜莓燒汁 - 用上西班牙伊比利亞黑毛豬豬鞍,軟嫩彈牙,肉汁juicy,廚師煎香了豬鞍表皮,食落更加香脆,另外點一點自家製燒汁,可令豬鞍嘅鮮味提升。伴碟有南瓜蓉同粟米沙律,幾有心思嘅一份主菜▶️西班牙蒜片大蝦配法包 - 大蝦爽口彈牙,浸在橄欖油嘅大蝦更是色香味俱全,簡直食唔停口,另外法包可隨個人喜好點一點橄欖油嚟食,香味十足!▶️Cokespresso (cocktail) - Sweet Vermouth, Orange Bitters, Espresso, Coke,主要用咗Espresso 做底,再加入紅酒同可樂,幾特別嘅一杯cocktail,鍾意咖啡或者可樂嘅可以一試▶️Flat white - 用咗非洲

▶️Flat white - 用咗非洲同美洲嘅咖啡豆,飲落同時會有fruity 和nutty 感覺

1K
2022-12-05 62 瀏覽
裝潢走懷舊風格,從店門口的髮廊轉燈、舊式電視機、墨綠及白色格仔磚地及舊式梳化,就能感受到懷舊的氛圍。黑松露溫泉蛋卡邦尼扁意粉 ($75)意粉拌勻溫泉蛋後,質感滑溜可口,每條意粉都裹上蛋香與松露香。三文魚溫泉蛋沙律 ($58)軟嫩晶瑩的溫泉蛋,刺破溫泉蛋時蛋黃緩緩流出,伴以三文魚及鮮嫩爽口的蔬菜,吃得清新輕盈。京都宇治抹茶豆腐拿鐵 ($48)用豆腐配襯日本宇治抹茶,入口散發淡淡抹茶清香和豆味,口感獨特,清爽不膩。
2022-12-04 43 瀏覽
非常非常有驚喜😍銅鑼灣人氣復古勁Chill💛樓上Cafe👍🏻👍🏻位置喺銅鑼灣成日拍戲嗰條天橋下面附近,非常方便! 一入門口有種「不得了」嘅感覺🥰裝修非常復古美麗,再配上玩味十足卡通公仔及勁多懷舊擺設,每一角落都十分適合打卡,同d friends上來玩打卡一流👍🏻👍🏻呢度食物質素偏高,最驚喜係「椰菜花扒意大利飯」,堅好味!仲有大大隻虎蝦意粉及「京都抹茶豆腐拿鐵」,皆十分出色。超正,一定會再嚟🥰🥰🥰
非常非常有驚喜😍

超正,一定會再嚟🥰🥰🥰
2022-12-03 42 瀏覽
銅鑼灣有不少樓上cafe,最近發現一間復古風既餐廳,有特色明太子蟹肉蟹子扁意粉醬汁好creamy,忌廉味濃,口感幼滑香濃,扁意粉熟度剛好,明太子加上蟹肉,鮮味十足水牛城雞翼雞翼金黃香脆,沾滿水牛城醬,少量辣味好開胃惹味。烤焗椰菜花扒有炭燒香味,椰菜花爽脆,新鮮爽口悉尼香草蜜糖慢煮春雞慢煮春雞肉,保存到雞肉嫩滑度,保存到肉汁,加上香草好香嫩,底層有多款蔬瓜,南瓜蓉、西芹和紅蘿蔔香甜多汁。蜜瓜雪糕啫喱梳打蜜瓜味清新,配上雜錦啫喱薄荷雪糕啫喱梳打薄荷令喉嚨清新,加上雪糕和啫喱,清新
銅鑼灣有不少樓上cafe,最近發現一間復古風既餐廳,有特色

明太子蟹肉蟹子扁意粉

水牛城雞翼
雞翼金黃香脆,沾滿水牛城醬,少量辣味好開胃惹味。

烤焗椰菜花扒
有炭燒香味,椰菜花爽脆,新鮮爽口

蜜瓜雪糕啫喱梳打
蜜瓜味清新,配上雜錦啫喱

薄荷雪糕啫喱梳打
薄荷令喉嚨清新,加上雪糕和啫喱,清新

2022-11-26
2022-12-03 18 瀏覽
充滿復古風,店內充滿懷舊裝飾和擺設,牆璧彩繪有多個玩味圖案,玩味十足!鮮濃蝦汁海鲜義大利飯義大利飯口感軟中帶咬口,龍蝦汁非常香濃,醬汁濃郁又幼滑,大蝦大隻,肉質爽口彈牙,青口鮮味。悉尼香草蜜糖慢煮春雞(半隻)春雞肉質非常嫩滑,肉量不少,連皮食也不油膩,再配上香甜南瓜蓉和蔬菜,營養豐富。水牛城雞翼單骨雞翼金黃香脆,水牛城醬少少辣味,好惹味。京都宇治抹茶豆腐Latte抹茶回甘,甜中帶苦澀,飲到底有香甜豆腐花,好夾!水果樂園水果茶口味清新,唔會太甜,加上檸檬更清新。

鮮濃蝦汁海鲜義大利飯

悉尼香草蜜糖慢煮春雞(半隻)

水牛城雞翼
單骨雞翼金黃香脆,水牛城醬少少辣味,好惹味。

京都宇治抹茶豆腐Latte
抹茶回甘,甜中帶苦澀,飲到底有香甜豆腐花,好夾!

水果樂園
水果茶口味清新,唔會太甜,加上檸檬更清新。

2022-11-20
️一早已經聽過悉尼樂園呢間玩味十足嘅餐廳,仲係良心餐廳🤓 上星期終於的起心肝搵咗日平日放工去試下,餐廳位置較隔涉,仲要行兩層樓梯先上到去,但去到就知係值得,因為真係幾復古幾fun好啱打卡📸男友知我鍾意食明太子嘅嘢,特意揀咗呢款小食俾我,佢係單骨雞翼,方便進食🤓 肉質唔會乾爭爭,有肉汁,同埋明太子勁濃郁,重口味嘅人食應該都會好鍾意☺️見唔少人都有嗌呢道菜式,一於試下有幾出色🤔 見個賣相唔算特別吸引,上面係塊烤過嚟嘅椰菜花,但食落原來又幾好食😋 下面嘅risotto軟硬適中,但個sauce可以再濃味啲,整體嘅味道唔錯,呢個配搭都幾喜出望外~平時嗌豬鞍都好驚佢煮得太老太鞋,但呢到嘅又唔會!煮得啱啱好,肉質幾腍,而個豬煮到淺粉紅,賣相幾靚🤩 男友仲大讚佢個sauce,睇嚟揀得唔錯🤪豆腐拿鐵第一次試又幾特別😆 濃濃嘅焙茶latte下面竟然有豆腐花碎,甘中帶甜,幾正👍🏻呢個貪得意嗌嘅,本身預咗應該會幾甜,但又冇想像中咁甜,仲有啲啫喱可以咬下,好有口感😌總括而言,呢間咁隱蔽嘅cafe原來臥虎藏龍,嘢食同環境都幾高質,特別係個裝修,有好多變咗樣嘅米奇,仲要勁復古,打卡勁啱😝

香烤明太子雞翼

慢煮豬鞍配蜜糖芥末醬

香烤明太子雞翼
慢煮豬鞍配蜜糖芥末醬
蜜瓜雪糕啫喱梳打
今日同朋友去試左呢間翻版迪x尼風的懷舊餐廳.位置係銅鑼灣 鄰近地鐵站同大街都幾方便.入到去除左有手繪翻版公仔之外 裝修走港式懷舊風情. 令到餐廳好有feel.同朋友叫左明太子蟹肉扁意粉. 意粉上到嚟非常夠熱, 而且醬汁濃郁足以掛上麵條. 不過份量較少. 另外叫左個鮮濃蝦汁海鮮意大利飯.同樣醬汁足夠令整個飯都十分夠味.蝦汁非常鮮味 配上新鮮青口同爽口蝦仁,令整個飯昇華不少.我哋亦都叫咗一個小食拼盤分享,炸物上到黎都夠脆同香口. 不過冇額外嘅醬汁比你點. 要自己問侍應拎茄汁. 我同朋友分叫咗一杯嘢飲叫咗水果樂園. 佢同某茶飲店一x差不多另外叫咗個焙茶豆腐拿鐵. 茶香十足, 而且有甜嘅豆腐花係底 中和左焙茶苦味.地理 8.5/10裝修9.5/10味道 8.5/10服務 7.5/10

我同朋友分叫咗一杯嘢飲
叫咗水果樂園. 佢同某茶飲店一x差不多

地理 8.5/10
裝修9.5/10
味道 8.5/10
服務 7.5/10
2022-11-25
今次同大家一齊番到懷舊嘅時代,依間餐廳大玩懷舊風格,店內有好多復古擺設,例如綠色懷舊風雪櫃、水晶燈、懷舊電視,成間舖頭都充斥着懷舊嘅氣味,直頭覺得自己變咗個阿婆٩(๑❛ᴗ❛๑)۶ 加上店員笑着對你說,童話裏都是騙人的,將好多卡話故事同卡通人物都惡搞,勁有玩味!尤其是牆上嘅米奇老味、唐老鴨、三隻小豬,睇嚟呢個先係佢地嘅真面目╰(*°▽°*)╯餐廳環境闊落,燈光同擺設令到好有氣氛,好啱朋友情侶上來chill 下relax 下🥰Btw佢哋有另一間分店:老二花廳(▔▀ ‿ ▔▀ )ლ ▂▂⌇ ==============================〖 烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯🍛 〗💰123 | 🜸 3.7/5想鋸扒又唔想食肉,咁就鋸椰菜花扒啦,包保健康又低卡!大大塊嘅椰菜花扒好爽口,面層經烤焗後有一陣焦香味🔥 意大利粒粒分明,不過質感偏稔,如果再硬番少少就更有口感!整體都好creamy。不過略嫌價錢偏進取。〖 悉尼香草蜜糖慢煮春雞(半隻)🍗〗💰138 | 🜸 3.8/5搽滿蜜糖嘅外皮不但烘烤得好香脆,而且帶有微微甜味,味道先甜後咸,比例均勻,嗰種香味會係口入面俳佪不斷。慢煮嘅雞肉尚算嫩滑

烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯

搽滿蜜糖嘅外皮不但烘烤得好香脆,而且帶有微微甜味,味道先甜後咸,比例均勻,嗰種香味會係口入面俳佪不斷。慢煮嘅雞肉尚算嫩滑,但有啲部位可能會韌少少,要啲牙力,不過整體都多汁,好juicy。 伴碟仲有薯蓉同埋炒過嘅甜洋蔥,洋蔥好入味,好好食,當然唔少得鄒生最討厭嘅菇,佢成日話:「無信心嘅廚師先會落菇😕」其實系啲廚師想教佢唔好揀飲擇食。

〖 黑松露薯條🍟 〗💰53 | 🜸 4.3/5
依個絕對真心推介一定要食!係我食過最有心,最好食嘅黑松露薯條🍟 唔似啲普通cafe 只有一碟黑松露沙律醬點來沾。 黑松露同蛋黃醬混匀,蛋黃嘅甜味再將黑松露襯托突出。重點係每條薯條都比滿滿嘅醬包圍住,夠晒入味👍薯條都炸得好香脆,面頭加左啲芝士碎一齊去焗,出到來又脆又有拉絲,連埋啲燒焦左嘅芝士一齊食,好惹味!必食!唔好走寶!

〖 忌廉檸檬藍青口🦪 〗💰58 | 🜸3.7/5
啲青口好大隻啊,浸左係加左檸檬香草嘅忌廉裏面,索晒啲味。冒住煙嘅忌廉汁口感都creamy ,再夾雜住少少檸檬嘅清新味,有一種暖透心嘅感覺。雖然唔係好食到青口嘅鮮甜。但勝在完全零冰鮮味🤤
忌廉檸檬藍青口

〖 京都宇治抹茶豆腐拿鐵🍵 〗💰48 | 🜸3.7/5
依杯野啱晒我口味啦,因為我可以攞正牌咁食豆腐! 宇治抹茶粉夠晒香濃同回甘,唔會好甜。最特別嘅地方在於佢加左豆腐係入面,多左一陣香濃嘅大豆味,令到抹茶味更加突出,而且仲會食到滑捋捋嘅豆腐,口感都幾特別😝不過飲到少少粉粒,會影響到少少口感,加上可以再回甘啲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
京都宇治抹茶豆腐拿鐵

〖 薄荷雪糕啫喱梳打🥤 〗💰48 | 🜸 3.6/5
一開始以為係薄荷雪糕加啫喱梳打,但原來係雲呢嗱雪糕加薄荷梳打!梳打都大量薄荷味,唔會偏甜,我個人幾鐘意依種清新味☘️不過唔慣嘅可能會覺得有少少似牙膏,雲呢拿雪糕好綿滑,加埋粒粒啫喱,成杯飲品都比人好繽紛嘅感覺。
薄荷雪糕啫喱梳打

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10
人均消費: $280

想睇多啲好西就記住☟
꧁Follow @hknous.foodie꧂

🔍 店舖資料
☕️ 悉尼樂園 (銅鑼灣)
📍 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
🦶🏻 港鐵銅鑼灣站 F1出口,步行約3分鐘
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟮:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟵𝟴𝟲𝟮 𝟳𝟯𝟬𝟯 𝗪𝗵𝗮𝘁𝘀𝗔𝗽𝗽
🔍 想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_銅鑼灣
⌫ #eatwithnous_cafe
⌫ #eatwithnous_黃店

#foodie #hkfoodie #hkig #instafood #cafe #hkcafe #hkgirl #chicken #photography #sicklylandcafe #foodoftheday #咖啡 #美食 #相機食先 #椰菜花扒 #吃貨 #打卡 #手機食先 #銅鑼灣美食 #黃店 #小店
京都宇治抹茶豆腐拿鐵
銅鑼灣樓上靚靚復古打卡cafe🤍-💛黃色商家-🐔悉尼香草蜜糖慢煮春雞 (半隻) ($138)未食已經聞到好香,雞肉好入味,而且都嫩滑🫶🏻另外去骨去得好細心,一切就可以食,幾方便😚配菜有南瓜蓉同紅蘿蔔,食落幾清甜,南瓜蓉口感綿密,同雞肉幾夾🫡🥦烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯 ($123)見到椰菜花扒好好奇係咩,所以叫咗嚟試😛原來係幾乎有半隻椰菜花,上面有好多香料粉,食落好香,口感爽脆多汁😙另外蘑菇意大利飯味道濃郁,充滿層次,仲帶有好香嘅蒜味,幾有飽足感🥹🍗香烤明太子雞翼 ($58)外皮酥脆,充滿明太子香味,味道亦都好開胃,而且雞翼都好多汁😍🍨石榴雪糕啫喱梳打 ($48)裏面有石榴啫喱同埋雲呢拿雪糕,甜度適中,石榴味好清新,配上有濃郁牛奶味嘅雪糕,好滿足🤓🍵靜岡焙茶豆腐拿鐵 ($48)拿鐵上面嘅奶泡口感綿密,而且豆腐嘅味道同焙茶互相配合,唔會比焙茶味蓋過🙈另外裏面真係有豆腐,口感好豐富🥰餐廳行復古風路線,燈光同埋裝飾都好有味道,啱晒大家嚟打卡😚食物嘅味道同埋質素都好好,價錢合理,店員服務都好好,推介俾大家🫶🏻味道 8.5/10服務 8.5/10環境 9/10回頭率8.5/10總評 8.75/10
銅鑼灣樓上靚靚復古打卡cafe🤍
💛黃色商家
🐔悉尼香草蜜糖慢煮春雞 (半隻) ($138)
未食已經聞到好香,雞肉好入味,而且都嫩滑🫶🏻
另外去骨去得好細心,一切就可以食,幾方便😚

🥦烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯 ($123)
見到椰菜花扒好好奇係咩,所以叫咗嚟試😛

🍗香烤明太子雞翼 ($58)

🍨石榴雪糕啫喱梳打 ($48)

🍵靜岡焙茶豆腐拿鐵 ($48)
另外裏面真係有豆腐,口感好豐富🥰

餐廳行復古風路線,燈光同埋裝飾都好有味道,啱晒大家嚟打卡😚

味道 8.5/10
服務 8.5/10
環境 9/10
回頭率8.5/10
總評 8.75/10😚🤍
人均消費 $228💰
📍 悉尼樂園
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室

#米食西餐 #米食cafe #米食銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
  • 烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯
  • 靜岡焙茶豆腐拿鐵
  • 悉尼香草蜜糖慢煮春雞
2022-11-22 41 瀏覽
忙到飛起既新工令人相當疲累,星期中已要預備比自己星期五鬆一鬆,所以Book 左銅鑼灣復古味濃既「悉尼樂園」,佢地個環境令人好放鬆❤️香烤明太子薯條🍟明太子加火炙了既芝士,熱辣辣香味撲鼻,一下子就清了!水牛城雞翼比起傳統水牛幫雞翼無咁辣,帶有少少甜味,用單骨雞翼比較方便,起碼可以食得斯文一點!鮮龍蝦汁虎蝦扁意粉擺盤夠靚💕每條意粉都沾滿龍蝦汁,好惹味😌有魷魚同虎蝦做配搭,變得高尚好多時😂悉尼香草蜜糖慢煮春雞春雞好滑好嫩甜甜地,配菜都幾豐富,仲有薯蓉拌碟❤️靜岡焙茶豆腐拿鐵黑芝麻豆腐拿鐵豆腐Latte 我以為係有豆腐味道,原來真係有豆腐架🤣我比較喜歡焙茶,濃濃茶香同豆腐好夾,而黑芝麻感覺有點似芝麻糊配豆花😌係飲得既甜品^ 店員哥哥禮貌滿分💯^ 設有加一服務費

香烤明太子薯條🍟
明太子加火炙了既芝士,熱辣辣香味撲鼻,一下子就清了!

鮮龍蝦汁虎蝦扁意粉

悉尼香草蜜糖慢煮春雞
春雞好滑好嫩甜甜地,配菜都幾豐富,仲有薯蓉拌碟❤️

黑芝麻豆腐拿鐵

^ 店員哥哥禮貌滿分💯