2018-02-07
就黎到新年, 由於屋企人比較忙, 所以提早食團年飯, 一黎唔洗咁難book (一行9人) , 二黎唔洗咁貴今次由大舅父揀既呢間酒樓, 佢話比較方便, 天后地鐵站一出就係, 而且食物水準ok! 咁岩做緊優惠呢個晚市三寶, 好抵食, 所以叫左個魚頭湯同沙巴龍躉片皮鴨亦都好大隻, 夠晒我地9個人食, 每人都食到2-3片! 咬落去都好juicy! 川芎魚頭湯, 我本身已經好鐘意d藥材湯, 而呢個湯唔算太重藥材味, 個湯好甜!! 飲左2大碗沙巴龍躉 - 我地叫左一條大既, 5位以上, 真係好大條!! 而且肉好滑, 咁大條既魚都蒸得好好食!! 公公係食魚愛好者, 對呢條魚讚不絕口海鮮雜菜煲就沒有太大驚喜生菜蠔豉大利 - 鮑魚好大隻, 而且好彈牙有咬口! 好食到呢個梨山醬手爪骨係我最鐘意既一道菜, 個汁好好食, 肉夠嫩滑, 而且好大舊!!! 忍唔住食左2隻天氣太凍, 叫左個臘味煲仔飯, 上菜既時候嚇親, 因為可能我地9個人份量, 個煲好大, 真係未見過咁大個煲"仔"飯! 充滿飯焦既煲仔飯, 好正! 而且D臘味好足料, 份量好多!!! 最重點係個豉油汁, 真係正到冇朋友, 係經煮過既甜豉油!! 送左兩
海鮮雜菜煲就沒有太大驚喜
生菜蠔豉大利 - 鮑魚好大隻, 而且好彈牙有咬口! 好食
充滿飯焦既煲仔飯, 好正! 而且D臘味好足料, 份量好多!!! 最重點係個豉油汁, 真係正到冇朋友, 係經煮過既甜豉油!! 送左兩大碗飯!
大家都好滿意呢餐團年飯! 埋單都係$19XX 真係好抵食, 而且質素不錯!!
公公已經話下次再黎食晚飯, 佢一定對條沙巴龍躉念念不忘