2009-11-24 77 瀏覽
都好耐無去食PIZZA, 今次撞啱行咗入去兼唔使等位order 最新出既pizza....連名都唔記得....但好好味兼好多cheese...超正..有個新waiter落錯幾次野....我地剛好食完..佢再次送上同款式ho..ho..ho...不過我地無貪心呀!!!!!! 話番佢知....新仔一名會再去食....起碼要知pizza個名.....告白賣緊個
都好耐無去食PIZZA, 今次撞啱行咗入去兼唔使等位

order 最新出既pizza....連名都唔記得....
但好好味兼好多cheese...超正..

不過我地無貪心呀!!!!!! 話番佢知....新仔一名

會再去食....起碼要知pizza個名.....告白賣緊個
好味
想食多次
2009-11-07
好味
想食多次
2009-11-10 12 瀏覽
早排pizza hut 搞咩Fun茄狂熱個寬麵點點批幾好,不過點既醬就唔係太得可能因為個批好熱,點落個凍既醬就變得好怪不過個蕃茄肉丸寬條麵就幾好味,蕃茄醬好濃,又唔會太酸!同埋pizza hut lee排都做緊汽水任飲,十分抵
早排pizza hut 搞咩Fun茄狂熱
個寬麵點點批幾好,不過點既醬就唔係太得
可能因為個批好熱,點落個凍既醬就變得好怪
不過個蕃茄肉丸寬條麵就幾好味,蕃茄醬好濃,又唔會太酸!
同埋pizza hut lee排都做緊汽水任飲,十分抵
2009-11-01 61 瀏覽
一向想不到吃甚麼,都是意粉和pizza之爭.今天選了pizza.本來如斯熟口熟面的餐廳應該也不用寫食評,但今天真的太氣憤了,有被欺騙的感覺.我們2人叫了2個推介的$58set,有湯有PASTA有飲品.龍蝦湯:尚算OK,至少不太咸及沒有苦味.香煎薄牛扒意粉:也是OK,但兩塊薄牛扒真的很薄,而且汁也很少.鴨胸薯蓉:大家可從上圖看得到對比......乜而家薯仔好貴咩?三兩口吃完的薯蓉和數塊鴨胸,一個女孩子吃完也不可能會足夠.汽水:免費refill,我叫的是pepsi light.我想其實在light汽水內加上一支攪攪棒也不是甚麼麻煩吧,待waiter走過來想fill百事才大費周章地再向廚房要一杯light,不是更不方便嗎?(也令我等一杯汽水等足10分鐘)service差到可憐,帶位waitress帶我們往只有一邊看到窗邊的"窗口位",黑面waitress放湯放到瀉出來,加水waiter的手指在杯口觸摸過,汽水要我等10分鐘......而且埋單$127,我們付了$130,竟然等了5分鐘還不找錢!可能cashier覺得3元自動當貼士我們會不理會?但付多少小費應該是由我們決定吧?5分鐘後我開始大聲

龍蝦湯:尚算OK,至少不太咸及沒有苦味.

5分鐘後我開始大聲談論在歐洲國家,加了一的話是不用付小費的,因為那是service charge.談完一論才有waiter向cashier討回3元的找贖給我.
我不是連3元小費都節省,如果你的service值得的話,10元我也付得出.
現實
理想(from pizza hut hk)
2009-11-01
2009-10-12 12 瀏覽
因被廣告吸引,特意前往試試新出的寬麵點點批。此批的特色是面上加上蕃茄醬及Mozzarella芝士,配以特製的Salsa汁。試後感覺是面上的蕃茄醬蓋過Mozzarella芝士的味道,批邊亦不及芝心批好食。至於Salsa汁,溫度冰冷,明顯剛從雪櫃拿出來。味道酸酸甜甜,帶點Tabasco味,挺特別。餐湯選了海皇湯,味帶龍蝦味,口感略杰。前菜佛勞倫斯卷則幾好食,芝士味香濃,有點似食芝心批邊。Pasta選了蕃茄醬肉丸寬條麵,肉丸味道有些似山竹牛肉,只是口感較結實,整體味道OK喇!另外,星期六日的汽水是免費添飲的。

[11/10/2009; Sun]

2009-10-11
佛勞倫斯卷
冰鎮朱古力
2009-10-10 18 瀏覽
Came here for the afternoon tea sets, and food didn't taste that good. Ordered the pizza, pork chop with angel hair, and sausage with meat balls. None of them was really that good. Pork chop was thin, and not much toppings on pizza.The red bean green tea also tasted weird.

2009-07-29 15 瀏覽
隔了一排的芝士扭扭批又出爐了...今次是恆生卡特價優惠..我們一行五人所以叫了一個不用信用卡都有優惠的4人套餐 !芝士扭扭批 : 永遠都是即食的好..新鮮熱騰騰..一粒粒的芝士扭扭粒..如果叫外賣的話送到時已經很硬不好食了...所以最好的都是堂食 鮮茄火腿意粉 : 經典系列之一....已經忘記了細個的時候是否常常食的..不過都可以回味一番的!奇怪的是中場居然見到有位侍應取住兩炸可樂同忌廉幫人REFILL..而家PIZZA HUT 都有得REFILL飲品家咩?好奇怪...但只見佢行一次就冇了...
隔了一排的芝士扭扭批又出爐了...今次是恆生卡特價優惠..

我們一行五人所以叫了一個不用信用卡都有優惠的4人套餐 !

鮮茄火腿意粉
2009-07-25
鮮茄火腿意粉
2009-07-11 8 瀏覽
不嬲我全家都好鍾意食pizza ga, 但尋晚就經驗真係好唔開心law....假期的套餐唔係好啱食所以我地6個人叫咗1 個大的超級至尊芝心批,1個肉醬意粉,1份大雞翼,1個 coupon送嘅細夏威夷pizza,1 jar cream soda,另加1 個1人餐, 有個大蝦意粉,1個湯,1 杯drinks,等咗around 4 個字,有C送個超級至尊芝心批 & 肉醬意粉 上枱,但之後返轉頭話要攞返走個超級至尊芝心批,唔係我地嘅,我即刻叫侍應check 下會唔會係我講錯咗,佢地話要check check 先,,但張單啱wo.....之後個細夏威夷pizza到雞翼到,終於到返個超級至尊芝心批,我地差不多食完,就問下個大蝦意粉有未,佢地又答我check check先,但佢地又突然送個肉醬意粉上枱之後問我d 嘢食係咪齊la,我話我地係差一個大蝦意粉law,,之後我地都坐到飽飽地先送返個大蝦意粉來......, 咁埋單時候比完$$,等緊找$$等咗10min,雖然唔係好多$8 ,但今日嘅service 唔值得比完10% service charge 再比tips law......佢地真係企係Cas
不嬲我全家都好鍾意食pizza ga
, 但尋晚就經驗真係好唔開心law....
,,之後我地都坐到飽飽地先送返個大蝦意粉來......
佢地真係企係Cashier 吹水都唔找$$
,我地唔等啦走去攞返張receipt 時問佢,佢係 Rubbish bin 到搵,我要提埋佢係咪就枱上呢個末找$$嘅黑色<寶>仔,真係,我冇攞D$$only 攞張單就走LU,今次係失望的1次

2009-07-10
慶祝紀念
生日
  • 超級至尊芝心批
2009-07-04
七月三日(星期五)今日是happy friday,我們相約了na姐同emily一起到銅鑼灣吃pizza hut!幸好可以訂位!時間尚早,不用訂都有位呢!na姐想吃pizza,於是她點了個夏威夷迷你批又點了大蝦沙律,carbonara和車打海鮮焗飯老公飲了酥皮忌廉雞湯,我們飲了紅湯紅湯都很足料,很濃味呢!不錯!酥皮忌廉雞湯也很濃,酥皮是新鮮的!很脆,富牛油味!夏威夷迷你批,不錯呢!很多cheese呢!很脆的批底大蝦沙律,比expect的好吃,很多水果,如蜜瓜,蘋果,薯仔等!蝦亦大又新鮮carbonara,creamy呢!有很多火腿車打海鮮焗飯,很多海鮮,白汁比較漏,所以share是好的選擇呢一個開心的happy friday lunch~以後多點攪飯局呢!
七月三日(星期五)

時間尚早,不用訂都有位呢!

na姐想吃pizza,於是她點了個夏威夷迷你批
又點了大蝦沙律,carbonara和車打海鮮焗飯
老公飲了酥皮忌廉雞湯,我們飲了紅湯

夏威夷迷你批,不錯呢!很多cheese呢!很脆的批底
carbonara,creamy呢!有很多火腿

一個開心的happy friday lunch~
以後多點攪飯局呢!
2009-07-03
2009-06-26
一想起薄餅.. 很自然便會想起這家餐廳..可能是一直以來有保證和大型連鎖店的關係..這裡的焗肉醬意粉.. 必勝批.. 大部份時間都是新鮮熱辣辣的..今次亦不例外.. 尤其厚批是外脆內軟的..薄餅始終都是PIZZA HUT的好
一想起薄餅.. 很自然便會想起這家餐廳..
可能是一直以來有保證和大型連鎖店的關係..

這裡的焗肉醬意粉.. 必勝批..
大部份時間都是新鮮熱辣辣的..
今次亦不例外.. 尤其厚批是外脆內軟的..

薄餅始終都是PIZZA HUT的好
2009-05-25 18 瀏覽
最近Pizza Hut 推出了pasta 買一送一的優惠券,趁肚餓當然要物盡其用!我們點了2客意粉和一個常餐,香辣海鮮意粉超讚!!!真的很好吃~~~~意粉香噴噴,口感彈牙,而且略帶一點辛辣,海鮮意粉當然要有海鮮吧!有蝦...有青口...是夏日必食之選!

我們點了2客意粉和一個常餐,
香辣海鮮意粉超讚!!!真的很好吃~~~~
意粉香噴噴,口感彈牙,而且略帶一點辛辣,
海鮮意粉當然要有海鮮吧!有蝦...有青口...
是夏日必食之選!
香辣海鮮意粉
千層闊條麪
迷你吞拿魚pizza
香辣海鮮意粉
千層闊條麪
迷你吞拿魚pizza
2009-04-13 15 瀏覽
帶媽咪食early dinner,來呢間旗艦店新意D,o岩o岩坐到窗口位,正晒!煙三文魚鮮果沙律,三文魚只得兩片,預左,但係生菜多過鮮果,好寡law!意粉屋o個個三文魚鮮果沙律,juicy不特只,仲食到你飽飽添!焗吞拿魚黑松露醬,原來係丁屎咁diet粒,好食,不過攝牙o拿啫!千島醬海鮮批,自從金融海嘯後,有人投訴過佢雖然無加價,但係批size細左好多好多!!每次得四五個人,多數叫細批,而家細批每每送來,都係滿肚氣,size細到同以前的tea time size有咩分別!!!?以前每人食一件半加其他野食,已飽到不堪,而家食兩件都好似無野咁,圖利到咁,我地D消費者真係無佢符!講番塊pizza味道,蟹柳、魷魚、菠蘿、青紅椒等,要求左少芝士,無咁溜,依然好食,最緊要係批邊焗得香脆,食時唔會似乾「听」。老公愛上百爵茶,一小壺有成兩個茶包,可泡四次呢!替媽媽安排了Grand Coffee,佢都試吓百爵茶,都喜歡了,佢話飲完好舒服喎。Hehe…我唔飲野,寧願食甜品。木槺布甸,嘩!匙羹一滔,木槺瀉出,太多木槺喇!!成杯起碼佔左90%是木槺!原本那忌廉層味道好好,實實地,同木槺口感好match ga m
帶媽咪食early dinner
,來呢間旗艦店新意D,o岩o岩坐到窗口位,正晒!

煙三文魚鮮果沙律,三文魚只得兩片,預左,但係生菜多過鮮果
焗吞拿魚黑松露醬,原來係丁屎咁diet粒
,好食,不過攝牙o拿啫!

Hehe…我唔飲野,寧願食甜品。木槺布甸,嘩!匙羹一滔,木槺瀉出,太多木槺喇!!成杯起碼佔左90%是木槺!原本那忌廉層味道好好,實實地,同木槺口感好match ga ma!請balance番吓啦!
焗吞拿魚黑松露醬
千島醬海鮮批
木槺布甸
堆陷的木槺
2009-04-11
焗吞拿魚黑松露醬
千島醬海鮮批
2009-04-10 13 瀏覽
近日無論試新野,或者係返去 D 「大眾化」食肆,總是覺得水準一般。是否因為這陣子與「食神」距離甚遠?還是自己要求高了?總覺得近日少了給笑面..在深水埗開完會,想起了一位老朋友,那便沿着紅色地鐵線落港島區。Pizza hut,相信各位對這名字已很熟悉。儘管 pizza hut 的 pizza 與正宗意式 pizza 有所出入,它仍是港人常去的餐廳,更是大班朋友 gathering 的聚腳點。朋友的男友都來食飯。三個人叫左四樣野: 沒有沙律吧,便叫了煙三文魚凱撒沙律、半份西班牙白酒藍青口、本人至愛海鮮寬條麵、超級至尊細厚批,另還叫了檸檬健怡百事。 煙三文魚凱撒沙律: 賣相唔得,可以睇相... 三文魚是暗紅色的,而蔬菜亦好像不太新鮮,那時心想: "my god !" 但食落去又唔差喎﹗三文魚比唔係話唔新鮮,兩塊薄薄的... 煙薰味岩岩好,唔會過鹹... 雖然不是頂級水準,但可以接受的。而蔬菜是清甜,同埋好爽口,今次真係「菜不可以貌相」了... 而沙律醬亦都係誠意之作,蛋黃與其他醬料配合得岩岩好,有融為一體的感覺。不過,沙律上所謂的「麵包粒」並非大 size 的麵包糠,而是切粒的蒜蓉包,雖然

煙三文魚凱撒沙律: 賣相唔得,可以睇相... 三文魚是暗紅色的,而蔬菜亦好像不太新鮮,那時心想: "my god !" 但食落去又唔差喎﹗三文魚比唔係話唔新鮮,兩塊薄薄的... 煙薰味岩岩好,唔會過鹹... 雖然不是頂級水準,但可以接受的。而蔬菜是清甜,同埋好爽口,今次真係「菜不可以貌相」了... 而沙律醬亦都係誠意之作,蛋黃與其他醬料配合得岩岩好,有融為一體的感覺。不過,沙律上所謂的「麵包粒」並非大 size 的麵包糠,而是切粒的蒜蓉包,雖然 pizza hut 的蒜蓉包是我喜愛的菜式之一,但這樣未免太「就地取材」了。

西班牙白酒藍青口 (半份): 青口細粒是意料中事,比 $50 怎能期望是紐西蘭青口呢?質感是有的,但鮮味不足... 白汁煮得麻麻: 第一,太杰,好似一 pat 槳咁; 第二,唔知係咪佢地隻白酒唔係好岩煮餸,食落去酒味係出,但有少少唔應該食到既酸味。而佢上面有蕃茄粒,但好明顯係最後先加,所以酸味不是由蕃茄而來的。建議可以加少少蒜蓉去整,會香濃一點。

海鮮寬條麵: 由細食到大,是本人的最愛。可是,不同分店的海鮮寬條麵質素參差,有時唔夠熱有時唔夠料。今次佢焗得好靚,微微金黃色的。個汁既分量岩岩好,而海鮮方面亦沒有「偷工減料」,加上香濃的芝士和奶味,好食﹗

超級至尊厚批: 呢個係... 最最最令人失望的﹗以前的超級至尊批是「色彩繽紛」的,但現在的「主角」卻換了是芝士﹗不知是否因為節省成本的緣故?菠蘿寥寥可數,難見青椒踪影,仲有其他配料的份量都是少之有少.. 食落去係「啖啖芝士」~ 但超級至尊是以料多取勝,如果是純吃芝士的,那便會叫其他款式吧﹗真係希望餐廳會作出改善,再咁「偷工減料」法,好易冇晒 d fans 的﹗

環境唔差,同其他 pizza hut 冇乜分別。預左佢唔會好靜,那不是它的風格啊﹗而服務就一般,侍應笑容不足,但不至於令人唔舒服。

三個人,食到八成飽,散叫冇優惠,埋單位位一百二十。其實唔算平,間唔中一次就 ok,但唔會成日去食了﹗
煙三文魚凱撒沙律: 賣相唔得但食落唔差
西班牙白酒藍青口: 有待改善
此分店的海鮮寬條麵水準甚高﹗
有點「偷工減料」的超級至尊厚批
此分店的海鮮寬條麵水準甚高﹗
  • 海鮮寬條麵
2009-01-06 4 瀏覽
同朋友食飯,慶祝生日咁~叫左兩個大批,唔算太特別。西班牙海鮮炒飯不錯,意粉都幾味濃~不過男人都係個個問題,就係越多越好…今次叫的野,份量算係咁,但都只係勉強夠…題外話:我都見到上文提及的ZOE HUI,服務真係唔錯,辦事都幾積極~
同朋友食飯,慶祝生日咁~
叫左兩個大批,唔算太特別。
西班牙海鮮炒飯不錯,意粉都幾味濃~
不過男人都係個個問題,就係越多越好…
今次叫的野,份量算係咁,但都只係勉強夠…

題外話:
$100 (其他)
2008-12-18 8 瀏覽
今早與從美回來的姐姐一家到香港公園觀鳥。跟著與姨甥仔搭叮叮到銅鑼灣 lunch,因為姐說姨甥仔勁愛吃 pizza。一行 4 人要了兩個 1 人常餐另加一個普通的芝心超級至尊批和蒜蓉包。常餐分別是吞拿魚白汁意粉+意大利菜湯和鮮茄濃汁雞皇飯+蘑菇湯。意粉級奶和芝士味勁重,個汁煮到水汪汪,意粉又太硬身;鮮茄濃汁雞皇飯好少少,但茄汁茖得過多糖;蒜蓉包我原頗喜歡吃的,但愈整愈難食,牛油太重兼冇乜蒜蓉香。其實 Pizza Hut 的水準逐次下降,希望家姐不要再建議去,拜託。
2008-12-03 30 瀏覽
因為有AIG套餐,去了食Pizza Hut食物方面,相信間間都差不多,那個皇室開心批也不外如是,還有點像腸仔飽反而因為發生一宗小意外,想講講侍應的服務話說該女侍應在收拾食物,不小心跌了匙羹在女朋友的身上,衣服沾上了餸汁知道佢都係唔小心,所以都無話佢,該女侍應亦連忙道歉,也送上紙巾和水,也應要求送上火酒,更協助清潔;見佢非常唔好意思的樣子,我地也好心的請佢繼續工作,之後亦去左洗手間洗衫幸好最後件衫都無野,無留下污積,該女侍應亦有前來了解及再次再次...道歉不久後,有位經理前來查詢,問我地有咩需要,我地都話無,亦唔緊要,點知佢表示非常重視客人,竟無條件送上2008 PIZZA CARD及2009 PIZZA CARD的換領券,還有一些coupons,我地竟然因禍得福(p.s.: 不過換句話說,佢地亦成功吸引了我地日後多d惠顧Pizza Hut)最後,在此表揚該位女侍應-ZOE HUI,雖然發生小意外,也不慌不亂,表現專業,態度認真友善,真心照顧及重視客人(p.s.: 入餐廳時,帶位的侍應也很風趣,用walkie問同事有無好介紹,點知真係好介紹,係圓枱+半圓sofa椅,o岩晒,真細心)
因為有AIG套餐,去了食Pizza Hut
反而因為發生一宗小意外,想講講侍應的服務

AIG精選套餐(皇室開心批)