2023-09-20
📍土瓜灣 御來光茶社呢幾日香港天氣都唔好,長期個天都係好暗同落雨,搞到我心情都跟住個天氣變得唔好。而每當心情唔好嘅時候,飲甜嘢同食甜品絕對係我舒緩壓力嘅方法之一🩵。呢間小店嘅面積唔大,但係佢嘅裝修令人覺得超級舒服,尤其而家出邊落緊雨,一入到去坐低,簡直唔想再起身🥹。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 芒果芝士奶蓋 $38佢嘅奶蓋非常之濃郁,好香芝士味,而且佢嘅芒果唔係藥水味嘅嗰一種,所以兩種味道Max埋一齊都感覺好清爽🩷。• 宇治抹茶紅豆 $36佢嘅抹茶味非常之濃厚,再加上佢嘅紅豆口感,成杯飲品層次非常豐富。• 柚子芝士蛋糕 $46蛋糕嘅柚子味非常清新,將本身芝士蛋糕嘅味道提升左一個層次,食落口唔會感覺好漏,而且佢嘅餅底都做得非常之出色,唔會好容易就散開晒,絕對值得一試👅。• 抹茶三色仙草芋圓 $42仙草芋圓就食得多,抹茶味嘅真係第一次試。最欣賞佢甜品唔會過甜,亦都好能夠食得出食物本身嘅味道,而且佢嘅芋圓非常之足料,正!🫡👀另外舖頭而家仲做緊活動,到10月31號,抽中獎最多仲可以獲得來回雙人東京機票一套🫵🏻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• 芒果芝士奶蓋 $38