2021-01-07 130 瀏覽
峇里堂 - 正宗特色印尼菜看到餐廳名字應該不陌生,因為很容易令人聯想起峇里島,沒錯,這間峇里堂是主打印尼菜的餐廳,今年雖然不能出外旅行,但也可透過美食回味旅行的回憶。雙色咖央多士 相當精緻的多士,雙色的麵包片相當搶眼,中央夾着非常邪惡的厚切牛油片和香甜的咖央醬。峇里式豬肋骨飯 超大件的豬肋骨,烹煮時間剛好,肉質軟腍,沒有半點乾柴感,而且調味香濃,再以$8的價錢加配金貝飯,相當地道的味道。峇里堂珍多公雞冰冰中央是刨冰,旁邊加入珍多冰啫喱、紅豆和菠蘿蜜,再配椰子雪糕,超豐富的甜品。泡沫咖啡
峇里堂 - 正宗特色印尼菜

也可透過美食回味旅行的回憶。

峇里堂珍多公雞冰冰

泡沫咖啡
2021-01-07 144 瀏覽
“不變·招牌巴東牛展肉金貝飯”($73)“峇里式豬肋骨珍珠香飯”($55)“雙色咖央多士”($32)“印尼樽裝花茶”(跟餐$12)“玫瑰之香普洱(熱)”(跟餐$14)喺2019年結業嘅峇里餐廳最近喺尖沙咀開返啦😍餐廳宜家叫峇里堂🏝裝修到成間cafe咁☺️大大塊窗採光度十足☺️呢道嘅主食價錢好實惠!都係$50~$60就食到啦😆所以叫咗2款主食嚟試吓😋叫咗招牌嘅巴東牛展肉金貝飯🐮食落有少少辣咁超級惹味🌶🤤牛展大約有3-4大舊,重點係一啲都唔韌!另一個主食叫咗峇里式豬肋骨飯🐷呢個汁雖然冇辣味偏甜少少有啲炸蒜喺道好香口😋豬肋骨超級大舊而且都好夠腍☺️2個飯都真心好高質抵食😍除咗主食,仲叫咗份雙色咖央多士用咗黃色同綠色嘅多士💛💚超級似百潔布好得意🤣多士中間夾住咖央醬同牛油超級邪惡😈飲品方面叫咗支印尼樽裝花果茶外型成枝可樂咁🤣飲落清清甜甜帶啲花香☺️天氣凍凍地叫返壺熱嘅玫瑰普洱都唔錯🌹飲落玫瑰味幾香☺️1壺茶大約都倒到2~3杯😆幾抵飲🤣呢間餐廳性價比幾高☺️真心推介☺️
“不變·招牌巴東牛展肉金貝飯”($73)
“峇里式豬肋骨珍珠香飯”($55)
“雙色咖央多士”($32)
“印尼樽裝花茶”(跟餐$12)
“玫瑰之香普洱(熱)”(跟餐$14)

喺2019年結業嘅峇里餐廳最近喺尖沙咀開返啦😍
餐廳宜家叫峇里堂🏝
裝修到成間cafe咁☺️大大塊窗採光度十足☺️
呢道嘅主食價錢好實惠!
都係$50~$60就食到啦😆
所以叫咗2款主食嚟試吓😋
叫咗招牌嘅巴東牛展肉金貝飯🐮
食落有少少辣咁超級惹味🌶🤤
牛展大約有3-4大舊,重點係一啲都唔韌!
另一個主食叫咗峇里式豬肋骨飯🐷
呢個汁雖然冇辣味偏甜少少
有啲炸蒜喺道好香口😋
豬肋骨超級大舊而且都好夠腍☺️
2個飯都真心好高質抵食😍
除咗主食,仲叫咗份雙色咖央多士
用咗黃色同綠色嘅多士💛💚
飲落玫瑰味幾香☺️
1壺茶大約都倒到2~3杯😆幾抵飲🤣
呢間餐廳性價比幾高☺️真心推介☺️
2021-01-05 188 瀏覽
今日約左朋友去午餐試下呢個鬧市中嘅寧靜角落呢度比較自助,落單後可以自由去斟水我地一人要左一個午餐招牌巴東牛展肉金貝飯同惹味醬燒雞脾飯巴東牛展肉飯好香甜個醬汁微辣但好好送飯牛展肉好淋好淋,好味!金貝飯比普通飯香軟,黃薑味不濃燒雞脾好大隻!肉質淋滑,啱晒食肉獸!餐飲我地揀左比較特別嘅飲品天堂茶我未去過峇里,不過從茶飲中感受下夏日風情都未嘗不可丫熱情果汁飲果汁又係特別有渡假感覺☺️今日未有機會試咖吔多士唯有下次再試啦~
今日約左朋友去午餐
試下呢個鬧市中嘅寧靜角落
呢度比較自助,落單後可以自由去斟水

我地一人要左一個午餐
招牌巴東牛展肉金貝飯
同惹味醬燒雞脾飯

巴東牛展肉飯好香甜
個醬汁微辣但好好送飯
牛展肉好淋好淋,好味!
金貝飯比普通飯香軟,黃薑味不濃

燒雞脾好大隻!
肉質淋滑,啱晒食肉獸!

餐飲我地揀左比較特別嘅飲品

天堂茶
我未去過峇里,不過從茶飲中感受下夏日風情都未嘗不可丫

熱情果汁
飲果汁又係特別有渡假感覺☺️

今日未有機會試咖吔多士
唯有下次再試啦~
2020-12-12
午餐
2021-01-03 451 瀏覽
見到網上有好多好評,加上好多印尼姐姐都有影相,所以抱著期待心情上去一試。食物方面:大失所望,而且嚴重懷疑d 印尼姐姐未去過Bali.服務方面:落單方式類似點心紙,圈住都竟然漏單張枱無位,唔識收走空碟上菜,要我幫未來肉 Nasi gerong正常印尼炒飯,份量少,但用左植物肉。牛仔骨 semur醬汁正常惹味,份量只有三件,有Semur 亦有裝飾用生辣椒。但用料有錯。一 不應用牛仔骨 應用Rendang 的無骨牛肉,但牛仔骨唔算硬。二 不應加粉絲,只應加薯仔。Sate ayam + kambing 雞+羊味道非常普通,雞可用此汁,但羊絕對不是用此汁。峇里汁魷魚本餐最差,沒有之一。不是新鮮魷魚,浸過爽口果種。醬汁亦非Bali正宗,不應有洋葱,亦沒有落青檸汁。同行太太非常嬲。

食物方面:
大失所望,而且嚴重懷疑d 印尼姐姐未去過Bali.

服務方面:
落單方式類似點心紙,圈住都竟然漏單
張枱無位,唔識收走空碟上菜,要我幫

未來肉 Nasi gerong
未來肉 Nasi gerong

正常印尼炒飯,份量少,但用左植物肉。

牛仔骨 semur
牛仔骨 sembur

但用料有錯。

二 不應加粉絲,只應加薯仔。

Sate ayam + kambing 雞+羊
sate

味道非常普通,雞可用此汁,但羊絕對不是用此汁。

峇里汁魷魚

本餐最差,沒有之一。
不是新鮮魷魚,浸過爽口果種。
醬汁亦非Bali正宗,
不應有洋葱,
亦沒有落青檸汁。

同行太太非常嬲。
今日係星期六 特別想放假嘅日子出去走走☁️行吓行吓尖沙咀 見到山林道樓上開咗一間印度餐廳 今次係第一次食印度菜 覺得感覺好特別 亦都好新奇🙆🏻‍♀️🧚🏻‍♀️一出電梯門口 就見到已經有販賣佢哋嘅香料❤️ 仲有蝦片埋添 我臨走都買咗一包🦐🦐店內嘅環境非常舒適 尤其是我兩點嘅時候先入去 坐喺呢個位置剛剛好 太陽直晒背脊 好舒服😌🙆🏻‍♀️望出窗外 仲見到佢哋嘅掛燈 聽講已經有30年歷史 保存得非常之好 增添左好多氣氛😍呢個雞湯🐔🐔真係比滿分 💯 入邊除咗湯料之外仲會有粉絲 好足料嘅感覺啊🥰🥰 鍾意食辣嘅朋友記得攞佢嘅蝦醬辣椒 真係好夾呀成個味 我將一滴湯都冇剩添 下次都會再嚟❤️ 不過呢個湯剩係得星期六日先有㗎咋 星期一至五係冇呢個選擇㗎 大家留意番啦 🥰🥰最後仲叫咗呢個雙色咖央多士🍞🧈 真係好好食呀 佢個咖央醬會帶少少斑蘭味 多士好脆又夠熱 不過牛油可以再薄少少 咁就唔會太油膩嘅感覺🙍🏻‍♀️咁樣就滿分啦❤️❤️最後 呢間餐廳嘅氣氛比我好舒服又放鬆嘅感覺 係一個好好消磨時間嘅地方 可以邀請同啲朋友上嚟傾吓計 除咗正餐之外仲會有咖啡 包點 都好適合下午茶🫖 店員嘅服務態度都好好 埋單見到仲冇加服務費 ❤️ 不
今日係星期六 特別想放假嘅日子出去走走☁️

Soto  Auam
雙色咖央多士

最後 呢間餐廳嘅氣氛比我好舒服又放鬆嘅感覺 係一個好好消磨時間嘅地方 可以邀請同啲朋友上嚟傾吓計 除咗正餐之外仲會有咖啡 包點 都好適合下午茶🫖 店員嘅服務態度都好好 埋單見到仲冇加服務費 ❤️ 不過如果擺盤靚啲就好啦 ❤️❤️ 下個星期會再去多一次 帶我入屋企人嚟食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
2020-12-26
Soto  Auam
2020-12-24 985 瀏覽
/峇里堂🇭🇰💛/#sa尖沙咀篇 #sa良心小店篇➖➖➖<開業多年嘅印尼菜小店❤️since 1975 >➖➖➖近排都去得多尖沙咀 之前去the Nate 見到開左好多新店所以都係嗰邊食左幾間店 會分開介紹下其實幾鍾意呢間店 首先環境夠光猛同寬敞空間感十足😆!而食物方面都幾多特色小食~價錢相宜夠飽肚好多野都想食 已經打算下次再encore !➖➖➖1️⃣巴東牛展肉飯 $65 🌟(𝟠/𝟙𝟘)(轉金貝飯 +$8) 牛𦟌肉份量頗多 炆得幾軟腍 而且筋位都有少少jam 口 厚度有少少似牛腩+$8轉薑黃飯 有淡淡嘅香料味咖哩汁微辣 夠惹味!仲有車厘茄同秋葵伴碟~➖➖➖2️⃣峇里式豬肋骨飯 $55 (𝟟.𝟞/𝟙𝟘)大大塊豬肋骨 好重手 個汁甜甜地肉質唔會好鞋口飯嘅份量都好多 夠飽肚~➖➖➖3️⃣峇里堂珍多公雞冰 $42 (𝟟.𝟙/𝟙𝟘)冬天一樣照食冰😆最有特色應該係公雞碗其實食落有啲似泰國越南嘅椰汁珍多冰!椰汁味幾重 仲有紅豆、大樹菠蘿粒、綠色粉條略嫌紅豆同大樹菠蘿粒有少少甜 中間冰感較重仲可以加$8 要椰子/海鹽雪糕🍦➖➖➖4️⃣玫瑰咖啡 $18 🌟 (𝟠/𝟙𝟘) 只要order 主食~就可以用優惠
/峇里堂🇭🇰💛/
所以都係嗰邊食左幾間店 會分開介紹下
其實幾鍾意呢間店 首先環境夠光猛同寬敞
空間感十足😆!
而食物方面都幾多特色小食~價錢相宜夠飽肚
好多野都想食 已經打算下次再encore !

➖➖➖
1️⃣巴東牛展肉飯 $65 🌟(𝟠/𝟙𝟘)
(轉金貝飯 +$8)
牛𦟌肉份量頗多 炆得幾軟腍
而且筋位都有少少jam 口 厚度有少少似牛腩
+$8轉薑黃飯 有淡淡嘅香料味
咖哩汁微辣 夠惹味!
仲有車厘茄同秋葵伴碟~

➖➖➖
2️⃣峇里式豬肋骨飯 $55 (𝟟.𝟞/𝟙𝟘)
大大塊豬肋骨 好重手 個汁甜甜地
肉質唔會好鞋口
飯嘅份量都好多 夠飽肚~

➖➖➖
3️⃣峇里堂珍多公雞冰 $42 (𝟟.𝟙/𝟙𝟘)
冬天一樣照食冰😆最有特色應該係公雞碗
其實食落有啲似泰國越南嘅椰汁珍多冰!
椰汁味幾重 仲有紅豆、大樹菠蘿粒、綠色粉條
略嫌紅豆同大樹菠蘿粒有少少甜 中間冰感較重
仲可以加$8 要椰子/海鹽雪糕🍦
峇里堂珍多公雞冰

➖➖➖
4️⃣玫瑰咖啡 $18 🌟 (𝟠/𝟙𝟘)
只要order 主食~就可以用優惠價要野飲
賣相不錯之餘 咖啡味道都幾濃郁!
用左印尼曼特寧blend coffee ☕️

但就應該廠運過黎 已經set 好左
印尼樽裝花茶

📍峇里堂
2020-12-21
5 分鐘 (堂食)
Rose  latte
2020-12-22 186 瀏覽
呢間餐廳好耐之前都食過,而家重開返,係食印尼菜! 香港比較小有印尼食物,餐廳新裝修,成間鋪頭都現代化D,光線又夠,又乾淨。點餐係用點餐紙的.自己TICK自己想要點的食物。峇里醬炒玻璃魷魚呢個醬汁有D似韓式辣醬,甜甜地又辣辣地,上面仲有大量洋蔥炒埋一齊食,印尼風味都重,個醬汁用嚟送飯好得。魷魚都爽脆入味。峇里式牛肉金貝飯牛肉好林又軟好好食!再加甜甜辣辣既印尼醬汁同佢D香料夾埋,再有乾蒜係面,超香,調味好濃。加錢轉金貝飯,原來係日本珍珠米再MIX椰汁、班蘭葉、香茅、沙林葉、檸檬葉同埋薑黃夾埋一齊整,用6個鐘埋埋整,入口有淡淡香氣,好特別份量又大青檸梳打都係用象牌梳打水,都係感覺要飲番杯特式飲品先有FEEL

峇里醬炒玻璃魷魚
魷魚都爽脆入味。
峇里式牛肉金貝飯
青檸梳打
都係用象牌梳打水,都係感覺要飲番杯特式飲品先有FEEL
2020-12-14
峇里堂 @bali_town1975📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓.峇里堂前身係峇里餐廳,環境舒適,有好多大玻璃,非常透光✨ 除咗有傳統印尼家庭小菜,仲有糕點及麵包類選擇👍🏼 .🦐 峇里堂海鮮煎 $62: 海鮮煎用蛋煎蝦及小元貝,再加上惹味嘅峇里醬,再加上印尼蝦片,非常地道😋.🦑 峇里醬炒玻璃魷魚 $62: 玻璃魷魚加入洋蔥、蒜頭、同紅椒炒,味道帶微辣,好刺激😆.🍚 印尼咖哩牛筋腩飯 $58 (+$8金貝飯): 味道惹味,而且主食份量大👍🏼 薯仔非常淋,牛腩大大嚿,冇得輸!
峇里堂 @bali_town1975
📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

🦐 峇里堂海鮮煎 $62
峇里堂海鮮煎

🦑 峇里醬炒玻璃魷魚 $62
: 玻璃魷魚加入洋蔥、蒜頭、同紅椒炒,味道帶微辣,好刺激😆
峇里醬炒玻璃魷魚

🍚 印尼咖哩牛筋腩飯 $58 (+$8金貝飯)
印尼咖哩牛筋腩飯
峇里堂海鮮煎
印尼咖哩牛筋腩飯
留意左呢幢大廈好耐,再次經過都見到有幾間唔同特色餐廳/𝗰𝗮𝗳𝗲,今次終於有機會嚟試吓喺3樓嘅 @bali_townhk1975 岩里堂😽本身我自己就好鍾意食印尼,更加鐘意𝗕𝗮𝗹𝗶,所以我真係好鍾意呢間餐廳呀🥰呢度除咗食物唔錯幾好食之外,佢唯一令我覺得最似𝗕𝗮𝗹𝗶嘅一點係佢真係幾平下!整體性價比高~.saw a bunch of different restos opened here in this building 😆 finally got a chance one of their restos @bali_townhk1975 🤤 personally a fan of indo food 😊 love the food here but what i love more is the prices! super affordable 😱 definitely a place to check out!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟整體性價比高~

《雙色咖央多士》$32 🌟7.5/10🌟
𝗞𝗮𝘆𝗮 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁
好似個個嚟到都一定都叫呢一個打卡多士!中間夾住一塊牛油,再加埋甜甜哋嘅咖央醬,真係好邪惡啊😈不過我食左一件就覺得有少少膩,罪惡感好大🤣

《巴東牛肉𝗔.𝗢.𝗣牛角包》$48 🌟7.2/10🌟
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗲𝗻𝗱𝗮𝗻𝗴 𝗔.𝗢.𝗣 𝗖𝗿𝗼𝘀𝘀𝗶𝗮𝗻𝘁
巴東牛肉調味香濃,食落微辣幾惹味;而牛角包亦都酥脆,牛油香重,唔錯嘅。但感覺上兩者唔係太夾🤧不過牛肉同牛角包分別都幾好食,所以又唔會話佢難食嘅😅

《甚摩汁燜牛仔骨》$68 🌟7.8/10🌟
𝗜𝗻𝗱𝗼𝗻𝗲𝘀𝗶𝗮𝗻 𝗦𝗲𝗺𝘂𝗿 𝗦𝘁𝗲𝘄𝗲𝗱 𝗦𝗵𝗼𝗿𝘁 𝗥𝗶𝗯𝘀
呢個燜牛仔骨有驚喜!!基本上係一個好好食肥牛粉絲煲~牛肉啖啖肉,又軟腍,醬汁調味香濃,辣辣地,好惹味啊~

《峇里式豬肋骨飯》$55 🌟8.2/10🌟
𝗦𝘁𝗲𝘄𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗥𝗶𝗯𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗲
呢一款主菜同樣有驚喜!!豬肋骨口感101分!非常之軟腍,味道調味偏向重口味,但好好食,好惹味~而且份量亦都幾多下,呢個價錢,真係好抵食~
另外加咗$8轉做金貝飯,姐係黃薑飯,米飯粒粒分明,軟硬適中,值得一試!
峇里堂 @bali_townhk1975
📍#BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_indo 😇
峇里式豬肋骨飯
創業於香港1975年⏳係四十多年歷史嘅東南亞菜印尼菜式餐廳餐廳環境80年代的舊相片舊店.[不變.招牌巴東牛展肉飯]醬汁好香帶辣,但覺得唔夠味牛展大舊,入口鬆軟唔會好韌,肥瘦適中👌🏻.[峇里式豬肋骨飯]豬肋骨好軟冧❣️肉質嫩滑好好食個sauce比較牛展肉更有層次,帶甜不辣#必食 #跟住我食唔中伏.[珍多公雞冰冰+海鹽雪糕]坦白講我覺得唔好食椰汁味唔夠香,冰好快溶搞到好水公雞碗幾得意但唔用銀匙羹好難潷大樹菠蘿唔夠香,珍多冰有少少痴埋1舊#唔會再嗌.[鮮檸氣泡咖啡]好特別!未見過呢種配搭😁飲落好得意,少少酸甜+好香咖啡味要形容我會叫做 #有氣檸啡....#佐敦美食 #ca師奶餐廳_佐敦 #尖沙咀美食 #ca師奶餐廳_尖沙咀 #印尼菜式 @bali_townhk1975
創業於香港1975年⏳
係四十多年歷史嘅東南亞菜印尼菜式餐廳
餐廳環境80年代的舊相片舊店
[不變.招牌巴東牛展肉飯]
醬汁好香帶辣,但覺得唔夠味
牛展大舊,入口鬆軟唔會好韌,肥瘦適中👌🏻
[峇里式豬肋骨飯]
豬肋骨好軟冧❣️肉質嫩滑好好食
個sauce比較牛展肉更有層次,帶甜不辣
#必食 #跟住我食唔中伏
[珍多公雞冰冰+海鹽雪糕]
坦白講我覺得唔好食
椰汁味唔夠香,冰好快溶搞到好水
公雞碗幾得意但唔用銀匙羹好難潷
大樹菠蘿唔夠香,珍多冰有少少痴埋1舊
#唔會再嗌
[鮮檸氣泡咖啡]
好特別!未見過呢種配搭😁
飲落好得意,少少酸甜+好香咖啡味
要形容我會叫做 #有氣檸啡
2020-12-17 128 瀏覽
今日約咗朋友嚟呢度食lunch,環境好大,座位寬躺,枱同枱之間嘅距離都好闊落,環境寧靜,好適合傾偈❤️峇里之天堂茶❤️味道清新,茶味香濃,非常解渴,可以加水😍😍小食拼盤❤️有蝦丸,魚餅,春卷,蝦片,蝦丸彈牙,春卷餡料滿滿,香脆😋😋加多加多 ❤️印尼著名沙律,醬汁惹味, 菜絲爽脆可口😋😍味道非常正宗😋😋印尼未來肉炒飯❤️素食之選,飯粒粒分明,有蛋香👍👍整體呢間新嘅峇里餐館環境舒適,價錢親民,性價比高❤️❤️👍

峇里之天堂茶❤️
味道清新,茶味香濃,非常解渴,可以加水😍😍

小食拼盤❤️
有蝦丸,魚餅,春卷,蝦片,蝦丸彈牙,春卷餡料滿滿,香脆😋😋

加多加多 ❤️
印尼著名沙律,醬汁惹味, 菜絲爽脆可口😋😍味道非常正宗😋😋

印尼未來肉炒飯❤️
素食之選,飯粒粒分明,有蛋香👍👍

整體呢間新嘅峇里餐館環境舒適,價錢親民,性價比高❤️❤️👍
2020-11-29
午餐
2020-12-16 103 瀏覽
終於重開返嘅印尼菜😍🤤相比起之前,新裝修有煥然一新的感覺,整個店舖的風格都變得更現代化,而且光線非常充足👍🏻今次都係又叫我最鍾意食嘅印尼炒飯🤫Omni 印尼未來肉炒飯 印尼炒飯嘅賣相非常吸引,而且一上碟就聞到非常香的醬油味!不太乾也不太濕的飯,再配上雞蛋炒,一個普通炒飯就變得不簡單!小食拼盤(蝦丸,素肉春卷, 蝦片,魚餅)個人非常喜愛吃春卷,春卷的皮非常香脆可口,但係又不會好油膩🤤蝦丸和魚餅也非常彈牙,不會覺得好粉。人見人愛 加多加多(salad)沙律上放滿了很多的蝦片,一口脆片一口沙律,都非常有口感,令到不太喜歡食生菜的我也食光了!飲品方便,就點藍花之伯爵茶,玫瑰之香普洱茶,可以幫助消化解濟👍🏻👍🏻

Omni 印尼未來肉炒飯

小食拼盤(蝦丸,素肉春卷, 蝦片,魚餅)

人見人愛 加多加多(salad)

2020-12-16 211 瀏覽
呢間餐廳好闊落,坐落好舒服🤩仲有好多特色正宗嘅印尼菜,大大份幾抵食🇮🇩-🍛不變·招牌巴東牛展肉飯🐂-秘制醬汁好惹味,甜甜辣辣咁,撈飯真係一流🍛 加錢可以轉金貝飯,係由香茅、檸檬葉、薑黃配上椰汁蒸成嘅金黃色香料飯🌿雖然冇乜椰汁味🥥但帶有淡淡嘅薑黃同香茅,幾香口🍋牛展肉都煮得啱啱好,食落夠軟熟、夠淋🐂-評分:8/10價錢:$65 (+$8 轉金貝飯)-🇮🇩Omni印尼未來肉炒飯🍲-雖然只係炒飯,但真係炒得超惹味超香口😍想encore😋‼️‼️炒飯入面有好多配料,煎蛋、未來午餐肉、玉米、蘿蔔粒、青豆等🙈午餐肉味道都幾真實,同埋蛋絲真係炒得好香,好唔錯!🐣-評分:8.3/10價錢:$63-🟢雙色咖央多士🟡-賣相好吸睛😛多士都好香脆,夾心有甜甜地嘅咖央醬同奶油🧈食完主菜食甜嘢就啱啱好🍞但唔係好夠熱😢-評分:7.8/10價錢:$32-🐓峇里堂珍多公雞冰冰🍧-個甜品有晒紅黃綠三隻色,分別係紅豆粒、大樹菠蘿🍍同埋珍多粉‼️味道好豐富,口感都幾有層次🚥 珍多粉食落有啲似果凍😙 海鹽雪糕都幾正🍦鹹鹹地,好襯椰汁冰😛整體覺得刨冰比較大舊,而且好難整碎🧊同埋如果椰汁味濃少少就好🤣-評分:7.5/10價錢:$41 (
🍛不變·招牌巴東牛展肉飯🐂
評分:8/10
價錢:$65 (+$8 轉金貝飯)
🇮🇩Omni印尼未來肉炒飯🍲
評分:8.3/10
價錢:$63
🟢雙色咖央多士🟡
評分:7.8/10
價錢:$32
🐓峇里堂珍多公雞冰冰🍧
評分:7.5/10
價錢:$41 (+$9 雪糕)
📍 峇里堂 尖沙咀 📍
尖沙咀山林道開左幾間新餐廳😚 超新淨😆💛峇里菜真係第一次食 性價比好高喎😍而且唔會好似想像中咁重口味😬 誠意推介(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❣️峇里海鮮煎 $62呢個好食🤤 好豐富 有蝦同帶子嘅煎蛋加上爽口嘅青瓜芽菜同醬汁⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾面頭仲有充滿回憶嘅印尼蝦片 細個成日食🥲呢個價錢俾到咁足料真係誇張‼️😍❣️印尼沙嗲炒豬肉飯 $55可以加錢轉金貝飯 用香茅薑黃椰汁整 可惜朋友唔食🥲沙嗲x豬肉係冇得輸🤣 豬肉係偏瘦嘅位🤩佢嘅米煲得粒粒分明好有米香😬 咁樣撈飯一流😚❣️雙色咖央多士 $32呢個都勁吸引😚 睇得又食得‼️雖然多士顏色特別但係食落都係正常味✅中間塊牛油不一般😍 比較Creamy係奶油呀🥳加上甜甜嘅咖央醬 超快就K.O.💛❣️Latte 印尼曼特寧混合咖啡 +$15咖啡控 想試世界各地嘅咖啡 唔使周圍搵٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 呢度嘅咖啡好有驚喜😍 有水準 唔會俾啲奶水hea你😂 唔會太苦太酸 十分剛好😚
尖沙咀山林道開左幾間新餐廳😚 超新淨😆

• 峇里海鮮煎
  • Latte
  • 雙色咖央多士
2020-12-16 145 瀏覽
今次又嚟The Nate食嘢,食印尼嘢呀,呢間前身係峇里餐廳我之前都有去過, 裝修傳統啲,今次新舖行簡約年青路線。呢個方向唔錯。。1️⃣嘴刁小食拼盤$68。呢個有春卷、有蝦片、有肉餅,有個蝦球,即刻叫即炸好好味。2️⃣特製峇里式串$42/兩串呢個幾得意,有啲似係豬肉做嘅魚蛋咁樣,燒到好香幾好味,個醬好好食好多花生粒。。。3️⃣印尼沙嗲炒豬肉飯$55好香沙嗲味,有濃郁嘅花生醬味,呢個沙嗲醬配豬肉送飯好好食😋.4️⃣ 蝦醬炒通菜$53.蝦醬好香通菜好幼嫩,呢個我最鍾意食。5️⃣青檸梳打$18.食完咁多濃味野,飲杯鮮青檸梳打中和返,真係好refresh..P.S. 呢間價錢絕對係超值,而且味道非常之好食。CP值高!

1️⃣嘴刁小食拼盤$68
。呢個有春卷、有蝦片、有肉餅,有個蝦球,即刻叫即炸好好味

2️⃣特製峇里式串$42/兩串

3️⃣印尼沙嗲炒豬肉飯$55
好香沙嗲味,有濃郁嘅花生醬味,呢個沙嗲醬配豬肉送飯好好食😋

4️⃣ 蝦醬炒通菜$53
.蝦醬好香通菜好幼嫩,呢個我最鍾意食

5️⃣青檸梳打$18