2019-08-24 2946 瀏覽
星期日同朋友係尖沙咀行街,行到攰就求其㨂一間餐廳食晚餐,今次幸運兒就係彌敦左岸。餐廳共有兩層,而上層更有live band。餐廳既樂隊屬於高水準,無論新舊英文歌都亳無難度,可惜台下觀眾冇咩反應。餐廳既signature cocktail夠晒gimmick,總共有八款cocktail,每一款描述愛情嘅不同階段。我揀左Argue(選擇並不代表本人立場,只係個人喜歡Gin-based既cocktail)。酒味幾濃,唔易入口,果然好似argue時侯,雙方都嚥不下氣。至於朋友叫左Fall in love,諷刺嘅係我朋友仲未脫毒,可能係希望早日拍拖。整杯飲品充滿甜既元素,包括爆谷、朱古力醬。食物方面,首先出場既係脆香雞翼,用粟米片炸令雞翼無咁膩,但仍然香口,仲帶少少甜味。另外叫左上湯龍躉魚柳意大利飯。上湯令意大利飯味道更濃味同濕潤。本身已經幾辣,加左辣香腸真係辣上加辣。至於龍躉魚柳啖啖肉,肉質幾結實。再嚟既係至尊薄餅,配料可謂應有盡有,例如芝士、海鮮同雞肉。薄餅上既芝士鋪到勁厚,可以做到拉絲效果,芝香濃郁,餅底幾脆。最後就係烤乳豬件,肥瘦均勻,外皮脆卜卜,份量絕對夠。

Argue

Fall  in  Love

脆香雞翼

上湯龍躉魚柳意大利飯

至尊薄餅

最後就係烤乳豬件,肥瘦均勻,外皮脆卜卜,份量絕對夠。
12小時低溫慢煮燒乳豬件

上湯龍躉魚柳意大利飯
至尊薄餅
12小時低溫慢煮燒乳豬件
2019-08-23 117 瀏覽
一直都想去一間有Live band的餐廳食飯 上網望一望 見到呢間彌敦左岸好似唔錯所以Book黎試下。去到第一個印象幾好呀😆門口有位泊車,而穿過左一條樓梯後 ,上到2樓,即刻有驚喜,好有懷舊復古感覺 ,同一時間 就已經聽到個Band唱緊歌,勁好Feel。我地被安排坐左係窗邊位置 更加有格調。😎食物方面 佢地的選擇都有好多 我地都叫左唔少野 比較值得推薦的 就係個牛扒 佢用酥皮包住 鎖住曬D肉汁 仲一D都唔‘un’ 好食👍🏻👍🏻另外 佢個巴馬火腿Pizza都係值得推薦🍕用炭爐焗出黎 又脆又香 芝士又多 超好食其餘我地都叫左小食拼盆 沙律等等 總體質素好好👍🏻👍🏻值得回頭😆😆所以 絕對值得回頭 可以好好聽住歌 飲住野 傾計 💪🏻下次 要出去拎住支咪唱歌先得🙈😂
我地被安排坐左係窗邊位置 更加有格調。😎

所以 絕對值得回頭 可以好好聽住歌 飲住野 傾計 💪🏻

下次 要出去拎住支咪唱歌先得🙈😂
2019-08-22 77 瀏覽
放工同朋友行經赫德道,聽聞呢度吾少好野食,就行下睇到呢間名叫做彌敦左岸既西餐廳名入左來試試!上到去環境氣氛吾錯,見到有live band show不過可惜今晚冇得睇,不過靜靜地都吾錯☺事不宜遲開始叫野食喇好肚餓🤤Crazy Juicy一見到呢個名就好想試一下究竟飲完會吾會好crazy😆飲落去酸酸甜甜甘有d椰子碎係面,係d甘熱既天氣飲番柸真係醒腦又醒胃🍍🍊🥥Fall in love❤呢柸我朋友點既😆一望佢樣已經好吸引甘,有一層cream係面再加上焦糖爆谷好sweet甘🥰吾好睇望去冇乜殺傷力,實質飲落去都幾濃酒味正👍🏻 鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寛條麵🦀🍝(限量發售)揀佢係見到海膽同埋係自家掣手造麵限量發售甘,一定要試下,只可惜當晚店家話沒有海膽轉了三文魚子問我們介意嗎,我們都想沒所謂吧,應該也不差🙈果然來到了真的很香呢,味道有少少泰色香料味,食到裏面有少少蟹黃粒及蟹肉配上三文魚子,好泰日Fusion菜很有特色呢!炸雞拼盤🐔叫左半份食,因為好想食d香口野😆佢有炸雞翼,雞膇,雞寶同日本甜蕃薯條,配上蛋黃醬及泰式酸辣醬,惹味非常!🤤烤西班牙黑毛豬扒🐷呢個完全係今晚既主角!非常肉嫩多汁,平時出去

事不宜遲開始叫野食喇好肚餓🤤

Crazy Juicy

Fall in love❤

鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寛條麵🦀🍝(限量發售)

炸雞拼盤🐔

烤西班牙黑毛豬扒🐷
呢個完全係今晚既主角!非常肉嫩多汁,平時出去叫呢d豬扒食通常都會肉係實d同埋會有少少乾,但呢個咬落去非常juice 好冧好好味牙!

總結,今晚非常満足同埋環境非常有情調坐得舒服,傾計談心一流😊希望下次會再來的時候會有band show睇同埋海膽😆
2019-08-19 121 瀏覽
放假想揾個地方chill下,朋友suggest黎尖沙咀嘅Nathan Left,果然係好介紹,地方夠大之餘,食物嘅質素都非常高,係一次好好嘅dining experience。我哋嗌咗個彌敦小食拼盤,一共有八款小食。嗌拼盤最驚就係會有自己唔鍾意食嘅小食,但係呢個拼盤真係款款都好有誠意,配搭好有水準。黑毛豬火腿蜜瓜帶少少咸味嘅黑毛豬火腿配又甜又多汁嘅蜜瓜,真係超正。煙三文魚伴青瓜三文魚籽三文魚超級大片,配清新嘅青瓜,好好食。低溫慢煮緬因州龍蝦尾香芒莎莎龍蝦肉超級爽口彈牙,原來同芒果嘅味道好夾。香蒜辣椒㰖油煎虎蝦虎蝦新鮮爽口,浸埋佢嘅辣椒欖油,真係好正。烤八爪魚韓式泡菜醃鷹嘴豆八爪魚好彈牙,韓式泡菜唔算好辣,兩樣都幾夾,但係個人認為八爪魚可以再切細少少。香草牛油焗田螺芝士薯蓉總共有三粒田螺,全部都好大粒,有好香嘅香草牛油味,夾埋啲芝士薯蓉一齊食,真係超級好食啊。燒西班牙五花腩芥末醬青蘋果份量都幾多,大概有四至五件,肉味好香,配埋清新嘅青蘋果,大大減低咗油膩度,成個配搭好正。炸雞槌雞肉本身好嫩滑,炸到熱辣辣脆卜卜咁,用嚟送酒一流。法式龍蝦濃湯個人好中意飲西湯,呢個湯嘅賣相超靚,一擺上枱就聞到

黑毛豬火腿蜜瓜
帶少少咸味嘅黑毛豬火腿配又甜又多汁嘅蜜瓜,真係超正。

煙三文魚伴青瓜三文魚籽
三文魚超級大片,配清新嘅青瓜,好好食。

低溫慢煮緬因州龍蝦尾香芒莎莎
龍蝦肉超級爽口彈牙,原來同芒果嘅味道好夾。

香蒜辣椒㰖油煎虎蝦
虎蝦新鮮爽口,浸埋佢嘅辣椒欖油,真係好正。

烤八爪魚韓式泡菜醃鷹嘴豆

香草牛油焗田螺芝士薯蓉

燒西班牙五花腩芥末醬青蘋果

炸雞
雞肉本身好嫩滑,炸到熱辣辣脆卜卜咁,用嚟送酒一流。

法式龍蝦濃湯
個人好中意飲西湯,呢個湯嘅賣相超靚,一擺上枱就聞到好香嘅龍蝦味,飲落真係好濃郁,仲有龍蝦肉係入面,可以話係我飲過最好飲嘅龍蝦濃湯。

12小時低溫慢煮烤乳豬
烤乳豬都幾大件,賣相超靚,而且真係好好食。佢嘅外皮烤到脆卜卜,而入面嘅豬肉就煮到超級林,唔使用刀切,就咁用叉都可以食到,好正。

就咁睇名都覺得佢嘅Signature Cocktail好有心思。我哋就嗌左Broke up同 Mocktail Crazy Juice。Broke up好易入口,可以飲到檸檬同rosemary味。Crazy juice上面有好多椰絲,菠蘿汁、橙汁同椰奶嘅配搭好新奇,好fresh,用嚟送肉,真係好夾。

我哋食到大概8:30到就開始有live band表演,一邊食好嘢,一邊睇表演,真係好chill。希望下次可以試埋其他菜式啦。
2019-08-17 104 瀏覽
We had a birthday celebration dinner, and they have live band here with an excellent atmosphere. Food is above average. We have tried the oysters set with white wine pairing, which is a perfect match. For a birthday cake, you can buy one with a ✨🎉. Very nice.

2019-08-16 1175 瀏覽
📍彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓-----最近周圍都大減價 同朋友買完野之後黎左呢間旺中帶靜嘅酒吧式餐廳食飯 呢度食物選擇好多 menu整到好似英式報紙 好特別 餐廳樓高兩層 下層係酒吧 上層係吧連餐廳 夜晚有live band(可惜我地食得太早 預唔啱時間 想睇live band演出 可以預先打電話去問下出show時間)😊-✹澳洲藍青口($168)材料有乾番茄同白酒忌廉汁 青口size唔大唔細 大概比5蚊銀大少少隻隻新鮮肥美 入口好嫩滑 帶淡淡白酒香 調味啱啱好 唔會太鹹 且帶有少少乾番茄嘅甜味😆-✹北海道鮮帶子扁意粉($188)材料有北海道帶子三粒 煙肉 半乾車厘茄 勝瓜同雲耳 而汁就係香辣蒜片汁 呢個配搭好特別 B仔第一次見意粉入面有勝瓜同雲耳 感覺好fusion 好似食緊中式意粉 但卻意想不到地夾 帶子大粒又鮮嫩 香辣蒜片汁帶少少辣香但唔嗆喉 調味調得非常到位😋-✹烤西班牙黑毛豬扒($188) 豬扒有得揀7分熟同全熟 B仔同朋友揀左全熟 感覺太熟 建議大家揀7分 會更嫩滑 黑毛豬扒豬味濃郁 點埋芥末醬同少少青胡椒燒汁就更惹味(不過燒汁較濃 唔好點太
📍彌敦左岸 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
-----

✹烤西班牙黑毛豬扒($188) 豬扒有得揀7分熟同全熟 B仔同朋友揀左全熟 感覺太熟 建議大家揀7分 會更嫩滑 黑毛豬扒豬味濃郁 點埋芥末醬同少少青胡椒燒汁就更惹味(不過燒汁較濃 唔好點太多)伴碟嘅輕蔬同燒手指薯亦不錯 豆好脆身 全部蔬菜都唔油膩 😝

✹Argue : 呢度嘅signature cocktail好特別 以男女戀愛成個過程作命名 清純至Puppy love 濃情至Marry me 全部都有 而呢杯Aruge 材料有gin、campari、home made grapefruit honey、yoghurt liqueur同lemon juice 顧名思義就係情侶必經嘅嗌交過程😠味道好多層次 酒味有少少烈 烈得黎有微微苦 苦得黎又有甜味反饋 正正就好似一對深愛對方 但又嘈得激烈 情緒處於又愛又恨中嘅情侶 酒名改得非常貼切 😆

✹Be back together : 😁嘈完交 緊係要氹返對方 一齊返啦 呢杯Be back together材料有gin grand marnier、dry orange liqueur、yuzu puree同soda water 相比起上一杯Argue 呢杯酒嘅酒精濃度唔顯得少好多 但甜度就高好多 飲落好fruity 加埋蘇打水入面嘅氣泡 感覺冰涼透心 就好似啱啱先嘈完交嘅情侶 仲有少少嬲嬲豬🤣但係D怒火又慢慢散緊 愛意出返黎 所以烈得黎 無左苦味 多左一份甜蜜同舒暢☺️

♥︎每碟菜食完都有人換碟 好貼心
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallowtst
收工同同事去happy hour,就黎尖沙咀酒吧林立既赫道。搵到呢間裝修充滿英倫風既酒吧餐廳,二話不說就同朋友入去。果然入面裝修都好有英國既感覺。而且星期三晚黎講呢度都幾爆場。首先叫左兩杯cocktail,名字非常特別,分別係Argue($128),同埋Broke Up($138)。跟住就叫左兩個前菜同一個主菜。63度溫泉蛋八爪魚鷹嘴豆黃車厘茄冰菜沙律配日式芝麻汁($148)冰菜夠曬爽脆冰涼,好開胃,配上滑溜既半熟蛋口感一流。仲有好多鷹嘴豆同黃車厘茄,當然唔少的彈牙既八爪魚。墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片($98)份量可以揀Bite($98)或著Full($138)。份量係二人份同四人份既分別。我地就揀左二人份。係一塊塊脆口既粟米片配酸忌廉、牛油梨醬同番茄莎莎,仲有少少免治牛肉碎。係我超鍾意既下酒小食。焗黃金原隻龍蝦意大利飯($308)個意大利飯係配法扁豆同粟米蓉,夠creamy,飯粒熟度係典型意大利飯既軟硬度,都係比較硬身。龍蝦焗完之後比較乾身,但依然離殼,配鹹蛋黃風味非凡。呢度夜晚9:30開始有live band表演,可以聽日要返工,如果唔係都想留係度欣賞埋。
搵到呢間裝修充滿英倫風既酒吧餐廳,二話不說就同朋友入去。

果然入面裝修都好有英國既感覺。
而且星期三晚黎講呢度都幾爆場。

同埋Broke Up($138)。

跟住就叫左兩個前菜同一個主菜。

墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片($98)

焗黃金原隻龍蝦意大利飯($308)
龍蝦焗完之後比較乾身,但依然離殼,配鹹蛋黃風味非凡。

2019-08-14
2019-08-10 100 瀏覽
之前已經食過一次,有唔錯印象,所以再翻兜嗌左:sautéed blue mussels藍青口肉幾爽口,鮮甜唔會好細隻,個cream sauce較淡味少少,比較light d唔會好heavy 仲有兩塊蒜味法包,好有蒜味唔錯唔錯Pork knuckle 嗌左隻豬手,烤到皮超級脆卜卜豬腿軟軟好鬆化!入口即溶,好推介這個!Truffle scallop risotto勁多黑松露塊!!!咁大個女都未食過一片片的黑松露勁濃郁的松露味,加上溏心既帶子同埋玉子豆腐同咸蛋炒在一起,整個飯十分滿足同時充滿膽固醇的幸福野飲嗌左Puppy love同Be back together兩杯cocktail Puppy love酒味好重下,唔係好岩我比較喜愛be back tgt,有汽水的成份,整個清新帶少許苦澀的cocktail,果然好「be back tgt」呀下
之前已經食過一次,有唔錯印象,所以再翻兜

嗌左:sautéed blue mussels
仲有兩塊蒜味法包,好有蒜味唔錯唔錯

Pork knuckle
嗌左隻豬手,烤到皮超級脆卜卜
豬腿軟軟好鬆化!入口即溶,好推介這個!

Truffle scallop risotto
勁多黑松露塊!!!咁大個女都未食過一片片的黑松露
勁濃郁的松露味,加上溏心既帶子

Puppy love酒味好重下,唔係好岩我

2019-08-08 104 瀏覽
Always love going to bar and restoWe went for the seats upstairsLove the creamy and rich vegetable soupWith a taste of beefPasta is always my favourite and this one is with sea urchinHowever it was out of stock that day and was replaced by salmon pearlsWhich was equally amazingPork is well cookedNever thought it can be that tender like steakAnd the sauce really added texture and layer
With a taste of beef

Which was equally amazing

Pork is well cooked
2019-08-07 116 瀏覽
約朋友吃飯,最好就是約在尖沙咀,一個中心點,食物選擇多姿多彩,今次唔選擇日本菜,選擇了西餐廳,一到餐廳便能感受到濃濃的情調感,燈光很暗,有很浪漫的感覺,還有live band,令人很有愉悅感!吃飯都吃得開心點!1:德國咸豬手吃西餐,很多時候都會叫的咸豬手,就是總擔心太咸了,咸豬手不太咸,皮很脆,肉很嫩,非常好吃!2:燒鱈魚鱈魚很美味,鮮甜,皮燒得脆脆的,而不影響肉的質感,真的很美味!甜甜的紫薯和鱈魚的味道很配搭,真的很意外!3:鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯意大利飯煮得很美味,不硬又不會很琳,恰到好處,帶子又大又鮮甜,鮮黑松露片的口感很特別,配合意大利飯,很配合呢!一邊聽歌,一邊吃飯,真的格外享受!

1:德國咸豬手

2:燒鱈魚

3:鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯

一邊聽歌,一邊吃飯,真的格外享受!

2019-08-06 63 瀏覽
依排就係好想搵個好地方可以輕鬆下最後揀咗一個可以聽live Band嘅地方依度可以一邊聽下歌一邊食下好嘢真係唔錯 彌敦左岸除咗環境同氣氛好好估唔到食物都好高質德國🇩🇪鹹豬手配酸椰菜同埋薯角一黎到個豬手好大隻睇個樣已經覺得好脆身當我打完卡好想即刻切佢嗰陣職員好貼心咁問洗唔洗幫我地分開佢服務加分豬手咬落去真係有「卡」一聲皮脆但係肉厚鹹豬手一早已經好入味脆皮加上肥瘦得宜嘅豬手烤黑松露醬海鱸魚手工貝殼粉原來黑松露醬同芝士汁好配海鱸魚滑,配上烤南瓜🎃半乾車厘茄加上手工貝殼粉味道唔會覺得太油膩但味道得宜凱撒沙律🥗加上煙三文魚沙律生菜上面全滿怖芝士粒加上大大片嘅煙三文魚凱撒醬同脆身麵包粒,好食!Yellow peach清清甜甜嘅桃🍑令到個味蕾感覺好新鮮Crazy juice 菠蘿汁再加上橙汁酸酸甜甜仲有薄荷葉清新又醒神真心覺得放假去依一個好地方聽下歌,食下好野好充電🔋

依排就係好想搵個好地方可以輕鬆下

皮脆但係肉厚
鹹豬手一早已經好入味
脆皮加上肥瘦得宜嘅豬手

烤黑松露醬海鱸魚手工貝殼粉

原來黑松露醬同芝士汁好配海鱸魚滑,配上烤南瓜🎃半乾車厘茄
加上手工貝殼粉
味道唔會覺得太油膩但味道得宜

凱撒沙律🥗加上煙三文魚

沙律生菜上面全滿怖芝士粒
加上大大片嘅煙三文魚
凱撒醬同脆身麵包粒,好食!

Yellow peach

真心覺得放假去依一個好地方

聽下歌,食下好野
好充電🔋
2019-08-06 66 瀏覽
哩間餐廳我次次見親朋友post相都想試,今日終於黎到食返餐因為我地早食既關係,去到得幾枱客,live band未有,因為尚早未有live band駐場,不過播既音響都令餐廳好有氣氛~再加燈光既影響,大家都已經好放鬆~~本來黎之前我真係好想試威靈頓牛柳,但又想食咸豬手喎怕太多肉,所以就放棄左佢~之後見到枱上面既推介,我地就叫左半打Gillardeau,每隻都幾plump,好creamy跟住我地叫左個Hokkaido Scallop Linguine,黎到我地覺得我地好似食緊中式菜咁因為有瓜同雲耳~~但又出奇地配搭到喎而且有乾辣椒關係,食落比我地想像中辣,真係好味又刺激味蕾你睇下原粒大大既厚切北海道帶子啖啖肉呀真係好好味~~~最後主角出場,我地既德國咸豬手一拎黎已經好震撼啦~~ 好巨型呀~~拎左我隻手黎同佢比隻豬真係好健壯~職員都知我地會影相,所以影完先過黎幫我地切,切完我地一路慢慢傾,慢慢食~~哩個時候live band都準備晚上既表演,臨走時去洗手間,經過佢地既獨立區,有哂桌球枱篤波又有電視直播,出面亦有唔同設施比客人玩樂~其實男人係哩道聚會真係一流~~
哩間餐廳我次次見親朋友post相都想試,
今日終於黎到食返餐
因為我地早食既關係,去到得幾枱客,live band未有,

因為尚早未有live band駐場,
不過播既音響都令餐廳好有氣氛~
再加燈光既影響,大家都已經好放鬆~~
本來黎之前我真係好想試威靈頓牛柳,

但又想食咸豬手喎
怕太多肉,所以就放棄左佢~
之後見到枱上面既推介,我地就叫左半打Gillardeau,

每隻都幾plump,好creamy

黎到我地覺得我地好似食緊中式菜咁

因為有瓜同雲耳~~但又出奇地配搭到喎

而且有乾辣椒關係,食落比我地想像中辣,
真係好味又刺激味蕾

你睇下原粒大大既厚切北海道帶子

啖啖肉呀
真係好好味~~~
最後主角出場,我地既德國咸豬手

一拎黎已經好震撼啦~~ 好巨型呀~~
拎左我隻手黎同佢比
隻豬真係好健壯~

職員都知我地會影相,所以影完先過黎幫我地切,
切完我地一路慢慢傾,慢慢食~~
哩個時候live band都準備晚上既表演,
臨走時去洗手間,經過佢地既獨立區,

有哂桌球枱篤波又有電視直播,
出面亦有唔同設施比客人玩樂~
其實男人係哩道聚會真係一流~~
2019-08-06 2315 瀏覽
我經常飲野都係去尖沙咀,貪佢夠就腳,遍地酒吧開到成林成市,今次約埋個Friend係赫德道揀左一間"Nathan Left"好英倫風格既餐廳試試,聽講呢到前身係酒吧地標既M1 Bar,經過時代變遷而搖身一變既Live Band酒吧餐廳,分左兩層,樓底好高,樓下會有足球賽事直播,樓上就主要搞d function好似Live Show就一般會係Weekend舉行演出!一邊食一邊聽住歌,呢D咪放工既節奏囉!👇📌Grilled Black Truffle Paste Sea Bass Fillet Cavatelli - $178▪ Bacon▪ Roasted Pumpkin▪ Semi-dried Cherry Tomato▪ French Bean▪ Smoked Mozzarella Cheese Sauce ▫ 話明係英倫風格既餐廳,就連Menu都做足有英式報紙既感覺,菜式真係好多選擇,揀左個海臚魚柳試下,用左黑松露醬黎烤,面頭香脆,魚身偏腍滑,味道幾好,南瓜粒幾有咬口,加埋薄切煙肉、半乾車厘茄同半長形法邊豆,幾樣夾埋幾有層次感!手工貝殼粉係一種用意大利粉卷起好似通心粉咁,
我經常飲野都係去尖沙咀,貪佢夠就腳,
遍地酒吧開到成林成市,今次約埋個Friend
係赫德道揀左一間"Nathan Left"好英倫風格既
餐廳試試,聽講呢到前身係酒吧地標既M1 Bar,
經過時代變遷而搖身一變既Live Band酒吧餐廳,
分左兩層,樓底好高,樓下會有足球賽事直播,
舉行演出!一邊食一邊聽住歌,呢D咪放工既節奏囉!👇

▪ Bacon
▪ Roasted Pumpkin
▪ Semi-dried Cherry Tomato
▪ French Bean
▫ 話明係英倫風格既餐廳,
就連Menu都做足有英式報紙既感覺,菜式真係好多
選擇,揀左個海臚魚柳試下,用左黑松露醬黎烤,
面頭香脆,魚身偏腍滑,味道幾好,南瓜粒幾有咬口,
加埋薄切煙肉、半乾車厘茄同半長形法邊豆,
幾樣夾埋幾有層次感!手工貝殼粉係一種用意大利粉
卷起好似通心粉咁,食落好煙韌彈牙,整體唔錯!

📌USDA Prime Beef Wellington - $368
▪ Young Spinach
▪ Finger Potato
▪ Green Peppercorn Gravy
▫ 既然有威靈頓牛柳點可以錯過唔食呀!
我都係咁大個仔第一次試,介紹返先,呢道傳統皇室
菜式相傳係以威靈頓公爵命名,做法比較複雜,
先將牛柳塗上鵝肝醬,再蓋上酥皮烤焗而成,
出黎既製成品會好似金黃色既港式雞批,
而今次絕對無失望,一切開仲保留到Medium Rare既質感,
酥皮入口鬆化,牛柳味濃軟腍,
配埋手指形狀既薯條,呢個絕對食得過!

📌Dating - $128
▪ Home-made Butterfly Pea
▪ Infused Tequila
▪ Chambord
▪ Home-made Honey Cordial
▪ Iron Buddha Tea
▫ 顧名思義,dating姐係熱情既時刻,所以味道會偏甜,
比較易入口,女仕們相信會幾岩飲,酒精濃度適中。

📌Argue - $128
▪ Gin
▪ Campari
▪ Home-made Grapefruit Honey
▪ Yoghurt Liqueur
▪ Lemon Juice
▫ Argue姐係嗌緊交啦,味道自然有少少割喉,
酒精濃度非常高,頭啖飲落我都有少少唔慣,
不過慢慢飲落就覺得唔錯!
2019-08-05
15 分鐘 (堂食)
  • USDA Prime Beef Wellington
  • Grilled Black Truffle Paste Sea Bass Fillet Cavatelli
  • Dating
  • Argue
2019-08-06 72 瀏覽
好耐沒約朋友出來聚一聚了,今次選黎呢間彌敦左岸吃晚飯.環境好舒適,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。威靈頓牛柳即叫即焗所以會耐少少。金黃色嘅外皮鬆脆,包住牛柳,切開入面中心係嫩紅色。牛柳調味好足夠其實已經好夠味,可以再點埋醬汁同芥末,更加刺激味蕾。美式芝士煙肉焗薯皮面層芝士份量充足薯皮外層香口,內面薯蓉香滑,咸淡度適中,好味西班牙野生珍寶紅蝦自家製手造寬條麵意粉口感很al dente ; 紅蝦蝦頭多膏,蝦肉鮮甜。 用上香濃海鮮湯,再搭上意大利青瓜絲及乾蕃茄,材料看似簡單,卻不失鮮美。 这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

美式芝士煙肉焗薯皮

西班牙野生珍寶紅蝦自家製手造寬條麵

2019-08-02
12 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2019-08-05 110 瀏覽
我哋上咗一樓地方頗大,環境唔錯,有美式餐廳feel.羅宋湯味道適中材料份量也豐足,麵包塗上蒜蓉牛油外脆內軟味道很好龍蝦湯,送上來時已聞到濃烈嘅龍蝦味,內裏竟有龍蝦肉,絕不欺場呢西班牙黑毛豬扒肉質彈牙,有肉香,order7成熟,剛剛好,配了肉汁和芥辣,兩種味道都很配,配菜有薯仔,粟米,紅蘿蔔和法國長腰豆,都做得恰到好處,有點精嘅效果😋Yellow Punch內有芒果肉,味道清甜,較輕怡的飮品Argue很多層次的一杯雞尾酒,粉紅的顏色,樣子討好,入口時初感香甜,但隨後便感受到其濃烈酒精,最後更帶出一陣芳香👍🏼
我哋上咗一樓地方頗大,環境唔錯,有美式餐廳feel.

Yellow Punch內有芒果肉,味道清甜,較輕怡的飮品