2008-11-24 22 瀏覽
行街行到累,想食飽肚d,想起Pizza Hut, 咁就去呢間。點了一個千島海鮮批,一個黑松露吞拿魚釀磨菇同一個海鮮墨汁意大利飯。千島海鮮批,黎到熱辣辣,非常香脆,不過都係喜歡番茄底多d,會香d。黑松露吞拿魚釀磨菇,好精緻,細細粒,不過都幾好味,不過無吞拿魚味,可能份量太小。海鮮墨汁意大利飯,都幾有新鮮感,不過略鹹,意大利飯幾彈牙。呢間Pizza Hut 都幾多人黎,差不多九點都好多人等位。

正黑松露吞拿魚釀磨菇
正海鮮墨汁意大利飯
正黑松露吞拿魚釀磨菇
正海鮮墨汁意大利飯
2008-11-16
13/11星期四晚和朋友仔食飯,由於朋友仔快將做手術,薄餅點了超級至餅大批$137所以我們的薄餅走了牛肉和橄欖.所以味道差了點點呢小食併盤$46的豬肉腸仔好熱,雞翼醃得入味,保持一貫水準,魚圈啱啱炸好,熱辣辣,點埋醬仲好味,葡汁雞皇飯$41,雞只有4條,葡汁勁杰,好濃味,麻麻地啦服務不錯.2個人食了224

葡汁雞皇飯$41,雞只有4條,葡汁勁杰,好濃味,麻麻地啦

服務不錯.

2個人食了224
2008-10-02 43 瀏覽
一行十人到必勝客食 tea,點了信用卡專享的 $398 歡聚同行 4 人套餐 (汽水4杯 + 意大利菜湯2客/ 蘑菇忌廉雞湯2客 + 脆炸咖喱角 + 點點扭扭批 + 挪威三文魚蜆肉螺絲粉、菠菜雞皇意粉)、再 side order 了兩個下午茶餐 - 海鮮寬條麵 ($51) 及法式茶點拼盤 ($58),埋單 $557,再順手用埋信用卡優惠買 $500 cash coupon 來換取兩張 pizza card ^^報完價後便介紹今期主打 - 點點扭扭批,第一次撕開批邊的芝心脆脆,再點上芝士汁,濃郁味道由外至內,熱辣辣享受真係唔錯! 批心竟加以 wasabi 汁,甚有創意,不過當然遠不及千島醬呢至於餐內其他意粉我不作詳細介紹了,都係傳統 pizza hut 水準,但注意的是無論食 pizza 定意粉,一定要係堂食才有保証,如果幫襯其外賣分店,食物品質定會大打折扣,除非批癮大發,否則...對於我這類芝士精來說,食完芝士扭扭批,又差不多時候去意粉屋食一年一度的芝士火鍋了

點點扭扭批
海鮮寬條麵
菠菜雞皇意粉
法式茶點拼盤
點點扭扭批
海鮮寬條麵
  • 點點扭扭批,海鮮寬條麵
2008-09-12 2 瀏覽
今日放工去咗Pizza Hut 呀~ 事關阿b好想試扭扭批丫 (對上一次出既腸仔扭扭批,佢食唔到己經好唔開心嘞!)叫咗個HSBC$230 # 優惠套餐~包括# 海皇湯 ~ 唔夠熱, 唔好味呀 # 田螺蒜味薯蓉~ WAITER 端到枱面上熱辣辣好好味~ 不過太多牛油 好肥丫# 扭扭批 ~ 今次主題係點車打芝士 (呢個要等20MINS 架, 我都係第一次食喳, 感覺好得意同埋又幾好味喎~ 鍾意芝士既人一定要試丫) 仲有就係佢吔裏面的饀料仲加咗芥辣醬好特別呀 ^_^# 甜品: 芝麻雪糕伴紅豆 ~ 唉! 唔好提丫 , 以為係紅豆蓉,點知係一粒一粒好乾好硬既紅豆@@ 我都未食過咁既嘢~ 我BB話似煲湯的妃子喎 # 餐飲: 加$10 叫咗一杯焦糖咖啡特飲 (呢個值得一讚,因為我話糖水分開上, 佢就將焦糖糖水同焦糖既糖槳分開比我) 真係細心呀!!! 味道都OK,既

仲有就係佢吔裏面的饀料仲加咗芥辣醬好特別呀 ^_^

• 扭扭批
2008-08-18
同朋友仔星期六下午來撐枱腳,剛巧下午茶時段兩個人share 千島海鮮迷你pizza + 白汁火腿蘑菇意粉我最愛千島醬, 一貫水準,很好吃... 意粉也很好,汁底夠濃,料都夠多不過朋友食完還是覺得餓...下次要試個high tea set...賣相很吸引
同朋友仔星期六下午來撐枱腳,剛巧下午茶時段

不過朋友食完還是覺得餓...

下次要試個high tea set...賣相很吸引
因老婆鐘意食意式風情﹐所以叫左一個意式風情厚大批同埋一個什菌意大利飯。因六點幾就到﹐所以食客唔多﹐被安排坐半圓形sofa位﹐坐得幾舒服。食物方面一向都覺得pizza hut有保證﹐唔會衰得去邊。雖然Pizza 質素如常好食﹐但料就好明顯比舊陣時少﹐仲要佢地靜靜地差唔多一年前張大或普通pizza既size整細1-2inches。但價錢就一路加。什菌意大利飯味道幾好﹐什菌其實係三種菌﹕冬菰﹐靈芝菰同埋蘑菰。飯既味道唔會好鹹﹐食得出好似用史雲生雞湯煮過。用來送個pizza幾好。pizza鹹﹐飯淡淡地可以洗洗舌頭既鹹味。因有外賣81折coupon﹐所以買多個超級至尊大批番屋企放係冰格等第時慢慢享用。

2008-07-16 7 瀏覽
聽聞 Pizza Hut 有 set lunch 好耐 , 今天終於有機會試下 , 兩人餐 $69 加一 , 有一個 4 件裝的細 pizza , 一個正常 size 的意粉 , 兩個湯 , 再來兩杯汽水 , 其他飲品例如檸檬茶要加 $8 . 點了一個雞肉 pizza , 好脆 , 料好多 , 熱騰騰好好味. 意粉來到的時候不是太熱 , 可能是之前已經煮定好 , 味道有些淡 . 如果是 member , 還有 discount .

如果是 member , 還有 discount .
2008-07-14 7 瀏覽
好"慶"呀!!!!!!!!!!!lunch黎左呢度食....點完之後, 個waiter同我地講要等5個字...then我地即刻: o下????佢就話, 依家繁忙時間, 要等4-5個字...望望個錶, 仲有1小時, 點都夠時間掛......點知....我地等呀等等呀等...等到過左5個字....唔對路...見到幫我地點菜既waiter, 同佢講, 5個字喇喎.....再等...湯都未有...o個個人一定冇幫我地跟單!!!如是者, 我地再叫左2-3個waiter幫我地跟...最後, 有個女仔再問多次我地點左d乜...一定係漏左張單!!!我地等左50mins, d野食先黎哂......有無搞錯!!從未試過食野食到咁慶呀!! o個刻真係好想搵經理黎嘈呀.....但奈何趕時間... 搞到我遲到... 遲得好唔抵我再諗返...我地只不過係叫左2個set lunch, 就算係dinner既繁忙時間, 都唔會要同客人講落單後要25mins啦... 我地又真係咁乖, 25mins後先摧

好"慶"呀!!!!!!!!!!!
lunch黎左呢度食....
點完之後, 個waiter同我地講要等5個字...
then我地即刻: o下????
佢就話, 依家繁忙時間, 要等4-5個字...
望望個錶, 仲有1小時, 點都夠時間掛......
點知....我地等呀等等呀等...
等到過左5個字....唔對路...
再等...湯都未有...o個個人一定冇幫我地跟單!!!
如是者, 我地再叫左2-3個waiter幫我地跟...
但奈何趕時間... 搞到我遲到... 遲得好唔抵
2008-06-18 5 瀏覽
已經好久沒有食pizza了, 因為對我來說實在好滯. 不過現在的pizza hut和美心mx一樣, 在形象包裝, 食物上都已改革以迎合潮流, 除pizza外仲有不少其他選擇. 今次晚上4個人叫了: (菜名&價錢可能少少出入)波菜雞皇意粉($4x)--只是在白汁里加了幾片波菜和雞塊, 很"清淡"的一味,不過加了芝士粉後味道就上來了, 不過整體仲差過不少茶餐廳, 而且份量太少了, 下午茶的size, 正餐的價錢鮮茄千層焗面($50)-- 比較欣賞的一道, 濃郁的茄醬加上薯溶的中和, 配上肉碎的口感, 不錯. 反而唔多覺食到面, 差不多全是薯溶, 而且份量又是太少了白汁雞皇焗飯($4x-5x)-- 白汁不夠撈飯, 雞肉只是可憐的小數塊, 味道更一般, 份量同樣奇少最後叫了個mid-size的甜pizza($7x-8x)當甜品, 名不記得, 簡單的在餅低上舖上芝士, 點煉奶食, 勝在夠新鮮, 口感一流, 脆脆的, 不過其實都好一般, 無甚特別.這裡勝在環境與裝潢, 光線足地方清潔, 坐得舒服不會逼, 桌面舖上皮料, 手感好, 只是發現幾個破痕... 另外不知是否位置與角度問題, 叫侍者時久久

今次晚上4個人叫了: (菜名&價錢可能少少出入)

鮮茄千層焗面($50)-- 比較欣賞的一道
, 濃郁的茄醬加上薯溶的中和, 配上肉碎的口感, 不錯

這裡勝在環境與裝潢
, 光線足地方清潔, 坐得舒服不會逼, 桌面舖上皮料
, 手感好, 只是發現幾個破痕...
另外不知是否位置與角度問題, 叫侍者時久久未有人來...不過侍者亦勤加水, 加水時見有幾塊檸檬, 一飲, 是水喉水
, 唔通果幾塊檸檬係用來僻走水喉味?

$$6x
好耐都無食過pizza hut啦, 今次同舊同事去食pizza2人餐的扭扭批, 又幾好食喎, 個批邊軟熟芝士香濃又唔太膩, bacon火腿等, 味道整體都係濃味的, 而且比一般的批飽肚, 食2件都好飽, 減少吸收太多, 哈哈鴨胸沙律的duck breast無煮熱, 肥膏冰冰硬硬, 而且味道缺乏, 沙律又無汁, 乾乾的, 烤薯皮的cheese份量太少, 太乾身而且薯仔的質素不太好, 不夠粉. 什菌天使麵的sauce太少, 上枱時涷了而且天使麵都痴埋一pat, 難以夾開, 其實味道是不錯的, 什菌都有3種, 加多一點sauce便好得多了甜品送的竟然是椰子ice cream有點行貨呢

甜品送的竟然是椰子ice cream有點行貨呢
2008-02-23 28 瀏覽
是日下午茶搞搞新意思,老遠的叫了這裡的外賣。看下午茶餐牌,有迷你薄餅,有小食併盤,有意粉,又有焗飯,都幾豐富。吃不了這麼多,就只要了一客粟米釀雞翼。一客四件,以下午茶計,份量不少的。雞翼的中翼部份褪了骨,釀上肉及粟米,表面塗上蜜糖再焗起,算是交足功課。吃起來味道可以,不過粟米肉餡也件件掉了出來的,可以更好。也吃了同事的迷你薄餅,也不錯,只三十幾蚊也是飽肚之選。連罐裝汽水,三十六蚊,以外賣下午茶來說是偏貴了一點,但總好過日日都叫西多士。

2008-01-29 0 瀏覽
不知是怎麼公司制度??? 本人一行6人自行排隊取票,但服務員說公司最近改了制度必須要齊人才能入坐,我們已到齊4個,只欠兩個,以往過半數便可入坐,現在要到齊,試問若果想和朋友們一班相聚,當然是有一,兩個會因工作或其他事情要做才會遲一點到,怎可以一定要全數到齊, 結果我們還是一肚氣的走了,不浪費和服務員議論!不會再來!!!!
不知是怎麼公司制度??? 本人一行6人自行排隊取票,
服務員說公司最近改了制度必須要齊人才能入坐,

不會再來!!!!
好內唔來過﹐所以前晚來呢度食晚餐。見散叫同佢地個餐都差唔多價錢﹐所以叫左$188餐。選左紅白湯各一﹐意式青瓜香草醬汁芝脆批配軟殼蟹pizza﹐白汁菠菜雞肉意粉&瑞士雞翼。初初以為會唔夠飽﹐但最尾要打包半個pizza同1/4個意粉。湯幾好﹐夠味﹐唔會係溝水貨式﹐白湯有好多片蘑菇。個pizza味道幾好﹐唔會太鹹﹐帶少許酸味。但美中不足既係軟殼蟹少左d。比佢地係各地賣廣告果d poster 差得遠。但係當我地食得七七八八時﹐見有臺客個軟殼蟹pizza有好多軟殼蟹﹐多度我地隔幾尺遠都見到佢地個pizza有好多舊蟹鋪係上面﹗真係希望pizza hut已後負責放料係pizza度果d廚師唔好一d pizza放好多﹐一d pizza放好少。平均d。意粉來時唔係好熱(相信佢地因為d意粉煮左一段時間放係度﹐當有人叫時就撈唔同既汁料上去﹐所以就又熱變左暖) ﹐叫waiter幫我地整番熱佢﹐點知佢話不如幫我地換個一碟。呢d咪叫service law。底讚﹗上年本來有佢地既vip card﹐所以都考慮好唔好再買$500申請番。最終決定唔要﹐因為今年張vip card 得外賣有九折﹐堂食冇。

2007-11-11 18 瀏覽
素聞cwb既分店係最好, 原來係真架, o係其他兩間店同依間食同一個餐, 估唔到分別咁大, 好食咁多, 就連serve我地既waitress都好好, 會成日叫你小心依樣果樣, 之前食過大蝦沙律脆邊批, 係一d都唔好食, 所以今次轉做超級至尊三重芝心批, 真係好滿足!其他食物亦好滿意, 特別係個蒜蓉飽!
2007-10-02 28 瀏覽
呢個應該改名做大蝦沙律醬pizza, 塊pizza好多好多沙律醬, 平時食夏威夷風情都有千島醬, 但唔係多成咁囉. 好似唔駛錢咁落. 呢個批一定係芝脆批, 但食唔出邊到有脆到, 唔知邊邊烘乾左0個d係咪呢.依排食慣大批, 有一日得四個人嗌左個細批.原來每一件切開左係細好多, 同埋無大批咁好食.

依排食慣大批, 有一日得四個人嗌左個細批.
原來每一件切開左係細好多, 同埋無大批咁好食.