2020-01-09
記得自己仍是在學生時代的時候,常常都會去旺角女人街吃飯,因為女人街的小店很多都是性價比很高,大件夾抵食。今次就去女人街行返一個圈先,結果俾我哋搵咗間性價比好高嘅餐廳,平民扒房。講得上係平民扒房環境嚟講就有些少像快餐店,不過當然係有佈置都叫靚靚仔仔。嘢食方面,呢度主要食生蠔同埋日式鐵板燒,所以我哋兩種都叫嚟試。是日推介生蠔。呢個真係有驚喜,就算係時日推介都唔會好細隻,而且開蠔功夫都做得幾好冇蠔殼碎,食落口鮮味足夠,推介大家叫番半打嚟試下。巴西牛柳。非常抵食嘅一個選擇,牛肉份量亦都唔少,食落亦都非常之冧,由於牛肉比較生,所以要自己要煎一煎先食得。澳洲和牛。唎個和牛原價200幾,但減價去到150,都真係相當抵食,而且牛肉嘅質素係比剛才嘅牛柳好好多。和牛既肉質不但止好腍,而且相當夠肉汁,如果你對牛肉嘅質素有追求的話哩件和牛直頭係平靚正嘅選擇。飲品我哋叫咗蜜桃蘇打同蘋果梳打總結,平價扒餐對於後生仔女簡直係恩物,平平地又有生蠔食真係無嘢可以投訴~值得推介
是日推介生蠔。
巴西牛柳。