2024-05-13 79 瀏覽
1️⃣ 嵐月西班牙黑豚叉燒(HK$298) - 叉燒賣相同醃味都唔錯✨ - 肉質偏厚實 如果肥肉比例高啲會更合我心意  2️⃣ 蘋果木燻泰安雞(HK$288/半隻) - 雞皮煙熏味濃郁☺️ - 雞肉嫩滑 不過味道就有少少欠奉  3️⃣ 赤枸杞蘿絲酥 (HK$68/3件) - 酥皮鬆脆 - 白蘿蔔絲仲帶苦澀味🤔  4️⃣ 黑毛豚肉叉燒腸 (HK$78)🌟 - 外皮透薄柔軟😚  5️⃣ 龍蝦汁鮮竹卷 (HK$78) 6️⃣ 欖菜法邊豆野菌餃 (HK$78)
1️⃣ 嵐月西班牙黑豚叉燒(HK$298)
- 叉燒賣相同醃味都唔錯✨
- 肉質偏厚實 如果肥肉比例高啲會更合我心意

2️⃣ 蘋果木燻泰安雞(HK$288/半隻)
- 雞皮煙熏味濃郁☺️
- 雞肉嫩滑 不過味道就有少少欠奉

3️⃣ 赤枸杞蘿絲酥 (HK$68/3件)
- 酥皮鬆脆
- 白蘿蔔絲仲帶苦澀味🤔

4️⃣ 黑毛豚肉叉燒腸 (HK$78)🌟
- 外皮透薄柔軟😚

5️⃣ 龍蝦汁鮮竹卷 (HK$78)

6️⃣ 欖菜法邊豆野菌餃 (HK$78)

2024-05-13 63 瀏覽
🍲高質中菜系列😍詢問度極高😍—▫️餐廳:嵐月 LUNA @lunahongkong ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍啟德AIRSIDE 3樓L301-L302▫️營業時間⏰:星期一至日 11:30-22:00▫️價錢:~$300+—美味:🍲🍲🍲🍲+0.2🍲環境:🍲🍲🍲🍲+0.6🍲價錢:💰💰💰💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—👧🏻好少食中菜,前幾日約到朋友一齊食😍一入到餐廳,真係wow一聲🥰好大好靚😳超grand😍大日子黎慶祝好值得—茶$28位📍嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)價錢:$298分數:🍛🍛🍛🍛叉燒真係超級好食🥹肥瘦均勻❤️燒得好香,而且仲有蜜糖味—📍桔柚黑鱈魚價錢:$308分數:🐟🐟🐟🐟+0.2🐟好特別🩷鱈魚好大舊,有啲似咕嚕肉🩷啖啖肉☺️無骨既魚🐟好jeng😍有啲啲甜甜酸酸,仲有柚子🍊🍊香—📍松茸海膽越光米價錢:$268分數:🍛🍛🍛🍛又係好惹味,都幾多海膽肉,加埋松茸,好香口🩷啲飯軟硬適中,好易入口—📍伯爵茶奶凍價錢:$98分數:🍮🍮🍮🍮好香伯爵茶☕️味,唔會好甜😁擺盤好靚,有仙氣🧚‍♀️—📍奶油甜酒凍芭菲價錢:$98分數:🍮🍮🍮🍮又係好滿足嘅芭菲😁入邊有勁多料,有brownie,朱古力🍫粒粒、莓🍒、
🍲高質中菜系列😍詢問度極高😍

環境:🍲🍲🍲🍲+0.6🍲
價錢:💰💰💰💰
服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

茶$28位

📍嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)
價錢:$298
分數:🍛🍛🍛🍛
叉燒真係超級好食🥹肥瘦均勻❤️燒得好香,而且仲有蜜糖味

📍桔柚黑鱈魚

分數:🍛🍛🍛🍛

📍伯爵茶奶凍
價錢:$98
分數:🍮🍮🍮🍮
好香伯爵茶☕️味,唔會好甜😁擺盤好靚,有仙氣🧚‍♀️

📍奶油甜酒凍芭菲
價錢:$98
分數:🍮🍮🍮🍮
又係好滿足嘅芭菲😁入邊有勁多料,有brownie,朱古力🍫粒粒、莓🍒、bailey酒😁幾夾

#好西 #打卡 #正餐 #夏天美食 #鮑魚 #啟德美食#chineserestaurant #airside #慶祝 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_kaitak #中菜 #中餐 #啟德
2024-05-10 66 瀏覽
要慶祝生日當然要食好啲今次我哋就嚟咗位於airside裝修相當有品味的嵐月環境的確花了唔少功夫怖置得非常浪漫同有格調咖啡燻20日初鴿上菜時也很别緻乳鴿有濃香的咖啡味皮脆肉嫩,亦有滿滿的肉汁熏汁虎蝦球蝦球肉質彈牙配上甜甜酸酸的醬汁十分開胃櫻花蝦黑醋津菜葉食起上嚟有香濃嘅黑醋味配上櫻花蝦更有口感蟹肉泡飯泡飯當中的蟹肉相當足料每一口都有淡淡嘅蟹肉鮮味再加上泡飯可以加上脆米食起上嚟口感上就更加豐富生日盤驚喜度十足嘅菜式一上菜嘅時候冒曬煙甜品共有六種最有驚喜嘅係芝麻糕賣相相當靚朱古力蛋糕用上dark chocolate味道更加豐厚十分推薦

要慶祝生日當然要食好啲
今次我哋就嚟咗位於airside
裝修相當有品味的嵐月

環境的確花了唔少功夫
怖置得非常浪漫同有格調

咖啡燻20日初鴿
上菜時也很别緻
乳鴿有濃香的咖啡味
皮脆肉嫩,亦有滿滿的肉汁

熏汁虎蝦球

朱古力蛋糕用上dark chocolate
味道更加豐厚
十分推薦
2024-05-09 58 瀏覽
我人生第一次投訴香港餐廳服務 我個人食野基本上唔太睇服務 但終須頂唔順由呢間野做咗我人生第一次投訴服務首先 佢啲野係幾好食1. 全場啲餐具都係一套 得我果張枱係併湊(我無所謂 但唔知係咪暗號來 想趕我地走咁)2. 我預訂咗北京鴨同一個甜品 再叫2個前菜2個肉一碟菜 居然一來上甜品 我話可唔可以上咗其他菜 再上甜品3. 居然上咗2肉1菜先 都算 咁有2個前菜同北京鴨未上 又再次上甜品4. 終於 上返前菜 食完喎 隻鴨未到 又再上個甜品 完全唔知想點5. 等鴨期間 茶飲晒 我地叫咗加水 係4 5 個侍應經過 一靠我地張枱就走開 最有趣係咩 其他枱又肯自動加水 等鴨期間 再上多2次甜品6. 我終於忍唔住投訴 我係行出去叫經理去無人既地方講 好聲好氣 一投訴隻鴨出現既同時 再上多次個甜品7. 我投訴內容係 我地無叫set 係咪嫌我地窮 所以係咁上甜品唔加水想我地走8.投訴完 服務先回復正常

首先 佢啲野係幾好食

8.投訴完 服務先回復正常
2024-05-05
母親節
LUNA🖤 Delightful Chinese Cuisine in Airside🥢..悄悄告訴你。。九龍城Airside Mall 我終於來潮聖了😆🥳!第一次去感覺商場為呢區帶來煥然一新嘅感覺,整體vibes 還是不錯喔!呢晚就來逛逛,順便約左朋友來吃個中菜🥢,估唔到呢間高級中菜廳環境別緻設計如同雨林叢林🌿,很有特色呢~而菜式方面亦中西合壁又精緻,大玩 fusion 亦不失傳統工藝,一次嚐盡不同美食,呢晚跟朋友食得好開心呢,下次再來發掘其他更多正餐廳❤️。🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例Braised Yellow Croaker, Cream Soup, Brandy🐟肉質嫩但口感略鬆散,醬汁有檸檬味道帶酸。配料有魚皮、青豆、洋蔥,一門fusion 菜式🥢。🔸酒盗南非鮑魚(位) $98South Africa Abalone, Offal Oil 冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。🔸鵝肝流心脆球多 $108Deep-fried Cripsy Foie Gras Ball麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128Smoked

🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例

🔸酒盗南非鮑魚(位) $98
冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。

🔸鵝肝流心脆球多 $108
麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。

🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128
Smoked Vingin Piegon, Organic Coffee

外皮好香脆,肉質嫩滑,多一份咖啡燻香🖤。
超推介!

🔸蘋果木燻泰安雞(半隻) $288
Smoked Sanhuang Chicken, Apple Wood & Púer Tea (Half Bird)
煙燻木味超濃郁,雞肉超嫩滑啖啖肉,愛了 愛了!

🔸薑母糖炆芥蘭孑 $188
Sautéed Chinese Kale, Brown Sugar Ginger
菜夠脆嫩,加上淡黑糖香,感覺比薑汁更養生。

🔸楊枝甘露 (位) $68
Sweeten Mango Sago Cream, Pomelo
最後想一口透心涼既酸甜糖水,足料好吃。

茗茶每位 $28 & 前菜小食 $28 each
🔸鳳凰單欉 Phoenix Dancong Tea
入口後散發蘭花又香,茶味甘醇、濃密及帶甜香

🔸洞庭碧螺春 Biluochun Tes
入口顺滑,有一種甘甜清涼的感覺,帶有淡淡花香
Overall 食物水準、服務質素以同區來說,真的是高水準喔!空間感十足而坐位寬敞,環境亦是加分位,難怪當晚座無虛席💫,下次經過九龍城再來🤗!
×××[嵐月𝐋𝐔𝐍𝐀]×××
©九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-05-09 38 瀏覽
老公放工同我去啟德Airside 行下,仲帶咗我去食好嘢。嵐月𝐋𝐔𝐍𝐀是一間高質新派粵菜餐廳,裝潢高雅別緻,半開的鳥籠配搭綠色植物打造成一個小園林,是一個極佳的打咭點。用餐環境雅緻, 座位舒適。咖啡燻20日初鴿:乳鴿炸得皮脆肉嫩,用咖啡燻過,肉質帶微微咖啡香。 蘋果木燻泰安雞:上枱後打開蓋已經香氣四溢,泰安雞皮香肉甜,烹調後色澤金黃、雞味濃郁,肉質鮮嫩。嵐月西班牙黑豚叉燒:西班牙黑毛豬肉身肥瘦相間,令瘦肉甘香而不硬,入口帶果仁味,食落豐厚多汁,外層微微燒焦帶甜香,肉質軟嫩不油膩。楊枝甘露味道唔錯,西米、芒果和柚子的比例恰到好處,西米粒粒分明,啖啖芒果肉已覺得很清新了,有透心涼的感覺!
老公放工同我去啟德Airside 行下,仲帶咗我去食好嘢。

2024-04-30
5/5/2024到airside 嵐月食午餐,坐下有位男員工問飲什麼飲品,有果汁,茶之類可選,我們說要茶,有什麼可以選擇!我見其他post 說會有員工會拿出茶盒供選擇,但他沒有那樣做!我們就選了香片茶,但等了十分鐘也沒有茶送上,剛好剛才那位員工經過,便向他查詢,但他好像沒有聽過似的!! 之後,過了五分鐘才有茶送上!我們叫了兩份$398 套餐及散叫了其他食物!之後送上了三款套餐內的食物及散叫的食物,就沒有把食物再送來,我們將已經送上的食物已經食完,但沒有職員才將其他食物送上!於是我便詢問剛經過我身邊的經理,他沒有回覆我,只大聲同其他同事說:「未送食物給⋯枱嗎!」,男員工回覆:「咁我現在撳掣,將全部嘢送晒俾佢哋囉!」,之後就全部餘下未送上的食物就一次過送上!整體而言經理及全部穿着西裝的男職員的工作態度很差,雖然食物是OK的,但如果收這樣收費,但得到這樣的服務態度確實令人很憤怒!

2024-05-06 51 瀏覽
好耐無食中菜啦, 今次就約埋好姊妹一齊試下E間車車bookmark左一段時間嘅嵐月, 餐廳位於啟德Airside嘅商場入面, 佈置華麗有氣派, 好似身處係一個叢林中嘅一個世外桃源咁, 除左瘋狂打卡之外都係打卡! Menu上有好多未試過嘅菜式, 款款都好想試下呢~✨️咖啡煙燻20日初鴿第一次試帶咖啡香既煙燻乳鴿, 外皮好脆, 咬落去有淡淡嘅咖啡香, 肉質鮮嫩, 好juicy✨️嵐月西班牙黑豚叉燒 E到嘅叉燒係招牌菜式, 當然要試下啦! 因為用左西班牙既伊比利亞黑豚嚟整, 所以食落好軟嫩, 車車同朋友食左一啖之後都即刻話要嚟碗白飯嚟送飯!✨️桔柚黑鱈魚炸漿唔厚, 食落啖啖肉, 外層包住厚厚嘅桔柚醬, 酸酸甜甜好醒胃✨️仙翁米雞湯浸菜苗食左咁多肉類都想點一個清清地嘅浸菜食下, 湯汁鮮甜, 每條鮮嫩嘅菜苗都沾上湯汁幾好味✨️啤梨川貝燉陳皮見到E款甜品已經忍唔住想試下, 事關燉梨食得多, 燉陳皮真係未試過, 試左你就會明白點解! 一入口已經好濃陳皮嘅味道, 用陳皮做主角確係幾有驚喜, 一絲絲嘅陳皮係糖水入面, 味道甘甜, 啤梨質感軟腍, 咬落去同樣有有陳皮香幾好食✨️石獅黑麻糕朋友就揀左一對石獅黑芝麻糕,

✨️咖啡煙燻20日初鴿

✨️嵐月西班牙黑豚叉燒

✨️桔柚黑鱈魚

✨️仙翁米雞湯浸菜苗

✨️啤梨川貝燉陳皮

✨️石獅黑麻糕
朋友就揀左一對石獅黑芝麻糕, 外型幾得意, 食落芝麻味幾濃郁, 配搭下面嘅曲奇餅碎同食, 口感豐富
2024-05-05 53 瀏覽
預早慶祝母親節,人均消費600,成餐飯食到一肚氣。散叫佐前菜、主食、同2日前預定佐片皮鴨。前段上餐都算快,未夠30分鐘上晒5樣菜。可能係人多亂啦,個茶壺同全場得我地係普遍茶樓圓壺,其他人都係方方地既壺,本來我都唔覺的,係後來發生事我先覺得怪。前菜同主食同時出現,不過都小事,平均係ok好食的,賣相算打卡able。除佐個茶同水,其他檯都有人不時加下水,但我地連續叫佐幾次d侍應都係直行直過。由坐底到食完上佐既菜大約40幾分鐘都食晒,然後好快收晒碟,只淨返個片皮鴨。等極都冇人理加水同上片皮鴨,連續有幾個侍應行來同我地講係咪只差一個甜品,同一個講完仲差個片皮鴨,另外一個行來又問要唔要上甜品。到我已經同第3個侍應講仲差個片皮鴨,先有個人來話個鴨要焗45分鐘,話佢地d鴨同出面有幾唔同,好似覺得我地就係要耐心慢慢等,我食過好多間1-3星中菜,都冇一間咁口響咁係我面前講佢既食物夠特別到我可以等overtime係我地既問題要催野食,果陣已經坐低佐成個鐘。而加水,到呢一刻都仍然冇人做。 過多一陣先有個人來話仲有7分鐘未焗好,結果隻鴨又等多30分鐘先正式出現。水到上埋鴨都冇人加水。後來正式搵個部長投訴。消失了
預早慶祝母親節,人均消費600,成餐飯食到一肚氣。

散叫佐前菜、主食、同2日前預定佐片皮鴨。

後來正式搵個部長投訴。消失了的水終於出現,連續5-10個侍應圍住係到加水加茶。咁即係點,好聲好氣冇人理,要搞到面佐佐先識做野。

最有趣的是,全場唯一一檯漏單就係我地,冇人加水又係我地,我唔知係咪比人差別對待。我淨係知道呢間係我食過服務最差既一間餐廳,茶記都未差到呢個地步。

當然因為投訴到出面,個部長來晒say晒sorry又送呢送路,但我覺得要去到呢個地步先出來做野,成件事已經錯晒,我帶住老人家食飯係想佢普普通通正常發揮。而唔係要搞到發脾氣。

衰到呢個地步,呢間絕對冇下次。

2024-05-05
母親節
2024-05-04 53 瀏覽
每次經過Airside,都比呢度綠色嘅樹藤牆身吸引,今日就同屋企人嚟呢度食晚飯,原來入面嘅環境仲靚,綠色藤蔓佈置好似去左森林一樣🤣香煎花膠扒半三色藜麥 $298養顏必備大大塊花膠扒,第一次食煎香咗既花膠,真係好新穎嘅菜式🤣啖啖膠原蛋白,配埋三色藜麥夠晒健康呀昆布龍眼蜜燴金蠔 $238 金蠔好大隻肥美味道甘香,食到龍眼蜜清甜既味道嵐月甜品碟媽咪就嚟生日就叫咗呢個甜品拼盤俾佢試,有6款主打甜品,樣樣都好精緻而且唔太甜好啱女女老人家食啤梨川貝燉陳皮 $88成個啤梨加埋川貝、陳皮黎燉,啱晒呢排喉嚨有啲唔舒服,食完滋潤返晒

香煎花膠扒半三色藜麥 $298

昆布龍眼蜜燴金蠔 $238
金蠔好大隻肥美味道甘香,食到龍眼蜜清甜既味道

嵐月甜品

啤梨川貝燉陳皮 $88

初次到訪Airside高級中菜嵐月🌟環境雅緻舒適,空間感足,配以大量綠色植物,令人仿如到達世外桃源般😬😬🥢咖啡燻20日初鴿燻至皮脆肉嫩,帶醇厚咖啡香氣,特別選用20日初鴿,肉質鮮嫩皮又脆,令人一試難忘。🥢金柱菘子炒絲苗炒飯炒至粒粒分明,每粒飯都裹滿蛋黃汁,再加入鮮香瑤柱、菘子等,味道鹹鹹香香,惹味至極,好有鑊氣!🥢蔥油脆皮三黃雞雞皮薄脆、雞肉軟嫩唔柴口,配埋新鮮蔥油,入口鮮腴豐香,展現出師傅功架,確係出色!🥢松茸摩利菌燴有機豆腐將滑豆腐切成薄片再加入松茸摩利菌燴製而成,有機豆腐嫩滑無比,搭配濃香芡汁,口感極佳。嵐月 地址: 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號
🥢咖啡燻20日初鴿
🥢金柱菘子炒絲苗
🥢蔥油脆皮三黃雞
🥢松茸摩利菌燴有機豆腐
嵐月
2024-04-26
2024-05-04 43 瀏覽
呢排成日去Airside 發現左間中菜館-嵐月(⁠≧⁠▽⁠≦⁠)餐廳內部裝潢十分雅緻,使用大量綠色植物佈置,有種置身於樹林感覺👍而且座位之間距有足夠空間💯岩哂大家食飯傾偈🤭呢間主打中西fusion 菜✨坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯咖啡廳燻20日初鴿($128)BB鴿外觀滴色好得意,一人一隻岩岩好,碟內放滿咖啡豆,味道唔會太油🫶燻汁虎蝦球 ($298)虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。皇帝蟹脆米泡飯 ($238)本來對泡飯興趣不大,不過見系有皇帝蟹就試下啦😌只係淨食泡飯味道就冇乜特別🤔然後我哋再加入少少脆米,口感立即唔同哂,升級左泡飯層次💯形成湯飯&脆米對比🤭櫻花蝦黑醋津菜 ($168)味道酸中帶甜,鹹香微辣,搭配著脆口的櫻花蝦,清爽可口,非常開胃。嵐月生日甜品碟 ($198)十分好奇想知道甜品碟有乜東東,又甘岩金牛座生日🤭嗌一個試下先🫶碟上有6款甜品,每一款都好精美💯尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖#啟德 #啟

呢間主打中西fusion 菜✨
坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯

咖啡廳燻20日初鴿($128)

燻汁虎蝦球 ($298)
虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。

皇帝蟹脆米泡飯 ($238)

櫻花蝦黑醋津菜 ($168)

嵐月生日甜品碟 ($198)
碟上有6款甜品,每一款都好精美💯
尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍

嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong

#啟德 #啟德美食#KaiTak #ChineseFood #香港打卡 #香港美食
  • 皇帝蟹脆米泡飯
2024-05-03 26 瀏覽
嵐月喺Airside入面,相當有格調嘅一間精緻新派中菜餐廳,環境布置以大自然元素為主,有大量綠色元素,猶如置身綠林之中😆😆😁😛😛🪼柚子汁拌海蜇頭🪼 $158海蜇頭Q彈,微酸微甜嘅柚子醋令海蜇變得清爽開胃, 為接住落嚟嘅盛宴做準備🐥蘋果木熏泰安雞🐥 $288上枱時以玻璃罩蓋住, 打開瞬間蘋果木煙燻味撲鼻而致,煙燻味嘅餘韻纏繞雞皮雞肉, 尤以雞皮沾上最多嘅蘋果木香氣,雞皮同嫩滑雞肉必須一齊食,咁先係最好地體驗呢一道菜;不論係擺盤,味道都相當有驚喜, 非常推薦🐷嵐月西班牙黑豚叉燒🐷 $298用上西班牙嘅黑毛豬製成叉燒, 外層燒至燶邊, 呢個係火喉足嘅叉燒嘅其中一個特徵,蜜味濃郁同時帶鹹香, 仲食到淡淡嘅豬肉香氣,不愧為招牌菜, 假日時好快會賣晒呢🐦咖啡廳熏20日初鴿🐦 $128乳鴿個頭唔算大但奶香味十足,外皮香脆同時吸收咗咖啡豆香味,鴿肉鮮嫩,每一口都食到肉汁,師博火喉處理不俗🦀皇帝蟹脆米泡飯🦀 238皇帝蟹肉已經處理,放入上湯泡飯,每一啖都係大海嘅精華,極為鮮美;泡飯食耐咗難免會變軟, 為增加口感, 準備咗一小碗嘅脆米畀大家加落泡飯,心思之舉🪿鵝肝流心脆球🪿 $108鵝肝內餡香濃幼滑,外皮

🪼柚子汁拌海蜇頭🪼 $158

🐥蘋果木熏泰安雞🐥 $288

🐷嵐月西班牙黑豚叉燒🐷 $298

🐦咖啡廳熏20日初鴿🐦 $128

🦀皇帝蟹脆米泡飯🦀 238

🪿鵝肝流心脆球🪿 $108
鵝肝內餡香濃幼滑,外皮香脆,質感似咸水角,係新派嘅點心,除咗各款新派小菜外, 點心同樣值得期待

餐廳環境舒適, 店員服務質素良好, 會細心留意食客枱面情況,抵讚;食物質素相當高,好適合情侶約會,家庭聚餐😄😄😊😊😋😋

嵐月
地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-05-03 50 瀏覽
Airside係商場界新貴,其實我第一次去,不過真係好好行好舒服,仲係寵物友善🫶🏻今日去入面一日間中菜餐廳,我會認為內外兼備~因為環境舒適好靚之餘,食物質素都唔錯。✨燻汁虎蝦球最喜歡嘅一道菜,味道有驚喜!蝦球微炸彈牙,外層口感酥脆。蝦球外層蘸滿燻汁有煙燻及醬油香,帶微甜,好食!✨桔柚黑鱈魚色澤金金黃黃,黑鱈魚外脆內嫩,魚肉鮮肉完全唔腥。桔柚汁酸酸甜甜,配搭得剛好。✨香煎花膠扒伴三色藜麥花膠扒爽彈軟糯,伴以三色藜麥,非常健康,而且口感豐富。醬汁帶有少少黑胡椒香味。✨仙翁米雞湯浸菜苗仙翁米並唔係一種米飯,而係一種藻類,賣相有啲似魚子,口感爽脆。配上濃郁雞湯同杞子,菜苗鮮嫩入味。✨石獅黑麻糕賣相超級精緻!兩隻芝麻色嘅石獅子好可愛,咬落好有芝麻同牛奶香。

✨燻汁虎蝦球

✨桔柚黑鱈魚

✨香煎花膠扒伴三色藜麥

✨仙翁米雞湯浸菜苗

✨石獅黑麻糕
2024-04-25
2024-05-02 31 瀏覽
成日見到人哋鋪社交平台嘅樹林餐廳好吸睛,今日終於到我試吓啦😚蘋果木燻泰安雞(半隻) $288上菜嘅時候店員先至開蓋散發着一種濃烈嘅煙熏味,好有儀式感,每一啖雞都食到有煙熏味🤣雞件滑溜唔錯👍🏻昆布龍眼蜜燴金蠔 $238 賣相好靚,金豪夠大隻而且好入味香煎花膠扒半三色藜麥 $298食得肉多,試吓呢個fusion菜花膠扒三色藜麥,幾特別嘅一個菜式☺️啤梨川貝燉陳皮 $88做完流感,食返個啤梨川貝燉陳皮滋潤一下先嵐月甜品碟可以request生日嘅字句,甜品都做得幾出色👍🏻
蘋果木燻泰安雞(半隻) $288

昆布龍眼蜜燴金蠔 $238
賣相好靚,金豪夠大隻而且好入味

香煎花膠扒半三色藜麥 $298

啤梨川貝燉陳皮 $88
做完流感,食返個啤梨川貝燉陳皮滋潤一下先

嵐月甜品
可以request生日嘅字句,甜品都做得幾出色👍🏻