2023-03-26 23 瀏覽
上完夜課,有點心癢癢🥹想找點吃的又不想太飽走著走著就看到這家小店🔆門面貼上很多精美 美食圖😮就被吸引進去了~裝潢有日式居酒屋的感覺😍頭上掛滿小燈籠🏮配上木枱木凳、很是有風味❣️除了主打串燒🍢🍡🍢🍡還有麻辣燙/麻辣香鍋/川式炒粉麵等選擇非常多👍🏻不是太餓的關係就淺嘗幾樣串燒類唄😋全部都是即場點即場燒所以上枱時都是熱騰騰 濛煙的❤️‍🔥均一都是辣粉再加孜然味調味下單時可選辣度,點了大辣🌶️🌶️🌶️覺得還好 可能有配合港人口味🧐所以不敢弄的太強烈吧烤五花腩肉串(2串) $30不算太肥膩 瘦中帶點脂肪塊肉質可以 略嫌有少許乾🤏🏻燒韭菜 $16必點菜式❗️葉片把汁的精華都吸收十分惹味 也很juicy💯燒惹味台灣腸 $18表皮脆 內裡保留到肉汁不會過油 👌🏻麻辣汁燒花甲 $55這個強推🌟🌟🌟青紅辣椒 蒜蓉 都沒有手下留情的給的很多 所以香味和味道很足份量絕不吝嗇 目測小花甲最少三十只😲還要沒有沙的 很好吃😊店子位於佐敦和尖沙咀的交界偏離市中心區更有隱世店的感覺周邊多為住宅和酒店適合作為夜宵與朋友談天的好去處🗣️
上完夜課,有點心癢癢🥹
想找點吃的又不想太飽
走著走著就看到這家小店🔆

門面貼上很多精美 美食圖😮
就被吸引進去了~

裝潢有日式居酒屋的感覺😍
頭上掛滿小燈籠🏮
配上木枱木凳、很是有風味❣️

除了主打串燒🍢🍡🍢🍡
還有麻辣燙/麻辣香鍋/川式炒粉麵等
選擇非常多👍🏻

不是太餓的關係
就淺嘗幾樣串燒類唄😋

全部都是即場點即場燒
所以上枱時都是熱騰騰 濛煙的❤️‍🔥

均一都是辣粉再加孜然味調味
下單時可選辣度,點了大辣🌶️🌶️🌶️
覺得還好 可能有配合港人口味🧐

偏離市中心區
更有隱世店的感覺
周邊多為住宅和酒店
適合作為夜宵與朋友談天的好去處🗣️
川味王琴晚去咗尖沙咀柯士甸路搵野食,見到一間串燒店門外掛滿好有日本feel嘅燈籠相當吸睛,吸到我入去幫襯!呢間串燒店門口又係有一級,又要出動我塊斜板嘅時候,入到去雖然店內唔算大,大約只能坐20位食客,但店員好努力幫我搵一個合適我坐嘅位置,仲搬開一張枱比我坐近門口位置!1.錫紙花甲粉(麻辣)$58(10/10)呢碗花甲粉好大碗,粉絲份量超多,絕對夠2人食。花甲就好細,蜆肉無沙鮮甜,大約有20隻花甲。最初第一啖食粉絲以為得少少麻辣,點知吞完粉絲先有後勁,麻辣味越來越出,仲要越來越辣,辣得好過隱👍👍👍2.汁燒原條鮮魷魚$40(8/10)呢個汁燒原條魷魚真係好舊,除咗用汁燒,仲灑上孜然同辣椒粉,魷魚好鮮彈牙,唔會燒得過老而好硬,燒得啱啱好!3.燒頂級厚切牛舌心$38(10/10)本來諗住叫薄切牛舌,店員話啱啱賣哂,之後改呢個頂級厚切牛舌心,牛舌心燒得非常軟淋,一串有3大舊厚切牛舌心,每舊牛舌心灑上孜然同辣椒粉,真係好惹味!😋😋😋4.燒雞軟骨$28/2串(8/10)我最鍾意食有骨嘅野,尤其雞軟骨,咬爛軟骨嘅聲好療癒,如果加多少少孜然同辣椒粉就更好!😋5.惹味芝士燒原條茄子$48(8/10)呢個芝
川味王

1.錫紙花甲粉(麻辣)$58(10/10)

2.汁燒原條鮮魷魚$40(8/10)

3.燒頂級厚切牛舌心$38(10/10)

4.燒雞軟骨$28/2串(8/10)

5.惹味芝士燒原條茄子$48(8/10)
呢個芝士燒茄子好邪惡,芝士超多「傑撻撻」,成舊芝士一齊拉絲,芝士有少少咸,但芝士同茄肉係分離咗,如果芝士用火槍燒多一陣就更好!😋

6.罐裝汽水:忌廉同芬達 每罐$12(9/10)
貴咗少少,有得解渴就唔理啦!

2人總共價錢$236

個人口味總評分:8.83/10

地址:尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
2023-03-20
  • 燒頂級厚切牛舌心
  • 錫紙麻辣花甲粉
2023-03-26 59 瀏覽
食完晚飯無幾耐,又心思思想搵啲濃味香辣嘢食。川味王主打川味串燒。店鋪唔大,用中式木枱櫈,門口同店內都掛一排亮著嘅燈籠,很有氣氛。點菜紙款式多,心大心細樣樣都想食。我哋點咗菜,一邊等嘅時候,一路聞到好香燒烤味,即刻好肚餓。喺宵夜時段都可以食到新鮮燒海鮮,真係好幸福。#燒蒜蓉粉絲特級聖子 $48/2隻聖子好新鮮,鋪滿大量粉絲,滿滿蒜蓉同調味粉放面,份量滿晒成隻聖子,要用手幫手食。粉絲吸收晒聖子嘅鮮甜味,食到啜埋手指,覺得呢個價錢好抵食。#惹味燒蒜蓉扇貝帶子 $60/2隻大大粒帶子充滿蒜蓉香氣,厚肉鮮甜彈牙,殼上扇貝汁被慢慢燒乾,形成鮮味濃郁嘅海鮮精華,撈埋蒜蓉一齊食,好滿足。#蒜蓉燒美國大生蠔 $58/2隻燒蠔可以保存到生蠔水份,飽滿多汁,加入大量蒜蓉提升鮮味。#燒頂級厚切牛舌心 $38/串用頂級牛舌心嘅部份,肉質更柔嫩,好厚切,燒嘅熟度剛好,燒至外皮微焦,咬開厚肉彈牙,好腍多汁,必食之選。#燒深海大墨魚咀 $28/串燒完表面焦香,有墨魚香味,入口脆卜卜好有咬口,叫咗小辣,調味剛剛好,香香辣辣,送酒一流。燒手切雞腎串 $28/2串雞腎唔會燒到太乾身,爽口唔韌,孜然粉、辣粉調味恰到好處,食到

燒蒜蓉粉絲特級聖子

#燒蒜蓉粉絲特級聖子 $48/2隻
惹味燒蒜蓉扇貝帶子

#惹味燒蒜蓉扇貝帶子 $60/2隻
蒜蓉燒美國大生蠔

#蒜蓉燒美國大生蠔 $58/2隻
燒蠔可以保存到生蠔水份,飽滿多汁,加入大量蒜蓉提升鮮味。
燒頂級厚切牛舌心

#燒頂級厚切牛舌心 $38/串
燒深海大墨魚咀

#燒深海大墨魚咀 $28/串
燒手切雞腎串

燒手切雞腎串 $28/2串
雞腎唔會燒到太乾身,爽口唔韌,孜然粉、辣粉調味恰到好處,食到雞腎原有鮮味。
#川味王
地址:尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
2023-03-23
$130 (宵夜)
燒蒜蓉粉絲特級聖子
惹味燒蒜蓉扇貝帶子
蒜蓉燒美國大生蠔
燒頂級厚切牛舌心
燒深海大墨魚咀
燒手切雞腎串
2023-03-24 19 瀏覽
1️⃣惹味燒蒜蓉扇貝帶子帶子都幾大隻,上面加左好多蒜蓉同香蔥,非常香.帶子食落都好多汁,真係幾惹味.💰HKD$35 隻2️⃣鹽燒白鱔魚4大塊鱔魚,食落厚肉,新鮮.外皮香脆💰HKD$553️⃣燒豬頸肉串肉都大舊,咬落唔算好un, 加左好多孜然粉💰HKD$254️⃣蒜蓉燒茄子好大塊,好淋,超多蒜蓉,又多汁💰HKD$405️⃣錫紙花甲粉花甲冇沙,仲有好多菜同金茹,幾豐富.但個湯底唔夠濃味.💰HKD$58
1️⃣惹味燒蒜蓉扇貝帶子
💰HKD$35 隻

2️⃣鹽燒白鱔魚
4大塊鱔魚,食落厚肉,新鮮.外皮香脆
💰HKD$55

3️⃣燒豬頸肉串
肉都大舊,咬落唔算好un, 加左好多孜然粉
💰HKD$25

4️⃣蒜蓉燒茄子
好大塊,好淋,超多蒜蓉,又多汁
💰HKD$40

5️⃣錫紙花甲粉
花甲冇沙,仲有好多菜同金茹,幾豐富.但個湯底唔夠濃味.
💰HKD$58
同朋友尖沙咀食完晚飯,未夠盡興仲想搵個地方坐多陣傾吓計。見到附近間串燒店,除咗有串燒之外仲有海鮮同甜品。✨蒜蓉燒鮮味花甲份量充足嘅花甲,味道好鮮甜,一隻接一隻食到停唔到口✨燒蒜蓉粉絲特級聖子聖子爽口彈牙,粉絲吸盡蒜蓉嘅香味,非常香口✨惹味蒜蓉燒完條茄子原條茄子熱辣辣,拉開一絲絲口感軟腍又入味✨惹味燒台灣雞泡魚乾燒過嘅雞泡魚乾,暖笠笠好有咬口,沾少少沙律醬更好味✨流心棉花糖夾餅棉花糖多士食得多,第一次食到用夾餅做外層。口感更香更脆,棉花糖食落仲脆卜卜✨甜蜜脆脆燒香蕉香蕉燒完更香甜,又腍又滑非常滿足

同朋友尖沙咀食完晚飯,未夠盡興
仲想搵個地方坐多陣傾吓計。

見到附近間串燒店,除咗有串燒之外仲有海鮮同甜品

✨蒜蓉燒鮮味花甲
份量充足嘅花甲,
味道好鮮甜,一隻接一隻食到停唔到口

✨燒蒜蓉粉絲特級聖子
聖子爽口彈牙,
粉絲吸盡蒜蓉嘅香味,非常香口

✨惹味蒜蓉燒完條茄子
原條茄子熱辣辣,拉開一絲絲

口感軟腍又入味

✨惹味燒台灣雞泡魚乾
燒過嘅雞泡魚乾,暖笠笠
好有咬口,
沾少少沙律醬更好味

✨流心棉花糖夾餅
棉花糖多士食得多,第一次食到用夾餅做外層。
口感更香更脆,棉花糖食落仲脆卜卜

✨甜蜜脆脆燒香蕉
香蕉燒完更香甜,又腍又滑
非常滿足

🌸返工係尖沙咀附近食晚餐,突然心血來潮想食串燒,就行左去柯士甸路個邊睇下食咩好🫢經過串燒店就突然間好想食串燒,就入左去試下🙆🏻‍♀️員工服務好好,會問下我地想食咩辣度,再建議我地揀咩辣👍🏻-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐟 蒜蓉燒美國大生蠔 $𝟻𝟾@𝟸呢個價錢有兩隻蠔,小編覺得好抵🙆🏻‍♀️蠔肉爽口,川式調味亦都好岩小編口味👍🏻-🐟惹味燒蒜蓉扇貝帶子 $𝟼𝟶@𝟸帶子好大隻😍而且蒜蓉分量岩岩好,中辣辣得好過癮🫶🏻👍🏻 推薦!-🐟燒蒜蓉粉絲特級聖子 $𝟺𝟾@𝟸平時去其他串燒店食聖子都係接近$𝟷𝟶𝟶兩隻,呢度$𝟻𝟶唔洗就有兩隻,真係忍唔到手唔叫,聖子都算大隻,而且粉絲都吸收曬𝚍醬汁,正啊💕-🦀芝士蟹蓋 $𝟻𝟶蟹蓋大隻,一層好厚既芝士鋪左係面,送到黎熱辣辣,芝士仲拉到絲添,𝚈𝚞𝚖𝚖𝚢😚-店內仲有獨立叉電座係每個座位,咁大家行行下街電話無電,就可以入黎邊食邊叉啦🙆🏻‍♀️-📍 川味王 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #foodbitxh_c
🌸
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🐟 蒜蓉燒美國大生蠔 $𝟻𝟾@𝟸
🐟惹味燒蒜蓉扇貝帶子 $𝟼𝟶@𝟸
🐟燒蒜蓉粉絲特級聖子 $𝟺𝟾@𝟸
🦀芝士蟹蓋 $𝟻𝟶
📍 川味王 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #foodbitxh_cake #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #慢活 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #川味王 #香港串燒 #尖沙咀串燒 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #佐敦美食 #佐敦好去處
如果你是川菜愛好者。那麼可以來這家川菜小店一試。小店的菜式非常豐富,每一道菜都有自己的特色和美味。而且,這家店的價格非常實惠,讓人吃得盡興😆😆😆麻辣燙配五餸我選了芝士腸,金針菇,魚蛋,雞翼,滑豆腐,配薯粉。中辣那份辣味,辣得很過癮,讓人一口接一口,越吃越上癮~雞翼麻辣香鍋辣味十足,十分惹味的鍋底,再配雞翼,滿滿一盤,讓人回味無窮👍🏻這家小店的串燒非常出色😍燒茄子的口感十分柔軟,而且味道也非常香濃,燒雞軟骨則是口感十分爽脆,很適合喜歡嚼勁的人,燒韭菜則是口感爽脆,清新可口,汁燒雞髀菇鮮嫩多汁,相當美味😆

麻辣燙配五餸

雞翼麻辣香鍋

這家小店的串燒非常出色😍
燒茄子的口感十分柔軟,而且味道也非常香濃
無辣不歡嘅我...成日想試下公司附近呢間餐廳趁住今日提早收工,食下串燒開心下即叫即燒熱辣辣.仲有大中小辣唔同辣度選擇輕輕揀少辣都非常惹味店內放滿唔同酒類,食下串燒飲下酒,三五知己聚下又幾好燒豆卜成日覺得豆卜要放湯先好食估唔到燒嘅效果又好正,唔會好乾身燒惹味鴨舌勁鍾意食鴨舌,不過唔係每間串燒店都有得提供見到梗係要點嚟食啦燒雞軟骨雞軟骨係串燒必食之一,勁香口粒粒黃金燒脆香雞皮燒到脆卜卜嘅雞皮,完全唔肥膩燒翠玉瓜串燒一定要必點翠玉瓜,燒完之後勁多汁好Juicy...食夠十串都無問題燒泰國BB蘆筍蘆筍新鮮爽口,幼嫩又無榨,添上味粉好惹味下次Lunch / 放工 又多個好選擇喇

無辣不歡嘅我...

成日想試下公司附近呢間餐廳
趁住今日提早收工,食下串燒開心下

即叫即燒熱辣辣.仲有大中小辣唔同辣度選擇
輕輕揀少辣都非常惹味

店內放滿唔同酒類,食下串燒飲下酒,
三五知己聚下又幾好

燒豆卜
成日覺得豆卜要放湯先好食
估唔到燒嘅效果又好正,唔會好乾身

燒惹味鴨舌
勁鍾意食鴨舌,不過唔係每間串燒店都有得提供
見到梗係要點嚟食啦

燒雞軟骨
雞軟骨係串燒必食之一,勁香口
粒粒黃金

燒脆香雞皮
燒到脆卜卜嘅雞皮,完全唔肥膩

燒翠玉瓜
串燒一定要必點翠玉瓜,燒完之後勁多汁

好Juicy...食夠十串都無問題

燒泰國BB蘆筍
蘆筍新鮮爽口,幼嫩又無榨,
添上味粉好惹味

下次Lunch / 放工 又多個好選擇喇
2023-03-21
100 分鐘 (堂食)
又來到尖沙咀 今日唔係好肚餓😀想簡簡單單同朋友搵個地方坐低傾偈經過呢一間川味王 見到店舖門外出面睇落幾特別,一於入去食吓😛佢哋都係用電子掃code下單收費合理 餐廳內睇落乾淨,有日本居酒屋感覺我哋叫咗唔同嘅串燒肉類🍡🍢鵝肝多士 (見到牆上貼出嚟嘅相唔錯)可惜係有失望嘅,完全唔好食🥲另外,叫咗一碗西蘭花 🥦最好嘅係佢可以俾我哋自己買酒過嚟飲🍻所以喺對面七仔買咗幾罐啤酒,慢慢坐同傾偈我覺得呢間餐廳for 朋友短聚幾好👍
又來到尖沙咀 今日唔係好肚餓😀
想簡簡單單同朋友搵個地方坐低傾偈

佢哋都係用電子掃code下單
收費合理 餐廳內睇落乾淨,有日本居酒屋感覺
我哋叫咗唔同嘅串燒肉類🍡🍢
鵝肝多士 (見到牆上貼出嚟嘅相唔錯)
可惜係有失望嘅,完全唔好食🥲
另外,叫咗一碗西蘭花 🥦
最好嘅係佢可以俾我哋自己買酒過嚟飲🍻
所以喺對面七仔買咗幾罐啤酒,慢慢坐同傾偈
我覺得呢間餐廳for 朋友短聚幾好👍
2023-02-13
2023-03-20 23 瀏覽
食完晚餐冇耐又肚仔餓🤭🤭唔填飽肚就番屋企好空虛架嘛!行行吓見到呢間好有地道風味嘅川式小店仲營業中🏮門口睇餐牌又見樣樣價錢都幾抵食!入去坐低填紙仔啦🙌🏻.✨錫紙燒蓮藕片 $40 (份) 呢道讚呀🤩蓮藕片有一定厚度!因此咬落爽脆有口感!加上芫茜同青辣椒!果然係廚師推薦🔥.✨串燒雞全翼 $38 (兩串) 皮脆肉嫩!成隻雞全翼都受火均勻👏🏻👏🏻同樣沾滿咗川式辣粉!風味加分!!.✨燒原條鮮魷魚 $40 (份)一整串魷魚好吸引!肉質彈牙鮮味!灑上辣粉好惹味火辣🔥.✨蒜蓉燒鮮味花甲 $55 (份) 花甲雖然唔係好大隻!但勝在有成差不多30+隻!仲要加以大量蒜蓉, 花椒, 葱花😚😚yummy!.✨鰻魚炒烏冬 $65 (份)份量充足!有鰻魚, 雜豆, 蛋花…以鰻魚醬汁 炒埋烏冬😊灑上七味粉!美味又飽肚👍🏻👍🏻

✨錫紙燒蓮藕片 $40 (份)
✨串燒雞全翼 $38 (兩串)
✨燒原條鮮魷魚 $40 (份)
一整串魷魚好吸引!肉質彈牙鮮味!灑上辣粉好惹味火辣🔥
✨蒜蓉燒鮮味花甲 $55 (份)
✨鰻魚炒烏冬 $65 (份)

2023-03-16 21 瀏覽
🍡川味王 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖有朋自遠方歸來,當然要帶佢去食返啲外國冇乜得食嘅菜式啦大家都唔係太餓就決定食串燒行完尖沙咀,見佐敦有間串燒店幾地道就入去試吓一坐低,店員就送上點餐紙款式都好多食串燒點能夠唔點燒韮菜燒完出嚟仲好多菜汁加埋孜然粉同辣粉十分惹味燒翠玉瓜都係勁juicy美味燒土豆片係我覺得驚喜嘅燒過嘅土豆焦焦香香而且土豆好甜配埋調味粉一流惹味蒜蓉原條燒茄子又係必食香甜嘅茄子配蒜蓉一絕麻辣錫紙花甲粉味道適中,花甲肥美湯底都鮮甜呢個粉仲可以簡原味唔辣架另外我哋仲叫咗燒原條鮮魷魚香噴噴熱辣辣而且唔會靭地道串燒夜燒惹味鴨舌有一啲脆嘅口感,可以一試燒煙鴨胸肉啖啖肉,鴨油燒完出嚟特別香口串燒雞中翼唔會太乾而且雞翼入味烤五花腩肉串略嫌乾了一點,但味道一流全部食物都惹味十足經過嘅朋友都可以一試
🍡川味王 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

有朋自遠方歸來,當然要帶佢去食返啲外國冇乜得食嘅菜式啦
大家都唔係太餓
就決定食串燒

行完尖沙咀,見佐敦有間串燒店幾地道就入去試吓

一坐低,店員就送上點餐紙
款式都好多

另外我哋仲叫咗
燒原條鮮魷魚
香噴噴熱辣辣而且唔會靭

地道串燒夜燒惹味鴨舌
有一啲脆嘅口感,可以一試

燒煙鴨胸肉
啖啖肉,鴨油燒完出嚟特別香口

串燒雞中翼
唔會太乾而且雞翼入味

烤五花腩肉串
略嫌乾了一點,但味道一流

全部食物都惹味十足
經過嘅朋友都可以一試
2023-02-27 61 瀏覽
第一次到尖沙嘴的川味王,因為自己本身特別喜歡吃川菜,看到這家川菜館侍應都講國語,感覺挺地道的。這裡有一些招牌菜式,首先是燒汁圓條火箭魷魚桶,也特別多人點的,看樣子大大隻魷魚還是蠻可愛的。另外主食一碗錫紙花甲粉好一碟田雞麻辣香鍋錫紙花甲粉份量挺多的,就像圖片一樣,花甲份量也多,小小辣,適合吃辣的朋友。田雞麻辣香鍋的菜比較多,有瓜有菜的香鍋我還是第一次吃,挺特別的,味道配得還行,適合配飯。另外這裡還有串燒,要了一串燒雞軟骨,脆脆的還行。
另外主食一碗錫紙花甲粉好一碟田雞麻辣香鍋
另外這裡還有串燒,要了一串燒雞軟骨,脆脆的還行。
2023-02-16
15 分鐘 (堂食)
$120 (早餐)
2023-02-09 43 瀏覽
本身想食串燒,喺尖沙咀行行吓街時候,見到呢一間細細地嘅串燒店,就行左入去。本身即場係openrice 睇咗一下評價,仲有少少擔心佢整得慢,但係冇諗到佢雖然係即叫即整,但係出餐都好快,而且佢味道都唔錯,都有唔少人流,係意外驚喜嘅😆😆我哋叫咗好多嘢食,我個人覺得最好食嘅係田雞同燒韭菜,燒得好香好惹味😍😍然後我地仲叫咗雞中翼,雞腎同雞軟骨,豬頸肉等等味道都唔錯 🙌🏻你想食飽啲嘅話,可以叫佢啲粉面,我叫咗一個五個餸配粉絲,先$68,而份量勁足勁飽😆
然後我地仲叫咗雞中翼,雞腎同雞軟骨,豬頸肉等等
味道都唔錯 🙌🏻
好掛住CNY假期😩 有一晚去完新年party好想食宵夜 就去咗呢間開到凌晨5點嘅串燒補充體力🔥蒜蓉燒美國大生蠔 🦪都算肥美 重點係有海量蒜蓉 🧄控一定鍾意!烤五花腩肉串燒得juicy香口 啖啖肉加上大量香料 每次食串燒都要嗌🐷除咗串燒呢度仲有我最愛嘅麻辣香鍋🌶️ 我就揀咗雞翼 再配有每款香鍋都有嘅蔬菜配料:茄子 蓮藕片 薯仔片 四季豆 翠玉瓜 🍆🥔 配料香辣入味 但又唔會太油膩 雖然好夜但都忍唔住食多幾碗飯🍚最後見都幾多人推介個鰻魚炒飯 去到串燒舖都要食炒飯實有佢嘅原因嘅😛 估唔到$65咁大碗 咁足料😮 炒飯炒得乾身 粒粒飯粒俾鰻魚汁覆蓋 鰻魚份量都多 加上雞蛋 雜豆 飯素 大滿足!

2023-02-04 31 瀏覽
早排食完串燒,覺得唔錯,就食開有舖癮。不過今次就試下去尖沙咀搵食我地叫左八爪魚鬚: 惹味、好食又彈牙、而且好juicy🦑雞軟骨: 鬆脆、香口牛舌: 份量多、唔會好薄,口感一流🐮五花腩肉: 當肥肉碰上油香,超級juicy,肥瘦岩岩好翠肉瓜: 香甜、燒完都好有汁⭐️蒜蓉原條茄子: 呢個係連平時唔鍾意食蒜蓉嘅我都食左半條🍆蒜蓉夠香,辣味剛剛好⭐️蒜蓉扇貝帶子: 好食,帶子夠大隻,而且鮮甜又冇沙紫薯: 好夠熱同埋夠甜,正啊以上我地都叫左小辣今次啲野食調味都唔錯,食完又係唔覺口渴。呢間更出色嘅地方係幾乎全部野食上菜時都好夠熱,正!
早排食完串燒,覺得唔錯,就食開有舖癮。
不過今次就試下去尖沙咀搵食

我地叫左
八爪魚鬚: 惹味、好食又彈牙、而且好juicy🦑
雞軟骨: 鬆脆、香口
牛舌: 份量多、唔會好薄,口感一流🐮
五花腩肉: 當肥肉碰上油香,超級juicy,肥瘦岩岩好
翠肉瓜: 香甜、燒完都好有汁
⭐️蒜蓉扇貝帶子: 好食,帶子夠大隻,而且鮮甜又冇沙
紫薯: 好夠熱同埋夠甜,正啊
以上我地都叫左小辣