2023-07-21 83 瀏覽
為食姊妹發現咗觀塘有一間港式串燒燒烤放題餐廳,而且放題仲係冇限時任燒任食,燒烤通常都係比較長時間,所以有得唔限時任燒,呢一樣嘢真係好正!食物🥘🍮🥓🍨🦐環境⭐️🪷✨🌈🌟服務☀️自助式,所以都冇乜嘢可以評到分。但職員係nice。串燒喺出面食一串,都要十幾二十蚊,有啲特別啲嘅食物,仲會再貴啲。但係呢間餐廳有好多唔同嘅選擇,仲可以任食。我哋係假期嘅時候去,7:30之前就買單走人,每人$250都唔使,就可以任燒任食串燒,海鮮,熟食,甜品和飲品。🍢串燒食咗紅腸,午餐肉,翠玉瓜,牛肉,豬肉,雞肉,芝士丸,墨魚丸,牛丸,粟米,秋葵,車厘茄,菠蘿,蜆,蝦,多春魚,魚肉燒賣,豆卜,魚蛋,每一樣都好好味!非常鍾意食芝士丸,芝士丸,燒到入邊啲芝士可以留出嚟,好有「芝」味!墨魚丸🦑亦非常好食,食到一粒粒嘅墨魚。菠蘿🍍燒完之後更加甜。蜆肉非常大隻,鮮甜又冇沙!😋仲有一啲好少見嘅罐裝果汁,試咗一罐檸檬茶,都唔錯。

食物🥘🍮🥓🍨🦐
環境⭐️🪷✨🌈🌟
服務☀️自助式,所以都冇乜嘢可以評到分。但職員係nice。
仲有一啲好少見嘅罐裝果汁,試咗一罐檸檬茶,都唔錯。
2023-07-20 104 瀏覽
今日同屋企人黎到觀塘行街,見到呢間巴巴串,幾大間幾好坐咁,仲推薦懶人燒烤,岩晒我地呀!前菜係呢度都係任食,有唔同款式自己去拎,我就拎佐至愛既青口,青口大大隻又無沙無污糟,啲肉好鮮甜好彈牙,直情係自助餐級數!串燒方面選擇亦都好多,肉類方面都已經有好多唔同款去簡,好似豬仔髀就夠晒多肉鮮味,羊扒都好肥美嫩滑,仲有其他雞肉串同牛肉串,雞腎都整得好好,全部都已經好好咁調佐味,味道濃烈,同去bbq一樣呀!另外亦有燒腸仔,燒多春魚其他等等唔同既款,每樣食材都夠晒新鮮,絕對食得放心!

本人早前經OpenRice在該店訂座,但訂後不久又被取消了座位,有感失望和非常不便。其實網上訂座的系統就是想予人方便,不用他們的職員忙於接電話訂座,也方便客人能預留位,但其實如果早已滿座,是否不應該能在網上經任何平台給人訂座呢?這樣訂完又取消的做法,只會讓人覺得不便不快,反而適得其反。
2023-07-14
慶祝紀念
紀念日
2023-07-14 198 瀏覽
呢間餐廳雖然係工廈,但係都好大間,坐得好舒服,通風都好好,無限時咁任食,主打串燒,爽呀!佢地既串燒好多款,魚腐燒賣呢啲丸類都有,魚腐好軟綿綿,燒賣都幾有咬口,其他既魚蛋,墨魚丸,豬肉丸呢啲都係好爽彈,燒得又方便又快趣,最中意就係燒丸仔架啦😝肉類方面都有唔同既選擇,一般既牛豬雞都有,雞翼都有幾隻味,我最中意燒雞翼,呢度既雞翼肥嘟嘟夠晒大隻,燒到皮脆肉嫩岩岩熟咁食就最正,全部既肉都好新鮮😌海鮮呢度都有得燒,有我最愛既多春魚,條條都大大條,好多春,用枝簽串住放落果爐就會自轉,唔駛驚會好易燒燶,鮮味香口😙呢度仲有粟米春卷呢啲小食可以燒黎食,夠晒豐富,亦有其他食物飲品自取,一定夠飽呀😛

2023-07-14 156 瀏覽
太好喇,終於過左peak seasons, 我同老公今日都放假,拍下拖唔煮飯👩❤️👨🤗🤗呢排鐘情串燒,如果可以有機器幫手燒埋比我地就最好喇,所以呢間巴巴串最岩佢,特色串燒支簽放在齒輪仔上面燒得均勻,操作簡單,方便快捷。🐷多春魚 🐷好期待!👏🏻👏🏻口感爽口,超多魚春,外面淋上特製醬汁,味道正宗。🍚雞翼 🍚預先調製醬汁微鹹微甜好好入口,好淋好入味。🧋腸仔+燒賣 🧋口感偏厚實,好彈牙。🍆 雞髀菇🍆都好推介,好爽口。秋葵口感好creamy 好多汁。最後飲杯低糖綠茶,幾Fresh,好滋味。今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋

今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋
2023-07-14 147 瀏覽
呢間放題係觀塘工廈,但環境出奇地乾淨企理,工業風裝修,幾有感覺!😽料理除佐串燒係任食,樓面仲有其他料理都係自取任食,款式都幾多,而且會不停refill,保持新鮮,蒜蓉蓮藕片,炒茄子,炒青瓜,蒜蓉炒菜心,呢啲唔同既蔬菜料理都唔錯,全部都整得好入味,又食到蔬菜既鮮味;另外炒雞腎片都好好食,雞腎片幾爽脆,口感幾好,好有嚼勁,淨係呢嚼料理都好多選擇啦!😸串燒蔬菜我最中意食佢地既粟米,好大碌串好晒係簽上面,再放係爐上面就會自動咁燒,溫度控制好方便,燒得又均勻,大大粒既粟米好爽甜,好味呀!😻串燒海鮮海鮮既選擇都好多,好似啲蜆就可以放係爐上面就咁燒,勁之方便,蜆肉大大粒又無沙,好鮮甜;另外既多春魚都好肥美,勁多魚春勁好食,燒到表面焦香咁食就最正!

😽料理
😸串燒蔬菜
😻串燒海鮮
之前有朋友嚟過呢間餐廳話串燒好正,環境都唔錯,我收藏咗呢間餐廳好耐,今次終於可以一試🤩約咗個大食男朋友一齊嚟食食食,為嘅就係食唔晒可以有佢幫手食😛入到餐廳地方好寬敞呀!生食同熟食嘅食材品種都好多👍 有鮑魚,扇貝,蝦 ,蠔,鱔等等💯佢哋好細心架,有個網比我哋放海鮮上去燒其他肉類就放另一邊燒❣️佢哋支簽係配合個爐架,一放上就會自動轉動慢慢燒,火力十足,好快有得食!!😃男朋友估唔到有咁多種類😂我哋兩個大胃王都覺得好夠料啊😍🥰😊跟住跟住!就係串燒😍黐線㗎!真係好多款嘢食啊🥹有日式小番薯,豆卜,丸類,豬牛羊肉類等😌嘢飲同雪糕仲有自助區都係任飲任食!真係講都講唔晒呀要親自試過先得😚飽到捧住個肚走啊兩個人都😂😂連大食男朋友都話超級飽,超級滿足🤪非常滿意呢餐飯💯💯
有咩開心過將啲串燒就咁放上爐上面,由得佢自己轉轉吓一陣就食得😯當我知道觀塘🥢巴巴串嘅自燒串燒咁方便快捷之後,真係好感動,完全係為咗我依啲懶人設計🤭串燒爐有個小齒輪不停轉,所以只要放啲串燒上去,佢就會自動轉,一分力都唔洗出💪🏼而且因為佢會自轉,所以食物嘅受熱程度均勻,唔會出現燶哂但裡面未熟咁情況😉食物全部放哂喺自助區,最令我驚艷係🟠油炸鬼,估唔到燒油炸鬼會咁香口,真係開拓咗我嘅味蕾👅平時自己燒多春魚總係燒到甩皮甩骨,但依家就唔洗擔心,燒完仲好靚仔添🤩店員補充食物嘅速度好快,自助區嘅架全晚都係滿滿的,加上衛生良好,食得安心又開心🥰

2023-07-11 132 瀏覽
今日同朋友去觀塘駱駝漆大廈食燒烤放題,慶祝生日🎂!生日月份,預早訂位可以享有生日優惠。我地有4個人,額外送送香檳🥂,小禮物🎁和4款海鮮,超正!而且呢4款海鮮仲係靚海鮮呢架😆,包括鮑魚,扇貝,浦燒鰻魚和雞泡魚🐡干!燒雞泡魚干勁香勁鮮味。餐廳其他所有串燒和熟食🍲都可以任食,飲品🍸和甜品🍨都係任拎任食。🔶燒豆卜燒到外表脆卜卜,加上蜜糖又香又甜。🐓燒雞翼,我鐘意食,啖啖肉,見到肉汁油脂流出黎😋🍅煷車厘茄,食落口車厘茄醬爆出嚟,酸酸甜甜好開胃,好好味🥒燒翠玉瓜,爽脆又多汁,口感一流🍡燒燒賣加上豉油王辣油,正宗港式味道。加沙嗲醬,亦有另一番風味。🥓燒午餐肉,鍾意食餐肉嘅一定唔可以錯過🍡燒炸魚旦,我好推薦大家食,魚蛋非常爽口,同蜜糖🍯非常夾🌽燒粟米大大條,滿滿粟米粒,香甜又多汁🫛燒秋葵,外層燒到香脆,咬落去,入面充汁液,超正!鍾意食秋葵嘅人一定會食餐廳牆上掛左D小風扇,可以吹散D煙,唔驚D煙焗住係度,坐得好舒服!
🔶燒豆卜燒到外表脆卜卜,加上蜜糖又香又甜。
🐓燒雞翼,我鐘意食,啖啖肉,見到肉汁油脂流出黎😋
🍅煷車厘茄,食落口車厘茄醬爆出嚟,酸酸甜甜好開胃,好好味
🥒燒翠玉瓜,爽脆又多汁,口感一流
🥓燒午餐肉,鍾意食餐肉嘅一定唔可以錯過
🍡燒炸魚旦,我好推薦大家食,魚蛋非常爽口,同蜜糖🍯非常夾
🌽燒粟米大大條,滿滿粟米粒,香甜又多汁

2023-07-10 102 瀏覽
朋友想吃串燒於是去了觀塘開源道駱駝漆大廈內一間「巴巴串」聚一聚。步行8至9分鐘店內環境清潔衞生,座位寬敞。串燒爐放在桌上的中間,桌上還有很多地方擺放食物。梨汁啖啖梨蓉 吾太甜 好飲,而且可以清熱,還能夠潤肺止咳,岩曬食串燒時下下火先~這部串燒機會自己轉,唔駛自己郁手反轉夠晒方便。燒下燒下就僕出陣陣香氣,難忍香氣一串一串係咁食。第一次試呢個,萵筍甜甜地既,不過略嫌味道有啲普通啦。食下過下口痕都ok ge,味道唔差的。當然唔少得我最愛既燒豆卜! 呢個燒豆卜真係好好好好好好食呀!💓勁脆!個汁甜甜香香咁!食左兩串牛就想試下其他肉~雞肉鹹甜味道濃郁,食落有少少肥,不過燒過後多餘的脂肪少左,感覺無咁漏啦! 豬肉肉質嫩滑,有肥有瘦,脂肪分布均勻,正!我覺得唔錯🫶🏻平時怕豬味既我竟然仲再加碼叫多左一串!呢度都幾乾淨企理,枱面一D都唔油膩,加上一啲油煙味都冇👍🏻👍🏻👍🏻唔使驚去完套衫會有浸味。服務員禮貌推介是日美食,使客人賓至如歸。

2023-07-08 186 瀏覽
今晚同女女來到❤️ 巴巴串, 佢第一次食串燒放題, 對於串燒自己轉,非常新奇。😍串燒機自己燒👍👍多啲時間食嘢,又唔怕燒燶。呢間好抵,真係觀塘必去餐廳,無限時串燒任飲任食😍 環境夠闊落,坐卡位食得超舒服。🤗🥤飲品選擇多,自助區又有前菜,炸物,熟食任食。😋🔥串燒都好多選擇,有牛肋條,叉燒,雞肉,燒賣,棉花糖,菠蘿,午餐肉,仲有沙白同 多春魚等。餐廳做緊週年慶抽獎活動🎊🎉,每枱都有一次免費抽獎,之後都可以$20抽一次。女女幫手抽,抽到新鮮白鱔兩串,真係叻,媽媽最鍾意食😋打卡like 社交平台仲有扇貝或蒜蓉焗蠔送😍。最後當然食甜品啦,有啫喱杯,芒果布甸,豆腐花,雪糕雪條,超豐富,女女話要再來。

2001 瀏覽

串燒機自己燒👍👍多啲時間食嘢,又唔怕燒燶。

呢間好抵,真係觀塘必去餐廳,無限時串燒

任飲任食😍 環境夠闊落,坐卡位食得超舒服。🤗

🥤飲品選擇多,自助區又有前菜,炸物,熟食任食。😋

打卡like 社交平台仲有扇貝或蒜蓉焗蠔送😍。

2023-07-03
平時多數同朋友都係去打邊爐,今次見到呢一間任食串燒店都幾正,串燒店都係提供任食放題,今次就唔打邊爐試吓啲新嘢先(  •̀ᴗ•́ ) ̖́-ദ്ദി^._.^)沙律打頭陣就要食返個沙律先!正常發揮!ദ്ദി^._.^)肉串串燒方面,我哋最鍾意燒肉串,自己私心推介雞肉同埋牛肉都好正!佢哋呢度有自助串燒爐,只需要將串燒放落去就會自轉,唔洗燒到手軟,非常方便同貼心!ദ്ദി^._.^)飯後甜品餐廳仲會有蛋糕、泡芙、西瓜等等食物提供,唔同味道我都試咗,幾好食!西瓜仲好甜!仲有一樣嘢都好鍾意呢間串燒店嘅原因,就係冇乜油煙味!燒嘢食都唔會覺得成浸味,加上環境都非常之舒適。
ദ്ദി^._.^)沙律
打頭陣就要食返個沙律先!正常發揮!
ദ്ദി^._.^)肉串
ദ്ദി^._.^)飯後甜品
觀塘駱駝漆大廈美食云集,想搵平靚正餐廳的話,相信《巴巴串》必定可以滿足到依個條件🤑唔同時段唔同收費,想再平啲可以7:30pm前埋單/20:45pm後入座,用更優惠嘅價錢食到同樣咁正嘅嘢食😝未燒串燒前,梗係要食返幾碟頭盤小食開開胃先🤟🏼選擇多,食咗茄子、拍青瓜、肉燥四季豆補充咗唔少纖維,營養均衡😆依度嘅海鮮有蜆,放喺爐上燒燒到開口就食得,蜆無沙鮮甜,仲非常多汁,一次過可以KO幾十隻無難度👏🏼自助區有大量串燒拎,雞牛羊豬串通通都有,調味除咗有原味外,亦有燒汁、麻辣、蒜蓉等,總有一款口味啱自己😍

2023-07-05 90 瀏覽
放左工同男朋友去觀塘"巴巴串"食無限時港式串燒🔥B B Q放題,超級正!每個人$300蚊都唔駛,食到肚滿肥長。餐廳勁多野食,有肉🥩,丸子🧆,海鮮🌊,蔬菜🥬,沙律🥗、炸物、甜品🍧,飲品🥤。餐廳有個霓虹光管招牌和一面貼滿各種裝修鐵牌的牆,打卡一流!餐廳有個特色係餐廳的串燒支簽有個齒輪仔⚙️,將D串燒放落個爐就會不斷自轉,唔駛自己續串轉,真係好輕鬆,方便到爆,而且仲燒得均匀,包保燒得靚。我哋食左豆卜,雞翼,腸仔,紅腸、墨魚丸菠蘿、車厘茄、秋葵、粟米、翠玉瓜。我宜愛食秋葵和墨魚丸👍,豆卜加蜜糖🍯超惹味!甜品仲有果汁雪條,橙🍊味,提子🍇味,超爽超正!

餐廳有個霓虹光管招牌和一面貼滿各種裝修鐵牌的牆,打卡一流!

2023-07-05 98 瀏覽
前幾日心血來潮想食有熱氣嘅食物,同阿妹去食一間食咗好多次嘅串燒熱門店,好彩嚟嘅時候人流唔算多,好快就排到我哋。🛎️🛎️串串烤串肉有豐富肉汁,口感較為嫩滑,肉質亦比較細緻。烤腸燒過後軟嫩有油脂香,食下去口感細嫩,入口即化。蔬菜🥬清新爽口,唔會因為食太多肉而膩,簡單放上烤網見開始出煙就食得。燒賣烤落夠厚食落好有口感,色澤金黃透亮入味,調味不會太濃,絕對值得推薦!香菇去蒂頭,😽👻烤至香脆,不會油黏稠稠的,🤤可口至極!!🧚🏻‍♀️一言以蔽之,外表焦香,👑裡頭柔軟多汁!誰試誰愛上!🙋‍♀️總體來說,餐廳🍴氣氛夠好,客人好多,值得一試,不容錯過~! 🙊