2023-07-05 85 瀏覽
今日行過觀塘開源道買野俾人,見到呢間新開嘅串燒有人Sell,吸引咗我入去😎一去到已坐滿人,令到我有啲期望咁。餐廳佈置簡潔又光猛而且整潔。原來餐廳是放題形式,餐牌📃食物選擇不少,類別多,要試勻晒就夠飽。雞翼燒到七八成熟,肉質燒得剛好香味噗鼻,增添風味又夠香口。燒得表面乾身 內裏還有肉汁。串燒店必食的豆卜,豆卜燒到脆卜卜,唔油,燒得好乾身好有口感。台灣腸幾好食,燒起很香夠調味又有咸香,燒得夠脆卜卜甘🤤,帶些碳燒香味。甜品上場啦~手快既我當然夾左西瓜先啦! 果然無令我失望,非常爽口,消暑一流。佢地仲有大量不同款式既蛋糕仔,慢慢做肥妹仔~食左咁多肉,食番幾粒車厘茄解解膩都幾唔錯。食到車厘茄既天然清甜👍🏻味道酸酸甜甜既蕃茄仔,咬落juicy幾好味,幾開胃。我地睇落食左好多野咁,其實埋單先至係二百幾炸🥸水準唔錯而且價錢唔貴,喜歡食串燒既不妨試下😚店内整潔,店員好招呼熱心推介,讚!

2023-06-30 170 瀏覽
第二次嚟到呢間巴巴串到食串燒💞質素依然有保證,食物同樣都係好多選擇!價錢方面同上次一樣都係好抵食,平日下午中午時段12點至到5點無限時都係$238!啱啱瞓醒去食就差唔多🤪講到燒嘢食,我就最鐘意燒佢哋嘅秋刀魚,燒到魚油味勁香👍🏻另外,仲有香港人最鍾意嘅燒賣,燒嚟食真係好過蒸燒賣好食一百倍!仲有啲蔬菜都好推介燒嚟食,就係粟米、菠蘿、翠玉瓜!燒菠蘿係最邪惡,菠蘿汁好清甜❤️另外餐廳仲會提供多款炸物、飲品、料理、甜品供應🤤有時同埋小朋友一齊去食,就算佢唔食串燒都仲有好多嘢可以啱佢食,女女就最鍾意食佢哋呢到嘅蛋糕仔同啫喱😆或者燒幾隻雞翼俾佢都好鍾意👍🏻

講到燒嘢食,我就最鐘意燒佢哋嘅秋刀魚,燒到魚油味勁香👍🏻

另外餐廳仲會提供多款炸物、飲品、料理、甜品供應🤤

2023-06-27 182 瀏覽
成日食火鍋同埋放題食到有啲悶,今次就揀咗喺觀塘嘅一間近年興起嘅❣️自助BBQ放題❣️,新穎又有創意🤡🤡講真,我同男朋友都覺得呢度啲炸物熟食一流,我哋一致都話會因為啲❣️炸物❣️再番黎食🔥我哋最鍾意嘅炸物有❣️炸雞❣️、❣️炸餃子❣️、❣️炸洋蔥圈❣️!!炸雞可以拎返去沾佢枱面上有嘅醬汁,沾完之後勁似嗰啲韓式炸雞,好好食💯💯依家諗返起都想食,價錢仲要冇喺韓式餐廳就咁食一盒炸雞貴。餃子入面包咗好多料,好似屋企媽咪包嘅餃子咁,有家嘅味道🏠🏠洋蔥圈佢已經好腍身,所以唔會話太辣,加埋個炸粉,好似食緊啲薯片咁👍🏻👍🏻串物嘅款式都唔少,有❣️雞翼❣️、❣️車厘茄❣️、❣️菠蘿❣️、❣️墨魚丸❣️、❣️粟米❣️等等,因為佢係就係俾你夾生嘅,所以其實見到全部都好新鮮😌😌

2023-06-27 128 瀏覽
話說之前有一排喺觀塘上堂,落左堂之後就會同個frd去食宵夜😉最鍾意一定係食串燒啦,少少地一串串叫又唔驚食得太多,同埋呢邊串燒店真係好多選擇🤭三五成群一齊食住野啤啤佢就最正啦😌巴巴串價錢相宜而且味道唔差,最緊要係要得涼住冷氣坐室內,唔驚有蚊蟲同熱辣辣啦。呢間仲要無火串燒自助放題餐廳,有數十款串燒可無限任食,很適合三五好友聚餐聊天🍻食物種類繁多,有涼拌小菜、肉類、丸類、炸物、蔬菜瓜果類、海鮮類及特色甜品。魚餅脹卜卜的,外脆内嫩,口感大滿足❤️‍🔥小學生BBQ必須棉花糖,記住燒30秒就夠,圓滾滾又微酥金黃外層,棉花糖入口即溶,Sweet Sweet慢慢滲透到口腔中,係完美既甜品😋抱着好奇嘅心~咩都試吓,點知有驚喜!麵包外脆內軟,有層次感🍞本人係菇類愛好者🫶🏻冬菇串好曬都燒得都幾均勻,粒粒都有少少焦香既邊邊。咬落好有水份,非常彈牙!My favourite ❤️ 都係每次必叫的腸仔,外皮脆卜卜。青口唔錯,不過唔好燒太乾,否則會「鞋」。爽涼粉飲鮮嫩爽口,食飽飽大滿足! 店員非常有禮貌,每次上菜都會講解每個串燒係咩黎🤣亦都會叫我「慢慢食~」所以拍拖/朋友聚會都可以試下呢到,慢慢燒慢慢吹水~

所以拍拖/朋友聚會都可以試下呢到,慢慢燒慢慢吹水~
好耐冇同男朋友出去大吃一番了,今次決定試下呢間係觀塘嘅巴巴串😝好滿足食到舔舔脷🤤環境寬敞,啲位都算多,坐得好舒服,晚市多人嘅時候都唔會話坐得好迫好唔舒服🫢我地食晚市黃金時段,星期一$238一位未計加一,呢度所有嘢都係任飲任食😍自助凍肉燒烤區包羅萬有豬、牛、雞、丸類、腸類、菇類及蔬菜及海鮮。我嗌咗勁多翠玉瓜,雞翼,小蕃茄,糖心蛋,番薯仔🥔同埋呢度仲會有幾款秘製醬汁,可以按自己喜好去加。男朋友鍾意加咖喱醬去配搭肉類😜十分惹味🤓講吓呢度串燒既特色一定係串燒支簽啦,佢有個齒輪仔,你放落個爐就會不斷自轉,好方便,唔使下下叫男朋友燒😜由於佢自己會自轉,所以燒得都均匀,操作又簡單😌男朋友表示終於唔使服侍我🤣🤣除咗任食串燒,仲有熟食,炸物,無限飲品同雪糕🍦咩味都有😋炸物炸到脆卜卜😍超級吸引呀😝😝自助飲品區有汽水,茶類及各式紙包飲品,甜品方面則有杯裝雪糕🍦男朋友話會再encore😌我都即刻推比身邊啲friend!包佢哋食過返尋味🤪🤪

2023-06-26 108 瀏覽
第一次來到巴巴串💥呢度既所有串燒都有一個爐,將喜愛既串燒放入爐入面,爐裡面有個齒輪仔會跟著轉,方便又燒得平均,又唔洗驚得一邊熟~☄️☄️☄️📢菠蘿:咬落去好多汁,仲有陣陣燒烤味道,外面溫熱又有口感🌟🌟🌟🌟🌟📢羊肉串:肉質鮮嫩無比,再加鹹既調味,口感豐富,回味無窮🌟🌟🌟🌟🌟📢粟米 :粟米串燒常常被認為係健康的選擇,它的甜味讓我感到非常清爽,係夏日燒烤的好選擇🌟🌟🌟🌟🌟📢秋葵:近年來秋葵係受歡迎之一,燒出來既味道好口感特別有風味,而且營養豐富,又可幫肋腸道健康🌟🌟🌟🌟🌟📢翠玉瓜:翠玉瓜在串燒類別之中,都較為特別既串燒食物,它的肉質嫩滑,清爽的味道深受人們喜愛,喜愛排名特別高,我們成家都好喜愛🌟🌟🌟🌟🌟📢魚丸:它的口感非常獨特,嚼勁十足,串燒之中一定會食,搭配上燒烤香氣,味道讓人大讚🌟🌟🌟🌟🌟📢雪糕:它的冰涼口感和甜味讓人在炎炎夏日中感到十分舒適,令我吃完一杯又一杯🌟🌟🌟🌟🌟🫧🫧總體而言,滿足到多種口味之外,可以享受到美味的口感和燒烤的樂趣,價錢相對優惠,所以係一個不錯的選擇🔥🫧🫧

前幾日朋友生日一齊去咗呢間巴巴串食串燒🥳🥳🥳呢度嘅串燒有得揀120分鐘任食或者係無限時放題,好啱成大班人一齊食😋一邊食一邊傾!無論係串燒、炸物,熟食定飲品都有提供👍🏻呢到嘅串燒係有爐自轉燒,非常方便!雞翼燒得好均勻,魚蛋都彈牙又好食!有啲小食紫薯同糖心蛋都好好味🤤另外仲有提供啫喱、沙律等等,色彩繽紛嘅啫喱真係童年回憶💖重點係呢間餐廳嘅環境超級舒適,我哋成班friend都覺得性價比好高,而且地點又好方便,係正駱駝漆大廈,好容易就搵到路!下個月到我生日都會想再喺呢到食生日飯再慶祝😋
前幾日朋友生日一齊去咗呢間巴巴串食串燒🥳🥳🥳

無論係串燒、炸物,熟食定飲品都有提供👍🏻

有啲小食紫薯同糖心蛋都好好味🤤
另外仲有提供啫喱、沙律等等,色彩繽紛嘅啫喱真係童年回憶💖

2023-06-24 230 瀏覽
性價比低沒有什麼特別之處,最特別就是有抽獎活動,但是如果沒有跟店家說,就算你抽中咗也不會為你提供,甜品幾好,水果算新鮮吧,但是串燒放在爐上,有些轉不了,或者條鐵簽壞了,調味一般,之後如果想吃現成的雪糕或者雪條也沒有什麼選擇,就三四種,炸物區的洋蔥圈炸餃子,並不香脆,軟軟的燈光很暗,而且那些盤子上不知道為什麼會有水漬,和生肉碎,內部電源再準備食物的時候,也會吃飯有點尷尬,不過老闆很好人,在最後的半小時內會有人提醒你,並不太會因為外面有客人在等代入坐,而趕人走
2023-06-21 245 瀏覽
朋友介紹話好好食,特登約埋幾個好友試試。成日聽任食火鍋or韓燒,無諗住連串燒都有,真係令人意想不到,味道同品質更係一流。D青口、蟶子、蝦又大又好食,超有海鮮味~~凡貝超大隻,咬落去啖啖肉。豬肉牛肉又特別香,令我同朋友又唔住又要多幾轉食。任食嘅食物唔單只有多款選擇,而且品質好。例如有蠔、蜆、漢堡包…… 真係讚不絕口。唔單只有熟食,仲有水果同埋甜品,西瓜超甜又多汁,真係比想像更好食。整體我同朋友都十分滿意,下次會再去der~~~

D青口、蟶子、蝦又大又好食,超有海鮮味~~

整體我同朋友都十分滿意,下次會再去der~~~
2023-06-19 196 瀏覽
當我地入呢間串燒店時🫶🏻香氣四溢🫣令我既胃口瞬間大開。店內裝潢簡單卻不失風格,俾人感覺非常舒適👻而調味料方面🫙餐廳都有免費提供,客人可以按自己嘅需要, 而我自己都整咗一兜拎嚟點串燒,但係其實唔需要靠調味料都夠味👍🏻首先☝🏻我地燒青口個爐燒得剛剛好,令到青口有鮮嫩多汁的口感和獨特的風味🥢每一口咬落去都能感受到青口既鮮美,並且能夠品嚐到微微帶著炭燒香味的口感,這種味道真的是一絕👅我哋仲order咗燒賣,腸仔,豆卜嚟燒,腸仔烤得香噴噴,見佢一爆開就食得。而燒豆卜同燒賣都燒到外皮好酥脆,正🫵🏻燒賣又唔會有雪味,自己再加埋啲醬料做調味就啱啱好☺️☺️☺️總括嚟睇📌呢間自轉串燒放題啲食物夠新鮮、燒嘅溫度啱啱好、醬汁搭配恰到好處,令我哋食得咁滋味又滿足🏅

2023-06-16 189 瀏覽
好耐冇食串燒,見到呢間係有個齒輪⚙️只要將串物放喺個爐到就會不斷自轉,好似幾方便😂😂 點知方便得來,啲嘢食都燒得好均勻🔥👍🏻溏心蛋冇諗到串燒放題嘅熟食入面會有溏心蛋食,呢隻蛋係用醬油浸過,好入味😋😋仲要裏面切開係超級溏心,我同友人總共食咗三隻,每隻入面都係唔會過熟😎😎雞翼雞翼係燒嘢食必須要有嘅肉類,燒完之後,加少少豉油,真係可以一隻逐一隻不停咁食,我哋可以話係主攻雞翼🤤👭🏼青口青口都唔係Hea俾你,每隻都有手指公咁上下大,食得落係新鮮😌😌午餐肉、翠玉瓜、車厘茄仲有呢啲燒物,午餐肉佢切得好厚下,外表脆入面腍。另外嘅車厘茄同翠玉瓜都好juicyy🍅🍅好似補充左成個人嘅水份💧
溏心蛋
雞翼
青口
午餐肉、翠玉瓜、車厘茄
2023-06-16 142 瀏覽
今日啊哥帶路到觀塘區搜食,一直好少嚟觀塘,但都知嗰邊好多嘢食嘅。餐廳主打串燒🍢,我當然要試下啦🥰餐廳都幾乾淨整潔,座位都算寬敞舒適,而且所有食物野飲自取。加上串燒放落個爐就會不斷自轉,好方便。青口,色水非常好,每隻都無沙,大大粒有質感。燒完後,肉質依然軟熟有彈性,加但都無蓋過感青口原本既味,味道香肉都鮮美👍🏻。青口成盤甘上,一盆分量極多好大兜,好抵食!蔬菜串 -蕃茄仔同秋葵一睇就知佢地夠新鮮。外面燒得乾身香口,調味適中帶淡淡燒香味😋平常豆卜用來炆煮比較多,只吃到醬汁的味道。燒到微焦反而更香口😙這樣燒反而更吃到豆味!整體串燒餐廳處理得非常出色💯食物質素不錯,仲要係任食價,值得一戰,味道不會過咸。餐廳座位舒適,餐桌和餐具也乾淨衛生,店員招呼主動親切,很適合朋友聊天或情侶拍拖食飯。

✅這裡環境真係無得輸阿!好少食自助餐有咁寛敝既環境,我地專登預約好前來用餐,剛好坐在近牆位置,呢度裝潢摩登時尚,燈光襯托出優雅氛圍,服務十分好,員工好樂意幫忙及解答!呢度餐廳位置好多,重要是任何時間行出去都比較鬆動,附近亦唔怕人撞人果種感覺,食得好舒適! ✅✅坐好位之後,走了一個圈!種類款式特別多,全部已經分類又整齊咁擺放好,招牌串燒有豬、牛、羊必食,仲有不同既蔬菜、同多種腸仔、另外仲有勁多丸可以任食,最方便係隔離已經有洗手間,唔洗行咁遠,行到一邊仲有已經整好既中式食物,放好兜裡面,仲有保溫效果,即夾即食都仲有暖意,最吸引仲有海鮮,海鮮有蝦、蜆等等,拎咗好多美食之餘,調味料最少都有7種咁多,迎合到每個人既口味,最後唔少得就係有甜品✅✅我地都拎左好多,粟米、墨魚丸、魚旦、紅腸、秋葵食過質素絕對唔差,我地比較欣賞串燒爐,就咁放上去,佢就會自動幫我地燒,一邊食一邊欣賞,好滿足,火侯亦好足夠,第一次來食,整體感覺上都不錯👍🏻
2023-06-14 161 瀏覽
已經第四次食巴巴串🍢🍡雖然食物款式唔算太多選擇,但宵夜時段價錢都算性比價高嘅🫶🏻最鐘意食個大蜆,同埋小食都有驚喜🥟🍤另外雞牛豬,丸類,鴨胸,萵荀,秋葵,台灣腸,芝士腸,雞翼,青口等等都會有得燒🥩🍖🍗最驚喜今次去發現焦糖味馬卡龍好好食💓飲品選舉都算多,可樂,百事,茶類飲品,韓國汽四等都會有💓宵夜時段120分鐘 $198 + 1 ,食到超飽,簡直係物超所值✌🏻值得一試❣️❣️❣️❣️❣️❣️
已經第四次食巴巴串🍢🍡
雖然食物款式唔算太多選擇,但宵夜時段價錢都算性比價高嘅🫶🏻
最鐘意食個大蜆,同埋小食都有驚喜🥟🍤
最驚喜今次去發現焦糖味馬卡龍好好食💓
飲品選舉都算多,可樂,百事,茶類飲品,韓國汽四等都會有💓
2023-06-14
$200 (宵夜)
  • 串燒
2023-05-10 677 瀏覽
觀塘有間巴巴串任食串燒,因為我哋本身比較細食,之後都一齊去上興趣班所以就order冇限時。我地就係中午時段嚟食咗兩個鐘,只係每位$158!✌🏻串燒店都有咁正嘅海鮮?海鮮!全部都好新鮮,有扇貝、青口、大蝦等等!每款我都試過下,質素都唔錯,扇貝好厚肉,仲要超鮮甜,青口都唔會腥!✌🏻串燒多到數唔哂?啲種類真係超級多,有幾十款!無論係肉、蔬菜、丸類都有齊比你揀!紅腸都有得燒😍!仲有好鐘意嘅芝士腸仔,燒到外脆內面啲芝士仲熱辣辣,好正呢🫰🏻
✌🏻串燒店都有咁正嘅海鮮?
✌🏻串燒多到數唔哂?