2023-05-04 28 瀏覽
串燒調味好香麻辣同孜然香料身 餐廳落香料毫不手軟 超級香口好食-✨燒原條燒魷魚必食‼️$40原條上 價錢抵 size長過隻手 呢個價錢無得彈 調味都很不錯 仲要食到魷魚香✨✨燒豬頸肉豬頸肉好香好鬆外面乾身一咬開肉香四溢 切得厚身但較幼 幾有口感 但未算啖啖肉 有小小可惜✨✨烤五花肉串長條size嘅豬肉串 肥瘦相間✨✨燒韮菜超多汁 燒到表面小小乾身 一哎開濃烈嘅韮菜湧出黎 韮菜香好者必食!!✨✨燒頂級厚切牛舌心確實如同菜名一樣 非常厚身有口感✨✨另外仲叫左個麻辣燙紅薯粉 土豆片 牛舌 芝士腸 蓮藕湯底以酸辣味為主 叫左小辣 相比串燒辣度較溫和 紅薯粉超級彈牙 份量都好夠估唔到係尖沙咀食串燒咁平 人均150蚊就可以食到捧住個肚走

✨燒原條燒魷魚

紅薯粉 土豆片 牛舌 芝士腸 蓮藕
估唔到係尖沙咀食串燒咁平 人均150蚊就可以食到捧住個肚走
1K
2023-05-04 18 瀏覽
可以選辣度, 不辣、少辣、中辣、大辣、沙嗲. 除左串燒外, 仲有麻辣香鍋、麻辣燙同小炒都多選擇. 而定價都唔算好高燒韮菜佈滿調味料, 孜然粉同辣粉頗重口味燒牛肉包金菇, juicy 好多金菇燒土豆片焦香, 都係香辣調味惹味蒜蓉燒原條茄子$38原條茄子上佈滿蒜蓉和蔥燒到金黃色,幾抵食 超大條, 好重蒜蓉香味烤五花腩肉串(2串)$30 烤成金黃色, 略嫌乾了一點, 不過就燒走哂油份, 沒油膩感燒雞皮 (2串)$26 本身想要沙嗲雞無哂, 轉呢個脆卜卜 燒厚切牛舌$38有咬口 唔係得個腍燒羊肉$30 無咩羊騷味, 調味料味重餐廳不設加一服務費 因為唔貴, 星期五晚去都幾多人. 外賣都接唔切單. 所以 happy Fri night 可能要預要等等

燒韮菜佈滿調味料, 孜然粉同辣粉頗重口味

燒牛肉包金菇, juicy 好多金菇

燒土豆片焦香, 都係香辣調味

惹味蒜蓉燒原條茄子$38
原條茄子上佈滿蒜蓉和蔥燒到金黃色,
幾抵食 超大條, 好重蒜蓉香味

烤五花腩肉串(2串)$30
烤成金黃色, 略嫌乾了一點, 不過就燒走哂油份, 沒油膩感

燒雞皮 (2串)$26
本身想要沙嗲雞無哂, 轉呢個脆卜卜

燒厚切牛舌$38有咬口 唔係得個腍

燒羊肉$30 無咩羊騷味, 調味料味重

2023-05-03 17 瀏覽
燒雞全翼最抵食, $38有兩大隻! 而且啖啖肉! 雞皮燒到脆, 最好食係佢喇~ 花甲粉加入香辣的麻辣調味料和各種蔬菜,原來係米粉加花甲。味道清淡鮮美! 米粉柔軟滑嫩同埋帶有海鮮的鮮味, 食起黎好有嚼勁。 花甲小小辣, 新鮮又冇沙..麻辣薯粉美味可口, 辣到令人發麻! 食唔到辣都可以揀原味唔辣呀~串燒店的價格唔算貴,而且份量有返咁上下,都唔錯😉座位都OK. 唔太窄, 讀都唔會太焗, 食完出黎唔係成身一陣串燒味, 抽風做得幾好..

串燒店的價格唔算貴,而且份量有返咁上下,都唔錯😉

2023-04-29 48 瀏覽
同老公拍完拖,跟住去尖沙咀柯士甸路豐樂大廈地下的川味王食我至愛的串燒。店子的面積雖然不大,由於裝修主要是木系列,很有自然清新的感覺,令人很舒服。同時抽風系統好,冷氣充足,食辣嘢絕對不會覺得熱。燒蒜蓉粉絲特級聖子$48/2隻聖子雖然唔係好大隻,但勝在夠新鮮,而且鮮甜彈牙,值得一試。燒深海大墨魚咀$28/串燒墨魚咀香脆爽口,愛吃墨魚咀的我,當然唔會錯過啦。燒和牛大蔥卷$35/串燒過的大蔥,原來咁好味,外皮爽脆,內裏軟腍多汁,同和牛非常之夾,冇得頂。惹味蒜蓉燒原條茄子$40茄子燒得剛剛好,能夾起一絲絲茄子肉,肉嫩且蒜香味十足。魷魚蜆肉麻辣香鍋配白飯一碗$95/份材料豐富的麻辣香鍋,有魷魚,蜆肉,翠玉瓜,四季豆,蓮藕,辣椒,土豆片,生菜,再加埋碗白飯,食得非常滿足。
燒蒜蓉粉絲特級聖子$48/2隻
聖子雖然唔係好大隻,但勝在夠新鮮,而且鮮甜彈牙,值得一試。
燒深海大墨魚咀$28/串
燒墨魚咀香脆爽口,愛吃墨魚咀的我,當然唔會錯過啦。
燒和牛大蔥卷$35/串
惹味蒜蓉燒原條茄子$40
茄子燒得剛剛好,能夾起一絲絲茄子肉,肉嫩且蒜香味十足。
魷魚蜆肉麻辣香鍋配白飯一碗$95/份
  • 燒蒜蓉粉絲特級聖子
2023-04-22 31 瀏覽
通常好忙過後就會想食辣刺激一下🔥但其實阿公唔係食到好辣🤣呢到好正呀!唔係淨係得個辣字仲食到好香嘅香料同孜然味重點唔會太咸連食物本來嘅肉味、菜味、鮮味都食得到舖頭仲預備咗燒烤鹽(問過師傅話係自家調製嫁🤫)孜然粉 仲有辣粉比我哋自己調啱口味🧂可以迎合哂中意食淡又食濃嘅朋友仔重點一提個花甲粉🍲入面裝到滿一滿面頭嘅蜆都有一大堆多到數唔到有幾隻啦🤣配埋舖頭預備咗嘅調味粉胃口大開 阿公想食多好多碗😋
通常好忙過後就會想食辣刺激一下🔥
但其實阿公唔係食到好辣🤣
呢到好正呀!唔係淨係得個辣字
仲食到好香嘅香料同孜然味
重點唔會太咸
連食物本來嘅肉味、菜味、鮮味都食得到
舖頭仲預備咗燒烤鹽(問過師傅話係自家調製嫁🤫)
孜然粉 仲有辣粉
多到數唔到有幾隻啦🤣
配埋舖頭預備咗嘅調味粉
胃口大開 阿公想食多好多碗😋

2023-04-20
📍#老屎忽係尖沙咀#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #尖沙咀肥腸麻辣香鍋($90/份)可選大中小辣除咗大腸大大嚿 其他配料都好多 包括有,土豆絲萵筍 勁惹味 送飯一流惹味蒜蓉燒原條茄子 ($40)必叫之一 超大條茄子 配上勁多蒜蓉 而且唔會燒得好乾身 正!燒雞軟骨 ($28/2串) or ($88/6串)建議一大堆朋友嚟食嘅話,可以嗌$88 6串 會抵食d 雞軟骨燒得好香口 雖然有啲熱氣 但真係無可抵擋🤣🤣錫紙花甲粉 ($58) 可選原味/麻辣我哋揀咗麻辣 都有少少辣 食唔到辣嘅朋友仔可以同店員講要最少 勁多花甲 全部都好肥,唔會好瘦 配埋娃娃菜同金菇 而且啲粉絲索晒啲味 好正😎川味王 (尖沙咀)📍尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
📍#老屎忽係尖沙咀

肥腸麻辣香鍋($90/份)可選大中小辣

惹味蒜蓉燒原條茄子 ($40)

燒雞軟骨 ($28/2串) or ($88/6串)

錫紙花甲粉 ($58) 可選原味/麻辣

川味王 (尖沙咀)
📍尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

2023-04-03 26 瀏覽
🥢全素麻辣香鍋 $70本身我地諗住叫啲蔬菜串燒, 但見到呢個蔬菜鍋仲轉軚😂 有蓮藕片, 豆角, 薯仔片, 菇類, 份量好足以滿足到我地對蔬菜既需求🙊 辣度可自選仲有碗白飯可以送🥢海鮮 (扇貝帶子 $60 / 蝦 $36)蒜蓉蒸扇貝帶子2隻都好大隻, 再叫埋鹽燒大海蝦, 都係好出色估佢唔到, 海鮮最緊要新鮮, 蝦完全唔會霉👍🏻🍆蒜蓉燒茄子 $40大大條茄子呢個價錢好抵, 面放滿蒜蓉我地叫左小辣, 而且燒得好通透夠哂軟滑👍🏻👍🏻👍🏻我食串燒基本上必點🥢燒台灣雞泡魚乾 $48雖然份量細啲但真係好惹味, 夠軟身好咬口!!! 食串燒都會係必點系列, 今次無飲酒類所以唔係用黎送酒啦😂🥢串燒雞中翼 $38呢個價錢有4隻覺得都唔錯, 雞翼燒得好好咬時有少許肉汁滲出, 雞翼fans一定會再encore🙊🙊🥢 烤五花腩肉串 $30佢係比較幻細既五花肉, 食起上黎無咁易膩, 都好夠味🥢燒翠玉瓜 $15雖然叫左全素香鍋, 但對翠肉瓜情有獨鍾😂 夠腍身都仲好香甜
🥢全素麻辣香鍋 $70
仲有碗白飯可以送

🥢海鮮 (扇貝帶子 $60 / 蝦 $36)

🍆蒜蓉燒茄子 $40
我食串燒基本上必點

🥢燒台灣雞泡魚乾 $48

🥢串燒雞中翼 $38

🥢 烤五花腩肉串 $30
佢係比較幻細既五花肉, 食起上黎無咁易膩, 都好夠味

🥢燒翠玉瓜 $15
雖然叫左全素香鍋, 但對翠肉瓜情有獨鍾😂 夠腍身都仲好香甜
2023-03-26
15 分鐘 (堂食)
2023-04-03 26 瀏覽
最近我去了一家叫做「川味王」的串烤餐廳,這裡的食物真是讓我驚喜不斷。這家餐廳主打的是四川口味,從麻辣到微辣都能滿足不同人的口味。 先來說說這裡的招牌菜。最讓我印象深刻的是燒薄切牛舌,切得非常薄,肉質十分鮮嫩,咀嚼起來毫不費力。另外,燒茄子也是一道不容錯過的美食,茄子的內部煎烤至熟,香味四溢,菜餚偏甜的味道很適合口味清淡的朋友。除此之外,串燒雞全翼也是非常受歡迎的菜品之一,翅中的油花烤得恰到好處,既不會偏乾,也不會過於油膩。 燒韭菜韭菜本身很香,吃起來很開胃。最後再說一下這家餐廳的價格。其實價格真心不算貴,區別於其他同類餐廳,他們家的分量挺大的。 總的來說,「川味王」是個非常不錯的串烤餐廳,無論是和朋友一起去,還是想一個人品嚐不同口味的小吃,都是個不錯的選擇。
燒韭菜
韭菜本身很香,吃起來很開胃。
2023-04-03 58 瀏覽
香港最近真係開咗好多串燒店 仲要開度到好夜添 因為肉類選擇多又有海鮮食囉根本就係飲酒必備嘅小菜 開到好夜可以同朋友行一番慢慢點菜你食我特別鍾意呢一間( 川味和) 主打川菜 四川牛肉羊肉等等 鍾意食辣嘅朋友一定好鍾意 我今日想食海鮮點咗#蒜蓉燒美國大生蠔兩隻 蒜蓉好大量號燒到好熱辣辣 都好新鮮 唔會畀蒜蓉 滋味蓋過 連殼上燒真係感覺好新鮮 #特製燒蒜蓉特級鮑魚. 鮑魚好大隻非常好咬口好味連埋啲蒜蓉同埋執一齊食真係口感大爆發 蒜蓉同鮑魚味 真係好夾 鮑魚好新鮮分量矜貴 喺呢度食到係有意外驚喜. 會再同朋友嚟飲下嘢食下串燒

喺呢度食到係有意外驚喜. 會再同朋友嚟飲下嘢食下串燒
2023-04-02 17 瀏覽
一个四川妹子旅游到此居然发现这么正宗的烧烤,每样菜都好好吃啊,烧鸭舌里面的四季豆超级有味道,特别喜欢烤牛肉和鳗鱼,牛肉又嫩又有味,鳗鱼外酥里嫩回点甜,怎么能这么好吃呀 推荐推荐
2023-03-31 14 瀏覽
放工同朋友又有串燒引,去左佐敦行下。路過左川味王超香,就同朋友行左入去。聽店員講呢間係同之前川味香係同一個分店,我就今次試下叫其他野食。燒金針菇 & 燒韭菜 ($16 & $16)金針菇燒得剛剛好,熟得黎唔會無左脆脆嘅口感。而韭菜嘅韭菜味道好濃,配上佢地自家嘅辣椒粉,十分惹味。惹味蒜蓉燒原條茄子 ($40)蒜蓉醬係川味店出色嘅位置,茄子燒得好淋,食落超級香口。燒牛舌 & 燒豬腩肉 ( $38 /1  & $30/2)肉嘅串燒當然都要叫,豬腩肉食落唔算好油,燒得乾身。牛舌肉味都幾重,今次燒得比較實,有口感!川北炒粉絲 ($65)怕唔夠飽,叫左個炒粉絲,炒得好乾身同好夠味,入面仲有少少腸仔同雞蛋。好味!

燒金針菇 & 燒韭菜 ($16 & $16)
金針菇燒得剛剛好,熟得黎唔會無左脆脆嘅口感。
而韭菜嘅韭菜味道好濃,配上佢地自家嘅辣椒粉,十分惹味。
惹味蒜蓉燒原條茄子 ($40)
蒜蓉醬係川味店出色嘅位置,茄子燒得好淋,食落超級香口。
燒牛舌 & 燒豬腩肉 ( $38 /1  & $30/2)
肉嘅串燒當然都要叫,豬腩肉食落唔算好油,燒得乾身。
牛舌肉味都幾重,今次燒得比較實,有口感!
川北炒粉絲 ($65)
2023-03-20
2023-03-31 313 瀏覽
餐廳用上木系裝潢,門口和店內都掛滿燈籠,很有吃夜宵的氣氛味道。入座後,填寫點餐紙,交給職員後就可以等待食物送上了。這裏除了有串燒外,還有麻辣香鍋、麻辣燙和小炒等,愛吃辣或是要填飽肚子也適合。🌶辣度可選不辣、少辣、中辣、大辣、沙嗲。另外餐廳很貼心呢❤️座位旁邊提供有插座和USB位,可以給電話叉叉電再繼續行程呢!♡燒蒜蓉粉絲特級聖子(2隻)$48 🥢必點🥢不要以為燒的海鮮質素會比較差,這隻聖子肥美大隻👍很有口感。聖子上有我喜歡吃的蒜蓉粉絲,十分惹味啊!♡燒原條鰻魚$55 🥢必點🥢與平日吃亮漆漆的日式燒汁鰻魚不同,這款肉質一樣是軟腍,但外皮帶點香脆,表面佈滿香料,吃下惹味又帶有鰻魚的香味呢~♡烤五花腩肉串(2串)$30 🥢必點🥢烤成金黃色,沒有油脂的油膩感,充滿肉香味道。♡惹味蒜蓉燒原條茄子$38用上原條的茄子,茄子上佈滿蒜蓉和蔥,白色的茄子肉變成金黃色,味道惹味很吸引呢~♡燒韭菜$15 上菜時原來韭菜摺起了,拿上手是很大條的呢~可以看到韭菜上佈滿調味料,同樣十分惹味啊!♡甜蜜脆脆燒香蕉$22燒物裏的甜品,燒後的香蕉質感更軟腍,加上蜜糖味道更為香甜。有需要的話可以叫職員加上朱古力/士多啤梨/焦

餐廳用上木系裝潢,門口和店內都掛滿燈籠,
很有吃夜宵的氣氛味道。
入座後,填寫點餐紙,
交給職員後就可以等待食物送上了。
這裏除了有串燒外,
還有麻辣香鍋、麻辣燙和小炒等,
愛吃辣或是要填飽肚子也適合。

🌶辣度可選不辣、少辣、中辣、大辣、沙嗲。

另外餐廳很貼心呢❤️
座位旁邊提供有插座和USB位,
可以給電話叉叉電再繼續行程呢!

♡燒蒜蓉粉絲特級聖子(2隻)$48 🥢必點🥢
不要以為燒的海鮮質素會比較差,
這隻聖子肥美大隻👍很有口感。
聖子上有我喜歡吃的蒜蓉粉絲,十分惹味啊!

燒原條鰻魚

♡燒原條鰻魚$55 🥢必點🥢
與平日吃亮漆漆的日式燒汁鰻魚不同,
這款肉質一樣是軟腍,
但外皮帶點香脆,表面佈滿香料,
吃下惹味又帶有鰻魚的香味呢~

烤五花腩肉串

♡烤五花腩肉串(2串)$30 🥢必點🥢
烤成金黃色,沒有油脂的油膩感,
充滿肉香味道。

惹味蒜蓉燒原條茄子

♡惹味蒜蓉燒原條茄子$38
用上原條的茄子,
茄子上佈滿蒜蓉和蔥,
白色的茄子肉變成金黃色,
味道惹味很吸引呢~

♡燒韭菜$15
上菜時原來韭菜摺起了,
拿上手是很大條的呢~
可以看到韭菜上佈滿調味料,
同樣十分惹味啊!

甜蜜脆脆燒香蕉

♡甜蜜脆脆燒香蕉$22
燒物裏的甜品
燒後的香蕉質感更軟腍,
加上蜜糖味道更為香甜。
有需要的話可以叫職員加上朱古力/士多啤梨/焦糖醬汁,
味道更豐富。

✖️餐廳不設加一服務費
宵夜
燒原條鰻魚
烤五花腩肉串
惹味蒜蓉燒原條茄子
甜蜜脆脆燒香蕉
2023-03-29 14 瀏覽
🍻happy hour後來川味店吃貨,食物種類有成2頁紙亦有啲食物具特色,選擇類別除咗各式各樣仲有粉飯類。辣度BB辣至大辣,全部都係$15up錫纸花甲粉(麻辣)$58是川菜中嘅一道特色粉,清湯湯底花甲鮮味無沙、粉絲爽口帶香辣。🍢串燒🍢🥚玉子燒~ 燒得紮實甜蜜感外形黃金般😍🍆原条蒜蓉烤茄子~ 勁重蒜香味食起來一絲絲🐐烤新西蘭羊架~ 一啲都唔So🐔燒雞子~平時常見都係打邊爐會食到,用燒的方法相對唔錯,別有一番風味✨整體~具有川味特色過下口引,香辣刺激🥤食辣嘢點少得忌廉、椰青

🍢串燒🍢
🥚玉子燒~ 燒得紮實甜蜜感外形黃金般😍
🍆原条蒜蓉烤茄子~ 勁重蒜香味食起來一絲絲
🐐烤新西蘭羊架~ 一啲都唔So
✨整體~具有川味特色過下口引,香辣刺激

🥤食辣嘢點少得忌廉、椰青

2023-03-28
2023-03-28 14 瀏覽
鰻魚炒飯 $65 炒得好香 勁多料 基本上每一啖都食到鰻魚 而且份量又多 超碼2個人去食先好叫 如果唔係淨係食個飯已經飽晒食唔到其他野燒原條鮮魷魚$40係令我最喜出望外 上枱個陣望落好似乾乾地但其實唔係 咬落去好淋 完全唔韌又有鮮味 完全估佢唔到 好滿意平時去串燒店食燒茄士蒜味/七味粉 但今次餐廳竟然有芝士茄士提供 我就當然揀惹味芝士燒原條茄子$48 同平時食嘅好唔同 茄子表面被芝士完全覆蓋然後再係上表燒下佢 夾茄子就會拉埋芝士絲 芝士控必食蕉糖鵝肝多士$68表面有一浸薄薄的蜜糖 甜甜地同鵝肝好夾 但食落又唔會好膩 一份有4件岩晒開心share

燒原條鮮魷魚$40係令我最喜出望外

2023-03-27 33 瀏覽
隱世地道川菜bbq小店🌸錫紙花甲粉 $58/份🌟🌟🌟🌟🌟大大碗,有十多隻花甲、娃娃菜、生菜、金菇,好麻好香辣,雖然小編選小辣,但都辣得好過癮,粉絲好多,食晒成碗都好飽肚。🌸重慶酸辣紅薯粉配雞中翼、魚腐、紅蘿蔔 $60/份 🌟🌟🌟🌟🌟大大碗,酸辣夠酸夠辣,紅薯粉是粗身的,索晒酸辣湯汁超正呀!雞翼是淡滷水味、魚腐好味、紅蘿蔔夠特別,仲有炸菜、炸花生同芫荽,爽埋黎食夠爽夠滿足呀!🌸惹味蒜蓉燒原條茄子$40/份🌟🌟🌟🌟🌟大大條茄子,放滿爆多蒜蓉,同樣都是小辣,撕開茄子肉捲埋小辣蒜蓉,味蕾層次非常豐富呀!🌸蒜蓉燒美國大生蠔 $58/2隻🌟🌟🌟🌟🌟真係大大隻生蠔,滿滿辣蒜蓉鋪滿生蠔面,生蠔鮮甜,配搭惹味辣蒜蓉真係絕配呀!🌸燒雞心串 $26/2串🌟🌟🌟燒得比較乾,但夠特別,好少見有雞心串,每串有四粒雞心,串燒面有辣椒粉同孜然粉,非常惹味。🌸燒韭菜 $15/1串🌟🌟🌟🌟🌟一串有15條韭菜,燒得好惹味,辣椒粉同孜然粉落得剛好,唔會太濃味搶左韭菜味,真的值得一試呀!🌸豆漿 $16🌟🌟🌟🌟完全可以解辣,唔算太甜,豆味濃郁。======詳情======川味王 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
隱世地道川菜bbq小店

🌸錫紙花甲粉 $58/份🌟🌟🌟🌟🌟

🌸惹味蒜蓉燒原條茄子$40/份🌟🌟🌟🌟🌟

🌸蒜蓉燒美國大生蠔 $58/2隻🌟🌟🌟🌟🌟

🌸燒雞心串 $26/2串🌟🌟🌟

🌸燒韭菜 $15/1串🌟🌟🌟🌟🌟

🌸豆漿 $16🌟🌟🌟🌟
完全可以解辣,唔算太甜,豆味濃郁。

======詳情======
川味王 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
================
2023-03-26
  • 重慶酸辣紅薯粉
  • 蒜蓉燒美國大生蠔
  • 錫絲花甲粉(麻辣)
  • 惹味蒜蓉燒原條茄子