2019-05-12 1215 瀏覽
今日係本少奶嘅生日, 老公決定要揼低個寶貝女同我出去食好嘢 老公揀左 Nathan Left 彌敦左岸,佢話佢同同事係到食野睇波,話呢到d野食一定啱我口味Nathan Left 樓下係洒吧,啱哂一大班人飲野睇波。樓上就係餐廳,可能前身係洒吧嘅關係,裝修隱約還保留有吧嘅味道上到一樓,嘩!齊全嘅 live band "架生",可惜今晚無 live band, 唯有專心食好嘢先嚟2杯特飲我揀左 Oolong with Cheese, 對我呢個"芝士控"又唔鍾意飲太高糖分飲品嘅人, 呢杯真係啱曬口味。 濃濃嘅芝士加上淡淡蘋果味嘅烏龍茶, 濃沃嘅芝士味過後有烏龍茶中和 ,入口層次分明, 同街邊台式飲品店嗰啲甜死人嘅奶茶好唔同。老公就揀左Peachy Coco, 荔枝蜜桃茶,同我呢個唔飲野既人呢杯都好ok, 唔太甜,飲落又有桃香味,最正兩粒大荔枝果肉,好fresh。再黎一個小食, 墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片, 餐牌上有芝士兩個字嘅野,我呢個芝士控當然唔會放過。爆脆栗米片mix 芝士再加辣牛肉, 配上sour cream,牛油梨醬同蕃茄莎莎三種唔同口味嘅醬汁, 真係好食到唔停到口前菜係低溫慢煮三文魚
今日係本少奶嘅生日, 老公決定要揼低個寶貝女同我出去食好嘢

先嚟2杯特飲

前菜係低溫慢煮三文魚藜麥沙律, 淨係聽個名都覺得好健康。
我呢個大鄉里第一次食低溫慢煮三文魚, 嘩 !!原來真係好唔同, 全熟嘅三文魚竟然可以煮到咁淋咁滑, 全熟嘅味道魚生嘅質感,amazing~ 藜麥配上芒果紅椒同埋黑醋 , 好有新鮮感,原來藜麥配芒果呢個配搭係咁好食!!
藜麥我老公一向好抗拒,平時喺屋企煮佢實食到佢黑口黑面, 今次竟然同我爭食, 成碟清曬。

主菜係12小時低溫慢煮烤乳豬件
老公一切落去已經嘩咗一聲: 「層皮好脆但入面好淋」 我食落去果然同老公講嘅一樣, 外脆內軟, 啲肉入口即溶,嘩!好神奇。
忍唔住叫咗經理埋嚟問佢點解可以整到咁, 可能係商業秘密,經理淨係肯透露層皮咁脆係用焗爐焗嘅, 而主廚喺法國學藝,佢話喺香港其他地方一定食唔到咁好食。 我敢講呢係呢間餐廳嘅必食之選

最後叫咗個甜品半熟芝士撻伴自家製榴槤雪糕。 哈哈~冇錯我又叫左芝士。

薄脆餅底包住幼滑而味道濃沃嘅流心芝士餡,再配老公最愛既榴槤雪糕,正呀!! 連老公都話好少出街食飯,四味餸,四個都係畀讚!!!

Nathan Left, 下次我哋會再嚟~
2019-05-06
慶祝紀念
生日
  • 低溫慢煮三文魚藜麥沙律
  • 12小時低溫慢煮烤乳豬件
  • 墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片
  • 半熟芝士撻伴自家製榴槤雪糕
放工想搵個無限時食飯既地方食飯放鬆下黎到赫徳道飲野食野都多選擇朋友推薦就選擇左呢間有live band,又有情調既酒吧餐廳👏🏻 環境氣氛都好正。坐低後就揀野飲野食我地揀左Signature mocktailOolong with cheese烏龍茶底上面鋪左層芝士仲有少少蘋果味同乳酪飲落夠清新又夠香北海道鮮帶子扁意粉,味道不錯,蒜片辣汁自家製意大利粉伴鮮帶子,意粉真係好幼又彈牙,麵如其名。重點北海道帶子煎的熟度適中軟棉棉,味道夾得好好,仲好有鮮味加上乾車厘茄同埋勝瓜,味道一試難忘。烤原隻魷魚筒,全隻大大條燒魷魚上碟,燒得恰到好處,魷魚入面仲夾住蝦膠同辣肉腸,彈牙得黎又帶點泡菜辣,加上泰式辣汁,辣得黎醒胃,做法特別彷如置身泰國熱騰騰既感覺。黑松露菌醬野菌Pizza由於係薄身pizza,所以餅底食落勁脆口卜卜聲,加上超香既芝士同埋黑松露醬與野菌味道很合適,非常香口,配上火箭菜成個package 係好食得黎又健康。整體而言,侍應們服務態度良好。食物大大份的,味道不錯,都是可預想到的,餐廳氣氛也好,除左地方夠大之外,仲有k房,波枱同埋適合大伙兒聚會的睇波地方,下次要約大班fds黎至得。
放工想搵個無限時食飯既地方食飯放鬆下

仲有少少蘋果味同乳酪
飲落夠清新又夠香

黑松露菌醬野菌Pizza

2019-05-09 215 瀏覽
朋友仔話帶我食好嘢,第一次嚟呢度,感覺幾舒服,環境唔錯,初時未有live band唱歌,傾計都ok, live band 一開始,基本上就好難傾計,所以都係專心食嘢!首先當然叫嘢飲先,我叫咗Summer Punch, 橙味加芒果味,感覺好清新!鵝肝多士~鵝肝入口即溶,多士脆卜卜,正!帶子大大粒好有鮮味,塊墨魚脆片好特別,味道好得意!牛柳好嫩好林,生熟程度剛好,外層酥皮鬆脆,非常好味! 鱈魚柳勁滑,係味道較淡,如果有特色汁點會較好!Live Band 獻唱!

Peachy Coco

Summer Punch

香煎鵝肝,無花果醬.多士

鵝肝多士~鵝肝入口即溶,多士脆卜卜,正!

輕煎北海道帶子.三文魚子.葡萄青瓜沙律

帶子大大粒好有鮮味,塊墨魚脆片好特別,味道好得意!

威靈頓美國特級牛柳

牛柳好嫩好林,生熟程度剛好,外層酥皮鬆脆,非常好味!

香烤智利白鱈魚柳

鱈魚柳勁滑,係味道較淡,如果有特色汁點會較好!

Live Band 獻唱!
Peachy Coco
Summer Punch
香煎鵝肝,無花果醬.多士
輕煎北海道帶子.三文魚子.葡萄青瓜沙律
威靈頓美國特級牛柳
2019-05-09 110 瀏覽
上星期有一晚收工過左黎呢度chill下放鬆下好耐無黎啦,呢度分開上下層,下層係酒吧咁for飲野為主,而上層就可以for埋食飯既呢度差唔多每晚都會有駐場既樂隊表演,氣氛相當唔錯食物都係西式食先為主,由前菜沙律、小食、主菜至甜品都有唔少選擇個晚飯癮起既我order左個黑松露鮮帶子既risottoHKd$238+10%呢度既ristto做得唔錯,唔會淋之一pat野咁,保持返ristto應有既硬度佈係面鮮帶子煎得岩岩好,食落嫩而鮮,而個sourse加入左咸蛋黃,令成個飯多左重咸香朋友就要左份Home-made Tagliatelle HKd$168+10%朋友既寬條麵望落都唔差,有魷魚菠菜同煙肉係面,見到平日好細食既朋友好快就食清光,味道都應該幾好點解呢晚唔叫小食??因為我地一早諗定要留肚食甜品xppp由於我地兩個都係甜品怪,所以我地早已決定要order呢度既creme brulee HKd$88+10%表層糖面夠焦脆,而燉蛋部份濃而細滑!加上伴有果莓既果香同微酸,食完都會覺得唔漏,吃多一兩個都仲得呀,但朋友叫我唔好顛,極力阻止左我xpp-話明想chill返晚,咁又點會唔order返杯drin
上星期有一晚收工過左黎呢度chill下放鬆下

呢度差唔多每晚都會有駐場既樂隊表演,氣氛相當唔錯

呢度既ristto做得唔錯,唔會淋
之一pat野咁,保持返ristto應有既硬度

表層糖面夠焦脆,而燉蛋部份濃而細滑!
話明想chill返晚,咁又點會唔order返杯drinks呢
呢度出左幾款新既signature cocktail,個晚揀左杯“Earl Grey on Top”HKd$148+10%黎試試

呢杯cocktail賣相同平日成日飲既奶蓋茶無異,飲落亦有相近既感覺,不過就多左一層酒精既味道

而唔好酒既朋友就要左杯“Left Ice”HKd$88+10%,係莓味既沙冰特飲,賣相完全係少女風

可以聽住live bank咁同朋友chill下傾計,feel so good ~~~~
2019-05-09 225 瀏覽
附近一帶有不少酒吧,餐廳下層是酒吧,供顧客喝酒看球賽。樓上是餐廳,燈光幽暗,餐廳中央有一處小舞台,供食客看live show。翻開餐牌,有前菜、海鮮、主食和甜品。選擇不少,甜品也很吸引。⭐️Left Ice$70藍莓加上覆盆子果蓉沙冰,入口很清爽,甜味很低,比較健康。⭐️earl grey on top$148頂層有一層厚厚的接木骨花忌廉芝士,入口淡淡薄薄的鹹香,底下是伯爵茶酒製成的冰塊,隨溫度慢慢溶解在杯裡,入口酒味鮮明,茶酒交集。⭐️烤西班牙黑毛豬扒$188黑毛豬扒的表面煎得很好,表面微微薄脆。嚐一口,肉質鬆脆彈牙,肉味突出不乾柴,配上芥末醬,味道清新。⭐️龍躉義大利飯$208這道菜有新意,龍躉配搭玉子豆腐和花椒,炮製成一道多國料理。米飯有嚼勁,微微的香辣調味,香而不辣,入口惹味,味道很特別呢!⭐️法式芒果拿破崙$68酥皮入口鬆化,夾層是忌廉,入口非常酥脆可口,配搭雪糕,清涼口感令我一口接一口。

附近一帶有不少酒吧,餐廳下層是酒吧,供顧客喝酒看球賽。

⭐️Left Ice$70
藍莓加上覆盆子果蓉沙冰,入口很清爽,甜味很低,比較健康。
earl grey on top

⭐️earl grey on top$148

⭐️烤西班牙黑毛豬扒$188

⭐️龍躉義大利飯$208
這道菜有新意,龍躉配搭玉子豆腐和花椒,炮製成一道多國料理。

法式芒果拿破崙

⭐️法式芒果拿破崙$68

法式芒果拿破崙
2019-05-08 102 瀏覽
呢間餐廳環境好,坐得舒服。一入到去我地先叫左個小食拼盤($300幾),侍應好好人,叫我地食住個拼盤先,食完再叫其他,一上個拼盤,擺盤好吸引,入面有好多種唔同既食物,有炸雞、三文魚⋯每樣都好好食,個拼盤有齊酸、辣、香、甜既口味,2個人食剛剛好。之後我地再叫左個牛既意粉,好大碟,牛既肉質好嫩好入味,我同朋友都換讚。最後,我幫我朋友慶祝生日,一早係open rice落左要係甜品加生日名,間餐廳好有誠意,會用煙花蠟燭,仲會所有員工拍手祝賀,其他顧客都會忍唔住一齊拍掌,氣氛好好。
2019-05-07 119 瀏覽
經朋友同同事推介下,嚟試吓啲嘢食同聽live band. Chill第一次食 Beef Wellington, 終於食到喇!!!!但係,呢間嘅beef wellington 麻麻耶。肉太熟,酥皮唔脆,仲要離罩,牛味又唔岀眾,總之成舊由切開到食落肚都好唔satisfied, 唔知係咪因為唔係signature dish, 所以有啲失準。但係,個串燒就好食喇,燒得又入味。嘢飲方面又係得我個香蕉薄荷mocktail 中伏,有啲似藥水味🤔🤔。其他朋友叫嘅飲品好正常總括嚟講就係我叫嘅嘢都中伏🤮唔同嘅frds 同openrice 都話呢間好食,或者我真係應該叫其他嘢食的。仲有個我唔食嘅天使麵。順帶一題,佢夜晚9點後會有live band, 都幾正嘅,想去嘅話就book 晏啲嘅位,因為佢有限時,每枱只可食2個鐘。我哋聽咗唔夠15分鐘就要走嚕。所以真係要預返個時間book 枱呀不過其實我覺得如果無live band, 都係偏貴同唔抵食。

Beef  Wellington

但係,個串燒就好食喇
,燒得又入味。

其他朋友叫嘅飲品好正常

仲有個我唔食嘅天使麵。

2019-05-07 108 瀏覽
呢間Nathan Left 係面積好大同埋好多人去既一間酒吧餐廳我去果日仲有live band show 😮 (圖五)氣氛就唔錯既,睇下d 野食點👇🏻.個西班牙海鮮飯(圖一)要等半個鐘,係二至三人份量既味道唔係正宗既 但改良到好適合香港人既口味而上面仲要係有好多海鮮架!個龍蝦超大隻影完相想食呢 就會有店員幫你另外放好d 海鮮(圖三)其實呢道菜既難度都幾高 因為所有野都喺同一個pan 度煮而佢既飯煮得剛好 外面有d 飯焦 好食 👍🏻.鵝肝多士(圖二)上面有無花果醬 無花果醬可以落少d, 多士個底既balsamic vinegar 都係因為會overpower 左主角鵝肝既味道鵝肝未算入口即溶 同有少少渣但味道唔錯的.我杯野飲等左超過九個字係mocktail 叫Summer Punch係橙汁加汽水杯酒好酸不過店員話法國酒係咁既經理就話因為未breathe 夠雖然支酒果時已經得返四分一應該係我孤陋寡聞先提出無理訴求 😔因為佢地強調所有員工都係經過training 既其中一位店員全程gup 實我地 一舉一動都好留意令我餐飯食得好有安全感 😊 .- Lobster Seafood Spanish
我去果日仲有live band show 😮 (圖五)
氣氛就唔錯既,睇下d 野食點👇🏻
個西班牙海鮮飯(圖一)要等半個鐘,係二至三人份量既
味道唔係正宗既 但改良到好適合香港人既口味
而上面仲要係有好多海鮮架!個龍蝦超大隻
影完相想食呢 就會有店員幫你另外放好d 海鮮(圖三)
其實呢道菜既難度都幾高 因為所有野都喺同一個pan 度煮
雖然支酒果時已經得返四分一
應該係我孤陋寡聞先提出無理訴求 😔
因為佢地強調所有員工都係經過training 既
其中一位店員全程gup 實我地 一舉一動都好留意
令我餐飯食得好有安全感 😊 .
- Lobster Seafood Spanish Paella ($448)
- Pan-fried Goose Liver with Figs Chutney on Toast(full) ($188)
- Château Galau 2014(H.H) ($74)
- Summer Punch ($70)
2019-05-07 96 瀏覽
#尖沙咀美食#西餐再一次幫襯,1個月內第2次啦! 真心需要推薦比朋友試下同時 再揀D未食過既餸Happy hour 趕得上! 1)煙三文魚pizza $158欣賞佢既薄底 烤得脆口 芝士可以拉出絲當然煙三文魚都好味2)牛仔膝伴自家手打寬條麵 $288本以為佢一碟上,似茶記咁樣樣一黎到 驚喜地發現 分開上 量都好多牛仔膝勁軟身 而且有2舊骨髓位比我地食寬條麵方面 硬度剛好 量太多😂3)法式焗田螺 $98田螺不太硬 焗得好軟身而我覺得精髓係薯蓉底 4)Apple tart with Homemade pistachio ice cream $68開心果雪糕味似haagen dazs 但佢話自家制自家制都似 咁真係好正喎!Apple tart 焗得好脆口 而且果肉整得唔會好蓉 食落會有咬口 5)Banana Stick $70賣相得意有香蕉雪糕插住係面 更有繽紛樂朱古力一粒哈哈6)Peachy Coco $70以2粒荔枝作點綴 甜味夠甜埋單:$827/2人-#味道8⃣/ 🔟#賣相8⃣/ 🔟 #環境🔟/ 🔟 (有好好聽既live band )#總評 聚會首選-
#尖沙咀美食
#西餐

再一次幫襯,1個月內第2次啦!
真心需要推薦比朋友試下
同時 再揀D未食過既餸
Happy hour 趕得上!

1)煙三文魚pizza $158

欣賞佢既薄底 烤得脆口 芝士可以拉出絲
當然煙三文魚都好味

2)牛仔膝伴自家手打寬條麵 $288

本以為佢一碟上,似茶記咁樣樣
一黎到 驚喜地發現 分開上 量都好多
牛仔膝勁軟身 而且有2舊骨髓位比我地食
寬條麵方面 硬度剛好 量太多😂

3)法式焗田螺 $98

田螺不太硬 焗得好軟身
而我覺得精髓係薯蓉底

開心果雪糕味似haagen dazs 但佢話自家制
自家制都似 咁真係好正喎!

5)Banana Stick $70

以2粒荔枝作點綴 甜味夠甜

埋單:$827/2人
#味道8⃣/ 🔟
#賣相8⃣/ 🔟
#環境🔟/ 🔟 (有好好聽既live band )
#總評 聚會首選
Nathan Left一直係我地朋友堆嘅眾腳點,因為鍾意呢度好坐,無時間壓力,氣氛好,夠chill。我叫咗杯Summer Punch,類似fruit punch,橙配梳打,又清又解渴。前菜叫咗Ham Peach Spinach Salad,大大份,新鮮好足料。Sautéed Blue Mussels,d mussels好大隻,但d汁可以再濃d。Pork Loin Steak,呢個慢煑豬扒,好香好好味,外脆內軟,仲鎖住肉汁。值得推介。Nathan Left,食咗咁多次,永遠令我地好滿意。
2019-05-06
  • Summer  Punch
  • Pork  Loin Steak
2019-05-05 77 瀏覽
又嚟到同舊同事嘅每月一聚,個個月唔知食咩好都係打開openrice揀,哈哈!今次就揀中呢間,喺尖沙咀赫德道嘅彌敦左岸,有去過嗰邊都知嗰度出名酒吧多,呢間都係酒吧加餐廳咁,都有live band。一早book咗位,staff服務好好啊,見我哋有個小朋友,都好貼心咁比咗個遠離live band嘅位我哋,梳化位嚟幾好坐。特別講吓呢個鮮海膽,手拆蟹肉,蟹粉,半乾車厘茄,鮮蟹汁天使幼面好好味啊,啖啖蟹肉,海膽都真係幾新鮮。但呢度啲Mocktail同cocktail個人認為麻麻哋,可能因為調得太濃,飲唔到。

好好味啊,啖啖蟹肉,海膽都真係幾新鮮。

這間餐廳分為兩層,下面有大螢幕可以看足球比賽⚽️,而二樓有live band🎤🥁,晚上可以一邊享受音樂,一邊享受美食,氣氛一流呢。另外值得一讚服務員的態度非常好👍🏻,專業又有禮,用餐體驗幾乎滿分。與妹妹2人前往,點了一款小食、一個pizza,一個意大利飯喎兩個甜品share。美式芝士煙肉焗薯皮($58)Baked Potato Skins with Bacon & Cheese一客有三件薯皮,外面焗至非常香脆,薯肉軟腍濕潤🥔,薯味十足,上面鋪上焗成金黃色的芝士🧀,賣相吸引🤤。旁邊的沙律淋上酸汁🥗,十分清新。煙三文魚比薩($158)Smoked Salmon Pizza🍕薄底Pizza如餅乾般香脆,上面蓋滿又香又軟的Mozzarella cheese🧀,惹味之餘還可以拉絲。薄餅鋪上新鮮蕃茄🍅,令口感更juicy💦,🐟煙三文魚不多但味道不錯。想不到細細粒的菲達芝士才是整個Pizza 的靈魂🤩 ,整整8件份量充足,但食完都不覺膩,很好吃😋。烤北海道帶子·卡拉布里亞辣香腸·栗子·嫩菠菜·意大利飯($188)Risotto with Nduja Sausage, Chestnut, Young S

美式芝士煙肉焗薯皮($58)

美式芝士煙肉焗薯皮

煙三文魚比薩($158)
Smoked Salmon Pizza

煙三文魚比薩

Risotto with Nduja Sausage, Chestnut, Young Spinach & Grilled Hokkaido Scallops

三粒珍寶刺身級帶子厚身又大隻,香煎表面後中間仍是半生熟,十分軟嫰,亦帶少許焦香。
意大利飯被大量醬汁包裹,醬汁惹味之餘還帶點微辣🌶,飯粒有少許咬口。食物奉上熱得冒煙♨️,最愛吃到熱辣辣的菜式😋,單是這點已加了不少分數🥰👍🏻。
烤北海道帶子·卡拉布里亞辣香腸·栗子·嫩菠菜·意大利飯

半熟芝士撻伴自家製榴槤雪糕($68)
Cheese Tart with Homemade Durian Ice Cream

芝士撻切開後呈半流心狀,撻皮薄脆可口,芝士餡料口感軟滑,味道濃郁🥰👍🏻。旁邊冰感的
的榴槤雪糕🍨榴槤味未算強烈,但配合起一齊吃是極品哦😋!
半熟芝士撻伴自家製榴槤雪糕

法式芒果拿破崙伴自家製雲呢嗱雪糕($68)
Mango Mille-Feuille with Vanilla Ice Cream

拿破崙賣相吸引🍰,可惜酥皮口感較實,未夠輕盈酥脆。中間夾有香甜的芒果🥭和軟滑的忌廉,旁邊配有一球香滑的雲呢拿雪糕🍦,整體不過不失。
法式芒果拿破崙伴自家製雲呢嗱雪糕

Left Ice($88)
Homemade Mix Berries Purée, Blueberry, Raspberry, Milk

飲品質感似雜莓沙冰🍓🍹,帶點果酸味,很清爽。
Left Ice

Oolong with Cheese($88)
Homemade Oolong Tea Syrup, Yoghurt, Apple Juice, Oolong Tea, Homemade Elderflower Cream Cheese

自家製芝士奶蓋烏龍茶☕,烏龍茶加入蘋果汁,味道帶點甜味,上面加有芝士奶蓋🍼,可惜略為鹹味不足。
Oolong with Cheese

這間餐廳很推薦大家與朋友或同事晚上來chill 一晚呢!
美式芝士煙肉焗薯皮
烤北海道帶子·卡拉布里亞辣香腸·栗子·嫩菠菜·意大利飯
半熟芝士撻伴自家製榴槤雪糕
2019-05-02 92 瀏覽
生左bb 都要同老公去拍拖,今次揀左尖東既彌敦左岸,一入到去見到有live band就覺得自己揀岩左,呢度氣氛非常好,好適合星期五晚黎chill 下,老公叫左杯signature cocktail earl grey on top,我就叫左個mock-tail oolong with cheese,兩杯味道都唔錯!我地叫左個龍蝦湯、威靈頓美國牛柳、同埋pizza。不得不讚佢個威靈頓美國牛柳,酥皮鬆軟、牛柳又好嫩,仲要$368,一d都唔貴,可以話cp值非常高!之前係其他餐廳食過,都要差唔多五舊水,仲要味道麻麻地!唔好睇佢細細舊,其實同老公兩個人食都夠!加埋個pizza, 兩個人真係食唔曬,所以下次去都係叫多幾個人,順便可以試下佢其他野食,我見好多人叫豬手,睇到我都流曬口水!不過為左唔好浪費食物,我都係忍住手無叫到!整體都算唔錯既,你地去記得叫威靈頓牛柳啊😆
生左bb 都要同老公去拍拖,今次揀左尖東既彌敦左岸,
2019-05-02 93 瀏覽
*至尊比薩Pizza皮焗得薄身,最喜歡邊位的脆口感,烤雞肉辣肉腸惹味,鮮蝦彈口新觧~清新可口的mozzarella水牛芝士食完都不覺得膩,滲出淡淡優雅的乳香(不是行芝士拉絲那種).*Cocktail StickCocktail mixed with Vodka,Cognac,Banana & DryOrange Liqueur, Peach Puree,Orange Juice, Frozen Banana香蕉特別冷凍製成沙冰感,口感不錯干邑,伏特加,調酒比例恰到好處,果香漸漸滲入味蕾,*Banana StickA special mocktail mixed with Banana Syrup, White Chocolate Syrup, Mint Syrup, Milk and topped with a Banana Stick!薄荷味散發出同時又帶點甜度,幾易入口,同樣香蕉特別冷凍製成沙冰感,口感不錯.我地坐在酒吧台上,要知道7點開始客人很快快要填滿店上180多個位,值得一提是bartender調酒高效快速而有魄力,動作利落專業,.這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來飲杯
*至尊比薩
*Cocktail Stick
香蕉特別冷凍製成沙冰感,口感不錯
干邑,伏特加,調酒比例恰到好處,果香漸漸滲入味蕾,
*Banana Stick
這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來飲杯食野和聊天也不錯喔
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢🌈~~~
2019-05-02 78 瀏覽
今日同朋友去了間西餐廳同酒吧一身的地方,除左酒吧野飲仲有live band唱聽歌,氣氛唔錯,尖沙咀近住K11後一條街,地點幾便利就腳,有兩層環境算極大,既有情調且光線溫和💫,多朋友時又可熱鬧CHILL一CHILL✨,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心GATHERING是不錯的地方~.*威靈頓牛柳 $368雖知依道傳統英國菜,製造過程層層繁複的工法幾考工夫,但食物質素幾有驚喜~酥皮香脆鬆化,牛柳由內而外呈誘人粉嫩感,入面肉質夠juicy唔韌,美國特級黑安格斯牛肉味道濃郁配汁好像是牛柳汁的濃縮版,酥皮同牛柳一起放入口中,格外滋味
*威靈頓牛柳 $368
配汁好像是牛柳汁的濃縮版,酥皮同牛柳一起放入口中,格外滋味
  • 威靈頓牛柳