2009-07-05 25 瀏覽
我同我女皇大人好耐之前都食過呢間食市,不過已經冇晒印象因為有呢間餐廳嘅Voucher、同佢集團嘅VIP(有85折),所以今日再嚟食飯其實之前食過呢集團其他餐廳,但唔見得有幾好,所以今次都算有驚喜Voucher 優惠 麻醬野菜沙律…其實唔只得菜仲有雞絲、海蜇、青瓜絲,好味 因為個醬汁好好味、麻醬好香滑 香蔥蒜茸包 ($18) 正、夠熱、蒜茸又香、個包夠脆 酸辣虾湯 ($52) 清清地、但又酸酸地辣辣地、唔錯但D虾就唔算新鮮、有少少 "梅" 椒鹽軟殼蟹配芒果醬 ($68) 隻蟹好大隻、好抵食、配芒果醬食法新鮮 南瓜焗海鮮($85) 海鮮份量唔少,焗到好香、再配埋醬汁好" 嘢"味送飯最啱。今日係星期六,雖然要等位,但係好快就有位落單後,食物好快就到唯獨係張枱就細咗D,都放唔晒我地D食物
我同我女皇大人好耐之前都食過呢間食市,不過已經冇晒印象

Voucher 優惠
麻醬野菜沙律…其實唔只得菜仲有雞絲、海蜇、青瓜絲,好味

因為個醬汁好好味、麻醬好香滑

香蔥蒜茸包 ($18) 正、夠熱、蒜茸又香、個包夠脆

酸辣虾湯 ($52) 清清地、但又酸酸地辣辣地、唔錯
但D虾就唔算新鮮、有少少
"梅"

送飯最啱。

今日係星期六,雖然要等位,但係好快就有位

落單後,食物好快就到

唯獨係張枱就細咗D,都放唔晒我地D食物

香蔥蒜茸包
椒鹽軟殼蟹配芒果汁
南瓜焗海鮮
麻醬野菜沙律
2009-07-03 4 瀏覽
這是大概2個月前的食評了, 因為一直都很忙, 沒有時間, 空置左。 依定哩有憑記憶啦!一行4個人, 2 對情侶 。 有東亞信用卡, 個陣做緊推廣, 5折套餐, 抵食。 所以我地點左個4人餐。包括有:頭盤前菜: 越式紙米卷, 柚子蔬菜沙律, 炸春卷: 三樣小食都算不錯, 紙米卷清新, 生菜減低油膩感; 柚子沙律, 加入了開胃的酸辣汁, 味蕾全開; 唯獨炸春卷普通, 飲茶點心一枚。湯: 椰香粉絲雞湯。:本來以為是普通的家常湯水, 喝一口才發現是帶酸的雞湯, 味道其實似冬陰公。咖哩大蝦: 未黎前已經估到是用2隻大蝦開邊變成4隻蝦。 雖然說是大蝦, 實際是沒什麼蝦肉。 叫個蒜蓉包點咖哩食還比較好。燒魚: 是什麼魚我已經忘記得一乾二淨。 只記得肉質尚算嫩滑, 沒有腥味。 我們密密食就KO 了這一碟魚。海南雞: 與我平時食的海南雞有分別, 因為沒有海南雞的黑醬油, 反倒是薑蓉及辣醬。 雞肉只是一般。炒芥蘭時菜: 食個菜清清腸胃倒不錯, 也沒有什麼要求。如果選擇食套餐, 吃到的都不是正宗的泰菜及越菜, 反而夾雜了中菜在其中。不過服務真係好好, 侍應好有禮貌, 隨傳隨到。
依定哩有憑記憶啦!

所以我地點左個4人餐。

包括有:

。 叫個蒜蓉包點咖哩食還比較好

。 我們密密食就KO 了這一碟魚。

, 反倒是薑蓉及辣醬。 雞肉只是一般。

炒芥蘭時菜: 食個菜清清腸胃倒不錯, 也沒有什麼要求。

不過服務真係好好, 侍應好有禮貌, 隨傳隨到。
2009-05-03
2009-07-03 62 瀏覽
我一個月都會去御泰坊吃1.2次這裡裝修的確不錯.今天我地坐響視窗口柱旁邊,舒適非常南瓜湯,好好味濃度亦剛好蒜蓉包- 1籃有6件好香、蒜蓉香味十足,好正要親熱食炭燒豬頸肉又冧又入味,份量多豬頸肉唔肥好爽加埋辣汁好開胃可增加食慾正,未食完都要夾下一塊啦蟹肉炒飯–唔太油, 可吃到蟹肉但欠了一點鑊氣到個甜品南瓜乳酪大大舊好好味,頗有水準服務一向都好好,今天都唔例外題外話這裡每台都有個蘋果,可以堂食,但唔可以帶走
我一個月都會去御泰坊吃1.2次
這裡裝修的確不錯.今天我地坐響視窗口柱旁邊,舒適非常
南瓜湯,好好味濃度亦剛好
蒜蓉包- 1籃有6件好香、蒜蓉香味十足,好正要親熱食
炭燒豬頸肉又冧又入味,份量多豬頸肉唔肥好爽
加埋辣汁好開胃可增加食慾正,未食完都要夾下一塊啦
蟹肉炒飯–唔太油, 可吃到蟹肉但欠了一點鑊氣
到個甜品南瓜乳酪大大舊好好味,頗有水準
服務一向都好好,今天都唔例外
題外話這裡每台都有個蘋果,可以堂食,但唔可以帶走
蒜蓉包
炭燒豬頸肉
窗口柱旁邊
南瓜乳酪
2009-07-02 32 瀏覽
肥老闆請過朋友仔來御泰坊食過lunch, 跟住朋友仔就念念不忘, 話食物質素高, 又唔算太貴估唔到七一假期都有tea set, menu上的食物圖片好似幾細碟, 初時還擔心兩個人唔夠食, 原來份量剛剛好 $75再加一 ------ 拼盤 C 燒牛肉沙律: 紅橙色汁唔辣, 好惹味, 牛肉大大片, 好入味好稔 素菜米紙卷: 有醃得好入味的冬菇絲, 好清新 越式蔗蝦: 蝦膠彈牙 炸雲吞: 餡料原來係蝦連豬肉打成的肉丸, 幾特別 黃咖喱牛腩: 超正, 咖喱香濃唔辣, 牛筋牛腩大件, 入味, 好稔 芒果糯米: 好細碟, 兩三啖食完, 糯米好軟稔, 鮮芒果好香甜 青檸梳打: 好夠味, 應該本身有加青檸汁, 酸甜度適中令人開心既一餐!

$75再加一 ------ 拼盤 C

素菜米紙卷: 有醃得好入味的冬菇絲, 好清新

越式蔗蝦: 蝦膠彈牙

炸雲吞: 餡料原來係蝦連豬肉打成的肉丸, 幾特別

青檸梳打: 好夠味, 應該本身有加青檸汁, 酸甜度適中

令人開心既一餐!
menu圖片好似好細碟, 原來兩個人都夠食
燒牛肉沙律
素菜米紙卷
越式蔗蝦, 炸雲吞
黃咖喱牛腩: 超正!!!!
芒果糯米
青檸梳打: 一個餐包兩杯
今日公司有人來,中午訂着御泰坊午餐.御泰坊環境都算舒適,乾淨.服務員也很有禮貌,所以午餐會客也經常選擇這間,由於來過幾次,心目中也有一些指定菜式,再加上同行經理是個識食之人.所以好快就點了菜.開飯!前菜泰式蝦餅:買相好靚,蝦餅無味.又唔彈牙,外邊任何一間泰國餐廳都做得好過他酸辣鳳爪沙律:好香口的一道菜,也非常醒胃,加入扎肉絲,豐富了口感.正!軟壳蟹芒果米紙卷:軟壳蟹夠脆.加上新鮮芒果肉.整道菜都好清爽.湯冬陰公:完全失準,唔香,唔辣,唔酸竹笙魚湯:次次來都會叫的一道,魚湯夠香.魚肉先煎再煮.夠香口.好味!主菜燒魷魚:魷魚彈牙,加埋個汁,好味.總係大家一至公認露笋炒雜姑:露笋行頭.令到這道平價菜身加百倍,可惜露笋苗得幾條.綠咖喱猪頸肉:泰國菜中最愛綠咖喱,甜甜地,又有濃濃的椰香味,送飯一流,可惜呢間做得平平無奇~唉!明爐烏頭:最差的一道菜,烏頭魚新鮮都好平Jei.點解要用雪魚?總係有泥味..差 差!飯菠蘿炒飯:將飯放進菠蘿中......?甜品烏龍茶燉蛋:次次來必食的甜品.燉蛋甜度通中.奶味夠香,正!......去泰國都食唔到呀!泰式南瓜布丁:南瓜係我至愛食品之一.這道甜品賴西式.唔鐘意南

前菜

冬陰公:完全失準
,唔香,唔辣,唔酸

主菜
燒魷魚:魷魚彈牙,加埋個汁,好味.總係大家一至公認

露笋炒雜姑:露笋行頭.令到這道平價菜身加百倍,可惜
露笋苗得幾條.

明爐烏頭:最差的一道菜

菠蘿炒飯:將飯放進菠蘿中......?

甜品

泰式南瓜布丁:南瓜係我至愛食品之一.這道甜品賴西式.唔鐘意南瓜的人可以不用試.

這間餐廳给了我一個啟示.有些餐廳是來食他的味道,而有些餐廳只是來見識下店內精美的裝修和菜式的美觀,而這些裝修費客人也要自附的!
泰式蝦餅
酸辣鳳爪沙律
竹笙魚湯
燒魷魚
烏龍茶燉蛋
又係一餐好豐富既生日飯.公司全TEAM人久不久會食TEAM LUNCH,K&I亦係大家鍾意去既地方.有得BOOK位, 亦有菜單設計(NEGOTIATED).LUNCH一點一坐低, MENU都不用看, 大家隨口UP鍾意食既送:雞絲湯檬- 略嫌有雞腥味, BUT夠清啖.蝦餅伴蝦片- 好食, 啖啖蝦肉, 炸得剛剛好, 如果幫預早一開二好D, 蝦片新鮮炸亦係好好味, 少辣.燒牛扒配白飯(原為糯米飯)青檸辣椒汁- 七成熟, 薄切, 易咬, 汁惹味.鮮蝦柚子沙律- 酸甜醒胃清香柚子味, 蝦爽口.泰香蒜蓉飽- 一般, 食晒都未有咖哩汁到...馬拉盞通菜- 細碟左, 好似落唔夠醬炒, 淡左.炭燒豬頸肉- 好香, 冇腥味, 點青檸辣汁.炸越南春卷- 嫌太大條冇一開二, 有生菜用黎包住春卷食, 有菇味.香芒軟殼蟹紙米卷- 清新芒果味, 略嫌米紙不夠乾身, 黏黏的.豬頸肉生菜紙米卷- 凍食, 有D檬粉, 不油膩.X.O醬炒芥蘭- 完全唔辣, 冇味, 咸咸地咁囉.清少竹笙露荀什菌- 又係清清地選擇.越南蟹肉炒粉絲- 得一匙蟹肉, 全個粉絲係用青椒芽菜炒, 碎濕濕.咖哩雞包- 食晒D蒜蓉包先上咖哩, 包雞既包勁
又係一餐好豐富既生日飯.
公司全TEAM人久不久會食TEAM LUNCH,
K&I亦係大家鍾意去既地方.
有得BOOK位, 亦有菜單設計(NEGOTIATED).

雞絲湯檬- 略嫌有雞腥味, BUT夠清啖.
鮮蝦柚子沙律- 酸甜醒胃清香柚子味, 蝦爽口.
泰香蒜蓉飽- 一般, 食晒都未有咖哩汁到...
馬拉盞通菜- 細碟左, 好似落唔夠醬炒, 淡左.
炭燒豬頸肉- 好香, 冇腥味, 點青檸辣汁.
豬頸肉生菜紙米卷- 凍食, 有D檬粉, 不油膩.
X.O醬炒芥蘭- 完全唔辣, 冇味, 咸咸地咁囉.
清少竹笙露荀什菌- 又係清清地選擇.
咖哩雞包- 食晒D蒜蓉包先上咖哩, 包雞既包勁"UN", 咖哩汁熙了了, 又淡.

以上係10個人份量, 勁飽, 冇叫甜品.
因為生日唔洗夾錢, 我都唔知幾錢...
每人七十幾呱..
2009-06-22
生日
以前也去過此餐廳數次,只是發現每一次來到也有令我覺得可以再次來光顧的原因,好像是服務好,食物也會有更新,推出新的菜式等等。三文魚米紙卷:-作為前菜是很合適,開胃點,最喜歡她們那個他他汁,非常可以補足因為米卷比較淡的味道。(HKD62.-)三鮮紅米炒飯:-自己很喜歡吃紅米,而三星分別是青口,魷魚和蝦。(HKD68.-)燴牛尾:-此牛尾份量足,而內面的骨髓也是精髓所在,那些汁液可以用來涂紅米飯來吃非常美味。(HKD82.-)現在也有推廣新的甜品,連梭夫里也有供應,以前比較多的是泰國菜,現在就越南菜多了點。喜歡經常變動餐牌可以令我們多些選擇。

三文魚米紙卷:-

燴牛尾
三鮮紅米炒飯
三文魚帶子米紙卷
2009-06-01 4 瀏覽
每次在APM也會見到這餐廳外排著一班等位的食客。因這晚很早來到﹐所以店內還沒有顧客﹐不用排隊也能坐到卡位。 這裡的卡位每邊都放了一個咕臣﹐看落蠻有氣氛。當日到達時﹐已逛得累累﹐見到這裡卡位悠閒的佈置﹐真的能給顧客一個舒適及輕鬆的感覺。餐牌內的每道菜都圖文並茂,如顧客不能決定叫那道菜﹐有相片看看真的不錯。咖喱牛筋牛腩 $68 - 味道香濃﹐香而不辣。牛筋大部份都很淋﹐但牛腩因大部份都是瘦腩﹐所以肉質比較韌了些。叫這道菜最好叫一淡味的炒飯或特式飯來送﹐因這咖喱汁有很香濃的咖喱味﹐用來送薄餅或飯最好不過。椰青海鮮焗飯 $78 - 原隻椰青上。飯上放了青口﹐魷魚圈和蝦球各兩件﹐賣相非常吸引﹐但完全不好吃。這飯的所為海鮮已講完﹐徐了以上所提及在飯上的小量海鮮外﹐在椰青內所有的飯只是撈了少量忌廉的白飯﹐一些料也沒有。不要給他的賣相欺騙。對對碰#3 $130 (明爐烏頭魚 + 越南春卷) - 因推廣的關係﹐現能用$130叫原價$138的明爐烏頭魚﹐還有一碟越南春卷。 越南春卷 - 餡料全是蔬菜 (椰菜﹐紅蘿蔔絲&粉絲)﹐沒有肉類﹐真得沒什必要炸得那麼燶﹐過火了一點。因是送的關係﹐所以都不大介意。明

明爐烏頭魚 -烏頭魚放在一個魚形的器皿上沸騰著﹐不用擔心不夠湯﹐因每條魚都附上一大碗放了大量香葉的免治豬肉湯﹐讓食客能在乾乾的時候加湯而繼續餚製。 烏頭魚蓋上大量香葉 (香茅﹐檸檬葉﹐芹菜﹐草菰﹐草薑絲﹐芫茜﹐蔥等等)﹐多種香葉在烏頭魚湯內沸騰著散發出氛香開胃香香的味道﹐真的令人涶涎三尺。當初進食的時候﹐不知道湯內酸味來自為那樣食材﹐後來發覺他們原來下了幾粒細細的喬頭。味道出奇地夾﹐越食越開胃。

在APM內﹐這裡是一間不錯的餐廳。環境舒適﹐食物質素不錯﹐如不想坐food court同人逼﹐這裡是不錯的選擇。建議早點來﹐因常常排長龍。
香而不辣﹐咖喱味濃
徐了面頭上的海鮮﹐飯內一點料也沒有
過火了一點
推介
香而不辣﹐咖喱味濃
推介
  • 明爐烏頭魚
2009-05-27 9 瀏覽
今晚到APM閒逛,一想便想到這裡吃晚飯,因為看過很多食評說這餐廳不錯,吃過後發現果然如實。用東亞信用卡吃這個四人套餐及二人套餐有半價,縱使味道不好也覺得很抵吃,何況各款餸菜味道也不錯,特別是星洲咖哩大蝦,另外椰汁粉絲雞湯的味道很特別,有椰汁味之餘還有點酸味,很開胃。
2009-05-25
2009-05-02 19 瀏覽
其實我都去過呢間泰式restaurant好多次,價錢OK傢~ 我好喜歡食佢地的豬肉, D飲品好好,好正!! 大家嚟試吓啦~
其實我都去過呢間泰式restaurant好多次,
價錢OK傢~

我好喜歡食佢地的豬肉,

D飲品好好,
好正!!


大家嚟試吓啦~

入口
豬頸肉,YUMMY!
2009-03-22
豬頸肉,YUMMY!
  • 泰式豬頸肉
2009-04-20 12 瀏覽
決定同小公主去apm睇戲,所以又要去呢個場搵嘢食,小公主話想去食東南亞菜,見到樓下有一間法越菜,但入面冇咩客,所以都係去返樓上嘅御泰坊,你以為佢淨係有泰國嘢食咩,睇英文名、再睇埋個menu先知道,原來係泰菜+越菜。但係見咁多人排隊,都係決定要一試。今晚叫咗好多嘢,可能八點幾了,等得好肚餓。1. Anna and the King 安娜與國王 - 有芒果汁, Cranberry juice, Rosa syrup, Guava juice and Soda,有落芒果肉,夏天飲好清涼。2. 鮮蝦柚子沙律 - 一大舊一大舊柚子,唔酸,好清甜,感覺清新,用上好大隻嘅蝦球,又有一啲釣味嘅鹹魚仔,配合埋合核,又健康又好味,讚~~!3. 炸蝦芝麻多士 - 呢道唔係用原隻蝦,而係用蝦膠搽喺麵包上面,再沾滿芝麻,再炸,配合埋泰國甜酸醬,好好味,真係好好味,又香口,又醒胃,下面仲有幾塊蝦片,脆脆的,非常好。4. 清炒竹笙露筍什菌 - 用蒜蓉炒,用上好多露荀,竹笙上滿蒜蓉汁,好夠味,最不是係落咗未煮淋嘅紅蘿蔔,畫蛇添足。5. 紅咖喱紅毛丹鴨 - 紅毛丹同鴨肉唔夾,鴨肉煮得過熟,好老,難食,不知所謂。6. 泰

今晚叫咗好多嘢,可能八點幾了,等得好肚餓。

6. 泰式金邊粉 - 呢道係小公主去食泰菜多數會叫嘅,今次都係一樣,金邊粉軟軟的,夠乾身,炒得唔錯。

Comments: 整體表現唔錯,係咖喱煮法有問題,食紅咖喱鴨,下次都係去返Thai Basil, Fresh Basil or Little Basil。
安娜與國王
鮮蝦柚子沙律
炸蝦芝麻多士
泰式金邊粉
2009-04-18 115 瀏覽
b4 i said i miss the 香茅燒鱔, :香芒軟殼蟹米紙卷, :蒜茸飽 , :芒果椰汁西米糕, however is fucking busy these days, thus just wait until todaysince i go with my bf who hate FISH, so i can;t eat my favourite dish香茅燒鱔, from choosing between curry+garlic bread and the 原隻菠蘿煙鴨胸炒反, he choose 原隻菠蘿煙鴨胸炒反, then i order one veggie dish n 香芒軟殼蟹米紙卷 for toniteThe quality of all dishes r nice n great with no doubt, especially the 原隻菠蘿煙鴨胸炒反make me non-stop eating of it, i would 100marks for it b4 n 120 marks for this timethe portion of

eggie dish n
香芒軟殼蟹米紙卷 for tonite

the portion of all dishes r large n we can't finish all lastly, to conclude抵靚正, especially after using my king parrot card which got 15% off

The service is absolutely great, eapecially the staff call "Ka Lei", i think she is the manager or guest relation agent of King & I, she did memorize i m the gst who said i love the dessert芒果椰汁西米糕which is not on the menu. When I just take a seat and she approach me ask me is that gst pay a visit last time and mentioned "I love the 芒果椰汁西米糕". She said after that she asked the kitchen to make that dessert again n tonite as well. I feel absolutely fabulous, how come she can recognize me and reli ask the kitchen to make the dessert .......so amazing, so excited so hyper...my godness, she even free the dessert for me.,so lovely

I love this staff so much and im quite sure will pay more visit in the future, ka lei reli did a great job at gst relation n it's the benefit of king parrot group n the gst as well.
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 芒果椰汁西米糕
  • 原隻菠蘿煙鴨胸炒反
2009-04-16 5 瀏覽
多謝威少^ ^ 及 BEA今年度過了一個開心的生日叫了BEA 八五折餸菜1、咖喱羊排骨-- 超正 不辣的咖喱 不so的羊2、泰式燒春鳮及糯米飯-- 鳮肉奄得够入味 够乾身之餘不"鞋" 3、蝦柚子沙律-- 辣辣地 甜甜地 够開胃 蝦也够新鮮 4、牛油蒜蓉包-- 嘩嘩嘩.... 超正 內軟外脆 但要親熱食完 如果唔係就變硬晒今天又是泰國新年潑水節 呢侍應們個個穿了夏威爾衫 食食下有三泰國小姐穿著傳統禮服到來灑灑水送上祝福及送上紀念禮物超搞笑及開心 簡單得來又有氣氛 下次會再來的

多謝威少^ ^ 及 BEA
今年度過了一個開心的生日
叫了BEA 八五折餸菜
1、咖喱羊排骨-- 超正 不辣的咖喱 不so的羊
3、蝦柚子沙律-- 辣辣地 甜甜地 够開胃 蝦也够新鮮
今天又是泰國新年潑水節 呢侍應們個個穿了夏威爾衫
超搞笑及開心 簡單得來又有氣氛 下次會再來的
2009-04-15
見到食評人話大份量,. 以為誇張左. 點之去到二人叫左個泰式炒金邊粉、雞絲湯河粉、蒜容包.食物: 泰式炒金邊粉. 粉好彈牙,好滑口,味道似食緊茄汁蝦. 甜甜酸酸. 好食, 粉炒得唔太濕. 剛剛好. 我同朋友都好鍾意.. 份量唔少.. 可以分到四個飯碗 四十幾蚊..抵,. 雞絲湯河粉 : 粉質好滑身,己經夠通透, 唔碎. 有咬口. 湯好清. 不過咸左少少. 雞絲好多舖滿面,雞絲好滑, 唔鞋. 仲有少少牙菜伴~ 份量好大碗,好多粉. 可以分到四個飯碗~ 份量真係足夠三人吃. 四十蚊. 都算抵. 蒜容包: 十八蚊咋. 多過必勝客. 又厚又大件, 仲有好多蒜容在表面,不過我同朋友個人不是太喜歡. 因為佢用左長條法包做出黎. 包皮太硬. 咬到牙較都軟埋.... 整体上,服務好好. 有禮,. 呢間野一到六時就好多人等位. 但係可以照拎飛,佢地原來分左三色飛仔. 好似酒樓咁叫號碼, 分埋幾多人的枱子. 所以輪位非常快. 雖然個個都忙.. 但係侍應夠.. 好快有人應你. 叫菜一次過黎哂. 份份都熱的. 價錢雖然好似好貴. 但係比返同一份量你食.. 我覺得係抵. 仲可以坐得耐. 多人時間都唔趕客.
見到食評人話大份量,. 以為誇張左.
點之去到二人叫左個泰式炒金邊粉、雞絲湯河粉、蒜容包.

食物:
泰式炒金邊粉.
四十幾蚊..抵,.

雞絲湯河粉 :

蒜容包: 十八蚊咋. 多過必勝客. 又厚又大件,
仲有好多蒜容在表面

雖然個個都忙.. 但係侍應夠.. 好快有人應你.
叫菜一次過黎哂. 份份都熱的.

仲可以有下次.. 要試下佢其他小食.

2009-04-10
  • 泰式炒金邊粉
2009-04-09 18 瀏覽
好喜歡King & I, dishes款多, menu 又成日有新野, 至緊要好食, 某几個係好好好好好食tim, eg. 香茅燒鱔, 香芒軟殼蟹米紙卷, 蒜茸飽 , 芒果椰汁西米糕(呢個dessert超正, both the texture n the taste, i would say PERFECT,上層的椰汁羔mix 芒果汁入去不過this is not on menu, 要depends on the chef 有冇整, on avg. to say I go to King & I every 2 weeks, 但我只食過一次, absolutely可遇不可求, 唯有食住same texture的椰汁西米糕頂下癮)好好食: 越南春卷, 泰式炒金邊粉, 原隻菠蘿炒反, 面包咖哩雞, 焗翡翠螺, last night go for dinner bcoz of the BEA promotion set dinner for 2.:snack platter: 春卷, 米紙卷 nice椰汁雞soup--to compare with its冬蔭功, i would say 冬
某几個係好好好好好食tim
, eg.
香茅燒鱔,
香芒軟殼蟹米紙卷,
蒜茸飽 ,

snack platter: 春卷, 米紙卷 nice

椰汁雞soup--to compare with its冬蔭功, i would say 冬蔭功is better, this is just fine
咖喱大頭蝦: just avg, bcoz i dun like sweet curry
two veggies+ 2bowl of rice+dessert
it's too too much for 2 ppl, just can finish half....

miss 香茅燒鱔, :香芒軟殼蟹米紙卷, :蒜茸飽 , :芒果椰汁西米糕 go again on weekend for them~yeah!!!
  • 香茅燒鱔
  • :chopstick:香芒軟殼蟹米紙卷