2017-10-17
今日黎左彌敦左岸食晚飯,係男朋友揀既。位置係裕德中心,K11附近,都幾易搵。呢道有兩層,燈光偏暗,有Live Band坐陣,環境都唔錯,有點氣氛。睇下餐牌,其實有好多都想試,只係男朋友好揀飲擇食,唯有佢發板,我想食既蟹肉菜式就留反下次…低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律 $138呢碟係我既主意,之前係銅鑼灣某餐廳食過一次慢煮三文魚太難忘,所以即使唔太好沙律既我即點黎試。呢個沙律非常開胃,除左三文魚,仲有藜麥,沙律菜,芒果,酸酸的,幾醒胃,三文魚都幾大,小型三文魚扒咁。法式焗田螺 $93一客有六粒,加左蒜泥去調味,呢個配搭無得輸。鮮牛肝菌燴乳鴿肉自家製寬條麵配白松露油 $188D麵煮得岩岩好,好有彈性。個汁係茄汁,唔酸,幾香口,牛肝好肥,好彩唔係好多,唔係真係罪惡感爆標。炸雞拼盆 $128 (細份)呢碟大路野,都OK,雞翼肉好嫩滑,好味。我更鍾意既係佢既蕃薯條,比較有新鮮感。仲有叫到Peachy Coco 同Crazy Juice 黎飲。Peachy Coco 入面有好多果肉,味道偏淡,應該無落好多糖漿,清D。成晚D staff 都幾好招呼,收碟快,有笑容。
低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律 $138
法式焗田螺 $93
一客有六粒,加左蒜泥去調味,呢個配搭無得輸。
鮮牛肝菌燴乳鴿肉自家製寬條麵配白松露油 $188
炸雞拼盆 $128 (細份)