2008-04-22
星期五Honey要係大陸開會,下晝突然send SMS俾我話同我去MK食晚飯,挭係拿拿林即刻book枱啦,去MK食素,首選一定係去常悅,尤其係冇揸車時!我哋叫咗:1.土茯苓牛大力湯(例湯,天天不同,$12一碗,$38一窩,超好味,夠老火,冇味精,上星期飲過粉葛赤小豆湯,一樣咁正!)2.薑蓉炒莧菜(好好味,薑味不太濃,莧菜軟硬適中,而且翠綠)3.欖菜蒸豆腐(欖菜浸水不夠,所以太咸,豆腐蒸得好滑,ok啦)4.乾炒牛河(非常好,不油、而且乾身,素牛肉的味道及形狀都做得好似真牛肉,如果可以多啲芽菜就perfect啦!上次食味菜牛柳絲炒麵,一樣咁乾身同好味,下次要試埋炒飯先)5.送紫米露(ok啦)服務ok喎!一定會再嚟!記得埋單前話用DBS信用卡有9折呀!食飽飽,由雅蘭行去旺角中心,我送Honey搭巴士,佢\送我搭地鐵,好sweet呀!
5.送紫米露(ok啦)