2019-12-04
都話咗我成日去女人街搵食, 女人街搵食嘅好處就係短短哋一條街, 有齊中日韓西越南 泰國印度土耳其 等等的食物,唔會搵唔到自己想食的。 今日就同朋友去咗友蠔食平民扒房, 佢想食日式石板牛肉, 而我想食意粉,小店就就正正滿足咗大家的需要。 石板巴西牛柳套餐 套餐包括咗餐湯同飲品。 餐湯係羅宋湯,不過不失啦。 牛肉會有四種價位可以選擇, 最犀利係可以揀和牛添。 不過我就揀咗巴西牛柳, 對於我嚟講有肉食就得啦。 石板分開咗兩塊,一邊比較熱另外一邊就比較冷, 唔會怕石板太熱,把已經燒好咗嘅牛肉再整熟,非常貼心。 可以自己控制生熟程度。 啲肉食落去都幾juicy㗎。 跟餐仲包括咗薯蓉雜菜, 而且湯同白飯都係任點任食, 唔會怕唔夠飽。 而另外一個意粉就叫咗燴龍蝦忌廉意粉, 即叫即整, 龍蝦肉都幾爽幾彈牙, 忌廉汁濃滑不過膩, 而且意粉唔會整得過淋, 煙煙韌韌。 兩個午市套餐都包括飲品, 一杯石榴乳酸,一杯係波羅特飲, 兩杯都酸酸may may唔會過甜,十分開胃。
石板巴西牛柳套餐
套餐包括咗餐湯同飲品。 餐湯係羅宋湯,不過不失啦。
而另外一個意粉就叫咗燴龍蝦忌廉意粉, 即叫即整,