2023-09-21 11 瀏覽
💰84(堂食)呢間餐廳係富士山主題嘅台式茶社,環境好靚🥹店入面係以木系設計為主,環境非常好,好整潔👍🏼⚠️🫵而家餐廳仲做緊個有獎問答遊戲活動,頭獎就係去東京嘅雙人來回機票一套✈️🥹一定唔可以錯過🙌🏻芝士奶蓋珍珠鮮奶茶 $38厚厚嘅一層奶蓋🫶🏻鹹味適中,唔會覺得好鹹👍🏼而且個奶蓋口感好軟滑😍杯奶茶又大杯,茶味又好香🥹唔會話好甜👍🏼珍珠夠彈牙有咬口,一d都唔韌😋奧利奧芝士蛋糕 $46賣相好靚好的式❤️芝士蛋糕上面鋪滿左Oreo,令到個蛋糕唔會太甜,成個口感同味道更加豐富🤤食落又唔會好腬👍🏼推薦!
💰84(堂食)

芝士奶蓋珍珠鮮奶茶 $38

奧利奧芝士蛋糕 $46

2023-09-20 8 瀏覽
很久沒有到紅磡,今天經過啟岸發現多了很多食肆,找到一條名為「啟岸巷子」的美食街,美食街掛滿日式燈籠和擺設。然後我經過御來光茶社,是一間賣台式飲品和甜品的小店,店舖裝修簡約,有去咗日本嘅感覺,坐得舒服。🧋芝士奶蓋珍珠鮮奶茶茶葉香氣醇厚,加上份量十足嘅芝士奶蓋😍Q彈嘅珍珠,將經典滋味加倍升級,完美復刻黃金比例嘅台式奶茶,一啖飲落去簡直幸福感滿瀉❤️🧋宇治珍珠鮮奶抹茶綠茶口感令人柔和舒服,超濃郁唔苦澀,鮮奶口感更香更濃,充滿豐富嘅奶香味,珍珠煙靭Q彈💗🍰Oreo cheesecake 蛋糕用左Oreo做餅底,面頭亦有滿滿的Oreo餅碎,好香濃嘅芝士味,口感好細緻🫶🫶🍰Tiramisu 賣相好靚,蛋糕非常軟滑,冧酒味嘅手指餅味道濃郁不漏,Mascarpone whipped cream輕盈唔過甜,加埋咖啡粉,完全係perfect match 😋另外原來餐廳由8月1日至10月31日做緊有獎問答遊戲😍只要買純茶以外的產品就可以參加,大獎有雙人來回東京機票一套‼️‼️

🧋芝士奶蓋珍珠鮮奶茶

🧋宇治珍珠鮮奶抹茶

🍰Oreo cheesecake

🍰Tiramisu

2023-09-20 9 瀏覽
📍土瓜灣 御來光茶社呢幾日香港天氣都唔好,長期個天都係好暗同落雨,搞到我心情都跟住個天氣變得唔好。而每當心情唔好嘅時候,飲甜嘢同食甜品絕對係我舒緩壓力嘅方法之一🩵。呢間小店嘅面積唔大,但係佢嘅裝修令人覺得超級舒服,尤其而家出邊落緊雨,一入到去坐低,簡直唔想再起身🥹。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 芒果芝士奶蓋 $38佢嘅奶蓋非常之濃郁,好香芝士味,而且佢嘅芒果唔係藥水味嘅嗰一種,所以兩種味道Max埋一齊都感覺好清爽🩷。• 宇治抹茶紅豆 $36佢嘅抹茶味非常之濃厚,再加上佢嘅紅豆口感,成杯飲品層次非常豐富。• 柚子芝士蛋糕 $46蛋糕嘅柚子味非常清新,將本身芝士蛋糕嘅味道提升左一個層次,食落口唔會感覺好漏,而且佢嘅餅底都做得非常之出色,唔會好容易就散開晒,絕對值得一試👅。• 抹茶三色仙草芋圓 $42仙草芋圓就食得多,抹茶味嘅真係第一次試。最欣賞佢甜品唔會過甜,亦都好能夠食得出食物本身嘅味道,而且佢嘅芋圓非常之足料,正!🫡👀另外舖頭而家仲做緊活動,到10月31號,抽中獎最多仲可以獲得來回雙人東京機票一套🫵🏻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍土瓜灣 御來光茶社

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 芒果芝士奶蓋 $38

• 宇治抹茶紅豆 $36

• 柚子芝士蛋糕 $46

• 抹茶三色仙草芋圓 $42

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
2023-09-20 6 瀏覽
//18 09 23 晴天🌞17:00 土瓜灣 啟岸巷子/ ふじさん /好懷念日本每一間餐廳🤤;燒肉、拉麵、居酒屋、壽喜燒…… 諗起就已經有股衝動想買機票啦~之不過,原來喺土瓜灣,竟然都有條同日本非常相似嘅美食街。「啟岸巷子」——— 係一個採用木材為主嘅商場,裏面掛滿咗大量日式燈籠及木匾。每次經過,都會令人有種置身日本嘅感覺💖。🗻而當中有間以富士山做主題嘅「御來光·茶社」,最近更推出有獎問答遊戲👾。(活動到31/10截止)/-芝士奶蓋炭培烏龍茶 (中杯&少甜) HKD$33———————————————————————奶蓋非常綿密 好重鹹香嘅芝士味烏龍茶入口香純,完全唔澀芋芋鮮奶 (中杯&少甜) HKD$35———————————————————————鮮奶甜度剛剛好 每啖都帶有芋泥嘅香味啜嘅時候會飲到 好多芋圓 同 幼滑嘅芋蓉另外芋圓𡁻起嚟 非常煙靭開心果芝士蛋糕 (限定) HKD$48———————————————————————口感 & 味道層次 十分豐富第一層同餅底 都會食到 好似光酥餅嘅蛋糕味道唔會太甜 口感乾爽第二層係 白色好滑嘅奶味忌廉而第三層係 綠色開心果味忌廉最後背
18 09 23 晴天🌞
17:00 土瓜灣 啟岸巷子

/ ふじさん /

芝士奶蓋炭培烏龍茶 (中杯&少甜) HKD$33
奶蓋非常綿密 好重鹹香嘅芝士味
烏龍茶入口香純,完全唔澀

芋芋鮮奶 (中杯&少甜) HKD$35

味道唔會太甜 口感乾爽

第二層係 白色好滑嘅奶味忌廉
而第三層係 綠色開心果味忌廉
最後背面更有大量 脆脆哋嘅開心果粒

呢款蛋糕非常獨特,值得一試

提拉米蘇 HKD$45
———————————————————————
充滿濃郁嘅咖啡香味,以及淡淡酒香嘅餘韻
入口都會經過香、滑、苦、甜嘅四種變化

另外質感 濕潤綿滑,送茶一流
2023-09-18
  • 芋芋鮮奶
御來光茶社📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖🌿啟岸巷子開咗好多文青Cafe,見到有間以富士山做Logo 嘅cafe,仲有張poster宣傳緊佢哋歌大抽獎活動!頭獎仲會送出雙人來回東京機票添!完全因為佢果個抽獎活動而吸引咗入去🤭🤭🥤🎂佢哋主要做台式茶飲同埋蛋糕,環境同裝修感覺都好清新同 chill, 幾適合俾食客同朋友係百忙之中飲杯嘢食件cake 嘅氛圍。🧀🌼芝士奶蓋桂花烏龍茶 $33幾欣賞個奶蓋, 質感偏厚而且cheese 同奶味都幾濃味,混入陣陣桂花味嘅烏龍茶之中係幾襯。🍵🫘宇治抹茶紅豆 $33賣相係好靚, 因為綠茶同紅豆呢顏色配搭的確係幾襯。綠茶濃度適中, 而紅豆蓉本身都做到有點起沙嘅效果, 而且又唔會話好甜。 呢個組合係絕配~ 飲完都幾飽肚添~🤎🍰提拉米蘇 $46Tiramisu 嚟講佢都算係唔太甜, 係偏向意式風味重果種做法。🍰奥利奥芝士蛋糕 $46反而Oreo cheesecake有驚喜, cheesecake 部分係好溫和嘅忌廉芝士味。 而面頭都鋪滿一層Oreo, 配合埋一齊食絕對可以增加口感~💁‍♀️最後提一提參加大抽獎嘅方法:📆只要喺10月31號之前幫襯佢哋純茶以外嘅
御來光茶社
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖

完全因為佢果個抽獎活動而吸引咗入去🤭🤭

🧀🌼芝士奶蓋桂花烏龍茶 $33
🍵🫘宇治抹茶紅豆 $33
賣相係好靚, 因為綠茶同紅豆呢顏色配搭的確係幾襯。
呢個組合係絕配~ 飲完都幾飽肚添~

🤎🍰提拉米蘇 $46
🍰奥利奥芝士蛋糕 $46
而面頭都鋪滿一層Oreo, 配合埋一齊食絕對可以增加口感~
💁‍♀️最後提一提參加大抽獎嘅方法:
📆只要喺10月31號之前幫襯佢哋純茶以外嘅產品,🧾再保留收據~
然後按佢哋指示喺社交平台做少少嘢就可以參加活動㗎喇!
🥇除咗大獎係雙人來回東京機票一套之外
🥈二獎可以有雙人來回澳門船飛一套。
🥉三獎,四獎同五獎都一樣好吸引㗎,店舖會請你飲幾十杯茶飲添呀!
2023-09-15
奥利奥芝士蛋糕
我又嚟到啟岸呢個雲集美食餐廳的商場啦😁 今次就試吓呢間富士山主題的台式茶社,店內是木系拼灰的場景。外賣也有精美包裝,印有可愛富士山logo,拎到回家都保持原狀👍🏻🧋 芝士奶蓋桂花烏龍茶 (HK$33/中杯).桂花烏龍茶好醇厚,清晰呀😍.厚厚奶滑的芝士奶蓋,鹹味適中,奶滑,但不易溶,可以保持飲到奶蓋和茶的豐富層次感🧋 黑糖珍珠鮮奶抹茶 (HK$35/中杯).黑糖珍珠鮮奶我常飲,但加入埋濃郁的宇治抹茶真係第一次,估唔到咁夾咁正👍🏻.因為要嘗到黑糖的原本甜蜜味,餐廳已固定冰度和甜度,不能自行調校喔!🍵 抹茶三色仙草芋圓 (HK$42).宇治抹茶做糖水又係第一次見,配QQ的三色小芋圓和爽滑的仙草,啖啖都食到料😍🍰 開心果芝士蛋糕 (HK$48).期間限定款式,咁好彩比我食到最後一件✌🏻.開心果味香濃,口感比較似輕滑忌廉,配有一層薄薄的輕巧蛋糕,幾特別
我又嚟到啟岸呢個雲集美食餐廳的商場啦😁

今次就試吓呢間富士山主題的台式茶社,店內是木系拼灰的場景。

🧋 芝士奶蓋桂花烏龍茶 (HK$33/中杯)
.桂花烏龍茶好醇厚,清晰呀😍

芝士奶蓋桂花烏龍茶

🧋 黑糖珍珠鮮奶抹茶 (HK$35/中杯)

黑糖珍珠鮮奶抹茶

🍵 抹茶三色仙草芋圓 (HK$42)

抹茶三色仙草芋圓

🍰 開心果芝士蛋糕 (HK$48)
.期間限定款式,咁好彩比我食到最後一件✌🏻

開心果芝士蛋糕

2023-09-12
黑糖珍珠鮮奶抹茶
開心果芝士蛋糕
2023-09-15 16 瀏覽
御來光茶社位於土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖店舖標誌係日本富士山餐廳設計類同日本喫茶店用簡潔木裝修飲品杯非常有特色因為杯的背後標注了五大雪山的高度由低至高日和山 3m雪仙岳 1483m羅臼岳 1660m谷川岳 1977m岩手山 2038m富士山 3776m餐廳以黑糖系列,珍奶系列,芝士奶蓋系列,滋潤系列,御之特調,芋紫系列,果味系列,多多系列,純茶系列等等各款飲品店員比較推薦黑糖系列同芝士奶蓋系列另外餐廳有各款甜品,如窩夫,鬆餅,芋圓,蛋糕飲品方面我們點左咖啡芝士奶蓋$42同芝士奶蓋珍珠鮮奶茶$35甜品叫左意大利提拉米蘇$46同抹茶三色仙草芋圓$42先飲一口芝士奶蓋感受一下綿密口感底層咖啡非常香濃珍珠鮮奶茶珍珠夠彈牙奶茶非常香滑😋提拉米蘇非常軟滑咖啡味淡淡地非常易入口😋抹茶三色仙草芋圓抹茶味香配仙草非常清新😋三色芋圓有咬口想飛去日本旅行大家有機會餐廳由8月1日至10月31日做緊有獎問答遊戲只要大家買純茶系列以外的飲品例如黑糖,奶蓋系列又或者弓人係蛋糕,芋圓等等就符合資格第一步follow御來光•茶社既社交平台第二步 share活動廣告帖子第三步tag一位朋友仔第四步最重要係要上載
御來光茶社位於土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖
谷川岳 1977m
岩手山 2038m
富士山 3776m

店員比較推薦黑糖系列同芝士奶蓋系列

另外餐廳有各款甜品,如窩夫,鬆餅,芋圓,蛋糕

甜品叫左意大利提拉米蘇$46同抹茶三色仙草芋圓$42

想飛去日本旅行
大家有機會
餐廳由8月1日至10月31日做緊有獎問答遊戲
只要大家買純茶系列以外的飲品
例如黑糖,奶蓋系列又或者弓人係蛋糕,芋圓等等
就符合資格

二獎有澳門來回船飛

2023-09-10
  • 提拉米蘇
  • 芝士奶蓋
小店充滿日式風格,以木系裝潢為主。牆身有著富士山標緻,簡約得來有代表性。芝士奶蓋鐵觀音茶 $36鐵觀音為茶底,茶味夠濃與鹹香奶蓋融合,口感軟滑。由於茶味濃甜度較少,飲晒咁大杯都唔覺膩。係夏天消暑一流!御之水果茶 $36水果茶用料充足,水果新鮮,果肉量十足,味道清新。而茶底係用多款茶葉混合而成,甘香味濃。兩者配合得很好。大推!Tiramisu 提拉米蘇 $46入口有香濃咖啡香味,忌廉綿滑甜度剛好。乾濕程度恰到好處,整體口感味道豐富。抹茶三色仙草芋圓 $42抹茶為基底,配上滑溜仙草同色彩繽紛嘅芋圓,每顆都細細粒,煙煙韌韌,好有咬口,甜而不膩。小店整體評分不俗,價錢合理,食材新鮮。值得一提店員服務態度好好。點餐會細心介紹,餐後會問客人意見,睇吓有冇改善空間等等。足以證明小店用心經營,對食物質素很有要求,值得一讚。另外小店仲有期間限定有獎問答遊戲,頭獎係雙人來回東京機票一套,未行過富士山,未欣賞過御來光嘅朋友仔,機會嚟喇!參加詳情請看御來光茶社社交平台。
小店充滿日式風格,以木系裝潢為主。
牆身有著富士山標緻,簡約得來有代表性。

芝士奶蓋鐵觀音茶 $36

御之水果茶 $36

Tiramisu 提拉米蘇 $46

抹茶三色仙草芋圓 $42

• 御之水果茶
  • 芝士奶蓋鐵觀音茶
2023-09-13 3 瀏覽
🫶🏻土瓜灣啟岸地下開左一條美食街,各式美食都有,行過呢間以日本富士山形象做 Logo 既甜品店時,比櫃中既甜品吸引,Muffin、Tiramisu 相當吸睛,入去望左一輪最終點左呢幾款甜品試一試 😋😋.🔸 香蕉合桃鬆餅加熱後鬆餅傳出陣陣誘人既香蕉及合桃香氣,鬆餅蓬鬆充滿空氣感,入口有淡淡蛋香,加上粒粒合核,健康美味之選 🥰🔹 黑森林蛋糕經典蛋糕 ♥️ 朱古力蛋糕與忌廉交替相間,面頭鋪上粒粒朱古力,口感鬆軟,味道偏甜,朱古力味濃厚 ☺️🔸 楊枝甘露杯裝楊枝甘露,甜度冰度都 Fix 左。大大杯份量十足❗️杯裡有不少芒果粒粒、柚子、爆珠,味道偏甜但芒果味十分濃郁‼️正呀 😋😋🔹 奇異果蘆薈多多綠茶酸中帶甜、味道清新既益力多溝綠茶,杯中有大量蘆薈,咬住食好有口感 🥰.食完當然要 Keep 返張單,因為餐廳做緊抽獎問答遊戲,Keep 單 + 做齊必要步驟有機會抽到大獎─東京雙人來回機票,第一次見有餐廳做啲咁既 Promotion,大癲!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 御來光茶社 ( 土瓜灣)📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖⏰ 星期一至日: 12:00-22:30💸 全單 ~ $ 160
🫶🏻
🔸 香蕉合桃鬆餅

🔹 黑森林蛋糕

🔸 楊枝甘露

🔹 奇異果蘆薈多多綠茶

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

御來光茶社 ( 土瓜灣)
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖

⏰ 星期一至日: 12:00-22:30

💸 全單 ~ $ 160
2023-09-11
  • 奇異果蘆薈多多綠茶
  • 香蕉合桃鬆餅
2023-09-13 10 瀏覽
學生開學代表新學年的學校巡迴演出又出動了。每年跟不同的伙伴去不同的地方演出,再一起在附近的食店吃吃東西聊聊天。有時要去平日很少踏足的地方,感覺也有點像旅行呢。今天演出的地點是土瓜灣,附近有個比較新的私人屋苑啟岸,有不同的食店。今次就試試這間吃甜點和茶飲的店子。店內是我很喜歡的簡約木系裝修,非常乾淨整潔,感覺舒服。大部份女生愛吃甜點但又怕太甜😂 叫了Tiramisu 和檸檬撻。Tiramisu 賣相頗吸引,咖啡味幾香又不會太甜膩;檸檬撻餅皮乾身爽脆,檸檬夾心頗幼滑,如果再酸一點會更醒神。飲品方面,女生都喜歡越少甜越好。店員頗細心,詳細和切細告訴我們那些飲品做到微甜,那些只能少甜👍🏼 最後選了柳橙綠茶(凍)(微甜)和熱桂花烏龍奶茶(微甜)。柳橙綠茶茶味突出又不會太澀,微甜已經很好喝很清新;這裡的熱飲杯多了一層水松在外邊,既漂亮又可以防燙手,看到朋友的杯子頓時後悔沒有點熱飲呢。試了一啖朋友的桂花烏龍奶茶,淡淡的桂花香和暖暖的奶茶喝下去很舒服順口。

店內是我很喜歡的簡約木系裝修,非常乾淨整潔,感覺舒服。

檸檬撻餅皮乾身爽脆,檸檬夾心頗幼滑,如果再酸一點會更醒神。

簡約線條裝潢真係幾日系 坐底飲杯茶飲 食件cake 感覺心靈會份外平靜😊最有趣係幾個角落你都會發現小新嘅蹤影🤭打卡有啲料到kekee埋單時仲發現抽獎問答遊戲!估唔到買茶飲都可以抽機票😆頭獎仲係東京雙人來回機票✈其他獎都正正子 最多送45杯茶飲🍹參加好簡單咋 Follow➕Share post➕Tag至少一個frd子➕upload張單就得啦!。。。🦔👉芝士奶蓋宇治抹茶奶蓋抹茶一樣出色!厚層奶蓋唔會太膩 茶控表示幾滿意抹茶味 不過小妹點咗微甜先好啲🤪。。。🦔👉蜂蜜檸檬綠茶簡簡單單一杯小清新😚酸甜適中啱哂呢個夏季飲。。。🦔👉抹茶三色仙草芋圓 $42平時食開奶底嘅芋圓又真係未試過抹茶🤤係我鍾意嘅matcha底 餡料對得起佢嘅價錢 讚佢嘅芋圓雖然唔係大大粒 但擺入口幾方便嘴嚼😚煙韌度算唔錯 紫薯蕃薯小丸子三色有齊 筆極都仲有份量超足!。。。🦔👉Tiramisu見到就想試嘅提拉米蘇!! 嗰富士山外賣盒真係blink blink eyes🤩貼紙都咁靚得唔得架 好有心思咁嗰tiramisu可以連住嗰base拉出黎食 好有心思咁內附隻叉 不過整體甜咗啲 咖啡酒味濃啲會balance番

👉芝士奶蓋宇治抹茶
👉蜂蜜檸檬綠茶
簡簡單單一杯小清新😚酸甜適中啱哂呢個夏季飲

👉抹茶三色仙草芋圓 $42

👉Tiramisu

外賣自取
以富士山為主題,用日本作為格調既café帶比人好清新好舒服既感覺。入到去職員相當熱心,飲品選擇好多,最後都係鍾情於芝士奶蓋既款式。✨Oreo 朱古力芝士奶蓋超級邪惡嘅飲品,但係帶來滿分嘅滿足感,奶蓋好濃,芝味出眾,朱古力飲落並不會過分甜膩。✨御之水果茶拎上手色彩繽紛,水果粒粒清晰可見,刻意叫咗微甜,更能帶出果味嘅香氣,飲落清爽透心涼。✨提拉米蘇造型肥肥胖胖的,外型絕對夠晒吸引,拮落去濕潤度充足,忌廉入口輕盈,咖啡味帶有餘韻✨檸檬批中間嘅餡料酸酸甜甜,口感唔會過分甜味,外層的撻皮略嫌有少少軟化

✨Oreo 朱古力芝士奶蓋

✨御之水果茶

✨提拉米蘇

✨檸檬批

2023-09-12 13 瀏覽
❤️雖然大部分都係外賣,但都有得堂食,裝潢設計得好舒服🧡店員好靚仔!快d去朝聖!💛叫左兩杯野飲,紫薯芝士奶蓋同芋頭鮮奶綠($76),用明治鮮奶沖~讚👍🏻💚紫薯奶蓋充滿粒粒紫薯混合在紫薯泥中,濃郁濃稠,奶蓋好加分!💙芋頭鮮奶綠嘅茶底好靚,飲落好舒服好fresh,中和芋泥嘅濃厚,不過芋泥粒粒稍大,有少少啜唔到卡住💜今次都試左抹茶紅豆芝士蛋糕同Tiramisu($94),質感好好,唔會壓得好實,又唔會甜爆,食完全個人都好開心

❤️雖然大部分都係外賣,但都有得堂食,裝潢設計得好舒服
🧡店員好靚仔!快d去朝聖!
宵夜
2023-09-10 13 瀏覽
📍土瓜灣-御來光。茶社 @royalteahouse.tkw今日同第一介紹一間位於土瓜灣嘅台式飲品餐廳❤️🌸佢哋餐廳入邊有簡約風格嘅設計🩵✨好適合同朋友聊天放鬆心情(///▽///)而且食物質素都好高🌻推介!btw佢哋餐廳而家又有獎問答遊戲 頭緊名,仲可以得到雙人來回機票一套😍詳情我放喺下邊!~~🍰藍莓芝士蛋糕首先佢哋嘅藍莓芝士蛋糕做得好靚!芝士嘅口感亦都好濃厚🥺🥺🌸佢唔會話好膩嘅嗰款芝士 所以食完一啖會想接着一啖食♪( ´θ`)ノ另外有藍莓喺上面 所以成個蛋糕好fresh喔!☕️提拉米蘇follow得我來嘅朋友仔都知我鍾意Tiramisu🥺❤️呢間都係無可挑剔嘅好食!濃濃嘅咖啡酒浸左係啲餅度 啲cream好rich!!! Btw 而且價錢都好抵 所以性價比好高!🍵芝士奶蓋桂花烏龍茶跟住嘢飲方面就叫咗呢一杯芝士奶蓋桂花烏龍茶 不過我呢排努力減糖中~ 所以就走咗糖!如果唔係太鍾意飲甜嘅朋友仔都可以學我咁樣走甜 反而更加飲到茶嘅回甘味🍵🥺另外奶蓋溝埋一齊飲 都好夾!下午茶必備♪( ´θ`)ノ🥭芒果芝士奶蓋最後再叫咗一杯芒果芝士奶蓋🥺🥭芒果嘅果肉超香甜 加埋牛奶同埋奶蓋簡直係prefect mat

🍰藍莓芝士蛋糕

☕️提拉米蘇

🍵芝士奶蓋桂花烏龍茶

🥭芒果芝士奶蓋
最後再叫咗一杯芒果芝士奶蓋🥺🥭芒果嘅果肉超香甜 加埋牛奶同埋奶蓋簡直係prefect match🥂🍻

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
👇🏻👇🏻有獎問答遊戲詳情: 👇🏻👇🏻
由即日起至31/10, 大家購買純茶以外嘅飲品,蛋糕,或者芋圓,keep返收據🧾再做四個動作就可以參加遊戲!

1️⃣follow 御來光。茶社社交平台
2️⃣Share 活動廣告嘅post
3️⃣Tag 至少一位朋友👯‍♀️
4️⃣上傳當日購買收據到網上活動表格✨

大獎: 雙人來回東京機票一套❤️ (名額一位)
二獎: 雙人來回澳門船飛一套 (名額兩位)
三獎: 45杯飲品 (名額兩位)
四獎: 30杯飲品 (名額五位)
五獎: 15杯飲品 (名額十位)

大家快啲去參加啦✨👯‍♀️
- - - - - - - - - -
地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖
2023-09-09 81 瀏覽
去土瓜灣見到有條充滿手搖店嘅街,仲好靚添。最後揀咗御來光茶社,因為見到店內做緊有獎問答遊戲活動,大獎係雙人來回東京機票!連五獎都有15杯飲品😯😆同埋又有cake食又有手搖飲🥤我叫咗外賣拎走,連外賣包裝盒都好靚用雲石圖案☁️◽️柚子芝士蛋糕 $46十分清新的一款蛋糕。底層係由酥脆嘅餅乾研磨而成嘅餅底,中間則係柚子味芝士餡料,十分濃厚順滑,最上層有一浸薄薄嘅柚子啫喱,加入柚子皮屑同柚子肉粒,增加了柚子嘅風味同質感~◽️OREO芝士蛋糕 $46鍾意食甜野嘅人啱晒呢款!底層係由OREO餅乾碾碎而成嘅餅底,有濃郁嘅OREO味道。中間就係濃郁又順滑嘅芝士蛋糕,而最上層則係厚厚嘅OREO碎,一啖食到三個口感層次😉邪惡但滿足🥰◽️楊枝甘露 $42大大杯份量超足!入面有新鮮芒果肉、柚子肉、西米、芒果爆爆珠💥芒果味好甜好濃郁,口感豐富同順滑🤤鍾意食芒果嘅一定要試下!超越芒果本身🤣🥰◽️黑糖珍珠鮮奶茶 $33欣賞佢本身個茶底唔會好甜,食到黑糖珍珠甜味先會比較出,而且珍珠都煮得好軟糯入味,煙煙韌韌。紅茶亦都唔會比鮮奶味蓋住,仍然食到茶香。

◽️柚子芝士蛋糕 $46

◽️OREO芝士蛋糕 $46