2019-08-06 2315 瀏覽
我經常飲野都係去尖沙咀,貪佢夠就腳,遍地酒吧開到成林成市,今次約埋個Friend係赫德道揀左一間"Nathan Left"好英倫風格既餐廳試試,聽講呢到前身係酒吧地標既M1 Bar,經過時代變遷而搖身一變既Live Band酒吧餐廳,分左兩層,樓底好高,樓下會有足球賽事直播,樓上就主要搞d function好似Live Show就一般會係Weekend舉行演出!一邊食一邊聽住歌,呢D咪放工既節奏囉!👇📌Grilled Black Truffle Paste Sea Bass Fillet Cavatelli - $178▪ Bacon▪ Roasted Pumpkin▪ Semi-dried Cherry Tomato▪ French Bean▪ Smoked Mozzarella Cheese Sauce ▫ 話明係英倫風格既餐廳,就連Menu都做足有英式報紙既感覺,菜式真係好多選擇,揀左個海臚魚柳試下,用左黑松露醬黎烤,面頭香脆,魚身偏腍滑,味道幾好,南瓜粒幾有咬口,加埋薄切煙肉、半乾車厘茄同半長形法邊豆,幾樣夾埋幾有層次感!手工貝殼粉係一種用意大利粉卷起好似通心粉咁,
我經常飲野都係去尖沙咀,貪佢夠就腳,
遍地酒吧開到成林成市,今次約埋個Friend
係赫德道揀左一間"Nathan Left"好英倫風格既
餐廳試試,聽講呢到前身係酒吧地標既M1 Bar,
經過時代變遷而搖身一變既Live Band酒吧餐廳,
分左兩層,樓底好高,樓下會有足球賽事直播,
舉行演出!一邊食一邊聽住歌,呢D咪放工既節奏囉!👇

▪ Bacon
▪ Roasted Pumpkin
▪ Semi-dried Cherry Tomato
▪ French Bean
▫ 話明係英倫風格既餐廳,
就連Menu都做足有英式報紙既感覺,菜式真係好多
選擇,揀左個海臚魚柳試下,用左黑松露醬黎烤,
面頭香脆,魚身偏腍滑,味道幾好,南瓜粒幾有咬口,
加埋薄切煙肉、半乾車厘茄同半長形法邊豆,
幾樣夾埋幾有層次感!手工貝殼粉係一種用意大利粉
卷起好似通心粉咁,食落好煙韌彈牙,整體唔錯!

📌USDA Prime Beef Wellington - $368
▪ Young Spinach
▪ Finger Potato
▪ Green Peppercorn Gravy
▫ 既然有威靈頓牛柳點可以錯過唔食呀!
我都係咁大個仔第一次試,介紹返先,呢道傳統皇室
菜式相傳係以威靈頓公爵命名,做法比較複雜,
先將牛柳塗上鵝肝醬,再蓋上酥皮烤焗而成,
出黎既製成品會好似金黃色既港式雞批,
而今次絕對無失望,一切開仲保留到Medium Rare既質感,
酥皮入口鬆化,牛柳味濃軟腍,
配埋手指形狀既薯條,呢個絕對食得過!

📌Dating - $128
▪ Home-made Butterfly Pea
▪ Infused Tequila
▪ Chambord
▪ Home-made Honey Cordial
▪ Iron Buddha Tea
▫ 顧名思義,dating姐係熱情既時刻,所以味道會偏甜,
比較易入口,女仕們相信會幾岩飲,酒精濃度適中。

📌Argue - $128
▪ Gin
▪ Campari
▪ Home-made Grapefruit Honey
▪ Yoghurt Liqueur
▪ Lemon Juice
▫ Argue姐係嗌緊交啦,味道自然有少少割喉,
酒精濃度非常高,頭啖飲落我都有少少唔慣,
不過慢慢飲落就覺得唔錯!
2019-08-05
  • USDA Prime Beef Wellington
  • Grilled Black Truffle Paste Sea Bass Fillet Cavatelli
  • Dating
  • Argue