2022-05-25
今晚嚟到觀塘駱駝漆大廈1座食呢間樓上串燒店!見二百幾蚊任食串燒吸引,平時食串燒真係閒閒地都幾百蚊落樓,任食又可以食得盡情啲,哈哈!除咗串燒,呢度仲有好多熟食,凍蝦、青口、各款炸物,多款小食,甚至連海南雞飯都有,其實真係食唔晒咁多。燒之前我拎咗少量炸物同海南雞飯食先,估唔到個海南雞飯都幾好食喎,細細兜又唔會食飽你,可以留肚食串燒。另外,除咗任食嘅嘢,每位會送半邊焗龍蝦、虎蝦同埋鮑魚一隻。呢度最正係部自動串燒機,識得自己轉唔驚唔記得反燒燶晒。而且唔駛成日顧住燒搞到手忙腳亂,等佢自己轉住燒嘅期間可以食吓啲熟食或者傾吓計,自動串燒機呢個構思真係好周到!串燒嘅種類都算幾多元化,豬牛雞呢啲一定有啦,我個人幾鍾意個豬五花串燒,燒到微焦勁香口,再加埋辣椒粉好惹味!另外仲有幾種瓜菜類同菇,其中雞髀菇燒完真係好正!仲有BBQ先有嘅大大粒棉花糖,真係冇試過喺串燒舖食到,久違了嘅BBQ感覺返晒嚟!仲有蒜蓉包都十分好食!120分鐘任食時間都幾夠,但係串燒始終需時,要花少少腦筋分配時間。仲有就係,部自動串燒機嘅位置都要好好分配,因為有啲串燒比較闊,如果放埋一齊會互相卡住轉唔到,開頭唔識玩我就唯有隔一個位先擺一串,
120分鐘任食時間都幾夠,但係串燒始終需時,要花少少腦筋分配時間。仲有就係,部自動串燒機嘅位置都要好好分配,因為有啲串燒比較闊,如果放埋一齊會互相卡住轉唔到,開頭唔識玩我就唯有隔一個位先擺一串,但後來我發覺將比較幼嘅,例如係多春魚、車厘茄、秋葵、午餐肉粒呢啲,放喺其他闊嘅串燒中間,咁樣就可以盡用每個空間!
臨走見到買邊有一間VIP房,問咗店員係可以book嘅,入邊可以自成一國有個空間,唔錯喎!