2022-07-18
唔知有幾耐冇BBQ lu朋友發現觀塘呢度有間BBQ餐廳又可以唔使自己燒咁懶嘅我梗係積極嚟試吓啦巴巴串既餐廳係自助放題嘅模式,如果7:30pm前/9:30pm後,平日$198一位。其他黃金時段為$238/位,時限為兩小時基本上一入座冇Menu,自己出去攞嘢食就得㗎喇。建議可以坐中間嗰行嘅位置,因為會方便拎嘢食好多㗎有兩個位置都有飲品!我主要都係啲紙包同埋罐裝飲品。我自己就比較鍾意飲解茶,因為可以冇咁肥膩呀嘛,又幫助消化呢度仲有買啲小食例如中華沙律、泰式鳳爪等!另一個就甜品同埋生果偏多,呢度嘅布甸好好味,又滑又重牛奶味,good👍🏻除咗燒嘅嘢食仲有好多熟食可以拎!例如西蘭花、蠔、蝦片、雞肉、炸蝦、壽司等。種類非常繁多,勁豐富。熟悉女都算受歡迎成日都好快俾人夾晒,不過餐廳都好快refill,所以唔使擔心呢度就係主要拎燒嘢食嘅地方,有蔬菜類例如丸、粟米、燒賣、菇等,肉類就大把啦,有雞肉、牛肉…海鮮類:蝦,帶子,蚌…呢個就係燒嘅嗰個爐,放啲食物上去佢會自己360度旋轉咁樣燒熟,當然要注意火候啦!試過爆曬條腸仔都未拎上嚟,燶晒!左邊有個制可以自己校過火要幾大。Overall 食物都好味,算新鮮、海
朋友發現觀塘呢度有間BBQ餐廳
又可以唔使自己燒
咁懶嘅我梗係積極嚟試吓啦
Overall 食物都好味,算新鮮、海鮮貝殼類比較多沙。有時啲肉比較大嚿所以放上爐上面就擺唔到太多嘢同時燒,如果有2.5-3hr 燒就更理想😊店舖都算多人,七點幾嗰場都差唔多爆曬,下次可以多啲friend嚟食😊