2023-11-09
-經典三種新鮮刺身江洋盛宴 $258 睇Openrice,呢間放題係旺角嘅排名都比較高,所以同🐷隊友試下呢間餐廳嘅野食質素,我地揀最平嘅餐,都有77款食物任食,額外仲有任飲任食前菜、榴槤肉、爆谷、飲品、清酒梅酒、雪糕。 🥗前菜前菜已經有驚喜,除左海哲、蟹籽、八爪魚、螺肉呢啲基本食材之外,竟然仲有海葡萄可以任食🤩爽甜帶清新海水味嘅海葡萄,必食👍🏻 💚馬來西亞烤榴槤回本食物之一,🐷未試過烤榴槤,所以試下🤔烤過嘅榴槤味道更突出,表面有啲脆,榴槤肉軟硬適中👍🏻 🐚刺身♡赤貝較厚身,非常爽口鮮甜。♡帶子同樣突厚身,口感軟滑新鮮。♡劍魚腩肉質肥美,有淡淡油香味。♡阿根廷赤蝦體型較大,蝦膏味道鮮美唔苦🦐♡泰式生蝦肉質軟滑,食之前記得係醬汁位置拎泰式生蝦汁。 🍣壽司、軍艦、手卷♡海膽吞拿魚蓉壽司吞拿魚蓉口感嫩滑,配搭海膽味道濃香。♡火炙海鰻壽司一大條海鰻,軟滑肥美,推薦👍🏻♡燒汁鮑魚仔軍艦鮑魚仔係平時中菜用開果種,幾特別有種fusion菜嘅感覺。♡芝士鰻魚卷芝士奶味較重,更突出鰻魚香味。♡蟹膏蟹肉手卷蟹膏味道新鮮香濃,加埋一絲絲蟹肉🦀好滿足😋♡海膽手卷海膽軟滑味道鮮甜唔苦,高質😍 👨🏻🍳廚師推介♡清
經典三種新鮮刺身江洋盛宴 $258
🥗前菜
💚馬來西亞烤榴槤
🐚刺身
♡赤貝
較厚身,非常爽口鮮甜。
♡帶子
同樣突厚身,口感軟滑新鮮。
♡劍魚腩
肉質肥美,有淡淡油香味。
♡阿根廷赤蝦
體型較大,蝦膏味道鮮美唔苦🦐
♡泰式生蝦
肉質軟滑,食之前記得係醬汁位置拎泰式生蝦汁。
🍣壽司、軍艦、手卷
♡海膽吞拿魚蓉壽司
吞拿魚蓉口感嫩滑,配搭海膽味道濃香。
♡火炙海鰻壽司
一大條海鰻,軟滑肥美,推薦👍🏻
♡燒汁鮑魚仔軍艦
鮑魚仔係平時中菜用開果種,幾特別有種fusion菜嘅感覺。
♡芝士鰻魚卷
芝士奶味較重,更突出鰻魚香味。
♡蟹膏蟹肉手卷
蟹膏味道新鮮香濃,加埋一絲絲蟹肉🦀好滿足😋
♡海膽手卷
海膽軟滑味道鮮甜唔苦,高質😍
👨🏻🍳廚師推介
♡清酒煮蜆
蜆大粒無沙,清酒味道濃郁🍶突出蜆鮮味。
🔥燒物
♡蒲燒鰻魚
鰻魚質感彈牙肉身肥美,配搭清甜燒汁👍🏻
♨️鐵板
♡蔥味秘制醬汁炒雞球
一上枱就有香濃嘅小炒香味,雞球保留肉汁,配菜有三色椒、洋蔥、指天椒等👍🏻
♡竹笙瑤柱蟹肉翅
推薦菜式之一,竹笙嫩滑量多,翅比較粗身,醬汁香濃😋
🍢串燒
♡燒有機菠蘿
超甜菠蘿🍍燒過後都補留大量菠蘿汁,好開胃👍🏻
食完記得唔好走住,記得食埋雪糕先呀,呢度有Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer's等任君選擇😋