2021-07-19
行行下旺角想食下新加坡野. 例如咖央多士, o teh 等咁local 既野食. 好好彩比我搵到有一間餐廳叫廚尊. 原來佢係由新加坡營辦既一間社企餐廳, 而佢地請既同事都好熱心, 好有責任咁完成每一張order, 每一份出品. 佢地有位同事仲好熱心咁叫我試下佢整既煲仔飯, 叫我一定要試. 既然難得你到, 我就決定接受你既建議啦. 入到去餐廳會見到好有新加坡特色既裝修, 基本上同去左當地既hawker centre 咁. 有好多個唔同既綠色屋仔分別煮唔同既食品. 排骨煲仔飯. 負責煮果位同食煮好左之後, 見我食完仲行埋黎問我好唔好食. 哈哈, 個飯又真係煮好好食同埋咁既服務真係無得頂. 除左個煲仔飯外, 我覺得佢個咖央多真係無得輸. 因為果個價錢已經包埋一份好厚身既牛油而其他餐廳係要加錢果隻. 我食過其他既咖央多, 都係覺得哩間最好食.凍奶茶有正宗新加坡風味. 因為好掛住東南亞風格既奶茶. 唯有多D黎哩到飲. 金沙骨蝦麵. 味道不過不失. 我覺得個湯底可以再比D心機 總結黎講, 廚尊既出品同埋服務真係做得好好. 有新加坡既風味同埋又可以幫到人, 一舉兩得. 值得推薦
值得推薦