2018-11-13
話說好耐無見d朋友仔,就即興約左岀黎食飯,之前成日行尖沙咀都見到呢間彌敦左岸但係都無機會試,就決定今次試呢間,一上到去環境非常有氣紛,仲有現場live band表演。焗薯皮有水準,同配料夾得好岀色,仲有沙律伴碟,唔會太膩鱸魚手工貝殻粉非常有驚喜,睇相以為會好清淡,實際上調味調得剛剛好,鱸魚份量多,超值~海膽蟹肉天使麵超正,天使麵煮得啱啱好,唔會太淋,撈埋海膽蟹肉食一流到今次主角威靈頓牛柳,上網睇片就睇得多,今次終於有機會試,一切落個酥皮已經感覺到佢嘅爽脆,牛柳好淋好入味,同個酥皮配合得天衣無縫,絕對係必食之選。最後我地叫左兩杯杯特色雞尾酒,第一杯係cocktail stick, 味道清新幾有創意,幾適合女仔飲。第二杯係earl grey on top,超重earl grey味,平時鍾意飲earl grey嘅一定要黎試下。
焗薯皮有水準,同配料夾得好岀色,仲有沙律伴碟,唔會太膩