#彌敦左岸 係一間有live band的西餐廳酒吧。我是放工來happy hour. 加dinner 🍸🍻🍝 最後更有聽live band啦,他們表演好有水準,全場都被表演者吸引著,歌唱實力太厲害,好欣賞唷🎵🔊😉越夜越旺場,氣氛非常好,這次用膳很愉快😀😀除了環境,食物質素好掂,絕對認真用心製食物。🔹龍蝦海鮮西班牙鍋飯 $448 起碼有三人份量,一上枱好震撼的原隻龍蝦,吸睛度超高🆙 成個飯面都鋪滿不同海鮮,大蝦、大蜆、大青口、魚肉等等。可想而知集咁多海鮮一齊,這個飯有幾海鮮味,海鮮汁滲透入每粒飯裡,勁好味😍😍😍😍 看我落力的拆龍蝦肉,就知有幾正✌✌✌🔹炸松露油薯條 $58 看似普通小食,一入口就發現與眾不同,松露味強勁,真心推介😋😋🔹蘋果撻伴自家製開心果雪糕 $68 雪糕唔錯,蘋果撻也很香🍨😙😙🔹飲品 peachy coco $70 應該是桃茶,還有一串荔枝波波,另普通的飲品即時提升🍹🔹cocktail: Earl grey on top $148 接骨木花奶蓋好特別,整體好飲😉😉Nathan Left 彌敦左岸地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓電話: 23691333

Nathan Left 彌敦左岸
地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
電話: 23691333

今日8:00到Nathan left食飯,最大目的都係想聽住live band 飲野食飯。但最衰冇book到位,樓下個waitress 提議我地係樓下坐住先,食住等,上邊一有位就會比我地上去。咁我問清楚有冇用膳時間,佢話上層就有2個小時嘅,我再三問清楚係米上面一有位,我地就會優先有得去上層坐,佢話「係」咁我地就食住野,一路都見到有唔同人上去,食到尾聲,大概8:45就見到有人開始係上層keep住落尼離開。咁我地都諗好快就可以上去啦,但等到9:45都冇得上。再問個waitress,佢話要問下上面先,跟住就話都係冇。咁請問d人不斷落尼離開,都會冇位?又有人不斷上去,全部都係book左枱嘅?好不解坐左2個小時一張枱free都冇?咁其實依間餐廳係米只for book左枱嘅客?如果係係米一早可以講明今日full booking ,冇枱比walk in客呢?而唔係一開始就為做多枱客tum9我地坐下面呢?下層又要食勁多2手煙,我尼食飯最想聽live band,如果知冇,一早唔會入尼食囉!

2019-04-11 120 瀏覽
週五6位女生聚會,坐下先來杯酒,大家都不約而同地點了白餐酒,好,就再來一枝白酒一同分享!點了兩款小吃,先來香腸併盤,六款不同的德國香腸併湊著,可想像的味道。就是香腸囉另一款小食是炸雞併盤,味道都是可預算到的味道。唯獨比較有印象的是配襯的炸蕃薯條,不錯主菜意粉類:龍蝦意粉,是整條龍蝦尾加海鮮的意粉,怎會不好吃呢,特別欣賞它的意粉煮得剛好北海道帶子意粉,味道不錯,還是龍蝦意粉味道好一些燒豬手是大大份的,味道跟德國餐廳的豬手有得拼,豬手皮烤得脆脆,肉是嫩嫩的,可以一試甜品點了流心蛋糕及蘋果批,兩款都少嚐了一點點,個人比較喜歡蘋果批,朋友們卻喜歡甜甜的流心朱古力蛋糕。整體而言,或許是週五,侍應們都非常忙,忙中有漏也是情有可原。食物大大份的,味道不錯,都是可預想到的,餐廳氣氛也好,是大伙兒聚會的好地方。

香烤腸併盤

炸雞併盤(大)

龍蝦意粉

北海道帶子意粉,味道不錯,還是龍蝦意粉味道好一些
北海道帶子意粉

燒豬手

2019-03-01
2019-04-06 281 瀏覽
好耐無坐定定用心寫食評,不過呢間餐廳值得發覺赫德道都幾多好嘢食,成條酒吧餐廳街。呢度有兩層,下面主要飲嘢,樓上環境寬敞,氣氛relax,平日星期三都坐無虛席,可想而知呢度幾受歡迎。我第一次嚟,鍾意呢度坐得舒服,啲嘢好食得嚟仲好多都係佢地homemade,而且仲有live band,加上全部local waiter溝通得好D。呢個小食拼盤就係我喺open rice見到之後決定嚟既原因,賣相精緻之餘,款款新鮮好味黑毛豬火腿蜜瓜(左下):蜜瓜鮮甜,配火腿一流,唔會太咸又唔會太甜煙三文魚三文魚籽伴青瓜(左上):我鍾意伴青瓜,夾埋三文魚中和到啱啱好龍蝦尾伴香芒莎莎(右中):兩條龍蝦尾又厚肉又新鮮,又香又彈牙,配芒果粒又甜又清新,好開胃辣椒㰖油煎虎蝦(中上):又係新鮮啖啖肉,雖然用㰖油,但一啲都唔夠肥膩,仲有少少辣吊吊癮,好正八爪魚伴韓式泡菜(右上):八爪魚都好新鮮,無出面啲煮得咁韌,爽口,配埋泡菜好好食,開胃牛油焗田螺芝士薯蓉(中下):呢就就平常一般,無乜特別西班牙五花腩伴芥末醬青蘋果(右下):呢個我同朋友都只係試咗一片就無食了,又鞋又乾,係呢道菜中比較失望既炸雞槌(左中):反而呢個我地好有驚喜
好耐無坐定定用心寫食評,不過呢間餐廳值得

小食拼盤

牛油焗田螺芝士薯蓉(中下):呢就就平常一般,無乜特別

炸雞槌(左中):反而呢個我地好有驚喜,好好食,炸得嚟乾身唔油,但入面又有juicy肉汁

西班牙黑毛豬肋骨(半份)
兩個女仔食半份啱啱好,欣賞可以叫半份既餐廳,而且價錢算平,佢個醬好好食,又唔會燒到太乾,好惹味。朋友平時唔係太好肉,都同我一人一半搞掂咗佢
個薯條不得了,新鮮炸起停唔到口。

黑松露醬烤爐魚魚柳手工貝殻粉

成碟上時已經好香黑松露味,魚柳比想像中大塊共兩塊,配菜一啲都唔馬虎,有南瓜煙肉車厘茄,最欣賞係佢個手工貝殻粉
,我未食過呢個形狀架!不過我地兩個人食唔到咁多,尤其佢有用芝士汁,好快就飽咗,有啲膩。
Sour Jam
Summer Punch

今日我同朋友都想飲甜唔想飲酒,就叫咗呢兩杯mock tail,略嫌細杯咗少少。
蘋果撻伴開心果雪糕

飯後叫咗個我地覺得好特別既甜品,畢竟開心果雪糕唔係度度都有,新奇之餘味道一流,好有咬口,有啲粒粒果肉,係自家製既雪糕,一啲都唔貴呀!
夾埋唔漏既蘋果撻,我哋好滿意呢個甜品

現在仲有live band,幾個年輕男女唱好多首中港台甚至歐美既流行曲,聲浪唔算太大,都以relax曲風為主,聽得好舒服,如果唔係第日要返工,我哋實坐耐啲呀!
2019-04-03
小食拼盤
西班牙黑毛豬肋骨(半份)
黑松露醬烤爐魚魚柳手工貝殻粉
Summer Punch
蘋果撻伴開心果雪糕
2019-04-06 180 瀏覽
今日難得星期六,當然要好好放鬆一下,出到嚟尖沙咀,朋友帶我嚟到呢度,起初我都以為只係一間普通嘅酒吧,點知上一層先知,原來別有洞天,估唔到上邊係一間咁靚嘅酒吧餐廳,真係大鄉里出城。餐廳氣氛好好,微微暗淡嘅燈光,設計有點vintage,帶有私人會所嘅感覺,感覺好chill。座位方面,私隱度高,每張枱相隔一段距離,空間感足,大家都可以自成一角。餐牌都好多選擇,有pizza有小食,沙律、意粉、飯、肉類樣樣齊全,啱晒各人口味。八爪魚鷹咀豆羽衣甘藍沙律伴63度溫泉蛋配日式芝麻汁 $138羽衣甘藍都可以算係近年大熱沙律菜,除左因為具有抗癌作用嘅硫配醣體,仲有豐富維他命A、維他命C、維他命K、葉酸、鈣質、鐵質及纖維等等。不過有提供羽衣甘藍嘅餐廳唔多,今日係呢度有幸食到。八爪魚幾新鮮,味帶鮮甜,羽衣甘藍口感較硬,亦無乜味,配合返個溫泉蛋同日式芝麻汁就剛好令口感變得軟滑d,味道亦豐富左。烤西班牙黑毛豬扒伴輕蔬,燒手指薯及燒汁 $188黑毛豬扒黎到都幾大塊,份量唔錯,切開滿滿肉汁,好juicy。食落幾重肉嘅焦香,肉質都算軟腍,有口感。旁邊有芥末同燒汁選擇,食出兩種口味。燒手指薯細細條,幾香口爽口,唔錯!輕蔬
烤西班牙黑毛豬扒伴輕蔬,燒手指薯及燒汁 $188
黑毛豬扒黎到都幾大塊,份量唔錯,切開滿滿肉汁,好juicy。食落幾重肉嘅焦香,肉質都算軟腍,有口感。旁邊有芥末同燒汁選擇,食出兩種口味。燒手指薯細細條,幾香口爽口,唔錯!輕蔬有椰菜仔、紅蘿蔔仔、粟米仔,全部都好新鮮,食完肉有返d菜,均衡飲食!
至尊比薩 $178
餅底係屬於薄身脆底,不會油膩,比較香口。搽上番茄醬之後,鋪滿各式各樣配料,包括烤雞肉、鮮蝦、辣肉腸、莫薩里拉芝士、白菌、洋蔥、黑水欖、俄勒岡等等,非常豐富,誠意之作!
法式芒果拿破崙伴自家製雲呢嗱雪糕 $68
拿破崙一向係我最愛,個種酥皮嘅鬆脆配上忌廉嘅軟滑,完全係perfect match。呢度嘅拿破崙做得好好,外表酥脆之餘,中心帶有一絲嘅煙韌,口感強烈,火候剛好。配上甜甜芒果,好滿足嘅甜品,為晚餐畫上完美句號。
Breaking Up Again $138
(Vodka, Absinthe, Campari, Vanilla Liqueur, Lime, Lemon)

屬於酒精感比較強烈嘅cocktail,不過愈飲又愈想飲,佢以Vodka為主調,加上Absinthe有d青草味,而且加入左青靈同檸檬,再配上表面嘅乾橙,感覺真係幾fresh,清新果園嘅感覺,有種放鬆心情嘅效用。
Crazy Juice $88
(Pineapple Juice, Orange Juice, Coconut Syrup, Coconut Milk)

呢杯係屬於mocktail 冇酒精的,亞熱帶風情嘅感覺,椰香味十足,配上菠蘿同橙汁,甜甜的非常易入口。
坐到9點,Live Band 終於登場,聽住音樂飲野,真係一種享受,越夜越精彩呀!
總括來講,彌敦左岸係個好地方,有好食物之餘仲有好音樂,live Band真係好surprise,以後想聽下歌飲嘢,我識黎呢度啦。
2019-03-23
2019-04-03 144 瀏覽
同老公拍拖9年嘅日子👫,當然要去啲有氣氛嘅地方食晚餐啦!今年我地選擇左位於尖沙咀嘅Nathan Left彌敦左岸🤩佢地除左有美酒美食,仲有live band睇🎼🎤
2019-03-19
慶祝紀念
紀念日
2019-04-02 99 瀏覽
放工想搵個無限時食飯既地方食飯放鬆下黎到赫徳道飲野食野都多選擇係睇緊食咩好既時候,經過呢間店原來今日有live band,nice!環境氣氛都好正坐低後就揀野飲野食我地揀左Signature CocktailBreaking Up Again有一片橙乾,有少少青檸和檸檬味Earl Grey On Top奶味和酒味較濃食物大份有特式低溫慢煮燒原隻法國黃油雞入面釀左辣肉腸粒,意大利白豆雞唔肥少油,切開好足料,而且有辣肉腸好惹味,粗薯條熱辣辣啱啱炸起,好味西班牙黑毛豬火腿菠蘿Pizza係薄身pizza,餅底微燶食落脆口黑毛豬火腿唔會過鹹配菠蘿味道酸酸甜甜很合適本身想叫凱薩沙律,原來每道菜都有配沙律菜,感覺健康d,而且菜都好新鮮爽脆小食都有沙律菜,好有誠意
放工想搵個無限時食飯既地方食飯放鬆下
黎到赫徳道飲野食野都多選擇
係睇緊食咩好既時候,經過呢間店
原來今日有live band,nice!
環境氣氛都好正

坐低後就揀野飲野食
我地揀左Signature Cocktail
Breaking Up Again
有一片橙乾,有少少青檸和檸檬味
Earl Grey On Top
奶味和酒味較濃

食物大份有特式
低溫慢煮燒原隻法國黃油雞
入面釀左辣肉腸粒,意大利白豆
雞唔肥少油,切開好足料,而且有辣肉腸好惹味,
粗薯條熱辣辣啱啱炸起,好味

西班牙黑毛豬火腿菠蘿Pizza
係薄身pizza,餅底微燶食落脆口
黑毛豬火腿唔會過鹹配菠蘿味道酸酸甜甜很合適

小食都有沙律菜,好有誠意

2019-04-02 286 瀏覽
今晚同小 b 可以去浦,當然要揀高質數的餐廳。彌敦左岸是間可以一次過滿足3個願望的餐廳。因為有野食,有酒飲,仲有 live band show 添。😍 所以彌敦左岸是個很好的餐廳選擇。我們今晚 order 2杯 mocktail 飲品, 1個 snack express, 1個 pasta, 仲有1個甜品添。Mocktail 都有幾款選擇,我們叫了 Peachy Coco, Sour Jam。Peachy Coco其實是杯桃茶加荔枝。兩粒荔枝波波加上海鹽,令甜味更加突出,餐廳好有心思,客人飲得開心。Sour Jam 其實是杯菠蘿汁,青檸汁同藍莓粒粒。菠蘿同青檸混合一起,非常配合,又可以令你甜入心。😍串燒拼盤,你看到都會 "嘩" 一聲出來。因為份量非常澎湃,好鬼多串,又虎蝦,又牛肉。非常新鮮,薯條仲好脆 bo bo 添。Skewer Platter 有海虎大蝦,鮮三文魚,北海道鮮帶子,澳洲牛肉,西班牙黑毛豬五花腩,雞翼,美式辣肉腸串,粟米,同脆玉瓜。每樣一串,你都見到開心。🥰只是牛肉串,我覺得比較燒得過了火,有點失準。黑松露醬烤海鱸魚配手工粉,我覺得味道很好,魚又煎得香,有檸檬汁加黑松露
今晚同小 b 可以去浦,當然要揀高質數的餐廳。

Peachy  Coco

Sour  Jam

只是牛肉串,我覺得比較燒得過了火,有點失準。
串燒拼盤

黑松露醬烤海鱸魚配手工粉,我覺得味道很好,魚又煎得香,有檸檬汁加黑松露醬,非常香,我好喜愛這碟粉。
黑松露醬燒海鱸魚配手工粉

熱情果法式燉蛋,我覺得燉蛋好好味,但加了熱情果,有點奇怪。因為熱情果有種子,同法式燉蛋,有點不配。😅
熱情果法式燉蛋

全晚最 like 的就是 live band show, 可以現場點歌,歌手同 band 都好配合,又唱得好聽,一路吃飯,一路聽歌,一路飲料,人心一大歡樂事情。😝

又到評分時間💯💯💯💯💯:

回頭率💯: 9/10

地址🏣: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓

交通🚇: 尖沙咀站/尖東站
2019-03-24
2 分鐘 (堂食)
Peachy  Coco
Sour  Jam
串燒拼盤
黑松露醬燒海鱸魚配手工粉
熱情果法式燉蛋
  • Peachy Coco
2019-04-01 80 瀏覽
係尖咀見到呢間酒吧,原來有兩層,好大間。仲有live band唱歌,仲可能打桌球。氣氛好有情調,無論一班人又或者兩個人都好適合黎呢間餐廳。,岩哂坐低飲住酒,慢慢傾計食野!唔好以為只係得酒飲,原來食物選擇都好多,而且質素都唔差!12小時低溫慢煮烤乳豬乳豬好大份,個乳豬皮燒得香脆,唔好以為好難切開。乳豬經過12小時低溫慢煮,所以乳豬好軟嫩!真係意想不到的驚喜!燒汁配搭芥末籽蘋果汁,味道不會好鹹,更帶點甜味清新。伴菜能解解油膩感,好開胃!😬脆香雞翼配泰式酸辣醬🐣雞翼炸到好香脆,不會好厚炸粉!食落唔會話好油膩。雞翼好大隻,肉質非常之嫩滑再沾上泰式辣醬,酸酸辣辣,好惹味開胃🙂香烤腸拼盤🤩大大盤,有四款唔同口味既腸仔。每款口感都各有不同。滿足哂唔同既口味。🤭熱辣辣好滋味。襯酒飲就一流喇!仲配埋粗薯條🍟,真係好正。叫左兩款飲品🍹都好有特色。crazy juice 🍹椰香味幾濃,甜甜地。幾好飲cocktail stick🍌香蕉 桃 橙味既cocktail 🍸 幾特別,仲有支香蕉冰配埋🙂
係尖咀見到呢間酒吧,原來有兩層,好大間。
仲有live band唱歌,仲可能打桌球。

唔好以為只係得酒飲,原來食物選擇都好多,而且質素都唔差!

12小時低溫慢煮烤乳豬

乳豬好大份,個乳豬皮燒得香脆,唔好以為好難切開。
乳豬經過12小時低溫慢煮,所以乳豬好軟嫩!
真係意想不到的驚喜!

燒汁配搭芥末籽蘋果汁,味道不會好鹹,更帶點甜味清新。
伴菜能解解油膩感,好開胃!😬

脆香雞翼配泰式酸辣醬🐣
雞翼炸到好香脆,不會好厚炸粉!

香烤腸拼盤🤩大大盤,有四款唔同口味既腸仔。
每款口感都各有不同。滿足哂唔同既口味。🤭
熱辣辣好滋味。襯酒飲就一流喇!
仲配埋粗薯條🍟,真係好正。

叫左兩款飲品🍹都好有特色。
crazy juice 🍹椰香味幾濃,甜甜地。幾好飲

幾特別,仲有支香蕉冰配埋🙂
2019-04-01 82 瀏覽
今日是星期二,仍有數天才可放假喔,因此今日約個最愛的朋友,吃一個晚餐支持對方。朋友公司就在尖沙咀,故也特意選尖沙咀這個地方。整個街道一到七時左右,便燈火通明起來~地點方面選擇後,為令大家都可以開懷地說話,尖沙咀Nathan Left彌敦左岸便是我們的首選喔。朋友說這個店很好,每日亦有band來表演的,令氣氛高漲起~每一晚也為客人預備不同主題的音樂,邀請包括獨立音樂人、Rapper、南非樂隊上台表演,同時亦會有本地藝術團體的合作炮製,總之每一晚去也有新鮮感呢!再次感激今天出席晚餐的朋友,明天再一起玩喔!一進去後,朋友和我選了2個特飲 great三文魚帶子薄片配黑魚子伴青檸除了刺身之外,帶子非常新鮮喔,好像為今夜的快樂掀起opening songs 不可不說,這店的貝殼意粉(Cavatelli),是非常的好吃,意大利南部Puglia的一種傳統意粉,在這吃到。但它是注定不會大紅大紫的,因為獨特的造型,不用機器做呢,粒粒 獨一,fine dining tgt一個好的氣氛,一個好朋友~工作之壓力也因為有這些而消失喔~加上一個細心的調酒員,happy呢
朋友說這個店很好,每日亦有band來表演的,令氣氛高漲起~

再次感激今天出席晚餐的朋友,明天再一起玩喔!
一進去後,朋友和我選了2個特飲 great

三文魚帶子薄片配黑魚子伴青檸

一個好的氣氛,一個好朋友~
2019-04-01 83 瀏覽
今晚去左一間集西餐 & 酒吧於一身嘅餐廳, 一上到去就見到個放滿樂器嘅 Live Band 舞台。美式芝士煙肉焗薯皮焗到非常乾身, 薯仔中間釀滿芝士, 表面鋪左煙肉碎。 一啖咬落去個薯皮, 會感受到軟綿綿嘅溶化芝士 & 脆卜卜嘅煙肉碎, 口感好有層次, 係唔錯嘅餐前小食。美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨豬肋骨肉質又滑又嫩, 加上惹味十足嘅煙燻醬汁, 味道層次豐富, 非常入味。威靈頓美國特級黑安格斯牛柳係傳統嘅英國菜, 做法比較複雜, 唔係太多餐廳有提供呢道菜色。牛柳嘅生熟度剛剛好, 大概做到 Medium, 肉汁豐富, 鮮嫩粉紅。 酥皮焗至金黃色, 乾爽鬆脆, 而且散發陣陣牛油香味。 牛柳與酥皮之間釀入 Parma Ham 及鵝肝 (or鴨肝) 醬, 味道帶點鹹香, 同時可減低肉汁整濕酥皮嘅機會。朱古力心太軟伴自家製雲呢嗱雪糕女士必點嘅甜品, 即叫即焗心嘅太軟, 外層當然做到脆皮嘅效果, 一切開入面嘅朱古力漿就慢慢流出, 朱古力味濃厚, 但又唔會太甜, 係絕對不能錯過嘅甜品。Crazy Juice 用左菠蘿汁 mix 橙汁, 再加入椰奶 & 椰子味糖漿, 味道酸酸甜甜, 夠晒開胃。Peac

美式芝士煙肉焗薯皮

美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨

威靈頓美國特級黑安格斯牛柳

朱古力心太軟伴自家製雲呢嗱雪糕

Crazy Juice

Peachy Coco
用左桃茶做 Base, 加入荔枝味糖漿, 非常清涼解渴。
2019-03-26
2019-03-31 77 瀏覽
Happy Friday 想飲返兩杯但係又想食飯嘅質素好啲,其實除咗酒店之外依家仲有好多選擇,呢間餐廳已經去過幾次我覺得食物質素都唔錯,而且價錢合理,所以今日帶同事嚟試吓,腌尖同事都一致讚好,好彩,hahaaa叫左2杯酒,我地都鐘意飲甜甜地的 cocktail ,賣相又靚,相都影多幾張。除咗叫飲品之外,放工特別餓,一定要叫返兩碟粉填飽個肚,叫咗碟龍蝦尾海鮮意粉,海鮮好鮮甜,用XO醬煮,辣辣地好惹味,龍蝦好彈牙,好正喎。另外,我哋叫咗份牛膝加手掣意大利粉,一張枱真係嚇親因為超級大份,有得有四至五舊牛膝,估唔到意粉另外上,仲要係大大碟,首先講吓牛膝真係好林好入味,醬汁好香濃,最正係牛骨髓,雖然有少少油膩不過真係好好味,意粉係手制所以口感特別好,軟硬度適中,同普通意粉真係相差太遠,呢碟真係必點,實物竟然比menu內相片仲要好,真係非常難得,同事話下次要叫曬成team同事一齊來happy hour relax下。

2019-03-30 65 瀏覽
今晚同約左好姊妹黎到呢間酒吧餐廳摸下杯底談談情呢到環境裝修都十分裝潢有情調,係到傾計係一個不錯的選擇!「法式龍蝦湯」$68龍蝦湯濃郁幼滑更十分入味「Earl Grey On Top」$148淡淡既蘋果香味,同奶蓋搞勻一齊飲,令口感更加滑身更帶出鮮奶既味道!「串燒拼盤」$358呢個拼盤真係又大份又多又好食,呢個真係值得推薦俾大家食!拼盤包括:海虎大蝦、鮮三文魚、北海道帶子、澳洲牛、西班牙黑毛豬五花腩、雞翼、美式辣肉腸、粟米、脆肉瓜、薯條。更配上4款口味既醬汁(沙嗲、泰式、泰式生蝦醬同茄汁)三文肉同帶子串燒燒得剛剛好唔會太生唔會太老,肉質都十分鮮嫩香口。西班牙黑毛豬五花腩超級好食,肉質多汁加上沙嗲醬一齊食超正。仲有個兩美式辣肉腸有辣有唔辣,多汁有口感,唔會太肥膩,送酒一流。兩個女仔叫一盤都已經食得好飽飽,飲返杯吹下水超正
今晚同約左好姊妹黎到呢間酒吧餐廳摸下杯底談談情
呢到環境裝修都十分裝潢有情調,係到傾計係一個不錯的選擇!

「法式龍蝦湯」$68
龍蝦湯濃郁幼滑更十分入味

「Earl Grey On Top」$148

「串燒拼盤」$358
呢個拼盤真係又大份又多又好食,呢個真係值得推薦俾大家食!
西班牙黑毛豬五花腩超級好食,肉質多汁加上沙嗲醬一齊食超正。

兩個女仔叫一盤都已經食得好飽飽,飲返杯吹下水超正

• 串燒併盤
2019-03-30 63 瀏覽
Nathan left 依間餐廳真係超正 諗諗下夾夾埋埋都去左四五次~今次同同事收左工想relax下黎左歎個晚餐 叫左次次都一定會叫既威靈頓牛 睇開lemon chef既應該都對依個dish唔陌生 哈~ Nathan left 整得好好味 尤其要讚個皮係超出色 又脆又香 肉質方面好滑好軟 岩哂我依個牛魔王 特別影多幾張相 大推!另外要介紹下依個帶子意粉 (因為有bandshow既關係燈光有變影得麻麻) 但其實好好味 我會形容有少少fusion既 應該因為加左翠玉瓜 所以個汁似似地中菜既味 但配合埋意粉又幾夾最欣賞就當然係live band show!!! 次次聽到都唔捨得走 一黎唱d英文歌都係好hit or classics 好好聽 成日掛著聽唔記得食野! 所以記得留低聽show

2019-03-30 66 瀏覽
到尖沙咀飲吓野、輕鬆一下。走到此酒吧食店,我倆也感到意料之外的美味。我們較早來,坐了一會兒後已很多客人了!我很愛吃Nachos,而這裡的Beef Nachos Bite$98,熱騰騰脆卜卜,配上肉碎、牛油果、忌廉芝士及芝士,十分美味。另外,Grilled Whole Squid $158,魷魚內釀了蝦膠及辣肉腸😍必食Sweet Potato Chips Bite $58也不錯很愛吃Ribs, Spare Rib Full $248,味道好,大大份,薯條也十分美味Angel Hair Crab Meat $228,用料十足,麵質軟硬度適中很美味至於飲品方面點了Banana Stick $70十分烈的Breaking Up Again$138還有,這餐廳服務員很有禮貌喔!

我們較早來,坐了一會兒後已很多客人了!

Beef  Navhos  Bite

至於飲品方面點了Banana Stick $70
Banana  Stick

十分烈的Breaking Up Again$138
Breaking  Up  Again

還有,這餐廳服務員很有禮貌喔!
2019-03-23
10 分鐘 (堂食)
Beef  Navhos  Bite
Grilled  Whole  Squid