2023-04-24 92 瀏覽
我吔專登晚市去食,因為呢個時段係“無限時”,可以有海鮮拼盤送,裏面有🐚🐚扇貝,鮑魚🐚🐚🐟🐟,和燒汁燒鰻魚🐟🐟。原來平日夜晚都好多人。。。所以一定預早來排定隊。🤗先講扇貝,呢個係我鐘意食,佢重要配埋蒜蓉一齊燒,好食到不得了,又香!!!🤗燒賣,燒香咗,再加少少淮鹽,又係好食到不得了!!!🤗炸物方面, 最受歡迎就係麥樂雞,同埋燒雞粒, 熱辣辣,好香脆!其他豬肉川,牛肉串,多春魚。。。都好食! 🤗性價比方面,食物新鮮度,都算偏中高上。如果以成人$298(另加一服務費),都算好抵食。
🤗燒賣,燒香咗,再加少少淮鹽,又係好食到不得了!!!
2023-04-20 113 瀏覽
呢間巴巴串係觀塘工廈入面,但一啲都唔會焗促,通風做得好好呀,係度食串燒都唔怕成身味,平日中午黎都只係$158燒兩個鐘,性價比好高。✨任食炸物✨呢度除佐串燒任食,仲有好多其他野食都係任食,其中一樣就係呢啲炸物。當日見到都有幾款,有炸春卷,炸餃子,洋蔥圈呢啲,每樣都炸得好脆,又唔會油淋淋,淨係食呢啲都飽咗一半!⭐️任食頭盤⭐️呢度任食嘅頭盤都有啲凍嘅海鮮,好似有蜆,青口依啲,仲有炸咗嘅扇貝,啲海鮮都好新鮮,有少少海水味,另外亦都好鮮甜,非常好食!🔥串燒🔥今次嘅主角串燒就當然有好多款,我好鍾意食佢哋嘅燒雞翼,好大隻,亦都醃得好香,仲有佢哋嘅牛柳粒都好重牛味,又夠晒腍身,另外腸仔呢有啲台式嘅腸仔,好煙韌,仲有啲丸係特別啲嘅丸,種類豐富!
✨任食炸物✨
⭐️任食頭盤⭐️
🔥串燒🔥
2023-04-20 89 瀏覽
✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥餐廳位於港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約3分鐘,交通超級方便,而且好易搵到。路痴既me一出mtr話咁快就搵到過來lu~燒燒賣,好香脆,都ok呀,口感同炸燒賣不相伯仲。午餐肉燒完之後啲肉汁淋曬出來,好正!五花腩都好可口,完全唔覺會好肥好多脂肪,反而燒完啲油mixed with 肉更加香脆可口。豬肉更加堅韌,好爽口,超級好食!雞軟骨無肥肉,好香好爽口。雞肉好有雞味,非常yummy~蠔好有鮮味,可以配唔同調味料,醬汁都得~good good加上無限時套餐送的海鮮拼盤,有扇貝、鮑魚、鰻魚,份量好足,好大隻,勁新鮮!好抵😌😍😎👍🏻🤤同埋生日送香檳🍾️優惠,真係非常抵食。香檳好爽口好飲,生日可以開香檳都勁有mood。
✐. 好味評分 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 回訪指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 抵食指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎
✐. 推介指數 : ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥︎ ♥

2023-04-20 81 瀏覽
「巴巴串」一間位於觀塘的任食串燒店,區內大受歡迎,想食串燒一定會選擇嚟呢到。ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ  ⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*受歡迎嘅原因當然因為呢到非常抵食,而且食物選擇多元化。除咗串燒仲有熟食、海鮮、小食等等各款唔同食物選擇。ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ  ⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*今次主要會想同大家集中分享佢哋嘅串燒,串燒非常多食物俾人揀。我就最鍾意食肉,所以最鍾意就係佢哋嘅雞脾肉,雞髀肉超級滑嫩,燒到金黃色仍然能夠保持肉汁,令人一食就上癮。除此之外,腸仔都係我好鍾意食嘅另一選擇,雖然簡簡單單,但燒完之後外皮香脆,內裏仲有芝士,真係好好食。當然另外仲有大量選擇,秋刀魚、紅腸、豆卜、蔬菜等等應有盡有。ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ  ⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*最鍾意就係佢哋仲會提供大量調味料或者調味粉,加味粉落去表面雞翼就變得更加美味無窮。

2023-04-20 72 瀏覽
💕難得可以同老公夾到時間放假,日日係屋企食都食到悶,不如出面食,比我搵到觀塘有一間巴巴串,個名好簡單易記,所以特別深刻,入到黎都幾多人,無預約下只有等位入面既環境都幾大,感覺似韓燒,💖見到枱枱都燒緊,好熱鬧,出面有勁多選擇,肉串種類都好多,豬牛羊基本都齊,同埋雞翼、腸仔都係燒烤之選,見到炸物款式都好多,拎了其中小小來試,炸物好香脆!比較受歡迎既就一定係海鮮,海鮮每一枱都有拎,而我就拎左其中既蜆,拎第一轉試試先,另外都有啲素食,例如香菇,不過另外見多春魚好吸引,順手又拎埋,佢有樣野好特別,就係會送埋無限時套餐送的海鮮拼盤,特別既海鮮拼盤阿,拼盤中既鮑魚真係好爽口,加埋鼓油食好味,另外既扇具真係夠鮮,裡面既肉係好嫩好香💓💓我同老公都覺得呢度色香味俱全,而且仲要抵食到爆,以後既晚餐有著落啦!

🎖🎖午餐肉,係佢最受歡迎的串燒之一。午餐肉只要耐心四邊燒一燒,好食到不得了。🎖🎖肉串方面:選擇多到數唔盡。又有肉丸類,又有肉粒類,全部都一口一口的size,進食非常方便,燒烤快捷熟透。有唔同味道選擇,整體都唔錯,好啱大眾口味!仲有一個特式係,就係凡~無限時段~就會送盤🎖🎖海鮮拼盤🎖🎖。呢盤總價值,已經抵過自己係街市買。。。 真係好抵食!鮑魚又大隻,蒜蓉泥配扇貝,都是佢最吸睛食物。整體嚟講:成晚我最鍾意食就係佢嘅蒜蓉扇貝,真係好好食,入口鮮甜🎏!
2023-04-19 76 瀏覽
😱炸物好好食:呢間雖然係串燒為主嘅放題店但係估唔到佢嘅炸物都咁好食!有炸洋蔥圈、麥樂雞、炸雞粒、炸魚柳、咖喱角,全部嘅炸物都好好食。炸粉唔會太口,外表金黃酥脆咬落非常可口。😱串燒好多款:廚師腸係我嘅至愛!燒過嘅廚師腸!外脆內軟。另外仲有雞肉串、牛肋條串一樣食到我呀哥津津有味。😱海鮮冇得彈:呢個價錢包埋海鮮任食實在太好了!我最鍾意就係佢哋嘅大扇貝。每一隻都係。肥美多汁,充滿海水味。如果大家鍾意嘅話可以去到調味料區域去自行條配自己鍾意嘅調味料!我自己最鍾意就係加蜜糖。
2023-04-19 71 瀏覽
我地因為係無限時既餐,所以真係可以慢慢坐,呢度平日午市無限時都只係$238,勁抵囉!😳海鮮拼盤呢個只有簡無限時先會送,有啲好大隻既扇貝,真係好新鮮好鮮甜,啲肉好爽,膏又多又派味,燒完落少少鹽已經好夠味,中意既落啲蒜蓉去燒都得,真係好食到爆呀!😈串燒飲食嘅串燒有好多唔同嘅款式,我鍾意佢哋嘅肉全部都醃得好入味,唔使再調味,好方便,而且好新鮮,肉質好好,豬肉雞肉嗰啲都好腍,牛肉亦都真係會有牛味,啲牛柳粒最好食,另外仲有啲丸呀,紅腸嗰啲都好大塊,亦都有啲多春魚,都係好夠肥美,另外啲菜好似翠玉瓜嗰啲都好新鮮,好爽口!
😳海鮮拼盤
😈串燒
2023-04-17 74 瀏覽
woohoo(∩´∀`∩)今日約埋一班朋友嚟呢間餐廳食串燒餐廳環境:♡♡♡♡♡♡♡♡♡食物款式:♡♡♡♡♡♡♡♡♡🌸.。.:・°🌼.。.:・°💐.。.:・°🌷.。.:・°🍀*:..‼️無限量任食套餐仲有海鮮🦞‼️ 有鰻魚、扇貝、鮑魚、生蠔等等,全部任食,呢個價錢可以食到真係好抵!而且佢哋嘅扇貝同埋生蠔都好新鮮。仲要肥大肉厚!鮑魚好彈牙。‼️無限量串燒任食🍢‼️午餐肉、雞翼、牛柳粒、雞肉串全部超正!午餐肉串燒口感彈牙,有嚼勁嘅串燒,肉質鮮嫩多汁。雞翼串燒係一款香脆可口嘅串燒,炭烤過嘅雞翼表面金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩,味道豐富,非常適合作為下酒菜。牛柳粒串燒係一款嚟自牛肉嘅串燒,肉質鮮嫩多汁,配上獨特嘅調味料,味道豐富,令人回味無窮。雞肉串燒係一款將雞肉切成小塊再串在木籤上炭烤而成嘅串燒,肉質鮮嫩,口感豐富,味道清甜,非常適合作為健康餐的選擇。抵食程度:♡♡♡♡♡♡♡♡♡
woohoo(∩´∀`∩)今日約埋一班朋友嚟呢間餐廳食串燒
餐廳環境:♡♡♡♡♡♡♡♡♡
食物款式:♡♡♡♡♡♡♡♡♡

‼️無限量串燒任食🍢‼️
午餐肉、雞翼、牛柳粒、雞肉串全部超正!
午餐肉串燒口感彈牙,有嚼勁嘅串燒,肉質鮮嫩多汁。

抵食程度:♡♡♡♡♡♡♡♡♡
2023-04-17 89 瀏覽
串燒種類都算多,肉類有牛柳粒,雞翼,腩肉,腸仔,燒賣,仲有啲蔬菜菠蘿,棉花糖,多士~燒大蜆惹味,燒到熱辣辣🔥出爐,噴曬煙咁超級吸引,搞到我流曬口水!午餐肉肉質厚身,口感一流雞腎夠曬爽脆,以形補形,食完可以補下個腎xddd😂😂btw 通常雞腎都有陣血腥味,但係呢間串燒店既雞腎又無呢個問題wo,神奇!冬菇燒完都可以有冬菇汁,水份max👍🏻牛柳粒又香又脆又juicy燒菠蘿都值得一試,表面微焦,入口多汁酸甜,別有一番滋味。串燒種類繁多,仲有我最鍾意既棉花糖!!棉花糖燒完之後入口即溶,而且表皮仲好香脆添~嗯~甜蜜蜜❤️☺️環境:💜💜💜💜💜賣相:💙💙💙💙💙味道:💚💚💚💚💚服務:💛💛💛💛💛
午餐肉肉質厚身,口感一流

冬菇燒完都可以有冬菇汁,水份max👍🏻

牛柳粒又香又脆又juicy

燒菠蘿都值得一試,表面微焦,入口多汁酸甜,別有一番滋味。

環境:💜💜💜💜💜
賣相:💙💙💙💙💙
味道:💚💚💚💚💚
服務:💛💛💛💛💛
2023-04-17 66 瀏覽
好似已經差唔多有一年冇去食過串燒,就算平時食都係去日本嘢餐廳單叫食一兩串。所以今次就想來呢間任食串燒店食返夠本😍串燒方面🍢哇,估唔到呢度嘅串燒多到咁!想試晒所有款都好難,因為實在太多,食晒應該會飽到行唔郁。不過佢哋嘅雞髀肉真係好嫩又滑,牛丸大粒又彈牙!仲有紅腸、秋刀魚、雞翼呢啲都好好食。蒜蓉焗蠔🦪呢個蠔真係幾好食,首先本身個食材已經好新鮮,跟住仲要加埋大量嘅蒜蓉一齊去焗,超級好味!海鮮拼盤🦐淨係食頭先個蠔都未夠,今次我哋叫咗無限時套餐,所以埋呢個超級豐富嘅海鮮拼盤,鮑魚超級大隻勁多肉,鰻魚味道香濃又肥美,真係款款都好食。
串燒方面🍢
蒜蓉焗蠔🦪

海鮮拼盤🦐
2023-04-17 266 瀏覽
我對食物本身都好小要求,唔係唔好食就得,亦好小寫食評,但今次真係一個比較差嘅體驗,冇下次食物:食物物種算多嘅,午餐肉唔似唔餐肉,有熟食,但偏乾偏硬,有冇酒精嘅酒,有包裝飲品,罐裝,有條裝咖啡同茶俾你自己沖環境:但抽風系統好差,有抽氣扇但唔插插蘇,對眼睛俾啲煙焗到痛,啲枱癡粒粒㗎,又頂腳服務:服務態度麻麻,明明出面有位,係都要我哋坐死角位,人哋轉位就得,我哋要求坐出面就話要留俾6人坐,之後咪又係俾兩個三個嗰啲坐,咁啱隔籬枱有扇貝食,以為都係喺出面攞,但一問之下先知係要叫先有,雖然都係任食,但冇留意就冇得食

2023-04-15 259 瀏覽
廢話唔多講,講重點。憤怒令我第一次寫食評。見好多食評話有扇貝鮑魚海鮮。。。。其實扇貝係要好鬼鼠你like左社交平台先有,但佢唔會主動話你知。有啲客會有埋鮑魚,但係你唔會知點樣先會得到鮑魚。問佢係咪有海鮮送,個店員反問番我係咩海鮮(?),我梗係見到隔離枱有先問你,你好秘密唔講得?廣告招牌的圖片都有誤導,你有蝦食咩?冇。成兩個幾鐘啲店員都好少來收嘢,驚啲客捉住你落柯打叫扇貝吖嘛。地方又窄,通風差,熱到趕啲客快啲走。無限時焗到你兩個鐘未夠都想走。我唔覺意碰到個店員,佢擰個頭過來啤住我嗰個表情好似想爆粗鬧我咁,high到你尊貴的手臂真係唔好意思。第一次在openrice book枱,成功左佢就打電話來話full, 同埋衹是2小時,如果要無限時要whatsapp book,所以冇去避過一劫. 今次想試下呢間野咁我就用whatsapp book 6點, 佢話無限時得7點,我問咁2小時有6點嗎?已讀不回。之後我一打"我book 7點無限時",10秒唔洗即刻confirm我 booking。我7點上到去,又大把吉枱,呢間野到底搞乜?open rice 咁多好評,但去到完全兩回事。同埋我check過,
廢話唔多講,講重點。憤怒令我第一次寫食評。

?),我梗係見到隔離枱有先問你,你好秘密唔講得?廣告招牌的圖片都有誤導,你有蝦食咩?冇。成兩個幾鐘啲店員都好少來收嘢,驚啲客捉住你落柯打叫扇貝吖嘛。地方又窄,通風差,熱到趕啲客快啲走。無限時焗到你兩個鐘未夠都想走。我唔覺意碰到個店員,佢擰個頭過來啤住我嗰個表情好似想爆粗鬧我咁,high到你尊貴的手臂真係唔好意思。第一次在openrice book枱,成功左佢就打電話來話full, 同埋衹是2小時,如果要無限時要whatsapp book,所以冇去避過一劫. 今次想試下呢間野咁我就用whatsapp book 6點, 佢話無限時得7點,我問咁2小時有6點嗎?已讀不回。之後我一打"我book 7點無限時",10秒唔洗即刻confirm我 booking。我7點上到去,又大把吉枱,呢間野到底搞乜?open rice 咁多好評,但去到完全兩回事。同埋我check過,呢間野原來已轉過兩次手改過兩次名。食肆去到呢個stage, 質素會係點大家心照。有利可圖洗乜頂比人?但做生意最緊要老實,因為啲客有比足錢你的。
2023-04-10
5 分鐘 (堂食)
2023-04-14 53 瀏覽
我地今日禮拜日晚黎到,原來有無限時既串燒放題,身為大胃王既我地緊係要試下,仲要唔貴,$298一個。我地因為簡佐無限時,有海鮮拼盤送,真係仲抵呀😝海鮮拼盤唔馬虎,有扇貝,鮑魚,鰻魚一條,魚乾,每樣都係新鮮之選👍🏻我就最中意扇貝,因為真係好新鮮好大隻,扇貝既膏係鮮黃色既,燒完一咬勁綿密,啲肉又夠爽,不得之了🤓另外呢度仲要有小食係整熟佐既,入面有凍海鮮呀🤤凍蝦好新鮮,啲蝦肉好爽甜,蝦頭仲要有膏添,好咸鮮呀😙另外青口都有得食,啲肉唔會太細隻,幾甜幾爽,真係正呀🤪另外都係主角既串燒當然都唔會令人失望,款式多多,啲丸同腸全部都好貼心切開晒穿好晒,一定燒得每面都焦香🥸多春魚又係爆春既,燒到爆晒肚,勁脆😋啲豬仔髀呀,雞肉呀,牛柳呀,全部肉都好好食,調味調得岩岩好,食到超滿足呀😚

2023-04-14 40 瀏覽
係呢度食無限任食真係幾好喎,呢度真係有好多野擇,每串食一重都唔會厭,平時做野咁辛苦,梗係要自己好啲啦,慢慢同朋友傾計又一邊燒🫶🏻🫰🏻芝士腸,年糕卷,紅腸……呢度既選擇可以講真係好豐富,諗得出既都有,我地全部放埋一齊燒,燒出黎既效果都幾香架👅👅🫰🏻肉類,萵筍,丸…….不過估唔到都有煙鴨胸,另外仲拎啲雞串,牛串,豬肉串,仲有雞中翼添阿,講真,呢度既肉都係好食,質感好有咬口,肉味好濃,仲有丸子串,諗返以前要搵係出面燒,其實係呢度食先好,唔洗係外面買勁多野又要霸位🫂🫂🫰🏻海鮮拼盤…..呢個係無限時食套餐先有得送架,店員呈上一盤時已覺得好吸引啦,扇貝燒出黎真係好食,我地加勁多蒜蓉,鮑魚隻隻都好份量,好有鮑魚味同口感,我地食得好滿足🗣️🗣️
🫰🏻芝士腸,年糕卷,紅腸……
🫰🏻肉類,萵筍,丸…….
🫰🏻海鮮拼盤…..