2009-09-19 29 瀏覽
尋晚(18-9-2009 Fri)原本約o左一班朋友出去食預祝我o既生日飯,點知其中一人病o左,所以取消.咁男友話照出o黎同我食飯.咁好啦,佢決定o黎葵芳搵o野食,我o地o黎到新都會廣場至諗,記得佢話想食蕃茄Pizza,於是走o黎啦,o黎到大概8:00pm左右,2人枱o既只要等多兩張就到我o地,所以我o地都等.點知個女仔叫o左兩張二人枱後,就只畀3-4人,由於等得太耐,男友個女仔幾時到我o地?個女仔又叫3人o既,我講o左一句攪錯呀?佢好似聽到,下一張就即刻畀我o地,我o地係8:26pm至有枱.其實佢o地安排2-4人一齊輪係冇問題,分開寫都冇問題,但應該要睇住到o黎o既時間囉,我見佢有mark低人客攞飛o既時間o架.我o地坐低後,就搵蕃茄闊條麵pizza,搵到喇,係一個餐o黎,有好多o野食,原價話係$400.00.用匯豐信用咭就$199.00.又係一個假discount例子.不過唔理啦,就男友叫呢個餐,個餐有:1. 兩個湯,我o地叫o左蕃茄湯同海皇湯我先飲海皇湯,有幾隻蝦仁o係裡面,幾爽口,海鮮湯味唔夠濃郁,稱唔上係海皇湯囉.味道: 2分到蕃薯湯,係好深色o既羅宋湯,加o左茄膏,味道就一

不過唔理啦,就男友叫呢個餐,個餐有:

1. 兩個湯,我o地叫o左蕃茄湯同海皇湯
味道: 2分
到蕃薯湯,係好深色o既羅宋湯,加o左茄膏,味道就一定夠濃啦,呢個冇咩特別.

3. 唔知咩腸鑼絲粉
原本想揀蕃茄肉丸闊條麵轉鑼絲粉,點知話唔可以轉,但menu上明明寫住可以轉個喎.咁男友就叫呢個啦,呢個唔算大碟,都幾熱,腸就得幾件,呢個都係多蕃茄醬,味道亦係一般啦.

2. 佛羅倫斯卷伴薯角
明明係前菜,點解會o係鑼絲粉之後到?個卷好似好吸引咁,食落,皮係冇味,裡面原來一邊卷住菠蘿,一邊係芝心批邊o既芝士,咁同佛羅倫斯有咩關係呢?
而薯角屬於正常貨式,唔太鹹,醮啲茄醬食囉.
味道: 3分

4. 等o左好耐好耐,女侍應問我o地個pizza係咪未到?我o地答係,佢就攞過o黎.Pizza係普通批,但食o左咁多o野o既我o地,會覺得食唔晒.Pizza上面舖有車厘茄,亦有闊條麵同乾o左o既茄醬,而其他…..敝,印象中好似冇o野lu喎.而呢個pizza重另外伴上秘製蕃茄Salsa醬
我o地食喇,覺得味道唔係幾夠,車厘茄亦然,而普通批o既pizza一向都有咬餅乾o既感覺,不過呢個算好啲啲,男友醮醬食,係凍同辣辣地o既,Salsa醬係咪咁o既呢?
味道: 2.5分

5. 最後係甜品,o衣o家睇返全名,原來係威尼斯甜奶油迷你批
開頭諗住唔會好大件,係似雞批o個類o既酥皮批,點知o黎到,原來係一個細批,冇料o既pizza批底,跟一兜應該係忌廉o既醬.

咁我醮o黎食啦,原來o個兜唔係忌廉,竟然係錬奶
,真係好奇特.批底夠熱同脆,咁o既配搭令我記起細個時食過一啲o野好相似,但硬係記唔到係乜.由於我o地被太多麵粉’o質’飽,所以呢個要打包拎返屋企.
味道: 2分

6. 飲品,我叫o左忌廉梳打,男友原本叫百事,但後o黎知道加$5.00就有冰雪奶茶,所以佢改o左.
我問頭點飲品時覺得奇怪,點解忌廉改o左叫忌廉梳打,原來真係溝o左梳打水,o衣o家啲汽水真係咁貴?

而男友o既冰雪奶茶即係冰鎮奶茶,糖漿自己加,我試啲,一樣係茶味唔夠,真係唔明o衣o家沖一杯好o既奶茶真係咁難o既咩?
味道: 2分

綜觀o黎講,我o地呢餐係被唔同花款o既麵粉’o質’飽.

服務:
一大班年輕人,被人感覺經驗唔夠.聽到兩次跌爛o野聲.

o係男友轉飲品時,男友同男侍應講,同一個女侍應order o既,問可唔可以改,個男侍好單純咁搵翻女侍應跟.我心諗,唔一定要叫翻落單o個個跟o架?奇.

甜品到o黎時,我o地好懷疑係咪甜品,男友問男侍應係咩o黎,佢竟然都唔識答,之後又不了了之.

上菜好慢,唔知係廚房定侍應不足,食呢餐足足坐成個半鐘.

環境:
裝修得好華麗,顯然想畀人高尚感覺,但pizza hut最初o既印象實在太深刻,好難令人改觀喇.
$112.20 (晚餐)
2009-09-13 22 瀏覽
呢期葵芳必勝客多左個奇妙服務員叫SANDY 本來只想響"開飯"講食物但不幸搵唔到pizza hut 既客戶服務email 所以上黎講事緣今日晚上7:15左右, 三人行食晚餐以下所有野都係SANDY serve 我地 :點左一個199套餐 + 雞鎚 + 意粉好啦, 叫野食啦, 我問一問個服務員"飲品係唔係要依家叫埋"佢回應係"下? 你鐘意依家叫未依家叫囉." (把聲係老牛聲+勁串)好啦, 咁就咁哂D野飲野食啦, 到佢重覆一次喇: "覆返雞鎚香蒜意凍檸點點批" (成句係lur 出黎 + 食左幾個字)我都聽唔到自己叫左咩 果時已經嬲嬲地, 即時拎左意見書出黎寫好啦~~等野食, 個意粉先黎到, 又係佢, 咩都冇講就車低碟野 再飲埋個湯, 佢就黎收野, 經典喇, 佢一黎到就講左句"唔要" 半秒後拎起哂D野 (佢呢個唔係一個問題黎)到佢將個湯碗拎到上托盤, 先至再問我地 "唔要?" 之後又係等食時間, 佢又黎喇, 又掉低一句 " ER, 個甜奶油批想依家上定係臨尾上"(冇尾音)我話臨尾上啦, 之後佢就走左到最後個批都係同埋所有野一起上之後佢見到個批上錯時間, 就黎問: " ER, 個批使唔使同你
呢期葵芳必勝客多左個奇妙服務員叫SANDY
本來只想響"開飯"講食物

事緣今日晚上7:15左右, 三人行食晚餐
以下所有野都係SANDY serve 我地 :

點左一個199套餐 + 雞鎚 + 意粉
佢回應係
"下? 你鐘意依家叫未依家叫囉." (把聲係老牛聲+勁串)
好啦, 咁就咁哂D野飲野食啦,
到佢重覆一次喇:
我都聽唔到自己叫左咩

果時已經嬲嬲地, 即時拎左意見書出黎寫

再飲埋個湯, 佢就黎收野, 經典喇,
佢一黎到就講左句
"唔要" 半秒後拎起哂D野 (佢呢個唔係一個問題黎)
到佢將個湯碗拎到上托盤, 先至再問我地 "唔要?"

之後又係等食時間, 佢又黎喇, 又掉低一句
" ER, 個甜奶油批想依家上定係臨尾上"(冇尾音)
我話臨尾上啦, 之後佢就走左
到最後個批都係同埋所有野一起上
之後佢見到個批上錯時間, 就黎問:
" ER, 個批使唔使同你拎返入去"
我話拎左出黎就算啦, 之後佢又走左(喂比下反應都好啦...)

中途refill 水當然係一句 "加加水" 就拎走你個杯啦, 又係冇尾音既

放低牙籤筒果時又係一句 "野食黎齊比個牙籤筒你"

食到最後一舊食物喇, 佢竟然已經開始走黎收野, 先收我屋企人既碟
同時, 當我將最後一舊食物叉入口時, 一放低個叉, 就即時見到佢隻手收我D野
又係拎到上托盤先問 "唔要?"

埋單果時仲經典, 因為佢見到我寫意見書, 就掉底一句 "哦, 張意見書寫完未?"
既然佢咁講 我就廢事交俾佢喇, 反正都唔夠位寫; Email又搵唔到 上黎講算啦

呀SANDY 最後終於係sell我地買PIZZA券果時有笑容喇, 同埋講左一句"多謝"
_________________________________________________________

都講少少野食, D野求其左好多.
局薯皮有D有芝土有D就冇
肉丸闊面碟底有大量水
雞鎚D味粉撈得唔平均
海皇湯係龍蝦湯底走龍蝦肉
但公平講句 ,
如果你有優惠券呀, 信用卡呀, 成班朋友食飯, 企企埋埋又好坐, 一百蚊內要食得飽係ok 既
但呢位SANDY 既服務真係令人食得好唔開心
2009-09-11 6 瀏覽
二人order了:總廚推介套餐@$58三文魚湯: 磨菇湯加2-3片煙三文魚, pizza hut 的磨菇湯一向好味, 但煙三文魚有d"星"錦繡大會pizza: 細size, 有4件, 用料少.涷檸檬茶: 大大杯, 有茶味, fresh lemon, very good. 海鮮寬條麵@$53: cream好滑, 海鮮料ok, 加芝士粉, 十分可口, 但寬條麵不多, 份量太少.用了pizza hut card, 合共$116.8
二人order了:

總廚推介套餐@$58
錦繡大會pizza: 細size, 有4件, 用料少.

用了pizza hut card, 合共$116.8
2009-08-29 4 瀏覽
想吃比薩,就去了此店。座位闊落,燈光柔和。等了一會就有位。想不到下午茶餐會有芝心批的選擇。於是吃了該餐。另一個意想不到是下午茶時段有免費無限添飲汽水。那我當然點了這個($49)。另一個餐是炸薯角魚圈咖央多士配咖啡($19)。咖啡:正,雖然無UCC的忌廉咁甜,但它的咖啡味香濃,大大杯。芝批:芝士拉線的程度無我預期的多。可以啦。海鮮一堆細細粒咁啦。千島醫。粉量不多,在一個白色小圓碟上盛上。有六七條炸薯角及二個魚圈,OK。不知為何咖央多士連有麵包邊。。。不過整體脆度適中,不錯。雖然不能多飲飲汽水,這餐是滿意及舒適的。
想吃比薩,就去了此店。座位闊落,燈光柔和。等了一會就有位。

另一個餐是炸薯角魚圈咖央多士配咖啡($19)。

有六七條炸薯角及二個魚圈,OK。
不知為何咖央多士連有麵包邊。。。不過整體脆度適中,不錯。

雖然不能多飲飲汽水,這餐是滿意及舒適的。
2009-08-29
海鮮湯* 還是忌廉湯比較好~
薯蓉
CHESSY BITES
超正爆CHESSE的闊條面
葡國雞飯
青口-D汁好正
雞搥-幾香口
  • 海鮮闊條面
2009-08-07 34 瀏覽
總廚套餐 ~ 餐湯, 主菜 & drink @$58酥皮雜菜湯 & 酥皮忌廉雞湯: 酥皮湯賣相very nice, 湯很熱, 雜菜湯酸酸地, 好開胃, 忌廉雞湯好濃, creamy, 好味迷你千島海鮮pizza: 千島醬好香甜, 材料多, good意式香草大蝦意粉: 甜酸茄汁意粉, 可惜用料少, 得3隻細蝦.熱朱古力: 一般, 要加$4(如order 汽水, 可free refill)服務: good, 主動 refill water, 問下食物comment, 有禮貌.
總廚套餐 ~ 餐湯, 主菜 & drink @$58

熱朱古力: 一般, 要加$4
(如order 汽水, 可free refill)

2009-07-21 9 瀏覽
想試Pizza Hut個總廚套餐好耐架喇..難得今日老公話陪我食...緊係開開心心去食啦!!由於老公好餓既關係...我地叫左兩個$58總廚套餐 (包餐湯, 主菜同餐飲), VIP優惠既挪威三文魚鮮果沙律, 仲用左75分換左個意式迷你豬肉腸拼雞肉, 食到我地好飽好飽呀...酥皮意大利菜湯 (總廚套餐): 酥皮好薄...菜湯好清新..而且熱到燙口0個種...開一開個胃準備食其他野...意式香草大蝦意粉 (總廚套餐2號): 有5隻大蝦..食落幾爽口...最鍾意個茄汁..甜甜地酸酸地好好味...香煎龍利柳飯配香草忌廉汁 (總廚套餐3號): 龍利柳煎得好靚...肉質又厚又嫩滑...同香草忌廉汁非常夾...挪威三文魚鮮果沙律 ($45VIP價+$5.5加一服務費): 雖然三文魚得兩塊...但作為一道前菜已經好滿意..三文魚好香煙燻味...鮮果(蜜桃,蘋果,蜜瓜,薯仔,士多啤梨)亦好新鮮..好juicy ...意式迷你豬肉腸拼雞肉丸 ($3.2加一服務費): 好鍾意食Pizza Hut既雞肉丸...其他地方食唔到...加埋個秘製茄汁..真係好好味...值得一提既係...呢間Pizza Hut剛剛裝

值得一提既係...呢間Pizza Hut剛剛裝修完無幾耐...環境更grand...d sofa位亦都坐得好舒服...另外..服務態度都唔錯...食完即刻有人執野...又不停加水...值得讚賞!!
酥皮意大利菜湯
意式迷你豬肉腸拼雞肉丸
意式香草大蝦意粉
香煎龍利柳飯配香草忌廉汁
2009-05-26 9 瀏覽
五月廿四日(星期日)同老公吃完了馬泰,本身是瘋狂購物日!不過突如其來的一個消息,令我們放慢了腳步...不用急了!行完了書店後,就到了pizzahut吃個high tea!老公帶了netbook出來,想上wi-fi,可惜商場沒有...唯有看著旅遊書吧!我們見到menu內的high tea都吸引非常,又包兩杯飲品,好讓我們休息一陣!我們只點了這個餐就夠了,反正之前的馬泰都吃得飽!high tea有兩層的!上面有朱古力生果:蜜桃和strawberry,兩個都不錯!明顯地桃是罐頭的,而strawberry也甜!還有兩件blueberry cheesecake,我喜歡吃呀!!!!甜而香blueberry味!下面是四件多士,上面分別是三文魚,腸仔,火腿和煙肉!味道不錯!雖則只是六十多元,但是以high tea來說也不錯了!
五月廿四日(星期日)

行完了書店後,就到了pizzahut吃個high tea!

我們只點了這個餐就夠了,反正之前的馬泰都吃得飽!

甜而香blueberry味!

雖則只是六十多元,但是以high tea來說也不錯了!
上層
下層
2009-05-24
上層
下層
2009-03-09 16 瀏覽
等媽媽做完野黎左pizza hut叫左2個tea set海鮮闊麪條:依然咁好食次次黎都會叫好creamy好正千島海鮮pizza呢個好一般現在凍飲要加$8真係好貴所以都係可樂p.s.-pizza hut d野越來越細碟
等媽媽做完野黎左pizza hut
所以都係可樂
p.s.-pizza hut d野越來越細碟
2009-03-08
2008-12-25 5 瀏覽
套餐包括:巴馬火腿特薄脆批: 火腿好野味, 好薄好脆的批, 似餅干, 整個pizza好香口, 推介cream雞湯: 好熱好好味葡汁雞皇意粉: 葡汁好香, 雞肉好多, 意粉creamy, 好味汽水 百事 / 七喜: 夠汽套餐$178 抵食葵芳店, 環境氣氛都很好.Christmas, 好多人排隊等位, 又有好多人外賣, 好好生意.
套餐包括:

cream雞湯: 好熱好好味

汽水 百事 / 七喜: 夠汽
套餐$178 抵食

葵芳店, 環境氣氛都很好.

2008-12-16 10 瀏覽
相約 家人 一同 開心時刻, 而且年尾 pizza card 積分會 expire, 要 快 d 用 150 積分 換番個 free pizza (只限$88 的普通批)1.火腿菠蘿pizza(厚批)~ free pizza ~ 本人喜歡 食 有菠蘿的 pizza, 因 帶有點 酸味味, 令整個pizza不太漏, 材料普通普通的 一個 火腿菠蘿pizza 已 好好味. 厚批香脆~ 讚!2.至尊 pizza(厚批)~ 媽媽喜歡 的 至尊 pizza. 因多 材料 有豐富的口感.都是要了 厚批~ 好香脆~ 讚!3.肉醬意粉~ 近期 pizza hut 的 意粉真 有 進度, 難怪有傳它將會 改名為 pasta hut.4.葡汁雞飯~ 葡汁好香, 雞又滑, 飯又香軟. 比快餐店 好味!葵芳pizza hut 一直keep好水準~ 抵讚!美中不足是 結脹時 店員 把 脹單 計得很 complex………不明白他們 為何 要 把 免費 pizza($88) 的 價錢 先 計入脹單 , 但 又 吾 直接 將 $88 扣除…….. 而 我 一早 已 給予他們 免費 pizza coupon 了
都是要了 厚批~ 好香脆~ 讚!

葵芳pizza hut 一直keep好水準~ 抵讚!

美中不足是 結脹時 店員 把 脹單 計得很 complex………不明白他們 為何 要 把 免費 pizza($88) 的 價錢 先 計入脹單 , 但 又 吾 直接 將 $88 扣除…….. 而 我 一早 已 給予他們 免費 pizza coupon 了, 幸好 我有 看脹單, 否則 便多付了 錢!

2008-12-15 12 瀏覽
(半個月前食評)仲未病好要戒口, 同男友本來諗住去隔離既和民, 費事食太濃味既野但係最尾都係敵唔過pizza既引誘, 拉左男友入黎 ^ ^ 男友有AIG信用咭, 所以叫左個優惠套餐(不過唔記得左叫咩名, 好似係皇族待遇2人堂食套餐)野食有: 磨菇雞湯 - 一向都覺得pizza hut既白湯比紅湯好, 味道仍舊不錯凱撒沙律 - 不嬲都唔係好識欣賞呢樣野... d菜唔算好新鮮, 麵包粒唔脆唔硬, 夾埋普通啦吞拿魚煙肉腸螺絲粉 - 唔錯, 個汁好開胃, 好味. 不過個螺絲粉好似濕左d意式肉丸 - 麻麻, 似平時係supermarket買的肉丸加左d醬, 普通得很漁港風情芝心批 - 最鍾意就係有千島醬既pizza, 加埋芝心邊, 正! 不過覺得批底唔夠脆 雪糕泡芙 - 病左男友唔俾我食 不過記得以前食過幾好食d野食唔晒, 最後要打包返屋企服務都唔錯, d野好快黎不過始終覺得pizza hut無以前0甘好食喇.. 短期內應該唔會再幫襯了
(半個月前食評)

但係最尾都係敵唔過pizza既引誘, 拉左男友入黎 ^ ^

野食有:

雪糕泡芙 - 病左男友唔俾我食
不過記得以前食過幾好食

d野食唔晒, 最後要打包返屋企
服務都唔錯, d野好快黎

不過始終覺得pizza hut無以前0甘好食喇..
短期內應該唔會再幫襯了

2008-11-06 9 瀏覽
二人食dinner, 又不想太heavy, 叫了 carbonara + 咖哩雞飯. carbonara 好得, 好creamy, 再加cheeze 粉, 好味, 推介 咖哩雞飯, 一般, 好spicy, 得薯仔好味 用$20 coupon, $95-$20=$75, environment OK, 都抵

咖哩雞飯, 一般, 好spicy, 得薯仔好味

日前再來這間P.H.試「WOW常餐」,今次的經歷大為不同。禮多人不怪/有錯就要認….是正確的觀念,在飲食界/服務性行業工作,面對要求高的客人,侍應要經常講「對唔住」以免得失客人,這個我很理解。可是,講「對唔住」講到好似完全唔經大腦、口頭禪咁每一句都 say sorry是否恰當呢?當日,在正常的柯打,非繁忙時間內,一位男侍應向我說超過十次「對唔住」,例如一坐下,他就說:「對唔住,請等等,好快會有人俾杯水你。」;落柯打後他第一句回應是:「對唔住呀,製作需時…要等十至十五分鐘。」真係想講:『你駛唔駛同我講咁多次「對唔住」呢?』究竟他是否曾得失過很多客人,學識要用「對唔住」來擋駕先呢?叫了個「夏威夷薄餅」做主菜的WOW常餐: 忌廉湯/蒜蓉包:OK,不過飲完湯才來麵包,timing唔夾; 夏威夷薄餅:做乜要叫呢個呢,自己都忘記這裡的Pizza(所有叫Pizza的東西)都係唔好食的,太乾...(我喜歡醬汁濕濕,real Italian style,唔硬的Pizza… 香港較少地方有,英國就隨處有); 餐飲:叫了特飲「Mocha Caramel Coffee」唉,完全是錯誤!(仲要 +$10)

日前再來這間P.H.試「WOW常餐」,今次的經歷大為不同。

禮多人不怪/有錯就要認….是正確的觀念,

真係想講:『你駛唔駛同我講咁多次「對唔住」呢?』

究竟他是否曾得失過很多客人,學識要用「對唔住」來擋駕先呢?

叫了個「夏威夷薄餅」做主菜的WOW常餐:
夏威夷薄餅:做乜要叫呢個呢,自己都忘記這裡的Pizza
(所有叫Pizza的東西)都係唔好食的,太乾...

飲過「星爸爸」的同名「焦糖咖啡」,應該係甜得好特別,不用另外加糖的。
不過這杯… 唉,加了一包糖都係苦的,既不是Mocha,又唔似Cappuccino!

叫那個侍應來反映問題並要求更換(今次真係要佢say sorry!),

換來的一杯更差:甜得非常過份,像濃糖水

本來想用恆生 EnJoy Card找數的,但被枱面的宣傳吸引:
用匯豐信用咭(任何惠顧)可以得到coupon,下次光臨可享下午茶餐免費優惠。
誰知得到的,是「第二份」茶餐半價;或「第四份」茶餐免費優惠而已。

這張coupon在恆生 EnJoy Card優惠集也有啦!

在可見的將來,應該唔會再來Pizza Hut了。

Timing唔好
2008-09-06 48 瀏覽
早前放工後,再到葵芳看零件樣板,順道去試試這裡的WOW常餐。 這個時間人少少,又靜,坐得又舒服…等待上菜時,真係想趴在桌上小睡片刻 。$35(未計加一)有湯、有主菜、還有杯餐飲: 忌廉湯:好行,好「例水」feel,不過總好過一般茶餐廳既; 蒜蓉包:都係一般啦,好過冇; 雞肉火腿芝士白汁意粉:感覺上都是「畢」d火腿呀、急凍雞肉呀,撈埋撈埋白汁  倒落意粉上碟...而已... 意粉不軟不硬,OK啦,要求不要太高; 餐飲:叫「Diet Coke」,個男侍應竟然聽不明,話只有「Coke Light」…   唉,是但啦。服務方面,唔係好得。雖然下午茶時段客人不多,但侍應們都好像遊魂似的,雖然他們都有對講機隨身,內部溝通依然有問題。人客少少都係咁,人多時真係唔知點算... 祝好運! 找數齊頭$40,以這樣的環境、食物份量 跟現在的物價來說,係抵既!

這個時間人少少,又靜,坐得又舒服…
等待上菜時,真係想趴在桌上小睡片刻

$35(未計加一)有湯、有主菜、還有杯餐飲

忌廉湯:好行,好「例水」feel,不過總好過一般茶餐廳既;
蒜蓉包:都係一般啦,好過冇;

唉,是但啦。

雖然他們都有對講機隨身,內部溝通依然有問題。
人客少少都係咁,人多時真係唔知點算... 祝好運!

WOW ...正
WOW ...正