2024-04-19 653 瀏覽
是日Book咗呢間位於Airside內~環境好有格調嘅中餐廳🤭🤭同靚靚飲茶食午餐~除咗裝修靚啱哂打卡之外~食物亦非常精緻有質素🥰🥰成就悠閒嘅小貴婦聚會❤️.✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)套餐已包括咗嵐月精緻點心薈萃😃款款都精美又好味道~等點心上菜之時~可以先歎番杯自選香茶(西湖龍井)及脆卜卜合桃小食先🤝🏻🤝🏻.✨葡汁鱈魚酥一咬被極為酥脆嘅酥皮所驚豔❗同內餡嘅軟腍葡汁鱈魚形成強烈對比~幾有驚喜呢~.✨陳皮川貝燉楊桃以小爐火烘熱住保溫~打開即可享用溫熱燉湯~用楊桃燉嘅湯水都係第一次試~川貝,陳皮有潤肺養陰功效🤗飲落味道甘甘哋~養生感十足!!.✨欖菜法邊豆野菌餃以軟糯嘅通透餃皮包住飽滿嘅野菌蔬食~口感層次豐富~喜歡🤎.✨嵐月蝦餃王十分彈牙嘅蝦肉質感滿滿包圍住口腔😋爽口紮實有咬口~個人食感係升級版嘅蝦餃🦐🦐.✨法邊豆油泡虎蝦球有兩隻鮮味又爽彈嘅大蝦球🦐伴以炒過嘅法邊豆&野菌~味蕾大滿足呢!!.✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗浸於濃湯之中嘅BB菜苗勁嫩口🌱獨特質感嘅鮮茨實令呢道菜有畫龍點睛之效呢👏🏻👏🏻.✨金柱鬆子炒絲苗飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚.✨滋潤桂花杞子配桃膠
✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)
✨葡汁鱈魚酥
✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗
✨金柱鬆子炒絲苗
飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚
✨滋潤桂花杞子配桃膠 +$38
同美人用餐當然要安排上養顏糖水🫶🏻滋潤得嚟又甜度剛剛好~
另外我哋仲追加散點咗想食嘅點心💁🏻‍♀️呢兩客點心均有三件~啱哂我哋share食🙌🏻🙌🏻
✨鵝肝流心脆球 $108
一咬開仿如煎堆嘅外層~滿滿嘅甘香鵝肝流心餡料就湧哂出嚟~係一款有創意嘅點心😃
✨赤枸杞蘿絲絲酥 $68
配色好可愛💞入口酥酥脆脆~味道清新~完全唔覺得油膩🫰🏻🫰🏻
✨茶芥 $28@位
✨小食 $28@位
✨加一服務費
2024-04-19 975 瀏覽
Airside開咗咁耐都冇去食過飯,今晚約咗閨蜜食飯,搵間坐得舒服啲嘅餐廳。嵐月裝修非常雅致,座位同座位之間空間感十足,啱晒大家食飯傾偈。呢度嘅價錢唔算好平,不過食物擺盤精緻,材料高質,服務又好,絕對係值回票價👍 如果啱食嘅話,套餐其實真係好抵。我哋今晚食咗幾樣嘢味道都非常唔錯,咖啡燻20日初鴿好有特色,一上枱已經聞到煙燻咖啡豆嘅味道,配上細細隻嘅初鴿,炸得皮脆肉嫩,真係好好食,一人一隻好滋味😋蘋果木燻泰安雞係必食推介,侍應一拎起個罩已經聞到好香嘅蘋果木味道,泰安雞煮得剛剛好,入味、雞肉嫩滑、雞皮爽口,充滿茶燻嘅香味,旁邊仲有啲烘脆咗嘅茶葉,配埋一齊食口感更加豐富。嵐月小炒王亦都有特色,味道少少辣,幾惹味,材料豐富,最特別係有炸脆咗嘅芋絲同埋瀨尿蝦乾,呢碟餸用嚟送飯一流!我哋冇嗌飯,叫咗炒新竹米雪場蟹炒桂花,米粉炒得利落乾身,食起上嚟一啲都唔油膩,配埋芽菜同埋少少芹菜增加口感,呢個主食我哋都好鍾意。呢度仲有唔少特色甜品,不過我哋今次就食唔落啦,下次再品嚐。

如果啱食嘅話,套餐其實真係好抵。

呢度仲有唔少特色甜品,不過我哋今次就食唔落啦,下次再品嚐。
2024-04-18
生日月梗係要叫鴨啦~雨神提早1個月booked 【𝐋𝐔𝐍𝐀嵐月】今次就試吓新開喺Airside分店 ,主打多國元素中西fusion菜。 店鋪裝潢使用大量綠色植物佈置,令人置身於樹林之中,又以橄欖與橙紅色調襯托綠洲環境,感覺好chill~ 唔講真係以為係fine dining ~ 睇Menu set dinner做緊8折都幾控,但係今次就想試下北京片皮鴨,雨神知道me唔食豬,所以話要試吓桔柚黑鱈魚,聽講係魚版嘅咕嚕肉~ 期待😚揀咗鳳凰單叢(茶)配上核桃,核桃有好香嘅紅棗味,紅棗控YYDS —柚子汁拌海蜇頭 $158好清新柚子味,海蜇頭夠厚夠爽口,有少少柚子肉作點綴,用來醒胃是不二之選—桔柚黑鱈魚 $308糖醋厚切黑鱈魚,外脆內軟,甜甜地,係魚版嘅咕嚕肉,啱晒小朋友食~ 上面配上炸薑絲,有柚子肉及食肉花作點綴,柚子同薑令到整個感覺好fresh,減少膩感北京片皮鴨(隻) $688選用北京金星廠烤鴨,鴨油白,皮脆!配料有有青瓜條、密瓜條、京蔥絲,甜麵醬加咗少少麻醬,味道剛好;餅皮厚薄適中,皮放係座上暖住食,片皮鴨真係要趁熱食先至夠好味~ 好味到2個人都清晒!see—石獅黑麻糕(2件) $68可
生日月梗係要叫鴨啦~

店鋪裝潢使用大量綠色植物佈置,令人置身於樹林之中,

鳳凰單叢(茶)
揀咗鳳凰單叢(茶)配上核桃,
核桃
核桃有好香嘅紅棗味,紅棗控YYDS

柚子汁拌海蜇頭

柚子汁拌海蜇頭 $158

桔柚黑鱈魚

桔柚黑鱈魚 $308

北京片皮鴨(隻) $688
好味到2個人都清晒!see

石獅黑麻糕(2件
石獅黑麻糕(2件) $68
可愛可獅造型,食到粒粒芝麻香
Overall嚟講人均$700性價比高,食物質素有驚喜,交足功課!環境氣氛+服務都令人好舒適,真係好啱同朋友慶生或gathering! 多人可以考慮book鳥籠位,打卡一流!下次要同雨神試埋點心🥹 謝謝雨神份生日禮物! 大愛~ 啾咪💋
🌕嵐月 (AIRSIDE) (九龍城)
🌔九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-03-21
$718.5 (晚餐)
生日
鳳凰單叢(茶)
核桃
柚子汁拌海蜇頭
桔柚黑鱈魚
石獅黑麻糕(2件
  • 北京片皮鴨
位於啟德新商場ᴀɪʀꜱɪᴅᴇ 的「ʟᴜɴᴀ嵐月」,名字很優雅,加上看官方照片,環境雅緻,初訪前已相當期待。.室內設計走高級中菜廳的路線,擺位相當闊落,不少坐位間有小屏風間隔,私隱度高。以溫馨的園林景致作裝潢,環境舒適。.坐下後服務員先送來8款不同的茶葉供我們選擇,另外還有開胃前菜小碟。.✿ 鵝肝流心脆球 💲108脆球外皮金黃酥脆帶軟糯,內裡則包裹著豐富的鵝肝流心餡料。鵝肝的濃郁和脆球的酥脆完美結合,帶來了一種豪華的口感,大愛必點。. ✿ 嵐月西斑牙黑豚叉燒 💲298餐廳招牌之一有自家制的叉燒。鮮紅外觀誘人,肉質鮮嫩多汁,帶著濃郁的燒烤香氣。叉燒的表面烤得剛剛好,有一層微脆的外皮,內裡嫩滑。.✿ 蘋果木燻泰安雞 💲298泰安雞加上蘋果木,燻製出獨特的風味。雞肉肉質鮮嫩,那煙燻的香氣令人垂涎欲滴。煙燻味道濃郁但不失清新,蘋果木的煙燻味與雞肉的鮮甜完美結合口感和風味體驗。.✿ 滕椒酸湯虎蝦球 💲298虎蝦新鮮彈牙,搭配滕椒和酸湯的調味,味道酸辣開胃。湯汁酸中帶甜,微辣的香氣讓人胃口大開。.✿ 皇帝蟹脆米泡飯 💲238以新鮮的皇帝蟹為主角的泡飯,搭配脆米和加香氣四溢的配料。湯飯與脆米的口感形成
前菜

蘋果木燻泰安雞

✿ 滕椒酸湯虎蝦球 💲298
滕椒酸湯虎蝦球

✿ 皇帝蟹脆米泡飯 💲238
以新鮮的皇帝蟹為主角的泡飯,搭配脆米和加香氣四溢的配料。湯飯與脆米的口感形成很好的對比。泡飯的味道鮮美,散發出濃郁的海鮮風味。
皇帝蟹脆米泡飯
皇帝蟹脆米泡飯
放工過去AIRSIDE,搭2個站就到,超級方便,今日就為咗一間高級中菜廳而嚟位於AIRSIDE嘅《嵐月》,主打新派中菜,利用中菜嘅傳統工藝,創造出多款精湛而獨特嘅菜品,而裝修風格亦夠簡潔,空間感十足,感覺舒適店員先奉上茶葉九宮格,共有8款茶葉選擇,較少飲到嘅金駿眉、碧螺春和鳳凰單叢都有提供🥢嵐月西班牙黑豚叉燒 - 用上黑豚肉製成叉燒,再切成方狀上碟,賣相獨特!叉燒肥而不膩,燒至燶邊夠香口,不愧為餐廳招牌菜🥢北寄貝沙薑漬 - 用上乾冰製造出陣陣煙霧!北寄貝肉質厚實,鮮甜爽口,以沙薑調味,味道出奇地夾🥢鵝肝流心脆球 - 一份3粒黑色脆球,賣相吸引,食落外層鬆脆,內裡係流心嘅鵝肝,口感一流🥢蘋果木燻泰安雞 - 雞件外皮香脆,內裡肉質嫩滑,入口啖啖煙燻香味,餐廳另一招牌菜,非常推介🥢松茸海膽越光米 - 飯底充滿光澤,口感軟硬適中,配料用上松茸、海膽、草菇和羊肚菌,口感和味道都非常豐富🥢楊枝甘露 - 飯後甜品,遺憾打卡度一流嘅石獅黑麻糕售罄,唯有下次再食!

• 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 蘋果木燻泰安雞
嵐月 LUNA 裝修原用好多大理石,主打各樣精緻中菜,完全show到師傅真功夫,btw店員照顧好周到❤️,我同朋友黎聚餐真係好正:-1️⃣ 「桔柚黑鱈魚($308)」必食‼️😍!醬汁香甜開胃,鱈魚超級鮮嫩,大大粒好juicy!仲要係拔絲!正到🙈~Deef-fried Crispy Black Cod, Tangerine Sauce 👍🏻-2️⃣「嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)($298)」係超級貴嘅叉燒, 不過佢好味程度對得住個價錢,肥瘦適中,選用豬隻最靚嘅梅頭+腩位,好淋啊,外皮焦香🤣~Grilled BBQ Spanish pork (charsiu)👍🏻-3️⃣「松茸海膽越光米($298)」呢個都推薦!不得了😈超香松茸香味, 米粒粒粒分明,配海膽 ~Braised Jasmine Koshihikari, White Truffle Oil,Matsutake, Sea Urchin 👍🏻-4️⃣「伯爵茶奶凍($98)」依古裝嘅茶具裝住,好特別,仲要仙氣飄飄咁,食到伯爵茶味幾香,好滑,配曲奇餅🤣~ Itallen Ear Grey Tea Penna Cotta (One Person)👍🏻-5️⃣「奶油
1️⃣ 「桔柚黑鱈魚($308)」
2️⃣「嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)($298)」
3️⃣「松茸海膽越光米($298)」
Matsutake, Sea Urchin 👍🏻
4️⃣「伯爵茶奶凍($98)」
5️⃣「奶油甜酒凍芭菲($98)」
呢款都不錯,好少喺茶樓食到Baileys甜品,加晒分😗👍🏻!!! Chilled Ice-cream Parfait, Baileys (One Person)👍🏻
⚠️:茶水每位$28,我哋揀咗碧螺春
小食會有額外收費,如果唔想要小食,可以另外同店員講
松茸海膽越光米
松茸海膽越光米
  • 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 嵐月西斑牙黑豚叉燒
從其價錢、份量及質素來看,嵐月是以高級粵菜來定位。單從食物水準而言,也真的值得一試,色香味俱全,跟酒店中菜廳的如出一轍。柚子醋海蜇頭味道清新,爽口彈牙,很開胃。可惜份量奇少,只有一小碗。黑豚叉燒香口軟熟,味道很好。嵐月小炒王略咸了一點,但加了芋頭絲,很特別。咕嚕肉正常水準,沒有特別。片皮鴨切出來也有兩大碟皮和肉,特別欣賞所提供的麵皮很足夠,不用另外加點,還有熱爐一直保溫!炒桂花炒得很乾身,好味道。可惜服務質素不好,以其定位及收費而言,服務水準不及格。特別是接待處的小姐及一名較年青的男店員,態度冷淡,只顧自己聊天說笑,即使在我們到達他們面前取位時,仍自顧自在聊天,聊夠了才理會我們。他即使見到我們家人行動不便,還安排一張距離入口甚遠的檯,還自顧自一味向前行,要我們高聲呼喚詢問是否可坐在距離門口較近的位置,他聽到後也一副不情願冷冷的說:「可以呀。」。全晚的招呼也是冷著一塊面,反而傳菜的姐姐及另外一位較年長的男店員,即態度親切有禮,也主動向我們介紹及招呼。如果以這樣的定位及價錢,我期望他們會有更得體的服務。我會選擇其他服務更好的餐廳。
柚子醋海蜇頭

味道清新,爽口彈牙,很開胃。可惜份量奇少,只有一小碗。
黑豚叉燒
香口軟熟,味道很好。

嵐月小炒王
略咸了一點,但加了芋頭絲,很特別。

咕嚕肉
正常水準,沒有特別。

片皮鴨

炒桂花
炒得很乾身,好味道。

2024-05-08
生日
  • 叉燒、片皮鴨
3天前 0 瀏覽
又約左好友去飲茶,今次揀左間好有格調嘅新派中菜餐廳,以大自然綠色原素為主題。《嵐月午市廚師精選套餐 》每位HK$288(2位起)入座後,侍應會讓我地先揀茶,我地揀左西湖龍井,另外,仲附上XO醬及焦糖合桃小食添。套餐已包括左嵐月精緻點心薈萃黑松露燒賣燒賣餡內有滿滿蝦肉,非常彈牙,再以黑松露醬點綴,錦上添花。欖菜法邊豆野菌餃幾特別嘅餃,餃皮包住飽滿嘅野菌蔬同欖菜,口感豐富。葡汁鱈魚酥外層好酥脆,一咬一啖已爆葡汁,鱈魚又滑同葡汁配搭好襯。陳皮川貝燉楊桃燉湯以小爐火烘住保溫度,第一次以楊桃黎燉湯水,川貝、陳皮,飲落味道甘甜,非常養生。鬼馬沙薑鱈魚腩很有鑊氣嘅一道菜,鱈魚腩嫩滑啖啖肉,而油炸鬼又香脆,連配菜嘅蔥、香菇都好惹味。鮮茨實濃雞湯 BB菜苗雞湯底濃郁清甜而不膩,浸著BB菜苗勁翠嫩,新鮮茨實又有咬口。金柱鬆子炒絲苗飯粒炒得粒粒分明,炒得好有鑊氣,仲有大量瑤柱絲同松子,好有口感。楊枝甘露 +$48另外:仲叫左鮮乾貝灌湯生死戀同石獅黑麻膏鮮乾貝灌湯生死戀 $98用具非常別緻,先將熱湯倒入碗內,湯底鮮甜,碗內有大大隻灌湯餃,餡料十足,有大大粒干貝,仲有爽口嘅蝦肉。石獅黑麻膏 $68賣相相當精緻,

《嵐月午市廚師精選套餐 》每位HK$288(2位起)

套餐已包括左嵐月精緻點心薈萃
黑松露燒賣
燒賣餡內有滿滿蝦肉,非常彈牙,再以黑松露醬點綴,錦上添花。

欖菜法邊豆野菌餃
幾特別嘅餃,餃皮包住飽滿嘅野菌蔬同欖菜,口感豐富。

葡汁鱈魚酥
外層好酥脆,一咬一啖已爆葡汁,鱈魚又滑同葡汁配搭好襯。

陳皮川貝燉楊桃

鬼馬沙薑鱈魚腩

鮮茨實濃雞湯 BB菜苗

金柱鬆子炒絲苗

楊枝甘露 +$48

另外:仲叫左鮮乾貝灌湯生死戀同石獅黑麻膏

鮮乾貝灌湯生死戀 $98

石獅黑麻膏 $68
賣相相當精緻,好適合打卡,有濃濃嘅芝麻味,微甜,口感覺得似奶凍,滑嘟嘟。

4天前 0 瀏覽
1️⃣ 嵐月西班牙黑豚叉燒(HK$298) - 叉燒賣相同醃味都唔錯✨ - 肉質偏厚實 如果肥肉比例高啲會更合我心意  2️⃣ 蘋果木燻泰安雞(HK$288/半隻) - 雞皮煙熏味濃郁☺️ - 雞肉嫩滑 不過味道就有少少欠奉  3️⃣ 赤枸杞蘿絲酥 (HK$68/3件) - 酥皮鬆脆 - 白蘿蔔絲仲帶苦澀味🤔  4️⃣ 黑毛豚肉叉燒腸 (HK$78)🌟 - 外皮透薄柔軟😚  5️⃣ 龍蝦汁鮮竹卷 (HK$78) 6️⃣ 欖菜法邊豆野菌餃 (HK$78)
1️⃣ 嵐月西班牙黑豚叉燒(HK$298)
- 叉燒賣相同醃味都唔錯✨
- 肉質偏厚實 如果肥肉比例高啲會更合我心意

2️⃣ 蘋果木燻泰安雞(HK$288/半隻)
- 雞皮煙熏味濃郁☺️
- 雞肉嫩滑 不過味道就有少少欠奉

3️⃣ 赤枸杞蘿絲酥 (HK$68/3件)
- 酥皮鬆脆
- 白蘿蔔絲仲帶苦澀味🤔

4️⃣ 黑毛豚肉叉燒腸 (HK$78)🌟
- 外皮透薄柔軟😚

5️⃣ 龍蝦汁鮮竹卷 (HK$78)

6️⃣ 欖菜法邊豆野菌餃 (HK$78)

4天前 0 瀏覽
🍲高質中菜系列😍詢問度極高😍—▫️餐廳:嵐月 LUNA @lunahongkong ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍啟德AIRSIDE 3樓L301-L302▫️營業時間⏰:星期一至日 11:30-22:00▫️價錢:~$300+—美味:🍲🍲🍲🍲+0.2🍲環境:🍲🍲🍲🍲+0.6🍲價錢:💰💰💰💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—👧🏻好少食中菜,前幾日約到朋友一齊食😍一入到餐廳,真係wow一聲🥰好大好靚😳超grand😍大日子黎慶祝好值得—茶$28位📍嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)價錢:$298分數:🍛🍛🍛🍛叉燒真係超級好食🥹肥瘦均勻❤️燒得好香,而且仲有蜜糖味—📍桔柚黑鱈魚價錢:$308分數:🐟🐟🐟🐟+0.2🐟好特別🩷鱈魚好大舊,有啲似咕嚕肉🩷啖啖肉☺️無骨既魚🐟好jeng😍有啲啲甜甜酸酸,仲有柚子🍊🍊香—📍松茸海膽越光米價錢:$268分數:🍛🍛🍛🍛又係好惹味,都幾多海膽肉,加埋松茸,好香口🩷啲飯軟硬適中,好易入口—📍伯爵茶奶凍價錢:$98分數:🍮🍮🍮🍮好香伯爵茶☕️味,唔會好甜😁擺盤好靚,有仙氣🧚‍♀️—📍奶油甜酒凍芭菲價錢:$98分數:🍮🍮🍮🍮又係好滿足嘅芭菲😁入邊有勁多料,有brownie,朱古力🍫粒粒、莓🍒、
🍲高質中菜系列😍詢問度極高😍

環境:🍲🍲🍲🍲+0.6🍲
價錢:💰💰💰💰
服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

茶$28位

📍嵐月西斑牙黑豚叉燒(例)
價錢:$298
分數:🍛🍛🍛🍛
叉燒真係超級好食🥹肥瘦均勻❤️燒得好香,而且仲有蜜糖味

📍桔柚黑鱈魚

分數:🍛🍛🍛🍛

📍伯爵茶奶凍
價錢:$98
分數:🍮🍮🍮🍮
好香伯爵茶☕️味,唔會好甜😁擺盤好靚,有仙氣🧚‍♀️

📍奶油甜酒凍芭菲
價錢:$98
分數:🍮🍮🍮🍮
又係好滿足嘅芭菲😁入邊有勁多料,有brownie,朱古力🍫粒粒、莓🍒、bailey酒😁幾夾

#好西 #打卡 #正餐 #夏天美食 #鮑魚 #啟德美食#chineserestaurant #airside #慶祝 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_kaitak #中菜 #中餐 #啟德
2024-05-10 0 瀏覽
要慶祝生日當然要食好啲今次我哋就嚟咗位於airside裝修相當有品味的嵐月環境的確花了唔少功夫怖置得非常浪漫同有格調咖啡燻20日初鴿上菜時也很别緻乳鴿有濃香的咖啡味皮脆肉嫩,亦有滿滿的肉汁熏汁虎蝦球蝦球肉質彈牙配上甜甜酸酸的醬汁十分開胃櫻花蝦黑醋津菜葉食起上嚟有香濃嘅黑醋味配上櫻花蝦更有口感蟹肉泡飯泡飯當中的蟹肉相當足料每一口都有淡淡嘅蟹肉鮮味再加上泡飯可以加上脆米食起上嚟口感上就更加豐富生日盤驚喜度十足嘅菜式一上菜嘅時候冒曬煙甜品共有六種最有驚喜嘅係芝麻糕賣相相當靚朱古力蛋糕用上dark chocolate味道更加豐厚十分推薦

要慶祝生日當然要食好啲
今次我哋就嚟咗位於airside
裝修相當有品味的嵐月

環境的確花了唔少功夫
怖置得非常浪漫同有格調

咖啡燻20日初鴿
上菜時也很别緻
乳鴿有濃香的咖啡味
皮脆肉嫩,亦有滿滿的肉汁

熏汁虎蝦球

朱古力蛋糕用上dark chocolate
味道更加豐厚
十分推薦
2024-05-09 0 瀏覽
我人生第一次投訴香港餐廳服務 我個人食野基本上唔太睇服務 但終須頂唔順由呢間野做咗我人生第一次投訴服務首先 佢啲野係幾好食1. 全場啲餐具都係一套 得我果張枱係併湊(我無所謂 但唔知係咪暗號來 想趕我地走咁)2. 我預訂咗北京鴨同一個甜品 再叫2個前菜2個肉一碟菜 居然一來上甜品 我話可唔可以上咗其他菜 再上甜品3. 居然上咗2肉1菜先 都算 咁有2個前菜同北京鴨未上 又再次上甜品4. 終於 上返前菜 食完喎 隻鴨未到 又再上個甜品 完全唔知想點5. 等鴨期間 茶飲晒 我地叫咗加水 係4 5 個侍應經過 一靠我地張枱就走開 最有趣係咩 其他枱又肯自動加水 等鴨期間 再上多2次甜品6. 我終於忍唔住投訴 我係行出去叫經理去無人既地方講 好聲好氣 一投訴隻鴨出現既同時 再上多次個甜品7. 我投訴內容係 我地無叫set 係咪嫌我地窮 所以係咁上甜品唔加水想我地走8.投訴完 服務先回復正常

首先 佢啲野係幾好食

8.投訴完 服務先回復正常
2024-05-05
母親節
LUNA🖤 Delightful Chinese Cuisine in Airside🥢..悄悄告訴你。。九龍城Airside Mall 我終於來潮聖了😆🥳!第一次去感覺商場為呢區帶來煥然一新嘅感覺,整體vibes 還是不錯喔!呢晚就來逛逛,順便約左朋友來吃個中菜🥢,估唔到呢間高級中菜廳環境別緻設計如同雨林叢林🌿,很有特色呢~而菜式方面亦中西合壁又精緻,大玩 fusion 亦不失傳統工藝,一次嚐盡不同美食,呢晚跟朋友食得好開心呢,下次再來發掘其他更多正餐廳❤️。🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例Braised Yellow Croaker, Cream Soup, Brandy🐟肉質嫩但口感略鬆散,醬汁有檸檬味道帶酸。配料有魚皮、青豆、洋蔥,一門fusion 菜式🥢。🔸酒盗南非鮑魚(位) $98South Africa Abalone, Offal Oil 冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。🔸鵝肝流心脆球多 $108Deep-fried Cripsy Foie Gras Ball麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128Smoked

🔸白蘭地忌廉黃湯燴小黃魚 $228/例

🔸酒盗南非鮑魚(位) $98
冷盤既鮑魚口感清爽,酒香味淡而醬咸香突出。

🔸鵝肝流心脆球多 $108
麻薯外皮好煙韌,包住濃味鵝肝醬好特別,新奇配搭😍。

🔸咖啡廳燻20日初鴿(隻) $128
Smoked Vingin Piegon, Organic Coffee

外皮好香脆,肉質嫩滑,多一份咖啡燻香🖤。
超推介!

🔸蘋果木燻泰安雞(半隻) $288
Smoked Sanhuang Chicken, Apple Wood & Púer Tea (Half Bird)
煙燻木味超濃郁,雞肉超嫩滑啖啖肉,愛了 愛了!

🔸薑母糖炆芥蘭孑 $188
Sautéed Chinese Kale, Brown Sugar Ginger
菜夠脆嫩,加上淡黑糖香,感覺比薑汁更養生。

🔸楊枝甘露 (位) $68
Sweeten Mango Sago Cream, Pomelo
最後想一口透心涼既酸甜糖水,足料好吃。

茗茶每位 $28 & 前菜小食 $28 each
🔸鳳凰單欉 Phoenix Dancong Tea
入口後散發蘭花又香,茶味甘醇、濃密及帶甜香

🔸洞庭碧螺春 Biluochun Tes
入口顺滑,有一種甘甜清涼的感覺,帶有淡淡花香
Overall 食物水準、服務質素以同區來說,真的是高水準喔!空間感十足而坐位寬敞,環境亦是加分位,難怪當晚座無虛席💫,下次經過九龍城再來🤗!
×××[嵐月𝐋𝐔𝐍𝐀]×××
©九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-05-09 0 瀏覽
老公放工同我去啟德Airside 行下,仲帶咗我去食好嘢。嵐月𝐋𝐔𝐍𝐀是一間高質新派粵菜餐廳,裝潢高雅別緻,半開的鳥籠配搭綠色植物打造成一個小園林,是一個極佳的打咭點。用餐環境雅緻, 座位舒適。咖啡燻20日初鴿:乳鴿炸得皮脆肉嫩,用咖啡燻過,肉質帶微微咖啡香。 蘋果木燻泰安雞:上枱後打開蓋已經香氣四溢,泰安雞皮香肉甜,烹調後色澤金黃、雞味濃郁,肉質鮮嫩。嵐月西班牙黑豚叉燒:西班牙黑毛豬肉身肥瘦相間,令瘦肉甘香而不硬,入口帶果仁味,食落豐厚多汁,外層微微燒焦帶甜香,肉質軟嫩不油膩。楊枝甘露味道唔錯,西米、芒果和柚子的比例恰到好處,西米粒粒分明,啖啖芒果肉已覺得很清新了,有透心涼的感覺!
老公放工同我去啟德Airside 行下,仲帶咗我去食好嘢。

2024-04-30
5/5/2024到airside 嵐月食午餐,坐下有位男員工問飲什麼飲品,有果汁,茶之類可選,我們說要茶,有什麼可以選擇!我見其他post 說會有員工會拿出茶盒供選擇,但他沒有那樣做!我們就選了香片茶,但等了十分鐘也沒有茶送上,剛好剛才那位員工經過,便向他查詢,但他好像沒有聽過似的!! 之後,過了五分鐘才有茶送上!我們叫了兩份$398 套餐及散叫了其他食物!之後送上了三款套餐內的食物及散叫的食物,就沒有把食物再送來,我們將已經送上的食物已經食完,但沒有職員才將其他食物送上!於是我便詢問剛經過我身邊的經理,他沒有回覆我,只大聲同其他同事說:「未送食物給⋯枱嗎!」,男員工回覆:「咁我現在撳掣,將全部嘢送晒俾佢哋囉!」,之後就全部餘下未送上的食物就一次過送上!整體而言經理及全部穿着西裝的男職員的工作態度很差,雖然食物是OK的,但如果收這樣收費,但得到這樣的服務態度確實令人很憤怒!