2020-11-23 158 瀏覽
唔知係咪疫情關係 去到竟然唔洗排隊!不過食完飯先黎 唔係好肚餓本身諗住只係叫個happy pancake 但原來要每人叫一個正價野焗住叫多杯紅茶😕Pancake係好鬆軟好重蛋味 加埋蜜糖無得彈
唔知係咪疫情關係 去到竟然唔洗排隊!
不過食完飯先黎 唔係好肚餓
本身諗住只係叫個happy pancake
但原來要每人叫一個正價野
焗住叫多杯紅茶😕
Pancake係好鬆軟好重蛋味 加埋蜜糖無得彈
2020-11-21 269 瀏覽
同好姊妹食完晚餐, 見個肚仲有位, 一於直落食甜品~ 朋友提議去曾經大熱嘅幸福班戟, 對上一次去啱啱夜晚8:30, 門口企左20人, 侍應話已經截咗龍下次請早.. 😅 今次都係差唔多時間到達竟然門口得兩 pair 人! 機會嚟喇飛雲~~ 果然等咗5分鐘已經入得, 我哋都唔堅持等卡位, 有位就殺! 幸福班戟 ($108) - 朋友堅持叫原味嘅幸福班戟, 好鬆軟, 蛋味好香, 即叫即整夠新鮮, 疏乎厘班戟特有嘅空氣感, 令我諗返起第一次喺日本同呀妹食嗰種幸福嘅感覺 ~ 熱朱古力班戟配自家製穀物 ($118)- 好鍾意食甜野嘅朋友叫咗呢個熱朱古力班戟, 齋睇個樣已經知道夠晒邪惡 !班戟上面放咗啲脆脆嘅穀物, 配上熱朱古力醬, 嘩~~~~ 食物質素都拍得住日本嗰邊, 唔會令人失望, 不過員工服務就麻麻, 唔知係咪佢哋忙咗一整日臨收工導致笑容欠奉, 態度一般... 俾人嘅感覺係想啲客快啲走趕住收工咁, 其實當時都未到佢哋店舖打烊嘅9:30 😅...
同好姊妹食完晚餐, 見個肚仲有位, 一於直落食甜品~

機會嚟喇飛雲~~

果然等咗5分鐘已經入得, 我哋都唔堅持等卡位, 有位就殺!

幸福班戟

熱朱古力班戟配自家製穀物 ($118)
班戟上面放咗啲脆脆嘅穀物, 配上熱朱古力醬, 嘩~~~~

熱朱古力班戟配自家製穀物

2020-06-30
5 分鐘 (堂食)
熱朱古力班戟配自家製穀物
  • 熱朱古力班戟配自家製穀麥
2020-11-21 185 瀏覽
吃完感到幸福的pancake🥰香港店開業這麼久終於來朝聖了之前去日本吃過 但覺得蛋漿有點太濕潤感覺這次在香港店吃得的更好吃 乾身軟綿綿又富有蛋香 藍莓醬酸酸甜甜 還有粒粒果蓉期間限定的提拉米蘇班戟淋上濃郁的巧克力醬 配了馬斯卡彭芝士慕絲和熱咖啡 連不太喜歡巧克力的我也覺得很不錯加入麥粒的鹹班戟比甜的更有口感 和甜的不相伯仲
Pancake with cheese mousse & berry sauce
Tiramisu pancake
Pancake with salmon, avocado & cheese mousse
Pancake  with  fluffy  omelette
2020-11-21 276 瀏覽
排左十分鐘入去食太多種類 揀唔到是但揀左兩個等左有啲耐 因為係即叫即整我地坐個個位啱啱對住廚房 中間隔左層大玻璃 所以唔敢影😆幸福班戟 依個係最普通果款兩個班戟都自帶蛋香味係一食落口 個香味就沖上鼻腔入一即溶有蜜糖比你加 不過上面層cream都有蜜糖係入面 不過覺得個cream有啲怪因為本身有蜜糖 所以如果係普通cream 食法又多變啲之後係芝士慕絲雜莓班戟只係多都雜莓漿同cream變左芝士芝士cream正常 送班戟都唔錯雜莓係真。莓漿 有皮有核新鮮 但真係太酸兩個人叫左兩款 班戟食落好滑 食空氣但我同薯薯好都差啲食唔曬之後係皇家奶茶 同焦糖牛奶咖啡兩仲飲品都好日本啫係淡淡地 你話佢冇味咩又唔係 佢夠味唔濃奶茶多糖 咖啡多奶日式飲唔咁睇都唔錯 不過我就麻麻但28$係餐廳似依兩杯錯中間位 日式咁睇就中上
排左十分鐘入去食

芝士慕絲雜莓班戟

之後係芝士慕絲雜莓班戟
只係多都雜莓漿同cream變左芝士
芝士cream正常 送班戟都唔錯
雜莓係真。莓漿 有皮有核
新鮮 但真係太酸

但28$係餐廳似依兩杯錯中間位 日式咁睇就中上

芝士慕絲雜莓班戟
焦糖牛奶咖啡
2020-11-17 135 瀏覽
滿滿幸福 ☺️ 終於食到幸福班戟! 係唔駛排長龍既情況下就可以食到😏唔係空氣感既班戟👍🏻食過其他,有d真係一啖食落去好似食空氣甘😟 呢一間就唔係啦!實在d~ 我地叫左3款黎食:-奶茶味班戟配自家制穀麥 : 真係有奶茶味+玉桂味,味道幾特別,有香港特色😅- 朱古力香蕉班戟:正常就無得輸既,原條蕉上,如果佢可以配熱朱古力既話個味應該會再出d- 原味: honey 🍯 蜜糖味,食得出班㦸本身既味道個人就推介朱古力香蕉,如果想特別d,奶茶都可以一試,會有冬天Xmas 既感覺。
滿滿幸福 ☺️

終於食到幸福班戟! 係唔駛排長龍既情況下就可以食到😏

- 原味: honey 🍯 蜜糖味,食得出班㦸本身既味道

下午茶
  • 朱古力香蕉班戟
  • 奶茶班戟配自家製穀麥
2020-11-12 159 瀏覽
愛在幸福班戟今日同女朋友3週年都要加班,唔好意思嘅我主動請佢食甜品,我地去翻相識時第一次食嘅甜品店,幸福班戟。幸福班戟望落幾挺身,三大個圖形嘅班戟再加上冰凍嘅雪糕令人頗有衝動嘗試。我即刻𢳂咗一啖,正當想放入口,諗起女朋友等咗我咁耐,我即刻喂佢食第一啖,佢亦都𢳂咗雪糕同班戟俾我。面對住女朋友喂到落口嘅幸福班戟,我覺得好甜好幸福。
愛在幸福班戟

面對住女朋友喂到落口嘅幸福班戟,我覺得好甜好幸福。
2020-10-20 518 瀏覽
這間日本過江龍pancake店來了香港這麼久,我終於有機會去排隊試!無錯,就算到現在星期六日下午的話最少依然要等30分鐘...Tiramisu Pancake  $158來之前最期待就是這個味道,因為在日本只吃過原味,Tiramisu的醬汁中朱古力味特別突出,喜歡黑朱古力的朋友會很愛這個醬,中間輕微的苦澀味和鬆軟的班戟很搭,上面薄薄的一層糖霜平衡了整體的味道,好吃!奶茶班戟配自家製榖麥 $133班戟最精華的就是這個奶茶醬,香滑濃郁的英式奶茶味慢慢滲透到班戟的內部,雖然強烈卻不會搶走班戟本身的蛋味,而粒粒榖麥又為班戟增加了具體口感,整體真的可以用豐富來形容,不過相比前者,它比較淡。整體而言Pancake的空氣感真的不錯,美中不足是低消,我們剛好吃完正餐過來,吃太飽飲品又喝太多,最都強行叫兩杯奶茶填數...

Tiramisu Pancake  $158

奶茶班戟配自家製榖麥 $133

奶茶班戟配自家製榖麥
久聞這間班戟店大名,不過個人不喜人多,沒有乘初期人潮去品嚐。選了星期一下午,以為人還是一樣多,早就上網訂位了,結果到場人也不多,根本沒有預約需要。店員不能說親切,但也不是無禮,就是少了點「溫度」。規矩如不少人所說是挺多的,不過也不難從,畢竟這裡做的也不是複雜的食物,需要吃很久嗎?店裡燈火通明,但沒有食物香氣,是我期待過多,哈哈。這次專門來吃限定南瓜口味,雖說限定,一查發現去年也推出過,味道嘛,還好還好,吃時沒覺得班戟梳乎,想着價錢不便宜,最後只吃剩大團甜到漏的忌廉,一直滯飽到第二天,哈哈。-日本南瓜班戟配栗子葡萄乾牛油 $138(+10%)先單吃原味班戟,班戟似乎有點濕,叉子按下去時不會回彈,但吃入口又不覺濕。雞蛋味欠奉,沒有想像的「梳乎」輕身感,像在吃較綿密的戚風蛋糕,勝在厚身。再加點涼涼的南瓜忌廉醬,南瓜出味,不會過甜,沒有粉狀,真不同於平日喝的南瓜湯,反而帶點清新,不小心連同帶胡椒味的紅顆粒入口,有點奇妙。實際挺喜歡那球栗子葡萄乾牛油,單吃算甜,栗子味較淡,葡萄乾尺寸小,基本不成口感,配淡味班戟正好。個人覺得最甜的是大坨忌廉,打得輕身,但糖分甚高,螞蟻人應該很喜歡,而我只是碰了兩

日本南瓜班戟配栗子葡萄乾牛油

日本南瓜班戟配栗子葡萄乾牛油 $138(+10%)

先單吃原味班戟,班戟似乎有點濕,叉子按下去時不會回彈,但吃入口又不覺濕。雞蛋味欠奉,沒有想像的「梳乎」輕身感,像在吃較綿密的戚風蛋糕,勝在厚身。再加點涼涼的南瓜忌廉醬,南瓜出味,不會過甜,沒有粉狀,真不同於平日喝的南瓜湯,反而帶點清新,不小心連同帶胡椒味的紅顆粒入口,有點奇妙。實際挺喜歡那球栗子葡萄乾牛油,單吃算甜,栗子味較淡,葡萄乾尺寸小,基本不成口感,配淡味班戟正好。個人覺得最甜的是大坨忌廉,打得輕身,但糖分甚高,螞蟻人應該很喜歡,而我只是碰了兩下。計上服務費,老實說價值不便宜,而似乎食物味道未至於吸引我回訪。

2020-10-16
2020-10-10 292 瀏覽
@kan.teen睇返原來呢個已經係第四個happy pancakes ge post😂證明左我有幾鐘意食 真係從日本食完第一次 一直念念不忘🥰係香港食左好多次(好彩港九新界都有分店🥺)🥞之前食過原味 鹹味 抹茶味🍵今次試吓其他~.👅芝士慕絲雜莓醬班㦸 $128一如既往咁好食🥺班㦸鬆軟 綿密 口感順滑 個芝士慕絲好好食 係邪惡嘅👍🏻再加埋雜莓醬酸酸甜甜 仲有一粒粒煮過嘅藍莓 全部野加埋一啖食曬😋幾個層次配搭得好好 幸福感滿滿🥰.👅 提拉米蘇班戟 $158朱古力醬真係勁多😂但唔會過甜同死甜 個醬都好食😝同埋有 馬斯卡彭芝士慕斯 佢唔同口味嘅慕斯✨配pancake都好match好好食☺️仲有啲可可粉灑係上面🍫不過仲有個濃咖啡 係for你自己倒落去 不過倒完覺得個pancake濕左💦因為本身已經有個朱古力醬佈滿左成個pancake🥞雖然倒落去的確係似tiramisu嘅濕潤口感 但覺得pancake變成咁會無咁好食🙈———📍幸福班戟 (銅鑼灣)銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖#kanteen #kanteen香港 #kanteen銅鑼灣 #kanteen甜品有第二個胃 #kante
@kan.teen
👅芝士慕絲雜莓醬班㦸 $128
芝士慕絲雜莓醬班㦸

👅 提拉米蘇班戟 $158
提拉米蘇班戟

———
📍幸福班戟 (銅鑼灣)
銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
#kanteen #kanteen香港 #kanteen銅鑼灣 #kanteen甜品有第二個胃 #kanteenpancake
芝士慕絲雜莓醬班㦸
  • 芝士慕絲雜莓醬班戟
  • 幸福班戟
2020-10-06 425 瀏覽
嚟咗香港咁耐的Happy Pancake 一直未有去朝聖。因為一時怕人多,一時又太飽食不下,一時又唔係咁想太多甜食!😅今次終於在疫情較穩定下到來。🤗兩個人分別叫了最基本的幸福班戟$108 及三文魚牛油果芝士慕絲班戟$138。🥰Happy Pancake的甜班戟沒有太震騰騰的視覺效果,好似Fipper’s pancake 較鬆軟及蛋味較濃。我哋係第一次試鹹班戟,全麥做的pancake 比我想像中好,沒有太甜及膩的感覺,選用的煙三文魚及牛油果也是不錯的品質。下次可以再放膽食個鹹的!🤗😜

三文魚牛油果芝士慕絲班戟
2020-09-26
$130 (早餐)
三文魚牛油果芝士慕絲班戟
泊利園食幸福班戟💗💗🚗🚙🚗🚙🚗🚙平日一至四 $300/5hrs假曰五至日 $600/3hrs最近泊禮頓中心有特別泊車優惠(上網看看)更新於8/9/2020(最好上返利園網站確認一下優惠)⭐️⭐️⭐️$300泊5/hrs ⭐️⭐️⭐️多數平曰去⭐️⭐️⭐️食完行街⭐️⭐️⭐️朋友話食緊空氣咁唔會飽(TST)⭐️⭐️⭐️我食了一份超級飽(CWB)⭐️⭐️⭐️食過原味、香蕉朱古力、苺味⭐️⭐️ 個人覺得唔夠空氣感🙊🙊破酮曰❌唔好學🤣🤣

泊利園食幸福班戟💗💗
🚗🚙🚗🚙🚗🚙
平日一至四 $300/5hrs
假曰五至日 $600/3hrs
最近泊禮頓中心有特別泊車優惠(上網看看)
更新於8/9/2020
(最好上返利園網站確認一下優惠)

⭐️⭐️⭐️$300泊5/hrs
⭐️⭐️⭐️多數平曰去
⭐️⭐️⭐️食完行街
⭐️⭐️⭐️朋友話食緊空氣咁唔會飽(TST)
⭐️⭐️⭐️我食了一份超級飽(CWB)
⭐️⭐️⭐️食過原味、香蕉朱古力、苺味
⭐️⭐️ 個人覺得唔夠空氣感

🙊🙊破酮曰❌唔好學🤣🤣
2020-10-03 144 瀏覽
日本過江龍被譽為食了會有幸福感的幸福班戟,到目前為止仍舊麻香港人氣十足,就算疫情也不減客戶,門外等候排隊人數滿多,我也是忠實擁躉,排隊也值得食。食了無數次仍然是我最愛,今次食提拉米蘇班㦸,是期季節限定特製班戟,焙茶提拉米蘇班戟 。這款口味平時只於京都店提供,今次特別期間限定,於日本全國及香港銅鑼灣店同時發供應。熱呼呼的班㦸上枱已經聞到濃郁咖啡香味,口感鬆軟入口即溶化於口中,咖啡和酒互相交織好有層次感,真的好好味😋。

$180 (宵夜)
2020-09-29 146 瀏覽
@kan.teen睇過之前日本幸福pancake張相 仲以為香港店同日本店真係有唔同 點知 原來係我食嘅呢次佢冇幫我落糖霜啊😂望落個樣唔同左———👅🍴Happy Pancake望落肥嘟嘟 肥卜卜 唔難怪有咁多女仔都鍾意pancake 好食得黎又啱曬打卡 香港店幸福pancake個味同係日本食無乜分別 有需要可以睇翻 #kanteenpancake 依然好香蛋味 食落比其他pancake厚實 都係咁好食😣💕如果真係要比較係上面個球cream咸左啲 同唔記得幫我落糖霜🤪提提大家 係香港等左30分鐘先入到去食———📍幸福班戟 (銅鑼灣) 銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
@kan.teen
Happy Pancake

Happy  Pamcake

👅🍴Happy Pancake
🤪提提大家 係香港等左30分鐘先入到去食
———
📍幸福班戟 (銅鑼灣)
銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
Happy Pancake
Happy  Pamcake
  • 幸福班戟
日本的人氣pancake登陸香港,開業初期大排長龍,等到熱潮減退終於去試。之前在日本食覺得驚為天人,幸好香港分店亦沒有令我失望。班戟標榜即點即做,大概等候20分鐘。Tiramisu pancake($158),朱古力味不會太甜,配上一份espresso有濃濃的咖啡香氣。幸福班戟($108),招牌的原味pancake,配上蜂蜜牛油和蜜糖,食落鬆軟充滿空氣感。雖然好食但定價太貴,希望疫情快啲完結可以飛去日本食。

雖然好食但定價太貴,希望疫情快啲完結可以飛去日本食。
2020-07-15
15 分鐘 (堂食)
2020-09-21 150 瀏覽
幸福班戟 $108呢個係招牌款,即叫即整,嚟到仲係微溫㗎!一入口係超鬆軟,空氣感十足🤤🤤但又唔會一陣風咁冇曬口感🥞明顯食到好濃郁嘅蛋香👍🏻👍🏻糖漿食得出係自家煮唔係街邊貨,清甜得嚟唔會漏!上面舊牛油以為會好膩,但估唔到幾清新仲帶少少蜜糖味😌兩者加埋落個pancake好夾,真心有幸福的感覺🥰🥰奶茶班戟配自家製穀麥 $133Pancake都係同幸福班戟一樣。奶茶醬質感幼滑,奶味比茶味濃,個人覺得偏甜咗啲。上面配上脆脆嘅穀麥,令整個口感比較豐富😋另外cream好軟滑同樣唔會有油膩感👍🏻朱古力牛奶咖啡 $28牛奶同朱古力味偏重,咖啡味唔係幾出,感覺似飲緊熱朱古力🤢唔係特別想飲嘢可以唔叫。
幸福班戟 $108
糖漿食得出係自家煮唔係街邊貨,清甜得嚟唔會漏!
上面舊牛油以為會好膩,但估唔到幾清新仲帶少少蜜糖味😌
兩者加埋落個pancake好夾,真心有幸福的感覺🥰🥰

奶茶班戟配自家製穀麥 $133
Pancake都係同幸福班戟一樣。
奶茶醬質感幼滑,奶味比茶味濃,個人覺得偏甜咗啲。

朱古力牛奶咖啡 $28
60 分鐘 (堂食)
午餐