2022-08-13 60 瀏覽
見呢間新開就試下,係駱駝漆大廈入面,好易搵,黎到比想像中地方大同通風唔錯呢個爐幾正,放上串燒佢會自己轉自己燒,岩晒我呢啲懶人,同夠晒熱,啲野都燒得好快熟,同容易燒,食落感覺上無平時果種燒烤甘熱氣食物方面都好多款簡,有好多熱食同前菜,有飯有湯同甜品,個椰子雞湯好足料好清甜👍👍另外每人會送一串鱔同蒜蓉粉絲蒸扇貝,鱔燒完好好食😋😋好肥美啖啖肉海鮮個爐要另外加網,會要燒得耐少少,海鮮都新鮮但間唔中會食到少少沙串燒肉類醃得都好味同新鮮,唔會有雪味,個人最鐘意食牛柳菠蘿芝心丸蒜蓉包😋飲品都多野簡,全部係無酒精飲品,另外好特別仲有無酒精既啤酒食到超滿足🤰🤰呢個價錢黎講性價比超高,會再黎食😋😋始終新開,希望呢間野keep到質數價錢:星期六日午市$158/位,平日夜晚$200蚊頭😋滿意指數:🌟🌟🌟🌟🌟

飲品都多野簡,全部係無酒精飲品,另外好特別仲有無酒精既啤酒

食到超滿足🤰🤰呢個價錢黎講性價比超高,會再黎食😋😋
始終新開,希望呢間野keep到質數

價錢:星期六日午市$158/位,平日夜晚$200蚊頭😋

滿意指數:🌟🌟🌟🌟🌟
除咗傳統放題,近年都興起左串燒放題,串燒自己吉住係爐面氹氹轉,好似𝘉𝘉𝘘緊😝 好處係唔洗擔心火候,可以一邊同朋友吹水一邊等食😋 缺點係都真係要啲時間燒,同埋每次只放到約6-7串,肚餓起上黎都未能大快朵頤🤪串燒未熟好在都有唔少熟食填肚😌 大部分都屬於東南亞菜式,例如迷你海南雞飯、泰式豬手、炸春卷等🤤 另亦有沙律等前菜,質素不過不失,預左唔係咩矜貴食材,志在填補串燒未熟嘅空檔😆串燒除左豬、牛,亦有丸類同菇類,比較特別係有棉花糖燒😍 肉類大致無雪藏味,尤其豬肉爽口👍🏻 另有少量海鮮,如扇貝、海蝦、青口等,可以加上鐵網黎燒,不過預左十幾分鐘都未燒得熟,始終放係爐頂唔算好熱😂 另外敗筆係食到少少沙🤏飲品以紙包為主,有解熱氣嘅涼粉爽,並無酒精飲品;甜品就有杯裝雪糕同放題特色細蛋糕🍰 可以話應有盡有👍🏻整體體驗過癮,店員友善老闆又識搞氣氛👍🏻 是日同朋友黎慶生除咗唔收切餅費,仲送左支煙花蠟燭🕯️比我地😂 加上價錢公道二百幾蚊一個人,係𝘎𝘢𝘵𝘩𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨嘅好選擇👍🏻🥳———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度:💛💛💛💛——————

好處係唔洗擔心火候,可以一邊同朋友吹水一邊等食😋

———————————————
———————————————
慶祝紀念
生日
2022-08-08 93 瀏覽
自從上次試過一次室內串燒後,念念不忘,朋友見到我fb相後爭相告之不同地方都有,今次同阿仔去觀塘站附近既巴巴串。入到黎坐低,爐具同一般串燒都一樣,不過今次係自己出去拎,款式好多,有菠蘿,棉花糖,牛,丸,燒賣,仲要有扇貝,蜆同蝦,連蒜蓉包都有。而最特別係有好多熟食,甜品同水果。熟食仲要有好多炸物,有蝦片,榴連炸彈,糖心蛋,手撕雞,蠔…你估唔到連椰子雞湯都有,係聞都聞到椰子味。飲品罐裝包裝都有,雪糕雪條一大櫃任你簡。醬汁都好多款,蜜糖都有,似足BBQ。仲每人一份鰻魚同扇貝,好好味,冷氣又夠,服務很好,不斷有人收野,可回頭再試。

飲品罐裝包裝都有,雪糕雪條一大櫃任你簡。

經過觀塘時見到派發宣傳單張便順手攞張睇下,見到價錢非常吸引,120分鐘午市放題只需要158,仲有好多唔同種類既食品提供,例如:各式各樣既串燒、料理、炸物、甜品以及雪糕,食物味道和質素唔差,唯獨串燒爐不能一次過放太多串,否則D食物會無法轉動,不過整體上都唔使擔心食物好難熟,因為爐火既強弱可以自行控制,所以D食物好快就可以燒熟。另外,一定要推介大家燒棉花糖,外面有一層薄脆,內裏軟綿綿,真系好好食。
2022-07-24
1 分鐘 (堂食)
2022-08-04 89 瀏覽
9點幾,好多餐廳都關咗睇吓OpenRice,呢間評分都ok,走入去試一試佢自助bbq, 有前菜、海鮮、唔同種類嘅串燒同埋有湯同甜品雪糕嘢飲,抵玩飲品除咗基本嘅汽水之類,仲有呢個冇酒精嘅嘉士伯可以揀味道同普通啤酒差唔多,啱晒我呢啲飲少少就攤喺度嘅人整體上係幾滿意嘅, 嘢食中規中矩,對得住個價錢,始終一分錢一分貨吖嘛枱面上有孜然粉可以再調味,都算坐得舒服蜆類洗得乾淨冇沙,店員服務亦好友善,可以下次再嚟食過😄

9點幾,好多餐廳都關咗
睇吓OpenRice,呢間評分都ok,走入去試一試佢

飲品除咗基本嘅汽水之類,仲有呢個冇酒精嘅嘉士伯可以揀
味道同普通啤酒差唔多,啱晒我呢啲飲少少就攤喺度嘅人

枱面上有孜然粉可以再調味,都算坐得舒服
蜆類洗得乾淨冇沙,店員服務亦好友善,可以下次再嚟食過😄

2022-07-31
$240 (宵夜)
2022-08-04 71 瀏覽
觀塘俾人嘅感覺就係繁忙嘅工廠舊區,週圍都工商廈林立,但亦都有唔少隱世美食隱藏係哩d工廈當中,好友今日帶咗小妹嚟哩間位於駱駝漆大廈嘅「巴巴串」。「巴巴串」完全啱晒小妹哩d 又想BBQ 但又怕熱又懶嘅人😆,你可以係有冷氣嘅環境又唔使點費力就可以食到串燒,哩度每枱配備一台自助燒烤機,你只需放上你喜歡嘅串燒,佢就會幫你自動轉動確保每片都燒得平均,枱面同自助bar 都放咗唔少調味粉同醬汁,食客可以自行調味👍🏻120分鐘放題有齊哂頭盤、串燒、熱食、炸物、甜品、雪櫃等等多達數10款料理任飲任食都係$198起,店長仲話近排仲開埋午市放題都係$158 咋,人少少又想BBQ就可以考慮下哩到😉食物方面種類夠多,食材都尚算新鮮同埋refill 速度快就唔會出現清空情況,回本次選必食海鮮類,連殼帆立貝、大蜆、海蝦、墨魚仔都係必食推介,大蜆清潔得好乾淨完全無沙,唔使多加調味仲保留到海鮮天然嘅鹹香👍🏻肉食愛好者就可以揀牛肉串、牛仔骨、雞翼,仲有唔少丸類同台灣腸都有齊,素食者仲有大量嘅蔬菜、菇類,小妹最愛就係燒粟米🌽、同外脆內軟嘅棉花糖😆,燒菠蘿大推必食,酸酸甜甜開胃又解膩。另外,前菜、沙律、小食、甜品多不勝數,可惜

肉食愛好者就可以揀牛肉串、牛仔骨、雞翼,仲有唔少丸類同台灣腸都有齊,素食者仲有大量嘅蔬菜、菇類,小妹最愛就係燒粟米🌽、同外脆內軟嘅棉花糖😆,燒菠蘿大推必食,酸酸甜甜開胃又解膩。另外,前菜、沙律、小食、甜品多不勝數,可惜小妹食量有限未能每款都試到,但有得食又有得玩就夠哂啦😆

2022-08-01 98 瀏覽
係串燒呀\(≧▽≦)/仲要放題呀~\(≧▽≦)/~店外面睇平平無奇,真正吸引嘅一定係佢嘅食物,有質素之餘,仲好有誠意!串燒係佢嘅主打,個爐夠晒熱,啲串燒放試去都轉得好好,唔洗用腦都燒到完美嘅串燒,真係懶人嘅福音!2人入坐仲有送鱔片,唔係講笑,超級鮮,仲好彈牙,可惜呢個唔係任食ε-(´∀`; )串燒種類超級多,有肉、海鮮、菜、水果、麵包都有,真係花多眼亂,每串份量都好足除左串燒仲有提供網俾你燒海鮮,夠晒貼心超級多選擇!熟食都係要大推!熟食偏向泰國風,有海南雞飯、豬手、蝦片、無骨鳳爪等等,種類多到放滿成張枱,每樣嘅味道都好,溫度又夠,估唔到做得咁好甜品真係好多類,水果又係不停refill, 保證新鮮,最估唔到係仲有荔枝食!!
係串燒呀\(≧▽≦)/仲要放題呀~\(≧▽≦)/~

除左串燒仲有提供網俾你燒海鮮,夠晒貼心

超級多選擇!

2022-07-31 83 瀏覽
喺觀塘附近行街 經過駱駝漆大廈睇吓有咩好食😋見到呢間串燒好似好吸引由於嗰時時間都比較早5:00就可以即刻入。入面嘅座位都好闊落有好大張枱同埋梳化位食物種類有好多海鮮☺️有硯青口魷魚蝦扇貝肉類有☺️五花腩牛肋條豬頸肉等🥩特別推介係牛舌。超級好食出面食一條串燒可能都要$20-$30呢度可以係咁食同朋友食咗好多食得多肉,可以食返啲蔬菜有萵筍秋葵粟米翠玉瓜冬菇🌽餐廳仲送咗蒜蓉粉絲蒸扇貝同埋鱔串燒就咁放喺個爐佢就識自己轉平時食韓燒最怕要自己燒又熱但係呢個都唔會話好熱又唔使自己係咁郁真係啱晒我呢啲咁懶既人只係需要自己調味同埋落返味粉。出面有蜜糖,沙嗲汁,日式蜜糖。每個位都有孜然粉同埋椒鹽,可以自己慢慢調味出面仲有好多唔同嘅小食同炸物。特別推介呢個海南雞飯見到細細份好特別個色又好靚初時我拎返去朋友仲話做乜嘢會食飯點知我朋友食完第一啖居然話超好食啲雞好滑,飯都好入味,有驚喜最後就係甜品時間疫情關係好耐冇出去燒嘢食燒嘢食最重要嘅就係燒棉花糖呢度就咁插住自己識轉好方便估唔到用呢部機都可以燒到金黃色好似BBQ嘅味道雪條都有好多唔同款式最後揀咗coco berry既沖繩海鹽覺得呢個味道好特別,打開隻顏色仲好靚食落
喺觀塘附近行街 經過駱駝漆大廈
睇吓有咩好食😋見到呢間串燒好似好吸引

由於嗰時時間都比較早5:00就可以即刻入。

入面嘅座位都好闊落
有好大張枱同埋梳化位

食物種類有好多

海鮮☺️有硯青口魷魚蝦扇貝
肉類有☺️五花腩牛肋條豬頸肉等🥩

特別推介係牛舌。超級好食

出面食一條串燒可能都要$20-$30
呢度可以係咁食
同朋友食咗好多

食得多肉,可以食返啲蔬菜
有萵筍秋葵粟米翠玉瓜冬菇🌽
餐廳仲送咗蒜蓉粉絲蒸扇貝同埋鱔

串燒就咁放喺個爐佢就識自己轉

平時食韓燒最怕要自己燒又熱

但係呢個都唔會話好熱又唔使自己係咁郁
真係啱晒我呢啲咁懶既人

只係需要自己調味同埋落返味粉。
出面有蜜糖,沙嗲汁,日式蜜糖。
每個位都有孜然粉同埋椒鹽,
可以自己慢慢調味

出面仲有好多唔同嘅小食同炸物。
特別推介呢個海南雞飯

見到細細份好特別個色又好靚
初時我拎返去朋友仲話做乜嘢會食飯

點知我朋友食完第一啖居然話超好食

啲雞好滑,飯都好入味,有驚喜

最後就係甜品時間

疫情關係好耐冇出去燒嘢食

燒嘢食最重要嘅就係燒棉花糖

呢度就咁插住自己識轉好方便

估唔到用呢部機都可以燒到金黃色
好似BBQ嘅味道

雪條都有好多唔同款式
最後揀咗coco berry既沖繩海鹽

覺得呢個味道好特別,打開隻顏色仲好靚

食落鹹鹹地

沖繩海鹽雪糕🍧
仲有冬瓜茶飲

2022-06-26
2022-07-30 111 瀏覽
懷舊金曲夜……..全晚播住 d 80年代既舊歌,烈焰紅唇,似水流年……聽到個人都即刻老左,老闆中意聽也不用要顧客也陪你聽。系未坐滿人未開晒燒爐之前,個冷氣還可以,但一多人就好焗冇冷氣。食物方面冇乜特別,d海鮮可以吾洗試,d 肉有好重乸粉,又焗又熱又冇野好食,最後也食唔飽就第張單過來。冇期望過所以冇失望!$238一位另加一出面大把選擇!白老鼠只做一次…..冇下次
2022-07-28
2022-07-29 84 瀏覽
食物種類好,味道方面不會單一,老闆好大方,蒸生蠔不停的加貨,燒烤爐熱力平均,燒出嚟的粟米很好味,燒棉花糖最啱小朋友,甜品選擇好多。不足的是冷氣唔夠和地坊都係癡粒粒!
今日約左個食肉獸朋友去黎食飯,緊係要搵啲任食既先塞得飽佢個肚啦今日黎到觀塘呢間「巴巴串」,價錢實惠,可以食到串燒放題睇個名就知係呢到係主打串燒,野食自己出去拎,唔洗又上網落單又等黎等去,而且想知食咩最好緊係睇實物啦呢到串燒款式勁多勁齊全,大部分肉類、雜菇雜菜丸類都有最最最重要係,呢到啲串燒識自己轉,放上去唔洗理等佢熟就得好正!!兩個人黎食會送鱔食,好香好爽口彈牙如果四個人黎食就會送扇貝,仲要係重蒜呀,勁濃勁入味令我估唔到既係,除左串燒,仲有勁多其他即食料理任食,全部都勁有心機整,糖心蛋、海南雞飯、牛角包唔同款式既tart,炸物焗野,乜都有似足去食自助餐咁,睇得出老細好比心機做,滿分!食到最後當然唔少得甜品啦,呢到淨係甜品櫃都有兩個,除左雪糕雪條仲有泡芙同凍餅、cake,你話抵唔抵黎食!

今日黎到觀塘呢間「巴巴串」,價錢實惠,可以食到串燒放題

呢到串燒款式勁多勁齊全,大部分肉類、雜菇雜菜丸類都有

最最最重要係,呢到啲串燒識自己轉,放上去唔洗理等佢熟就得
好正!!

兩個人黎食會送鱔食,好香好爽口彈牙

如果四個人黎食就會送扇貝,仲要係重蒜呀,勁濃勁入味

似足去食自助餐咁,睇得出老細好比心機做,滿分!

2022-07-24 2312 瀏覽
朋友介紹的串串燒,今晚在觀塘行完街,泊好車,就過去駱駝漆大廈找食店。在途經開源道時,就見到張美食leaflet ,看看內容說:「頭盤+串燒+料理+炸物+甜品+雪糕 ……任食」……🤣🤩 唔洗自己手拎住燒烤义燒野食,有強勁冷氣,有飲品汽水啤酒,又有甜品,仲可以燒足兩小時。 覺得好盞鬼,係屋企就唔會做到的煮食,食完唔洗碗碟,刀义,燒烤爐,任飲任食任傾的好去處,很好奇是什麼食店。一於上去睇下,輕輕鬆鬆,來個動感 Ba BA CUE 巴巴串。入到店內,90%已經坐滿客人,坐位與坐位之間有距離,很寬敞。 店員很多時候都在添加新串燒,飲品,食材。。。源源不絕。串燒準備充足,有牛肉,豬頸肉,雞翼,豬肉腸,芝士腸,紅腸,芝士丸。。。燒賣,墨魚丸,貢丸。 。。綿花糖。。。真係數到數唔到有甘多應有盡有,任君選擇😎串燒準備充足,有牛肉,豬頸肉,雞翼,豬肉腸,芝士腸,紅腸,芝士丸。。。燒賣,墨魚丸,貢丸。 。。綿花糖。。。真係數到數唔到有甘多應有盡有,任君選擇😎想燒海鮮的,有扇貝,海🐙。🦐。🦑。🦪。青口。蜆。那些年的燒烤爐係要人手動,時代版已經全自動,一串串的串燒,放對位置,全自動……轉呀轉,邊吃邊看著,很有動

應有盡有,任君選擇😎

應有盡有,任君選擇😎

想燒海鮮的,有扇貝,海🐙。🦐。🦑。🦪。青口。蜆。

那些年的燒烤爐係要人手動,時代版已經全自動,一串串的串燒,放對位置,全自動……轉呀轉,邊吃邊看著,很有動感,趁串燒在燒烤時,可以邊吃邊聊天,簡單將時間好好地充分利用。

仲有個大燒烤網提供,盡情放上海鮮,簡直服務就到。

食多了肉,燒🌽🍍🥒🍄食又健康點,起碼感覺冇甘罪疚,燒得自在放心啦

小吃款式都好多,很喜歡自助醬汁添加位,乾淨又整齊整齊,任君選擇。

任飲之啤酒,男仕女仕最愛。

燒烤最好飲清涼,潤口解渴的飲品。

甜品時間,唔記得食埋雪條
下次再約埋三五知己來個動感巴巴串

2022-07-19
2 分鐘 (堂食)
  • 燒白鱔
  • 燒海鮮
  • 牛肉串
  • 燒菠蘿
  • 燒雞翼
  • AssortedIcecream
  • 雪條
2022-07-23 110 瀏覽
因為我哋一家三口都算食得多,所以放題好啱我哋心水,呢度仲要唔係平時食個d日式燒肉、打邊爐個d,串燒放題真係第一次食!巴巴串除咗有串燒,仲有煮好既熟食,有冷盤,有甜品,雪糕同雪條,串燒方面有豬牛雞,腸都有4款,仲有丸,有蒜蓉包,菠蘿車厘茄,午餐肉,仲有海鮮,真係大人細路都啱食?醬汁選擇都好多!泰式日式港式都有!真係包羅萬有!而且佢仲有兩個鐘時間食,佢個爐又夠快又熱!一啲都唔會浪費晒啲時間去等d嘢食熟!佢個度d員工仲好友善!食完既碟,串嘢食嘅鐵枝,飲完既飲品都好快清走,唔好阻住係枱!執枱哥哥仲撩我小朋友傾下計,好好人!環境都算幾好,係full house既時候有啲熱,不過個個開住燒爐燒嘢食,都算係咁架喇!怕熱嘅可以揀早少少5點幾去,d人未放工,人少d!而且佢個廁所都乾淨,行出行入去洗手都方便!
  • 义燒,蒜蓉包
2022-07-19 149 瀏覽
今日咁啱係Apm買完嘢,順便去駱駝漆搵食,睇吓有冇咩新嘢試吓,見到有牌寫有串燒任食,啱晒我哋大胃王!優惠時段200蚊有找,咁抵一於試吓!坐低心急即刻拎嘢食,花多眼亂拎咗勁多基本嘅牛肉豬肉雞肉丸類菇棉花糖菠蘿都有!仲有海鮮!而且啲蜆係仲郁緊㗎!睇圖都見到啲扇貝大隻又乾淨!自己拎咗啲蒜茸同辣椒自制蒜茸辣椒扇貝😂推介泰式雞肉串,叉燒,多春魚同牛肉粒,我哋拎咗勁多次,泰式雞肉好正,平時出面食都要起碼十蚊😆呢到任食!個爐係自己識轉唔洗睇火,勁好,全晚都冇燒燶過嘢,平時食親燒嘢都要係咁反轉啲嘢,仲要成日燒到黑晒,呢到可以慳返啲力去拎啲熟食邊食邊等熟食都好多選擇,有涼拌青瓜木耳茄子滷水冷面,又有炸蝦片魷魚圈之類炸嘢,熱食估唔到有蠔食,正!四個人食,每人送咗一串白鱔同粉絲扇貝,個白鱔好滑唔會腥!粉絲扇貝調咗味啲粉絲吸晒鮮味都好正,希望可以提供埋粉絲,因為我個人覺得粉絲扇貝啲粉絲都好正!仲要估唔到佢有呢啲四川調味粉!有齊五香粉辣椒粉同孜然粉,我至愛四川燒烤,呢到仲有其他汁可以拎,蜜糖,泰式呢啲都有,可以任你喜好食港式川式泰式,勁啱一班Fd食,一定滿足到所有人口味!仲無限嘢飲雪糕甜品提供!下次約Fd燒烤一

坐低心急即刻拎嘢食,花多眼亂拎咗勁多

仲要估唔到佢有呢啲四川調味粉!有齊五香粉辣椒粉同孜然粉,我至愛四川燒烤,呢到仲有其他汁可以拎,蜜糖,泰式呢啲都有,可以任你喜好食港式川式泰式,勁啱一班Fd食,一定滿足到所有人口味!仲無限嘢飲雪糕甜品提供!下次約Fd燒烤一定再揀呢到!
2022-07-18
2022-07-19 79 瀏覽
好耐無BBQ,同朋友行完觀塘廣場,見到有位姐姐係度派緊串燒單張,好似幾吸引,於是上去試下。由觀塘港鐵站B口行過去幾分鐘,好方便。餐廳都幾大,全部梳化位,仲有VIP房,感覺舒服。一坐低,服務員便送上每人一串白鱔片,急不及待放上無火燒烤爐上,就出去睇下有咩嘢食。🥗前菜:自選沙律🥙冷盆:茄子、木耳、甜豆、青瓜同白雲鳳爪……仲有牛角酥、冷麵、炸丸子、凍蝦、青口等🍲熱食:白汁西蘭花、雞亦、蔥爆羊肉、焗蠔🍢串燒:除豬、牛雞外,仲有帆立貝、墨魚仔串、青口、鮮冬菇、煙鴨胸、多款腸仔、蔬菜類等等🍰甜品有奶凍、啫喱、迷你蛋糕、西瓜、菠蘿等🥤紙包、罐裝飲品,雪糕雪條一樣好多選擇。個人推介:🔥🔥🔥🔥🔥白鱔片新鮮皮脆多春魚脆爆叉燒腍嫩入味秋葵爽滑嫩口棉花糖軟腍腍青瓜甜豆鮮甜爽口食物類種勁多, refill 快,服務員做嘢爽快,冷氣够凍,可惜個胃吾够大😂,下次再食過!

🥗前菜:自選沙律
🍲熱食:白汁西蘭花、雞亦、蔥爆羊肉、焗蠔

🍰甜品有奶凍、啫喱、迷你蛋糕、西瓜、菠蘿等

🥤紙包、罐裝飲品,雪糕雪條一樣好多選擇。

個人推介:🔥🔥🔥🔥🔥
白鱔片新鮮皮脆