2018-11-06 720 瀏覽
前日去尖沙咀經過赫德道,離遠見到間似戲院的酒吧,帶有懐舊的感覺,被它門口設計吸引,所以我們就入去品嚐一下西式美食啦 ~酒吧地方寬闊,裝修帶點美式style,有桌球玩樂區,亦有歌唱表演,還有大電視播放足球比賽,約埋三五知己一齊開心下,這裡是不錯的地方。晚餐有多款扒類、手製薄餅、意大利飯、意大利粉、小食、自家製甜點、湯類、特色飲料及多款酒品選擇,種類多樣化。Nathan Snack Platter    彌敦小食拼盤   $348拼盤材料非常豐富,每款配搭特色,味道很好。黑毛豬火腿蜜瓜火腿鹹鹹香香,口感薄薄的,配合蜜瓜一起吃,味道清新,不錯。煙三文魚伴青瓜及三文魚籽新鮮的三文魚籽,口腔充滿魚香味,配合少許鹹的煙三文魚和青瓜,款式新穎,好吃。低溫慢煮緬因州龍蝦尾伴香芒莎莎雖然是龍蝦尾,但啖啖都是龍蝦肉,爽口彈牙,鮮嫩多汁,配合清甜芒果粒,很美味!香蒜辣椒㰖油煎虎蝦虎蝦味道少少辣,煎得香口,虎蝦吸收了蒜、辣椒和㰖油,惹味非凡!烤八爪魚伴韓式泡菜醃鷹嘴豆八爪魚口感煙韌,加上微辣的泡菜,很爽,口感特別的鷹嘴豆,美味可口!香草牛油焗田螺伴芝士薯蓉田螺沾滿了牛油香草味,味道豐郁,幼滑香濃的芝士薯蓉,不

拼盤材料非常豐富,每款配搭特色,味道很好。

黑毛豬火腿蜜瓜
火腿鹹鹹香香,口感薄薄的,配合蜜瓜一起吃,味道清新,不錯。

煙三文魚伴青瓜及三文魚籽

低溫慢煮緬因州龍蝦尾伴香芒莎莎

香蒜辣椒㰖油煎虎蝦

烤八爪魚伴韓式泡菜醃鷹嘴豆

香草牛油焗田螺伴芝士薯蓉
田螺沾滿了牛油香草味,味道豐郁,幼滑香濃的芝士薯蓉,不錯。

燒西班牙五花腩伴芥末醬青蘋果
五花腩肉嫩美味,口感不油不膩,配搭芥末醬和青蘋果,青蘋果清甜爽脆,提升肉的味道,惹味!

炸雞
雞肉嫩滑不鞋身,香脆可口,好吃。
Nathan Snack Platter

北海道鮮帶子,煙肉,半乾車厘茄,雲耳,勝瓜,香辣蒜片汁扁意粉    $188

大大粒北海道帶子,鮮甜多汁,爽口彈牙 ; 意粉扁身的,口感爽滑,不會過淋 ; 煙肉香脆可口,鹹鹹香香,提升意粉的淡味道 ; 配合不同種類的蔬菜,口感充滿鮮爽,這碟意粉很美味,完全是我喜歡的口味!

Peachy Coco    $70

Mocktail 設計特色,兩顆荔枝做裝飾,很別緻 ; 散發香濃桃茶味,清甜芳香,加上啖啖粒粒啫喱口感,越飲越起勁,清甜可口。
Peachy Coco

Banana Stick    $70

杯裡的香蕉冰淇淋,雪糕口感,融融的,很特別 ; 加上有粒朱古力,有得食有得飲 ; 這杯 Mocktail 帶有清香的薄荷和白朱古力味道,香甜可口,太好飲,太有創意啦!
Banana Stick
2018-11-06
Nathan Snack Platter
Peachy Coco
Banana Stick
2018-11-05 52 瀏覽
朋友仔話好耐冇見,想出黎飲下野,係尖沙咀赫德道見到呢度幾有氣氛,又可以食飽飽先有力慢慢傾計。樓下係Bar 枱,上二樓雅座,有時會有live band架。呢度既食品好多Home Made元素,而且菜單好仔細,一道菜色裡面會好清楚知道有咩內容。好!睇食下有咩好食先。低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律,藜麥食落好有咬勁,加上甜甜香芒,將藜麥混合芒果呢個配搭完全無違和感,而三文魚仍然係好滑,好味味!低溫慢煮烤乳豬件,乳豬件外皮脆卜卜,入面既乳豬肉仍然保持嫩滑,將中式既菜餚溶入西式煮法,真真正正fusion菜。呢個限量發售既天使幼麵,有鮮海膽,手拆鮮蟹肉,蟹粉,半乾車厘茄同鮮蟹汁,天使幼麵口感細膩,食落有咬勁,容易沾滿醬汁,每一口都食到蟹肉鮮味。食飽就要飲下野,Cocktail Stick 係呢度既signature,除左果汁加vodka酒底,好特別既Home Made 香蕉 Stick, 好似食緊雪葩既感覺,好得意!我唔飲酒就叫左呢個Banana Stick,係甜甜既Mint Milk,好正!

2018-11-04 58 瀏覽
相於約在尖沙咀見面, 當然也是共進晚餐之時。 當然又係現場音樂之夜。 期待已久的晚上,再次回想起年青的我們。法國煙鱔,西班牙辣肉腸,意大利白豆,青蘋果,嫩菠菜沙律,配黑松露油醋汁。 最欣賞的是煙鱔, 因為吃的機會實在不多,過去的經驗也是在歐洲當地,完全沒想到香港,也有如此出色的。 煙燻的味道鹹鹹的帶點木香,這才是煙鱔最出色的地方。海鮮卡拉布里亞辣香腸比薩,材料為海蝦,卡拉布里亞辣香腸,水牛芝士,莫薩里拉芝士,白菌,俄勒岡。 一向也是安全和重點的美食, 自家製的餅皮,鬆脆可口,最重要完全不油膩,這才是我最欣賞的地方。Earl Grey On Top,Gin 與Earl Grey, 蘋果汁,芝士奶蓋,重有乳酪。 英國茶與酒的配搭,算是新穎得嚟帶點懷舊風味。 味道方面不算太完美,但還可以接受。早已愛上live band, 還會繼續支持。

早已愛上live band, 還會繼續支持。
2018-11-01 71 瀏覽
同兩個朋友黎左依間Nathan left·其實經過成日見到不過未食過·上到去好有情調仲有live band超好聽·不過就唔適合傾計•叫左兩個main course 不過個重點就係威靈頓牛排·正到不得了·其實我就未食過威靈頓牛排淨係見lemon chef整過·今次一試真係超好味·出面既酥皮配合入面既磨菇同Parma ham超夾超豐富同好味道· 所以影左好多張相最後叫左個甜品 apple pie幾好食下次會再黎試下其他野食

最後叫左個甜品 apple pie幾好食

下次會再黎試下其他野食

朋友就黎結婚,約出黎傾下d流程事,揀左呢間Nathan Left,可以坐耐d,又有live band聽可以relax下☺️餐廳下層係酒吧,有大screen可以睇波☺️餐廳環境氣氛都好唔錯喔,無論係二人世界定friends gathering好岩。有個VIP area十分chill😳😳 可以打桌球🎱最正係有個好大既stage每晚都有live band表現,十分有誠意! 平時d餐廳就算有live band都係得個角落或者一個stage仔,呢個起碼容納到四至六人🤩八爪魚鷹咀豆羽衣甘藍沙律 🐙🥗 $138沙律菜好甜好新鮮❗️八爪魚切片沙律黎講都幾多同大片,肉質一d都唔韌✅溫泉蛋好流心,可將蛋黃撈埋落沙律菜食鷹咀豆好食,有少少似蓮子🤣芝麻醬底,略嚴重手左d食到尾有少少咸⚠️怕多醬既朋友可以嗌少醬喔❗️Truffle fries 🍟 $58薯條即口即炸,金黃色好脆👍🏻用黑松露油炸,唔沾茄汁食會食到淡淡既黑松露香味☺️香煎鵝肝多士 $138鵝肝好肥美尚算厚身🤤 煎到外層微焦好香口咬落去d鵝油徘徊係口腔🉐🉐配上無花果醬,減低油膩感之餘味道亦夾底用左蒜蓉法包墊住,索曬d鵝肝油🤭低溫慢煮烤乳豬 $248烤乳豬好好好好
餐廳下層係酒吧,有大screen可以睇波☺️

有個VIP area十分chill😳😳 可以打桌球🎱

八爪魚鷹咀豆羽衣甘藍沙律 🐙🥗 $138
沙律菜好甜好新鮮❗️
八爪魚切片沙律黎講都幾多同大片,肉質一d都唔韌✅
溫泉蛋好流心,可將蛋黃撈埋落沙律菜食
鷹咀豆好食,有少少似蓮子🤣
芝麻醬底,略嚴重手左d食到尾有少少咸
⚠️怕多醬既朋友可以嗌少醬喔❗️
八爪魚鷹咀豆羽衣甘藍沙律

Truffle fries 🍟 $58
薯條即口即炸,金黃色好脆👍🏻
用黑松露油炸,唔沾茄汁食會食到淡淡既黑松露香味☺️
Truffle fries

香煎鵝肝多士 $138
鵝肝好肥美尚算厚身🤤
煎到外層微焦好香口
咬落去d鵝油徘徊係口腔🉐🉐
配上無花果醬,減低油膩感之餘味道亦夾
底用左蒜蓉法包墊住,索曬d鵝肝油🤭
香煎鵝肝多士

低溫慢煮烤乳豬 $248
烤乳豬好好好好食😳😳😳
咪睇佢外皮好似好軟身,其實咬落口十分脆!
同平時食開既烤乳豬相比,佢外皮會比較薄身
肥同肉比例係一半半左右,入口有即溶既感覺☺️
肉質十分十分十分軟身
份量都適合兩個女仔食,唔會太飽🉐🉐🉐
低溫慢煮烤乳豬

Drinks
Earl Grey on Top $148 🍸
好有誠意地連d冰都係cocktail雪成的
就算溶,杯cocktail依然咁香濃☺️
面層earl grey奶泡好香好滑
味道調得唔錯,唔會太甜無藥水味,有陣好淡好清新既earl grey味,有酒味得黎又唔會太strong
Sour Jam $88 🍹 (mocktail)
入口味道偏酸好開胃
有pineapples同berries jam好開胃☺️

🎼🎧🎤有個幾大既stage晚晚有live band聽☺️☺️
食物質素同環境氣氛都好唔錯!
⚠️無tap water提供,想飲要嗌熱水😅
2018-10-22
Truffle fries
香煎鵝肝多士
低溫慢煮烤乳豬
  • 香煎鵝肝多士配無花果醬
好耐無同好姐妹出黎寶勒巷呢頭飲嘢,原來都開左唔少新式酒吧。我地想一邊飲一邊食少少嘢,見到呢間樓上嘅彌敦左岸環境唔錯,坐得幾舒服之餘仲有live band表演,非常悠然寫意~炸雞拼盤超有份量的一盤裡有雞翼、雞膇、雞寶同日本甜薯條。即炸嘅雞件酥脆多汁,麵包糠亦唔會太厚,可以感受鮮嫩juicy嘅雞肉!甜薯條比平時食開嘅薯條食落感受無咁熱氣,甜甜嘅味道亦中和左本身嘅油膩感。燒德國鹹豬手超!級!大!隻!!!外皮燒得好香脆卻有啲都唔油膩,反而有種焦香感~而內裡嘅豬肉脂香肉嫩,咸度亦適中,真係算係水準之作👍海膽蟹肉天使麵忌廉汁creamy,食落啲麵唔會乾爭爭,而且蟹肉絲幾足料,每啖都食到咁濟,之後當然要試下個海膽,入口鮮甜有種即溶感,亦令到成個麵鮮味加倍!Left ice主要係用雜莓同牛奶混合而成,入口係綿綿嘅沙冰,而且係微甜中帶點酸,非常解渴!Oolong with cheese 面層係非當綿厚嘅芝士奶蓋,底層係茶味香醇嘅烏龍茶,淡淡甘香,味道相當唔錯!

炸雞拼盤

燒德國鹹豬手
而內裡嘅豬肉脂香肉嫩,咸度亦適中,真係算係水準之作👍

海膽蟹肉天使麵

Left ice

Oolong with cheese
2018-10-23 205 瀏覽
食西餐, 有live band酒吧食物幾特別, 又好味嗌左2杯啤酒, HH$70/杯- 低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律$248藜麥沙律口感不錯, 撈埋d芒果肉同蕃茄粒, 好清新, 三文魚整得好嫩滑-12小時低溫慢煮烤豬件$248要熱辣辣食, 如果再脆皮d仲正, 凍左就會有d so味, 所以要襯熱-海膽蟹肉蟹粉天使麵$228意粉裡面有蟹肉同蟹膏, 撈埋食好正-蘋果撻配自家製開心果雪糕$68酥皮面好鬆脆, 果蓉唔會太甜本身好鍾意食開心果雪糕, 哩間自家製都算不錯最後賣單加一, 1000蚊, 好抵!!每款食物都有誠意, 用心製造服務都好好雖然有live band, 但唔會好嘈, 唔錯!!
食西餐, 有live band酒吧
食物幾特別, 又好味

嗌左2杯啤酒, HH$70/杯
- 低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律$248

-12小時低溫慢煮烤豬件$248
要熱辣辣食, 如果再脆皮d仲正,
凍左就會有d so味, 所以要襯熱

-海膽蟹肉蟹粉天使麵$228
意粉裡面有蟹肉同蟹膏, 撈埋食好正

-蘋果撻配自家製開心果雪糕$68
酥皮面好鬆脆, 果蓉唔會太甜
本身好鍾意食開心果雪糕, 哩間自家製都算不錯

最後賣單加一, 1000蚊, 好抵!!

每款食物都有誠意, 用心製造
服務都好好

雖然有live band, 但唔會好嘈, 唔錯!!
低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律
海膽蟹肉蟹粉天使麵
12小時低溫慢煮烤豬件
蘋果撻配開心果雪糕
2018-10-20 128 瀏覽
今日係男朋友生日由於今年男友提出要食龍蝦要求OpenRice search 見到幾間都龍蝦唔錯但見到呢間有live band 即刻吸引住我見西班牙海鮮飯都幾吸引於是book左佢個晚岩黎到時候無諗過甘清靜得幾檯人Live band 亦已set up 當中Menu 選擇相當多先揀左nachos 食下先芝士同其他配料非常好食夾住nachos 食好正亦好岩一邊聽歌一邊食兩個人都好快食哂記得襯熱食跟住揀左慢煮三文魚藜麥芒果沙津本人非常鍾意食三文魚就試試啦三文魚因係慢煮顏色同魚生一樣重點係芒果沙津大量新鮮芒果凍芒果撈埋汁同藜麥三文魚食感覺好fresh 最後就係專登黎食既龍蝦西班牙海鮮飯睇個樣都夠哂吸引龍蝦、蝦、蜆、青口全部都好食重點飯調味好好第一次係香港食到好食既西班牙海鮮飯龍蝦啖啖肉食飯途中見到人地檯叫甜品有煙花蠟燭我地又叫個甜品加$30要先叫左心太軟但無流心下次再黎會叫其他全晚live music 都好好聽因為呢到夜晚會做埋barDrink menu都好多揀我地都飲左三款白酒食飯時仲有happy hour 三款幾特別好飲一定會再黎😍
今日係男朋友生日
慢煮三文魚藜麥芒果沙津

最後就係專登黎食既龍蝦西班牙海鮮飯
龍蝦西班牙海鮮飯

睇個樣都夠哂吸引
龍蝦、蝦、蜆、青口全部都好食
重點飯調味好好

一定會再黎😍
慢煮三文魚藜麥芒果沙津
龍蝦西班牙海鮮飯
2018-10-18 125 瀏覽
食物不差,不過 service 極有問題。首先,安排我們二人坐四人座,跟著比較高級職員不滿,要求我們轉二人座。第二,要求暖水,回應是晚市不提供,只可選支裝水,但後來見有其他食客有熱水提供。第三,時常想催速埋單,尚未吃完,已經收餐具,象徵性問尚未吃完的一碟是否要,我回應是"留多一陣",但完全沒埋會收走
2018-10-16
2018-10-18 1566 瀏覽
男朋友生日去邊度慶祝好? 去高級餐廳感覺拘謹, 太普通又同平時食餐飯無咩分別, 左揀右揀, 最後俾我搵到呢間位於尖沙咀嘅Nathan Left. 餐廳佔地兩層, 地面驟眼看似係一間普通不過嘅酒吧, 有一大幅projector播放球賽。上多層感覺又唔同咗, 變成浪漫有情調嘅西餐廳。餐廳更不時舉辦live band show, 可惜今晚無show睇, 不過就咁啱俾我哋見證一位男士單膝下跪向女友求婚一刻, 全場更報以掌聲祝賀, 場面浪漫。環境一流, 食物亦同樣出色。低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律$158平時食煮熟咗嘅三文魚扒總覺得肉質鬆散, 口感一般, 但呢道經過低溫慢煮嘅三文魚, 食落肉質細緻, 就好似煙三文魚咁, 藜麥同甜甜酸酸嘅芒果肉十分匹配, 無論味道定賣相都相當討好。低溫慢煮燒原隻法國黃油春雞$248細細隻嘅白春雞, 入面釀咗滿滿嘅西班牙辣肉腸 & 意大利白豆, 雞肉肉嫩多汁, 薯條夠酥脆, 係一道又豐富又美味嘅主菜。烤原隻魷魚筒$158魷魚筒釀入卡拉布里亞辣香腸同蝦膠, 脹卜卜咁, 外形非常可愛, 蘸上辣味墨西哥青醬莎莎, 風味十足。壓軸驚喜出場!蘋果撻伴自家製開心果雪糕$68寫上

環境一流, 食物亦同樣出色。

低溫慢煮三文魚藜麥香芒沙律$158

低溫慢煮燒原隻法國黃油春雞$248 (釀西班牙辣肉腸, 意大利白豆、伴烤粟米及薯條)

烤原隻魷魚筒$158

Peachy Coco(左), Cocktail Stick(右)

壓軸驚喜出場!

蘋果撻伴自家製開心果雪糕$68
寫上生日字句, 點起特別嘅"蠟燭", 送上一刻完全做到驚喜嘅效果, 令呢餐生日飯更加完滿。
烤原隻魷魚筒$158
  • 烤原隻魷魚筒$158(釀卡拉布里亞辣香腸及蝦膠、配墨西哥青醬莎莎)
  • CocktailStick(右)
  • PeachyCoco(左)
  • 意大利白豆、伴烤粟米及薯條)
  • 低溫慢煮燒原隻法國黃油春雞$248(釀西班牙辣肉腸
2018-10-16 130 瀏覽
與朋友來到尖沙咀,路過一間頗有懷舊feel的餐廳,門口還標示著“New Music Platform”,見裡面所餘位置不多,正在懷疑如何可以做到有“New Music Platform”的時候,服務員示意我們走上樓上。當我們上到樓上,豁然開朗,樓上有大約一百個座位,而且有一個台,似乎還可以提供live band表演。之前在銅鑼灣遇到的餐廳九時開始有live band表演,今晚我們七時許就到了,恐怕會錯過這機遇了。當要去洗手間時,經過一間房,裡面還擺放了一張桌球枱,好像還有一些其他的玩樂似的。餐廳的佈置是酒廊餐廳的模式,座位不見擠迫,環境舒適,有大電視,提供視聽娛樂。回到座位,我們點了烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士伴炒西班牙辣肉腸,荷蘭豆及薯條($398),及黑松露醬烤海鱸魚柳,烤南瓜,煙肉,半乾車厘茄,法邊豆,煙莫薩里拉芝士汁手工貝殼粉($178),飲品方面,原來晚上九時前是歡樂時光價錢,朋友點了Left Ice($70),我因為今天開不到聲,所以不飲酒或凍飲,就無奈地要了Peach Tea ($46)。朋友點的Left Ice是自家製混合莓汁及奶,上面放了一串黑莓及木莓,朋友說甜中略帶

朋友點的Left Ice是自家製混合莓汁及奶,上面放了一串黑莓及木莓,朋友說甜中略帶點酸,味道不錯。
Left Ice

而我的Peach Tea只是將一個茶包放於一杯熱水中,label上叫人要等三至四分鐘,我等了二十分鐘,還是有色無味,我今年中到首爾時也有類似的情況,不過喉嚨不適,別無其他選擇,只是奢望以為幾十元一杯會是手沖的果茶,想得太好了。
Peach Tea

好在跟著的黑松露醬烤海鱸魚柳,烤南瓜,煙肉,半乾車厘茄,法邊豆,煙莫薩里拉芝士汁手工貝殼粉令我開心一些。海鱸魚柳加了黑松露醬來烤,烤得很香,魚身腍滑帶有少少骨,味道不錯。南瓜細粒的就較腍,切條的有些較為硬身,還有些切成小片的煙肉、半乾車厘茄及長條形的法邊豆,手工貝殼粉是用一塊塊的意大利粉卷起來成通心粉形狀,煮得較為硬身但韌韌地有嚼口,整體來說香味與味道都幾討好。

較為期待的烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士伴炒西班牙辣肉腸,荷蘭豆及薯條終於出場了,十安士的份量也很大塊。牛扒上面放了綠色的香草牛油,下面則有炸得香脆的薯條,切成小粒的西班牙辣肉腸,還有荷蘭豆,配以芥末醬及燒汁,與及蘸薯條用的茄汁。牛扒烤得香噴噴,牛味濃郁,要的是五成熟,牛扒切開仍帶點紅色及保留了肉汁,這樣最嫩滑,油分不多,外香內嫩,真是大快朵頤,食完後那些牛肉味仍然在口腔裡廻盪著。

烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士伴炒西班牙辣肉腸,荷蘭豆及薯條

用完餐後正想離場,剛巧有一男一女的組合開始唱歌,原來這裡八時已經開始表演,於是又聽多幾首歌才離開,食M5和牛,埋單平均消費每人
$381,也是物有所值。

Left Ice
2018-10-16 183 瀏覽
星期日唔過海,係老尖都有好介紹,樓高兩層的彌敦左岸,估唔到bar food都咁有質素。下層可以輕食輕飲,有街景睇。樓上都幾大,燈光較暗,很有情調。餐廳氣氛很好,音樂選擇不錯,很有格調。有個stage不時有表演睇添。法國煙鱔西班牙辣肉腸意大利白豆青蘋果嫩菠菜沙律配黑松露醋汁 ($168),煙鱔口感爽得來又嫩,不會很鹹。辣肉腸很香很惹味,少少辣。仲有白豆和白蘑菇,配清新的青蘋果,令口感更fresh,菠菜又很新鮮,配黑松露香和醋汁的酸,很醒胃,松露不會很重,蓋過其他食材的鮮味,handle得唔錯。法式焗田螺 ($98)好香,味道正宗,配香草醬很美味。炸松露油薯條 ($58),truffle oil淡淡的,不是很濃味的那種,令到薯條幾乾身,不會很油腻,炸得好脆,而且是帶皮的,非常好吃。烤北海道鮮帶子,卡拉布里亞辣香腸,栗子,嫩菠菜,意大利飯 ($188),三顆帶子都很厚身,煎得剛好,肉質鮮甜。而且好足料,栗子很大塊,甜甜的,夠稔身。海鮮湯很濃郁,帶點辣味,加了辣椒,讓味道重一點,加左菠菜、車厘茄,口感更豐富又健康。Peachy Coco (HH$70),9點前happy hour,蜜桃果香氣好

下層可以輕食輕飲,有街景睇。

樓上都幾大,燈光較暗,很有情調。

餐廳氣氛很好,音樂選擇不錯,很有格調。

有個stage不時有表演睇添。

法式焗田螺 ($98)好香,味道正宗,配香草醬很美味。

Peachy Coco (HH$70),9點前happy hour,蜜桃果香氣好Sweet,少少茶味,吸一口不少荔枝果肉,味道很清新。

Oolong with Cheese (HH$70),烏龍的茶香隨帶著蘋果甜味,完美的結合,杯緣飲一口,上面覆蓋的鹹芝士更match,值得一試。
  • PeachyCoco
  • 烤北海道鮮帶子卡拉布里亞辣香腸栗子嫩菠菜意大利飯
  • OolongwithCheese
  • 法國煙鱔西班牙辣肉腸意大利白豆青蘋果嫩菠菜沙律配黑松露醋汁
生日的大日子🎉,老公🍋決定帶人妻🐷來到了有駐場樂隊的餐廳🎶,以音樂🥁、美食🍴及雞尾酒🍸慶生。晚餐時間🌙,餐廳早坐滿了滿滿的酒客及食客😲。時間尚早😀,樂隊還沒到場😊,先點一點食物吧😝。脆香雞翼配泰式蘸醬🐣:先來一點佐酒前菜😏,一定非雞翼莫屬😁。外皮炸至酥脆😍,肉質肥美多汁😋,配上了醬汁🌶,入口更開胃👍。黑松露菌醬野菌比薩🍕:店員端上時已是香氣撲鼻😲,厚厚的芝士🧀,配上了滿滿的野菌🍄,入口伴隨著濃郁的黑松露香味😍,淡淡滋味十足😋。烤澳洲羊架及芝麻燒羊柳伴薯蓉.炒嫩菠菜配馬莎拉酒燒汁🐑:羊柳被大量芝麻包裹著烤焗😀,肉質厚嫩多汁😍;羊架當然也不甘視弱😳,豐腴的它被塗上香草🌿,外層煎至香脆🔥,對比細嫩的肉質😌,口感層次非常豐富💖。Earl Grey on Top🍹:伯爵紅茶乳酪中加入了氈酒🍾,再以奶蓋形式🍼,加入了接骨木花芝士🧀,入口有著陣陣茶香😌,但又不失酒味😋,整體配合得很完美👍。Oolong with Cheese🍵:老公🍋因為食了藥💊,就不能喝酒囉🚫。就為他點了一個芝士烏龍奶蓋😁,茶的清幽配上芝士的香味😲,入口不會有飽滯感😍。總結:晚飯中途🍴,樂隊終於出場🍴,今晚又駐場樂隊表演🎉,而這隊
晚餐時間🌙,餐廳早坐滿了滿滿的酒客及食客😲。
時間尚早😀,樂隊還沒到場😊,先點一點食物吧😝。
Oolong with Cheese
總結:晚飯中途🍴,樂隊終於出場🍴,今晚又駐場樂隊表演🎉,而這隊樂隊人妻🐷更是再熟悉不過😉。由幾年前開始😏,他們是人妻🐷在蘭桂芳最喜歡的樂隊💖,一邊享受著音樂🎶,一邊在喝特色雞尾酒🍸,簡簡單單的生日🎊,感謝老公🍋的安排💝。
2018-10-09
慶祝紀念
生日
2018-10-15 130 瀏覽
今日朋友帶我去了這間酒吧餐廳慶祝食飯!👭起初以為這餐廳只係一間酒吧。🍺行上一條好歐陸式既樓梯上到去,原來這間唔係只係飲酒,仲係一間西餐廳黎餐廳好大間,仲有live band表演,桌球玩。環境氣氛都好有情調,好多人 無論情侶,一班人都選擇左係度慶祝生日🎂。職員會拎住個煙花蠟燭出黎,成埸拍手,好有氣氛!而且坐得好舒服,岩哂坐低飲住酒 慢慢傾計食野!食物選擇都好多,而且質素都好好!完全唔馬虎。😋前菜:法式焗田螺 🐌🐌好香既田螺薯蓉味👃 田螺焗到熱辣辣,逼哂d汁出黎!釀左一些調味料入去,😃令到田螺更加惹味,癖去腥味。配埋薯蓉一啖食,真係太match太滋味了!餐廳仲提供左個夾俾我地,可以更方便食!!太好了!😍😍脆香雞翼配泰式酸辣醬🐤 雞翼炸到十分之香脆,而且不會好厚炸粉!不會好油膩。雞翼好大隻😍多肉,肉質非常之嫩滑。再沾上泰式辣醬,酸酸辣辣,好惹味開胃!🐷美式煙燻醬燒黑毛豬肋骨🐖黑毛豬肋骨以煙燻醬 一齊燒。令到豬肋骨有陣陣既煙燻香味,而且唔會燒到好乾好鞋肉,完全切開。🐷黑毛豬肉質較爽口。配埋即炸薯條食🍟岩哂!😋好滋味!🍝鮮海膽蟹肉蟹粉蟹汁天使麵😍大大舊海膽係面頭,好吸引!海膽好有鮮味,海水味好
今日朋友帶我去了這間酒吧餐廳慶祝食飯!👭
起初以為這餐廳只係一間酒吧。🍺

餐廳好大間,仲有live band表演,桌球玩。
而且坐得好舒服,岩哂坐低飲住酒 慢慢傾計食野!

食物選擇都好多,而且質素都好好!完全唔馬虎。😋

前菜:法式焗田螺 🐌🐌

餐廳仲提供左個夾俾我地,可以更方便食!!太好了!😍😍

脆香雞翼配泰式酸辣醬🐤

雞翼炸到十分之香脆,而且不會好厚炸粉!
不會好油膩。雞翼好大隻😍多肉,肉質非常之嫩滑。
再沾上泰式辣醬,酸酸辣辣,好惹味開胃!

🐷美式煙燻醬燒黑毛豬肋骨🐖

黑毛豬肋骨以煙燻醬 一齊燒。
配埋即炸薯條食🍟岩哂!😋好滋味!

🍝鮮海膽蟹肉蟹粉蟹汁天使麵😍

大大舊海膽係面頭,好吸引!海膽好有鮮味,海水味好濃烈!
天使麵配上蟹汁 味道好creamy,蟹粉同手拆鮮蟹肉 令到鮮味倍增,每啖天使麵都食到蟹肉,口感滿足 😊
而且加上半乾車厘茄,令到蟹汁有酸酸甜甜既味道,更加惹味!😋好味道!

飲品🍹🍹:

oolong with cheese 🧀
以蘋果,乳酪,茶,芝士等等混成,厚厚既芝士一層浮面,飲落似芝士奶蓋咁,芝士香濃。加一點蘋果清新淡香味,不會太甜。

peachy coco🍑

甜甜的蜜桃茶,好重蜜桃味,而味道不會太甜。
有兩粒荔枝配上,清新爽甜,很解膩😋

2018-10-14 89 瀏覽
這間人氣酒吧簡直顛覆了我對酒吧的印象,沒想過酒吧的環境可以如此華麗,更沒想過食物菜式可以媲美高級西餐廳,服務亦佳,價錢卻大眾化,令我眼界大開,相當有驚喜,值得一去再去。餐廳地方好大,空間感十足,環境極佳,裝潢設計雅緻高尚又不失格調,甚具西方風味,好有氣派,氣氛一流。座位多樣化,高枱、吧枱、圓桌、大枱、沙發等應有盡有,無論情侶約會、知己閨蜜、大伙兒聚會都非常合適,可以盡情放鬆享受。還設有大型桌球枱,有得食有得玩。遇岩時間還可觀賞live band表演,氣氛一定好正。限量發售的海膽蟹肉鮮蟹汁天使幼麵極之出色,絕不能錯過。甫送上枱已香噴噴,海膽份量十足,超級creamy鮮甜,毫不腥臭,與蟹肉蟹汁非常搭。爽口的天使麵掛滿濃郁無比的鮮蟹汁,完全不覺漏,還夾雜大量手拆鮮蟹肉和鮮橙色的蟹粉蟹膏,美味到暈!烤乳豬件大隻得很,經12小時低溫慢煮,完美地鎖著肉汁,外皮香脆可口,比一般乳豬更脆卜卜,卻不會乾爭爭,肉質嫩滑到入口即溶的程度,啖啖油脂香,滋味無窮。配上椰菜仔和手指薯,沾沾芥茉籽蘋果燒汁更添惹味。美式芝士煙肉焗薯皮烤得恰到好處,厚厚的一層芝士呈半溶狀態,產生很強的拉絲效果。外脆內軟的薯皮薯味十足,

還設有大型桌球枱,有得食有得玩。

遇岩時間還可觀賞live band表演,氣氛一定好正。

配上椰菜仔和手指薯,沾沾芥茉籽蘋果燒汁更添惹味。

美式芝士煙肉焗薯皮烤得恰到好處,厚厚的一層芝士呈半溶狀態,產生很強的拉絲效果。外脆內軟的薯皮薯味十足,與香濃的芝士和脆脆的煙肉條完美融合。

Crazy juice好有特色,由菠蘿汁、橙汁、椰漿和椰奶混合而成,啖啖菠蘿香,椰子味更是濃郁突出,想不到可以如此搭,非常香甜美味!還加入不少椰絲,好有口感!

Summer punch賣相漂亮,有香濃芒果和橙味,不會好稀,十分清甜解渴。