2022-08-17 214 瀏覽
因為朋友想食韓燒,咁有其中一個朋友就推薦左呢間韓燒任食。有兩個任食嘅餐,我哋叫咗最平嗰款,大君御膳。星期一至四晚餐218。星期五至日和假期都只係238。另加一。生日前後三日,生日果個都有七五折。唔好以為平就冇嘢好食,其實佢都有海鮮。有蠔,蝦,扇貝等。款式好多。坐滿晒人。早啲book位好啲。點菜有點菜膠板,但交完俾佢地,佢哋唔會拎返嚟,又要再問佢哋攞過。上菜好快,但係好多漏單。海鮮新鮮,淨係狂叫海鮮都抵返晒。。牛舌,牛肋條等好食。牛肉類都好食。其他肉類都唔差,其他主菜如粉絲,湯等都好食。蛋邊前菜可以無限refill 。反而飲品款少。雪條follow ig 就送。食兩個鐘,一夠鐘會叫你走。總結:埋單每人$261.8。有海鮮又肉。仲要質素唔錯。性價比超高。
因為朋友想食韓燒,咁有其中一個朋友就推薦左呢間韓燒任食。

有兩個任食嘅餐,我哋叫咗最平嗰款,大君御膳。

生日前後三日,生日果個都有七五折。

唔好以為平就冇嘢好食,其實佢都有海鮮。
有蠔,蝦,扇貝等。

款式好多。

坐滿晒人。
早啲book位好啲。

上菜好快,但係好多漏單。

海鮮新鮮,淨係狂叫海鮮都抵返晒。

牛舌,牛肋條等好食。牛肉類都好食。

其他肉類都唔差,其他主菜如粉絲,湯等都好食。

蛋邊前菜可以無限refill 。

反而飲品款少。

雪條follow ig 就送。

食兩個鐘,一夠鐘會叫你走。

總結:埋單每人$261.8。有海鮮又肉。仲要質素唔錯。
性價比超高。

10 分鐘 (堂食)
$261.8 (晚餐)
2022-08-17 155 瀏覽
平昌裝修和佈局都好韓式,同睇韓劇嗰啲參唔多,一入場會以為自己去咗韓國咁。平昌主要係放題為主,有大君御膳和世子御膳兩款放題,如果淨係想食吓韓燒傾吓偈,我覺得大君已經好多款式選擇。另外有幾款飲品係自助嘅。韓燒有牛肉,豬肉,雞肉,肉類,海鮮和蔬菜。餐牌一目了然,好清晰。牛肉和豬肉各有9款,每次上嘅份量唔多,可以試齊晒,覺得啱口味再order。調味烤牛肉和照燒薄切五花腩片最好食,已調味嘅牛肉又薄又快熟,夾住生菜食一流。五花腩片燒到啲油出晒,脆脆地,真心推介。調味雞翼都唔差㗎。海鮮類有虎蝦,扇貝和蠔,仲有鯖魚和魷魚。另外仲有啲好地道嘅熟食,醬油鵪鶉蛋,炒粉絲,石鍋拌飯等等,叫個辣海鮮豆腐湯和石鍋拌飯,湯好足料和惹味,拌着飯一齊食好開胃。店員醒目又有禮,落單上菜上得好快。而且當店員一見到鐵板燒焦就即刻換,讚👍🏼

• 韓式炒粉絲
  • 大君御膳
雖然依間餐廳座落喺有劣食之塔之稱嘅兆萬中心,但係依度唔單止食物服務滿分,用餐仲充滿氣氛,所以一啲都劣㗎!一出𨋢就見到餐牆上畫滿充滿韓國特色嘅壁畫,打開menu又見到好多嘢食,食緊嗰陣員工都會好細心咁主動換板同埋問使唔使加前菜,真係好值得過嚟幫襯👍大君御膳 每人$218(星期一至四)$298(星期五至日/假期)3點前嘅係午市放題,3點後嘅放題就有兩款,小編同朋友揀嘅依款係平啲嘅~ 同樣都係有各式肉類同海鮮可以選擇🤤熟食方面就有韓國傳統料理同小食(詳見最後2幅圖)。前菜有芽菜同泡菜,每枱都會有兜生菜可以夾肉食,每人都會有一排醬料,包括燒汁、微辣麵豉醬同麻油鹽。下面就介紹吓小編覺得值得點嘅美食啦!肉類:辣調味烤牛肉 調味牛舌 辣調味豬五花腩 雞肉串所有餐廳預先醃製過嘅食材都好好食,特別推依4款因為真係醃得特別入味,好食到要係咁encore💯海鮮:半殼石蠔 半殼扇貝依2款都好鮮甜,感覺都新鮮,所以值得叫嚟食吓~唔使齋食肉咁寡🤣熟食:涼拌海青菜 海鮮煎餅 炒粉絲 辛辣麵海青菜食落感覺似紫菜,小編個人認為撈啲落辛辣麵度食都好夾🤓辛辣麵就唔係好辣,所以都唔使驚會辣到食唔到! 炒粉絲份量就唔算多,都唔

肉類:辣調味烤牛肉 調味牛舌 辣調味豬五花腩 雞肉串

海鮮:半殼石蠔 半殼扇貝

熟食:涼拌海青菜 海鮮煎餅 炒粉絲 辛辣麵
海青菜食落感覺似紫菜,小編個人認為撈啲落辛辣麵度食都好夾🤓辛辣麵就唔係好辣,所以都唔使驚會辣到食唔到! 炒粉絲份量就唔算多,都唔使驚食完會飽肚~

飲品櫃都有唔少選擇,小編同朋友除咗飲放題成日見嘅忌廉溝鮮奶之外,都有飲青檸梳打水(幾解渴)同荔枝烏龍茶(有啲死甜,個人覺得麻麻🤭)。
部分飲品
涼拌海青菜 炒粉絲
辛辣麵
2022-04-18
涼拌海青菜 炒粉絲
辛辣麵
  • 辣調味烤牛肉,調味牛舌,辣調味豬五花腩,
  • 半殼石蠔,半殼扇貝
  • 炒粉絲辛辣麵
2022-08-15 167 瀏覽
最近剛完成一個大project,所以便輕鬆吃,四圍吃,上次吃完韓燒,朋友變推薦我到於旺角的平昌吃韓燒放題,這天下班後,便到這裏一嘗韓式燒肉放題。當天我們叫了最便宜的那個set,但菜單上所提供的肉類已不少,作為牛魔王,當然馬上叫了不少牛來吃,裏面最特別的是照燒醬醃的牛肉,不論是牛肉,還是肥牛,配上照燒醬,燒得脆脆的,鹹甜鹹甜的, 非常好吃,十分合我意。另外值得一讚的是它的LA牛仔骨,沒錯,就是看韓劇或綜藝節目上常提到的LA牛肉,吃下去便知道餐廳並沒有因為是放題而選擇廉價的牛仔骨,因為吃下去也是充滿牛味的,厚度剛好,並沒有切得太薄或太厚,方便燒烤技巧不高的我們燒出美味的牛仔骨。當然其他的食物也不錯,尤其推薦的是水冷面,吃下去能婫美甚至比其他韓式餐廳做得更好。麵條咬下去有點煙韌,湯汁酸酸的,加上冰,在吃燒肉中途,吃到此麵,讓我們得到refreshing的感覺,然後再繼續下半場的燒肉。以這樣的價錢能吃到美味的韓燒,也是CP值高的一所韓燒餐廳囉!

2022-08-14 433 瀏覽
book左十二點半,不過嗰日落大雨,所以遲左十五分鐘到,諗住佢係好似其他餐廳咁,入座之後先開始計時一小時半,但係去到佢話因為我地遲到左十五分鐘,所以淨係得返一小時十五分鐘食嘢,遲到係我地衰,但係來遲左就要食嘢少左時間,咁我地如果早到咁係咪可以食耐啲先?仲要個店員講嘢嘅態度麻麻,喺食嘢嗰陣又同我地講左兩次係兩點交檯,食嘢心情頓時被影響😞呢間上次我來食係下午茶嗰個時段,嗰陣嘅服務我都覺得唔錯,但係今次覺得少差。應該唔會再來食。佢嘅差評總可以來講有幾點:1)比你嘅食物份量係按人頭計,但係張order卡又叫你填份量,搞到我地想食多啲某啲種類嘅食物係要多次order2)多次order唔緊要,但係檯面只有三張order卡,即係用完就要叫侍應,然後order完再叫侍應,再等食物送過來,但係食嘢時間得一個半鐘,仲要等佢烤熟,order麻煩,如果人多可能仲難啲食飽3)經常漏比order左嘅嘢食🥲叫左兩次生菜,兩次都冇,礙於時間關係我地都懶得追4)侍應態度差,呢個真係去到你地就會體驗到。5)冇問過個客就擅自幫你換鐵板,然後粒聲唔出,等你自己喺舊鐵板夾啲燒左嘅嘢食落新鐵板度,我嗰陣三四秒之後先反應到,場面尷
佢嘅差評總可以來講有幾點:
4)侍應態度差,呢個真係去到你地就會體驗到。
5)冇問過個客就擅自幫你換鐵板,然後粒聲唔出,等你自己喺舊鐵板夾啲燒左嘅嘢食落新鐵板度,我嗰陣三四秒之後先反應到,場面尷尬咯就,出句聲話比人知你想做咩先得咖
6)環境就麻麻,似大排檔,坐鐵桶改造嘅凳,隨身物品要放鐵桶入面,有啲位冇冷氣,咁就唯有嗰次委屈食。檯面、張凳、吸油煙筒都比較油
2022-08-12
2022-08-14 118 瀏覽
去食個韓燒放題過下口癮,任飲任食,性價比高,我哋係晚市時段去嘅,幾乎滿座,餐廳格局好似去咗韓國食韓燒咁樣,氣氛相當好!一坐低第一時間更係所有牛肉都落單一份、牛肉望落去顏色都好新鮮,肥瘦適中,牛肉我唔鍾意燒太耐,時間一長啲牛肉就會佬,食落有濃郁嘅牛味,肉汁豐富、又夠嫩滑當然唔少得餐前小菜,豆芽同泡菜韓式食法泡菜五花腩包生菜,口感豐富,酸酸辣辣夠晒開胃,配搭生菜一齊食又唔會太油膩醃製嘅肉類都好新鮮,味道啱啱好,食多都冇口喝嘅感覺,肉類都有好多款真係任君選擇虎蝦同埋扇貝賣相不錯,燒熟左食落去唔會有沙,肉質有彈性,新鮮唔會腥,仲有其他海鮮類我哋兩個人仲食咗三大塊蔬菜煎餅,真係好好食😋嘢飲方面有支裝水,啤酒,碳酸飲品,飲茶類等大多都係韓國飲品店員服務質素都幾好,由落單到上菜速度都好快,會主動幫我哋換鐵板,食咁多間韓燒,依間係我會再想幫襯嘅一間😊

當然唔少得餐前小菜,豆芽同泡菜

我哋兩個人仲食咗三大塊蔬菜煎餅,真係好好食😋

嘢飲方面有支裝水,啤酒,碳酸飲品,飲茶類等大多都係韓國飲品

2022-08-12 113 瀏覽
去旺角又想食韓燒 就會去呢間(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)雖然揀左係最平既套餐 大君御膳 但都有好多選擇~有唔同肉類 海鮮 仲有好多韓國小食 泡菜煎餅 水冷麵 炒年糕等~而且成個環境都好似去左韓國咁( ̄∇ ̄)不過之前去walkin試過full曬 所以book定位最穩陣~👅味道:3.5/5💰性價比:4/5👀回頭率:3.5/5

去旺角又想食韓燒 就會去呢間(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
雖然揀左係最平既套餐 大君御膳 [平日$198 假日$218]
但都有好多選擇~
而且成個環境都好似去左韓國咁( ̄∇ ̄)

👅味道:3.5/5
💰性價比:4/5
👀回頭率:3.5/5
2022-08-10 121 瀏覽
近年出街食放題多數都係食打邊爐多,好似好耐冇食過韓燒放題,有同事推介呢間旺角兆萬中心嘅平昌放題😋兩個鐘任食嘅放題套餐世子御膳都係二百幾蚊一位,啱晒食肉獸嘅我!😀前菜:泡菜食韓國餐廳點少得經典韓式前菜,就係泡菜喇,食少少已經好開胃,今次冇食太多,因為要留肚食燒肉🤣北寄貝片沙律好少可有沙律會用北寄貝,好新鮮嘅體驗~一起爐,店員好快手過嚟幫我哋落咗蛋漿先,爐邊蛋係食韓燒最鍾意嘅環節之一,燒到佢7-8成熟,最幼滑嘅狀態就最啱食🤩正式開動食肉獸行動,我鍾意每round叫幾款,慢慢燒😎T-Bone一放落去燒,霸晒成個爐咁滯😱呢塊T-Bone嘅size真係有啲誇張,估唔到放題級別都會供應!一塊T-Bone食到兩個牛肉部位嘅口感,牛魔王表示好滿足😜除咗燒肉之外,其實呢個放題套餐有好多其他韓式料理可以揀,今次分別試咗石頭鍋飯、海帶湯、醬油鵪鶉蛋😎由於胃容量關係,仲有好多款韓式料理都好想試但未試到,不能盡錄...

前菜:泡菜
北寄貝片沙律
好少可有沙律會用北寄貝,好新鮮嘅體驗~
正式開動食肉獸行動,我鍾意每round叫幾款,慢慢燒😎
2022-08-09 144 瀏覽
兆萬中心多餐廳揀就係人都知啦!成日見樓下咁多人派傳單,今日就決定試吓平昌!呢間餐廳係食韓式燒肉放題!我哋七點左右黎到已經好多人,好彩book 左位😍 同朋友平平地揀左2百蚊鬆d ge 大君set!原來大君set 已經好多野食!坐低之後,店員立即幫我地在爐邊淋上蛋漿!跟住自己在白板仔上落單😆 第一round揀左海鮮類為主,食鰻魚,蠔,帆立貝,海蝦等等😍😍 之黎就開始入正題,係燒肉類! 覺得醃味牛肉勁入味!!而且一d 都唔un! 另外我好中意食雞肉串! 食食下,發現爐邊的蛋漿開始熟,食起黎係勁滑的水蛋,真係勁好食!蛋味濃郁!每次落單,其實店員都基本上1 分鐘內上菜!完全無漏單!而且店員見到個鐵板變黑會好主動換塊新!服務勁好!野飲就出面任揀,基本上都係韓國飲料!仲俾我發現follow 佢地ig 送韓國雪條tim!😍😍我揀咗花生醬出嚟雪條,佢ge 脆味又重朱古力味,又脆!反而花生醬味唔會太濃,中意呢種淡淡然!整體黎講,$218 加一 食到咁多野,真心正!!

整體黎講,$218 加一 食到咁多野,真心正!!
2022-08-07 187 瀏覽
見有好評,就試試,點知唔夠一個鐘頂唔順要走,唔明點解咁多人食,真心唔明,坐位好唔舒服,食物真心唔得,冇下次😟!我問夠竟有冇開冷氣,我哋5人坐近窗,一坐冇耐就票汗,我個仔20分鐘話好焗好辛苦走先,我地4個留多30分鐘頂唔順走人,返屋企要食公仔面😞
2022-08-06 148 瀏覽
非常少見嘅韓式燒肉及韓式料理放題🇰🇷🥢裝潢走韓式風格,一入到舖頭就猶如置身於韓國,店員安排入座同服務都很快速,只係店滿嘅時候會比較熱同焗悶.非常欣賞店舖使用白板式落單,唔會浪費任何嘅紙張,今次食大君set,只有一個餐牌,但上面嘅食物種類都已經好多,非常滿足(*¯︶¯*).韓國料理有包括紫菜湯、冷麵、韓式年糕、韓式炒粉絲、鵪鶉蛋、拌飯等等嘅熱食,而且上菜都好快,完全可以滿足食韓國嘢嘅慾望!.燒肉方面豬牛雞就一定有,估唔到海鮮仲有鰻魚、蠔、帶子、鯖魚、哈等等,選擇好多,但個鐵板就比較痴底,好彩店員都換得幾密!.飲品方面都係一般汽水、茶類、紙包飲品等等,仲有啤酒添!.店員嘅服務好好,夠鐘或者接單嘅時候都會提示先提醒你,雖然當晚有啲客人賴死唔走,但店員都非常有禮貌,值得表揚!
非常少見嘅韓式燒肉及韓式料理放題🇰🇷🥢
飲品方面都係一般汽水、茶類、紙包飲品等等,仲有啤酒添!
2022-08-03 330 瀏覽
一入去未坐低已經見到張凳有曱甴,諗住打死就算,費事搞咁多嘢。點知食食下又走隻出來,仲要喺檯面。另外,餐牌、點菜紙都油膩到痴線,摸一摸就成手係油;海鮮(生蠔、扇貝)腥味較重;牛肉質素一般,基本上係一半肥一半瘦;職員服務態度有待改善,食到成檯嘢,就咁行過來望兩望就走,完全冇幫我哋收嘅意思,叫住佢先肯回頭收一收;唯一比較好嘅係得個辛拉公仔麵。二百幾食呢啲咁嘅嘢,又唔係話多選擇,建議大家食之前真係要諗清諗楚。

2022-08-03
2022-08-03 122 瀏覽
Not a great experience. Beef was ok but then didn’t follow our selected portion sizes, and it was not defrosted enough. Rice cakes didn’t taste good and tasted all floury. The stews were alright. Service was very bad and the waiters were impatient and impolite. Likely wouldn’t visit again

2022-08-03 176 瀏覽
話說平時食燒肉都係多數去牛角或者一郎 但有時都覺得價錢比較貴唔可以成日食今次就去咗兆萬一間價錢比較親民可以食多啲嘅韓國燒烤餐廳 入到去都幾熱鬧六點左右已經座無虛席今次同朋友就食得好少少 揀咗個世子放題 主要係多啲種類嘅食物同埋價錢都貴少少 $298而平少少嘅太君218已經食得好飽可以食物嘅種類都唔少 海鮮方面有蠔 帶子 魷魚 燒鰻魚爐邊蛋等等 但係如果想要芝士嘅話就要$3碟俾錢加肉嘅方面我個人就比較鍾意食 牛舌 牛肋肉 烤牛肉 雞串等等 值得一讚嘅係呢度嘅上菜速度非常快 而且冇乜cut單嘅情況 所以大家都唔使怕食唔飽 或者等得太耐 另外呢度主打韓式燒烤呢度亦都有唔少嘅韓國熟食! 例如係辛辣麵 韓國拌飯 冷麵 忌廉蟹肉餅 炸雞 紫菜粉絲卷醬油蝦等等 但係由於我哋兩個人嘅關係到今次真係叫唔晒🤣🤭但係覺得呢度最值得一讚嘅係上菜速度同埋款式種類都偏多 而且價錢都算親民 幾適合大家嚟吹水 熱鬧燒烤

今次就去咗兆萬一間價錢比較親民可以食多啲嘅韓國燒烤餐廳

韓國拌飯
冷麵 忌廉蟹肉餅
炸雞 紫菜粉絲卷
醬油蝦等等 但係由於我哋兩個人嘅關係到今次真係叫唔晒🤣🤭

疫情下冇得去旅行同朋友嚟咗韓國餐廳食韓燒感受韓式風情叫咗大君嘅套餐有好多嘢食,選擇多只係肉類都超過20款同朋友叫咗好多唔同嘅嘢LA 牛排調味烤牛肉照燒肥牛片牛舌調味牛舌牛肋骨肉薄切五花腩照燒薄切五花腩片豬頸肉豬五花腩半殻石蠔魷魚半殻扇貝薯仔茄子醬油鵪鶉蛋炒粉絲牛肉海帶湯肥牛大醬湯豬肉泡菜湯個人最推介嘅有以下幾款我覺得牛舌好好食😋薄薄地唔會好韌推薦韓式炒粉絲好有韓國嘅感覺👍🏻👍🏻放喺爐邊燒嗰度翻熱簡直係滿分 💯大醬湯都好好飲❣️每人$300都唔使性價比高
疫情下冇得去旅行
同朋友嚟咗韓國餐廳