2006-11-30 12 瀏覽
一直都聽聞峰壽司d野食好正, 所以星期五同朋友去試試,6:45pm 去到, 等到7:35pm 入坐,d位好迫坐得好唔舒服, 所以食咗大約一小時我地就離開。我地食左十幾碟野, 有海膽、三文魚子、三文魚、鰻魚、蝦、墨魚等等... 好明顯係唔新鮮,嚿飯冇味。d三文魚子嘅口感仲怪怪地...(好似咬緊膠咁)。試過一次就算, 都係板前好食d!
一直都聽聞峰壽司d野食好正, 所以星期五同朋友去試試,

d三文魚子嘅口感仲怪怪地...(好似咬緊膠咁)。

試過一次就算, 都係板前好食d!
2006-11-26 17 瀏覽
週五,3-4點,多位.第一次試.淚之卷,好爽!另外幾款'時令限'配搭都好新鮮.後生侍應輕挑.一定會再試.
週五,3-4點,多位.
第一次試.
淚之卷,好爽!
另外幾款'時令限'配搭都好新鮮.
後生侍應輕挑.
一定會再試.
2006-11-23 11 瀏覽
黎呢度反而對d火燒壽司麻麻地(板前好食d)但一定要試魚背壽司,第二度食唔到!!! 好特別+好味!!仲有峰蝦,大大隻,都係呢度最好味既野!!!三文魚腩都好好味~~~~不過呢度唯一唔好既就係價錢唔平..
黎呢度反而對d火燒壽司麻麻地(板前好食d)
但一定要試魚背壽司,第二度食唔到!!! 好特別+好味!!
仲有峰蝦,大大隻,都係呢度最好味既野!!!
三文魚腩都好好味~~~~
不過呢度唯一唔好既就係價錢唔平..
2006-11-22 3 瀏覽
見到openrice咁多好評去到cwb點都試下...由於尋晚落大雨..6點幾去到唔駛排隊就入到去..d野一般囉...好普通..無話特別好味...
見到openrice咁多好評去到cwb點都試下...
由於尋晚落大雨..6點幾去到唔駛排隊就入到去..
d野一般囉...好普通..無話特別好味...
(非會員)
第一次幫襯,真係唔明白點解咁多人,20:15左右去到,拎飛竟然係190,當時叫到95,見到咁多人都仲等緊,決定等埋一份。兩個人去,印象深刻食咗以下d嘢︰1. 三文魚壽司,竟然要加生洋蔥,完全食唔到魚味,係咪唔新鮮?2. 蟹柳棒壽司,見師傅一直整緊,應該好大需求,但非常普通3. 燒肉卷,唔知點解要加泰式辣醬4. 牛肋骨肉壽司(唔知有無記錯個名),是日推介,但係燒到過哂火,d肉霉霉地5. 玉子壽司,從來未食過可以咁實0既其餘嗰d都好普通,唔係太記得,只係我要求唔好加芥辣於壽司內,壽司竟然係會散開,真係好失望…
兩個人去,印象深刻食咗以下d嘢︰

2. 蟹柳棒壽司,見師傅一直整緊,應該好大需求,但非常普通
3. 燒肉卷,唔知點解要加泰式辣醬
5. 玉子壽司,從來未食過可以咁實0既

2006-11-17 2 瀏覽
同女友第一次去呢間峰食野,17:45入座已成條轉好多蚧柳壽司,個師傅仲係咁整蚧柳上去,最憎係逼到條帶好逼,好難扲野食,洗手個師傅d水又彈到我,都唔想食走左lu
2006-11-15 2 瀏覽
今次已是我第二次選擇去峰壽司,第一次已被佢個鵝肝壽司吸引,每件只須$35~超底!!!鵝肝上有一片金薄,好貴氣呀。不過,每次等位都要等好耐,平均都要等六十張枱左右,所以每次都要提早攞左飛先。
2006-10-22 7 瀏覽
UMM,,大至上呢間野刀係1個OK GEE選擇GEE,,[]其實由我1等位GEE時候,,我已經覺得::我唔想係呢度等@0@好大原因係個地點問題,,因為CWB點刀係好窄,,好多人,,好迫,,同埋好多廢氣,,我好唔想係D咁GEE地方等侖等咁耐,,雖然係半粒中就有位,,但係的確係幾唔舒服..當係咁GEE時候就唔得啦,,個客未入到去食野,,就不滿..入到去,,刀OKAY舒服GEE,,但係俾我GEE感覺,,個環境唔夠HIGH CLASS..好嘈雜,,好有高級D GEE茶餐\廳FEEL..日本野,,唔係應該俾到人1個舒服,,寧靜GEE感覺GEE喵..係應該俾人好好咁享受成個過程個BORR..好啦,,開始講D野食,,幾多選擇WORR,,刀唔錯丫,,不過壽C飯就散左D啦..好容易1夾,,就會散左..唔係太得..但係用服務態度解救,,好在D人GEE態度唔係差,,成個過程刀幾好..可以講,,仲係有發展空間啦刀係個句啦,,得閒唔多人,,我咪會考慮入去食下啦
UMM,,大至上呢間野刀係1個OK GEE選擇GEE,,
[[當你對食物冇喵要求]]
當係咁GEE時候就唔得啦,,個客未入到去食野,,就不滿..
好啦,,開始講D野食,,幾多選擇WORR,,刀唔錯丫,,
不過壽C飯就散左D啦..好容易1夾,,就會散左..
可以講,,仲係有發展空間啦
刀係個句啦,,得閒唔多人,,我咪會考慮入去食下啦
2006-10-16 3 瀏覽
13/10 黎食既, 其實唔係好明佢叫飛既程序, 每次一叫就叫十幾個number, 明明已經有人都會繼續再叫, 所以好多人行完個圈返黎都會miss左野食都唔錯, 最好味係帶子, 大大隻呀, 但係感覺上好似板前好d, 叫了2次蟹柳壽司, 第2次既蟹柳縮哂水, 有點搵笨waiter們都有禮貌, 不過真係好亂, 我坐order, 最少黎錯左5次野食, 結果每次放低都要check下有無叫到, 好麻煩下次都係去返板前喇~

下次都係去返板前喇~
2006-10-16 6 瀏覽
等左大約一個鐘﹐終於入得去。水準比起其它鋪頭真係高好多,無令人失望其中海瞻、八爪魚、魷魚仔真係十分新鮮而帶子壽司更加係一絕其它海鰻壽司、玉子壽司、軟殼蟹壽司等都不錯!但係地方真係好細,好逼
等左大約一個鐘﹐終於入得去。
水準比起其它鋪頭真係高好多,無令人失望
其中海瞻、八爪魚、魷魚仔真係十分新鮮
而帶子壽司更加係一絕
其它海鰻壽司、玉子壽司、軟殼蟹壽司等都不錯!
但係地方真係好細,好逼

2006-10-14 6 瀏覽
等了一小時,點都食番夠!燒帶子壽司好味,帶子大過件飯成倍。海膽,好好味道!吞拿魚腩,嘩,好味道!知道點解咁多人排隊了!
等了一小時,點都食番夠!

燒帶子壽司好味,帶子大過件飯成倍。

海膽,好好味道!

吞拿魚腩,嘩,好味道!

知道點解咁多人排隊了!

2006-10-13 16 瀏覽
銅鑼灣有兩間...我就鍾意去sogo旁邊果間...d野好似新鮮d好味d....第一次去既時候係朋友book台拎飛..可能佢預左要等幾耐,所以我去到既時候都只不過係等左3個字...食過之後...正呀...飯少料多...最鍾意就係蟹柳壽司同燒帶子..d蟹柳唔係凍肉舖果d...係真正蟹腳拆出尼果條蟹肉呀....好好味...之後再約朋友去...因為知要等幾耐下...所以都會事先拎定飛...再去sogo或附近既商鋪逛下...住得近仲可以番屋企沖過涼relax下先...預番大約既時間再番去就岩岩好...價錢方面我就覺得好抵食...百幾蚊食到咁正既壽司...仲要係飯少果隻喎...去邊度搵喎...再去再去繼續去
2006-10-09 4 瀏覽
開頭去食呢間壽司,覺得都幾好食,特別係火燒帶子、火燒xx的壽司,真係又熱又脆!好食就好食,價錢一般!不算話抵食,加埋仲要企係條街等幾粒鐘先有得食,不如去附近的壹壽司食仲好過啦!其次安排座位服務都係差。有一次成6個人去食,5個人到齊爭一個未到,佢死都唔俾你入,「好巴閉咩?」結果當然拂袖而去......無聊經過、肚餓、又無人等既情況下,先考慮下入唔入去幫襯。

無聊經過、肚餓、又無人等既情況下,先考慮下入唔入去幫襯。
(非會員)
間唔中有跟女友食峄壽司,看見其晚市才五點半己經企滿人等walkin,極之誇張,用上個多兩個小時才能入席果然没有失望,熱烈推介誠意十足的蟹柳壽司及大大隻帶子壽司.....在價錢跟其他大型連鎖壽司店相若,比較之下有日本師傅手握,材料也較上乘的峄壽司固然係首選!
2006-09-29 7 瀏覽
we order foie gras sushi, scallop sushi and the fried oysters. the foie gras sushi and fried oysters were really delicious! i definitely would like to go back there on my next HK visit.