2019-04-12
今日8:00到Nathan left食飯,最大目的都係想聽住live band 飲野食飯。但最衰冇book到位,樓下個waitress 提議我地係樓下坐住先,食住等,上邊一有位就會比我地上去。咁我問清楚有冇用膳時間,佢話上層就有2個小時嘅,我再三問清楚係米上面一有位,我地就會優先有得去上層坐,佢話「係」咁我地就食住野,一路都見到有唔同人上去,食到尾聲,大概8:45就見到有人開始係上層keep住落尼離開。咁我地都諗好快就可以上去啦,但等到9:45都冇得上。再問個waitress,佢話要問下上面先,跟住就話都係冇。咁請問d人不斷落尼離開,都會冇位?又有人不斷上去,全部都係book左枱嘅?好不解坐左2個小時一張枱free都冇?咁其實依間餐廳係米只for book左枱嘅客?如果係係米一早可以講明今日full booking ,冇枱比walk in客呢?而唔係一開始就為做多枱客tum9我地坐下面呢?下層又要食勁多2手煙,我尼食飯最想聽live band,如果知冇,一早唔會入尼食囉!