2022-09-24 80 瀏覽
-山林道呢幾年多左好多唔同食肆😏Cafe☕️雞煲邊爐🍲韓國菜咩都有今次去既呢間係食印尼菜🇮🇩平時倉庫妹👧🏼都好少食印尼菜呢次第一次食 估唔到全部都咁重口味咁正🤩而且價錢又唔貴🤭Cp值十分高——————————————————🍴不變•招牌巴東牛肉飯($72)呢個牛肉飯差唔多每枱都有叫🙈見到咁多人食 當然要試吓🤭飯個方面🍚可以揀要珍珠香飯定金貝飯金貝飯係用香茅 檸檬葉 薑黃等多種香料撈埋整成所以個飯食落會比較香同埋會係黃色嘅飯粒雖然要+$9 但食落都覺得值👍🏼牛肉份量都幾多下🐮有成4 5舊個醬食落有少少辣辣地🔥但味道好濃郁感覺有啲似沙嗲醬——————————————————🍴峇里式燒豬比高($55)估唔到食印尼菜都有bagel食☺️豬比已經一早拆晒肉😆入面仲有青瓜夾埋一齊食可能係因為豬肉比較多汁 搞到成隻碟都係汁😂好彩餐廳有比埋手套如果唔係會食得比較”呢hea”🙈而bagel食落都幾有咬口 值得一讚👍🏼——————————————————🍴特製峇里式串燒($45)Menu上面都有少量串燒可以揀當中見到呢個比較特別啲佢主要係由魚🐠同蝦🦐而成上碟個陣見到😂比想像中細串食落有啲似韓國魚糕 有咬口——
山林道呢幾年多左好多唔同食肆😏
Cafe☕️雞煲邊爐🍲韓國菜咩都有
今次去既呢間係食印尼菜🇮🇩
平時倉庫妹👧🏼都好少食印尼菜
呢次第一次食 估唔到全部都咁重口味咁正🤩
而且價錢又唔貴🤭Cp值十分高
——————————————————
🍴不變•招牌巴東牛肉飯($72)

呢個牛肉飯差唔多每枱都有叫🙈
牛肉份量都幾多下🐮有成4 5舊
個醬食落有少少辣辣地🔥但味道好濃郁
感覺有啲似沙嗲醬
——————————————————
🍴峇里式燒豬比高($55)

估唔到食印尼菜都有bagel食☺️
豬比已經一早拆晒肉😆
入面仲有青瓜夾埋一齊食
可能係因為豬肉比較多汁 搞到成隻碟都係汁😂
好彩餐廳有比埋手套
如果唔係會食得比較”呢hea”🙈
而bagel食落都幾有咬口 值得一讚👍🏼
——————————————————
🍴特製峇里式串燒($45)

Menu上面都有少量串燒可以揀
當中見到呢個比較特別啲
佢主要係由魚🐠同蝦🦐而成
上碟個陣見到😂比想像中細串
食落有啲似韓國魚糕 有咬口
——————————————————
🍴鮮檸氣泡咖啡($40)
🍴鮮青檸梳打($38)

佢哋所有有氣飲品都超夠氣🤣
有氣到啲野飲係枝飲管到流岀嚟
夏天飲真係超爽☺️
咖啡加左檸檬關係🍋
飲落酸酸地又有啲咖啡味
而青檸梳打就超夠酸同超夠氣👍🏼
山林道一間印尼菜餐廳🇮🇩店舖好有渡假風Cafe嘅感覺有好多玻璃窗 好多自然光 好relax 😚雙色咖央多士 $39中間夾左香滑嘅牛油😍再配埋香濃嘅咖央醬✨多士整得好香脆😋 做到外脆內軟嘅嘅效果今次小妹呢個係竹炭口味嘅黑色多士😎佢地嘅多士顏色每日都唔同嫁😍日日都好有新鮮感❤️嘴刁小食拼盤$74小妹最喜歡小食拼盤 因為貪佢樣樣都可以試🤪拼盤有魚餅 蝦丸 素春卷 同蝦片 配泰式辣醬炸蝦丸好彈牙😌😌 蝦片好脆醬燒雞髀飯 $61雞髀🍗有食個碗咁大隻😎 雞肉好嫩滑同厚肉 仲好易切 個醬汁好香濃 仲甜甜地 好惹味😚好啱送飯👍🏼👍🏼峇里堂珍多公雞冰冰 $60天氣咁熱🌞 食返個冰 簡直係透心涼☺️雪糕可以揀海鹽或椰子味🍦我地揀左椰子雪糕🥥椰子味超濃郁! 好好食😋當然唔少得沙冰 椰汁同其他配料😎有自家製珍多綠布丁條 紅豆🫘 同大樹菠蘿所有配搭好match😎 食落仲唔會好甜☺️
山林道一間印尼菜餐廳🇮🇩

當然唔少得沙冰 椰汁同其他配料😎
有自家製珍多綠布丁條 紅豆🫘 同大樹菠蘿
所有配搭好match😎 食落仲唔會好甜☺️
2022-09-20 75 瀏覽
💛印尼沙爹炒豬肉飯係甜醬汁炒洋蔥豬肉絲再係上面加沙爹汁好好撈飯😂我呢個食汁怪 都覺得好多汁就知道🤣好惹味 都好大碗我食唔晒👉🏻👈🏻下次要叫少飯..仲有唔洗入長洲都食到爽口彈牙大魚蛋😝------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
💛印尼沙爹炒豬肉飯

好惹味 都好大碗
我食唔晒👉🏻👈🏻下次要叫少飯
仲有唔洗入長洲都食到爽口彈牙大魚蛋😝

------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️
📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
2022-09-19 49 瀏覽
突然心思想食東南亞菜,又唔想食太傳統的濃濃口味,記得朋友提過佐敦/尖沙咀的這一間唔錯,近近哋便博一博試吓,想不到竟然有驚喜😊🤤入坐地方企理,光線充足,走新派路線服務員有小小勞鬚,細問之下原來好多人Book左位但No Show(押埋韻添,俾個叻自己🤣🤣🤣),同理心之下,服務評分加多了粒星🤭😉食物方面都幾有特色,但因為同人一齊食竟然忘記了影相😂🙈🙏🏽,重點記得食燒雞翼,及串燒,仲有加鴦多😉5 個人食埋甜品,捧住個肚走都係八舊幾水,喜歡食甜的朋友應該中意😊😊⚘️最後,建議餐廳的 : 如果怕人No Show, 不如 Book 位時象徵式收返每人廿蚊留位費,以表誠意及減少放飛機風險。。。因為晚市有得 Book 枱真的很緊要啊😉💪💪💪⚘️
入坐地方企理,光線充足,走新派路線

2022-09-16
慶祝紀念
紀念日
  • 雙色咖央多士
  • 招牌巴東牛展肉飯
  • 串燒
2022-09-13 64 瀏覽
😢 小編依日傍晚時分要去送機,朝早由太子一路踩到油麻地買嘢,再行到尖沙咀,中午時分決定落腳食個lunch先!😌[ 亂闖試飲試食 ]🍽 印尼沙爹炒豬肉飯 😋😋😋😋醬料非常濃郁,鹹甜中食到有花生味🥜,亦帶有洋蔥味🧄!唔慣食咁重香料醬汁嘅朋友,就要有心理準備,或者斟定杯水飲。豬肉切成一絲絲,食落唔會太乾,撈埋醬料扒飯食,好惹味!另有兩大片青瓜做伴菜🥒,有需要時可以幫助解膩!☕️ 泡沫咖啡 😋😋😋😋正常發揮嘅泡沫咖啡,比較有趣嘅係泡沬上面灑有Kuromi公仔嘅圖案!唔知有冇特別意思呢?🤔午餐 💵💵 約港幣$90/人 💁🏻‍♀️ 要喺尖沙咀地區搵到一間坐得比較舒服,而lunch唔使一百蚊嘅食肆真係有難度!依一間可能係附近打工仔嘅其中一個選擇!🧐🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲試食 ]
🍽 印尼沙爹炒豬肉飯 😋😋😋😋

☕️ 泡沫咖啡 😋😋😋😋

午餐 💵💵 約港幣$90/人

2022-08-19
10 分鐘 (堂食)
2022-09-12 57 瀏覽
Selamat makan! 🇮🇩峇里式豬肋骨飯 ($61) ●●●●○豬肋骨幾甜 肉質腍腍地 輕鬆甩骨 但係冇咩豬味,主要都係食個醬汁 醬汁夠多、飯量亦足,撈飯食輕鬆完食🙏🏻🙏🏻雙色咖央多士 ($39) ●●●○○打卡元素重嘅甜品🪢斑蘭咖央醬同牛油filling幼滑 不過食落「mix唔埋」:斑蘭咖央醬味道鮮明,牛油唔夠鹹香 成份食太甜了🦷不過個多士我哋放咗好一段時間先食都仲脆脆地 個多士亦唔會出油👍🏻
Selamat makan! 🇮🇩

峇里式豬肋骨飯 ($61) ●●●●○

雙色咖央多士 ($39) ●●●○○
2022-09-05 64 瀏覽
喺香港唔算有好多食印尼菜嘅餐廳,而呢間印尼餐廳見好多朋友都有試過,食完之後讚不絕口,所以今日放假就嚟試吓。🇮🇩〈印尼沙嗲炒豬肉飯〉🥜🐷🥓🍚推介之一,我哋揀咗金貝飯,即係由香茅、薑黃同椰汁等等嘅香料煮成嘅飯,呢種飯比出邊海南雞飯嘅油飯更加香口。炒豬肉切成一絲絲,味道偏甜,上面仲有沙嗲醬,分量多到食完啲飯仲剩返好多豬肉,真係良心小店。〈巴東牛肉牛角包〉🐮🥐又係推介之一,呢個配搭真係估唔到咁出色,咁好食!巴東牛肉比出邊食到嘅偏甜,牛肉煮到好腍,醬汁好濃郁;牛角包好酥脆,兩樣嘢加埋一齊食將你到昇華道另一個層次,相信我下次嚟都會再叫嚟食。〈鮮奶咖啡〉🧊☕️呢度嘅咖啡係用上印尼曼特寧咖啡豆沖成,唔會太苦,一啲都唔酸,咖啡香味好濃郁,咁熱嘅天氣飲番杯凍咖啡,真係解熱又醒神。今次唔算試咗好多款嘢食,呢度嘅嘢食特別又好味,絕對值得我下次再試其他招牌菜式。😋

〈印尼沙嗲炒豬肉飯〉🥜🐷🥓🍚

〈巴東牛肉牛角包〉🐮🥐

〈鮮奶咖啡〉🧊☕️

• 巴東牛肉牛角包
  • 印尼沙嗲炒豬肉飯
2022-09-04 3535 瀏覽
在山林道中的小餐廳-峇里堂 🍴一邊享受著寧靜的氣氛.一邊享受着叢林中優雅景色.真讓人舒心又解壓🌸▫️主食🍛印尼沙嗲炒豬肉飯 $61(推薦👍🏻)點餐時便已發現到餐廳對食物質素的要求🙆🏻‍♀️淨是飯已有珍珠米飯和&全貝飯供選擇迎合不同大眾口味的需求🥰上菜時更迎來陣陣香酥的沙嗲味👃🏻餐廳更毫不吝嗇地用上滿滿的沙嗲醬沾滿在每件豬肉&飯粒之上濕潤又惹味🤤入口時更發現獨有的沙嗲醬味道除了濃郁的沙嗲香味外.還有炒香後微微香辣的味道配上珍珠米後口感簡直一流一流的滋味!🤤▫️小吃🥗蝦醬炒通菜 $63(推薦👍🏻)濃烈的香辣醬令人食指大動👍🏻餐廳更附上青紅辣椒🌶️一起炒.令蒜香味更出眾😻通菜新鮮嫩綠外更附上清脆利落的口感.極為過癮!▫️甜品🥪雙色咖央多士 $39(必食👍🏻👍🏻)雙色多士單單賣相便已非常吸睛👀意想不到味道更為出眾✌🏻多士&多士的中央夾了香滑順滑的牛油🧈配上香濃濃郁的咖央醬更令人愛不釋手😍微熱的多士入口帶著鬆脆而順滑的小主角.於口中溶化.更顯層次分明.讓味道在口中迴盪至今😈😈🍧海鹽雪糕多士seasalt $44(推薦👍🏻)海鹽雪糕多士同樣賣相出色😽由薄荷綠的海鹽雪糕襯托黑色的多士.形成強烈對比🆚雪糕還供椰

▫️主食
印尼沙嗲炒豬肉飯

🍛印尼沙嗲炒豬肉飯 $61(推薦👍🏻)

▫️小吃
蝦醬炒通菜

🥗蝦醬炒通菜 $63(推薦👍🏻)

▫️甜品
雙色咖央多士

🥪雙色咖央多士 $39(必食👍🏻👍🏻)
海鹽雪糕多士seasalt

🍧海鹽雪糕多士seasalt $44(推薦👍🏻)
海鹽雪糕多士同樣賣相出色😽由薄荷綠的海鹽雪糕襯托黑色的多士.形成強烈對比🆚雪糕還供椰糖味選擇.還可在點餐時選擇餐後上.十分貼心💓!烘烤後多士香口鬆脆.再沾上咸咸的海鹽味雪糕後一冷一熱地品嘗.滿滿幸福感隨即湧上心頭🫣🫣
蝦醬炒通菜
雙色咖央多士
  • 印尼沙爹炒豬肉飯
印尼菜確實好少食🇮🇩 但係巴東牛肉就一定有聽過😍尖沙咀山林道街口就有間峇里堂入到店內已經有種度假嘅感覺😌當日下午兩點幾 窗外陽光打入店內枱櫈 好有feel😍▫️變色咖央多士 ($39)用上唔同顏色嘅多士 烘得好脆👍重點在中間咖央餡 咬內外脆內軟味道唔太甜 椰香味好出🤤▫️不變。招牌巴東牛肉配金貝飯 ($81)普遍人都會對印尼菜無乜信心 都唔知食乜請試下呢個正宗巴東牛肉飯😍軟嫩牛肉一咬難忘 醬汁味道偏甜帶椰香配上特製金貝飯 由香茅、檸檬葉、薑黃等香料用上6個鐘製成🤤 醬汁滲透米飯🍚▫️印尼咖哩牛腩飯 ($75)咖哩味重但唔會辣 牛腩唔係偏肥嗰款但肉質都好腍香 薯仔非常入味 煮印尼菜 香料係好重要‼️ 令味道更提升咁舒服嘅環境 食左個咁完美嘅午餐😍尋回一點旅遊度假嘅味道☺️
印尼菜確實好少食🇮🇩
但係巴東牛肉就一定有聽過😍
尖沙咀山林道街口就有間峇里堂
入到店內已經有種度假嘅感覺😌
當日下午兩點幾 窗外陽光打入
店內枱櫈 好有feel😍

▫️變色咖央多士 ($39)
用上唔同顏色嘅多士 烘得好脆👍
重點在中間咖央餡 咬內外脆內軟
味道唔太甜 椰香味好出🤤

▫️不變。招牌巴東牛肉配金貝飯 ($81)
普遍人都會對印尼菜無乜信心 都唔知食乜
請試下呢個正宗巴東牛肉飯😍
軟嫩牛肉一咬難忘 醬汁味道偏甜帶椰香
配上特製金貝飯 由香茅、檸檬葉、薑黃等
香料用上6個鐘製成🤤 醬汁滲透米飯🍚

▫️印尼咖哩牛腩飯 ($75)
咖哩味重但唔會辣 牛腩唔係偏肥嗰款
但肉質都好腍香 薯仔非常入味
煮印尼菜 香料係好重要‼️ 令味道更提升
咁舒服嘅環境 食左個咁完美嘅午餐😍
尋回一點旅遊度假嘅味道☺️
2022-08-22 65 瀏覽
呢排食得多西餐同日本菜🤣所以難得去開佐敦,kk就揀左印尼菜黎試😊不過呢間印尼菜真係幾有驚喜🥰大家有興趣可以試下不變•招牌巴東牛肉飯($72)呢個都真係幾有驚喜👍🏻佢嘅巴東牛肉真係整得好入味👍🏻食落甜甜哋咁又好香香料味💓加上牛肉都幾嫩♥️用黎餸飯真係幾惹味🤗另外kk仲加左$9轉金貝飯👍🏻個飯都真係好香又粒粒分明,個人覺得好值得加錢食雙色咖央多士($39)咖央多士係kk每次食呢類餐廳都一定會叫🤣但雙色真係冇見過🤣用黎打卡真心一流🥰加上佢嘅多士烘得好脆😋又好香牛油同咖央味😍真心好正峇里堂珍多公雞冰冰($60)呢個甜品都幾唔錯👍🏻首先佢個材料好多🤣望落已經好滿足😝食落一啲都唔差㗎😊海鹽焦糖雪糕鹹鹹哋又好香焦糖味,公雞冰椰汁味又夠重👍🏻真心好食又清新鮮青檸梳打($38)呢個梳打都唔錯,成個配搭好清新🥰用黎配搭啲濃味野食,真係好夾

不變•招牌巴東牛肉飯($72)

雙色咖央多士($39)

峇里堂珍多公雞冰冰($60)

鮮青檸梳打($38)
2022-08-22 80 瀏覽
喺尖沙咀同佐敦之間嘅峇里堂 裝修舒服 仲好抵食 最近人氣越嚟越高 兩點左右嚟到都幾爆場🫧峇里式豬肋骨飯醬汁似沙嗲 不過係唔辣嘅 加咗少少炸蒜 幾惹味 豬肋骨好軟好稔 係我鐘意嘅質感🫧印尼咖哩牛筋腩飯唔會好辣 但係就好香 因為加咗椰奶同薑黃粉 牛腩炆到好稔 牛筋部份仲更加正 份量都幾多 薯仔一樣係重點 呢度嘅飯都會有埋秋葵同車厘茄 望落顏色好靚 🫧雙色咖央多士賣相好靚 味道都好唔錯 牛油同蛋味之間 滲出淡淡椰漿 味道有層次 甜度亦適中🫧榛子鮮奶咖啡🫧峇里之天堂茶飲品選擇都唔少 咖啡 花茶 果汁 連啤酒都有 呢度用嘅係曼特寧咖啡豆 酸味低醇度高 係印尼特式出產架

🫧峇里式豬肋骨飯
🫧印尼咖哩牛筋腩飯
🫧雙色咖央多士
🫧榛子鮮奶咖啡
🫧峇里之天堂茶
2022-08-21 62 瀏覽
📍峇里堂🗺尖沙咀彌敦道176號The Nate三樓呢間係尖沙咀樓上隱祕印尼餐廳🇮🇩價錢親民,食物味道唔錯,不過唔算驚喜~⚡️峇里式燒豬汁比高 $57見到呢個幾特別就叫左,中間夾左豬肉絲同青瓜,包體軟熟,上面有好多芝麻粒,食落都幾夾🥰⚡️雙色咖央多士 $39一向都鍾意食咖央多士,見到其他人post係有粉紅色包幾靚,不過今次黎到係啡色有啲失望🥲 食落就幾好味嘅👍🏻⚡️巴東牛肉A.O.P 牛角包 $54巴東牛肉辣辣地,幾淋,夾喺牛角包度幾好食😋 ⚡️印尼炒飯 $66印尼炒飯可以揀要唔要辣,都幾辣下🥵旁邊有蝦片不過份量較細🥺⚡️椰汁紅豆冰 $27椰汁味濃郁,好飲😍
📍峇里堂
🗺尖沙咀彌敦道176號The Nate三樓

呢間係尖沙咀樓上隱祕印尼餐廳🇮🇩
價錢親民,食物味道唔錯,不過唔算驚喜~

⚡️峇里式燒豬汁比高 $57

⚡️雙色咖央多士 $39

⚡️巴東牛肉A.O.P 牛角包 $54
巴東牛肉辣辣地,幾淋,夾喺牛角包度幾好食😋

⚡️印尼炒飯 $66
印尼炒飯可以揀要唔要辣,都幾辣下🥵
旁邊有蝦片不過份量較細🥺

⚡️椰汁紅豆冰 $27
椰汁味濃郁,好飲😍
2022-08-20 66 瀏覽
喺尖沙咀剪完頭髮順路就黎到呢間主打印尼同埋東南亞菜式既餐廳,雖然係樓上鋪,但係舒適既位置同埋透光☀️既窗戶,加埋好多唔同既木製藝術品,🎨令到成個環境好Chill,十分適合同fd食個lunch傾下計!!😆 香濃惹味醬燒雞脾飯($61)🍗大大隻既嫩滑雞脾搭配上香濃既醬汁,食起身味道甜甜哋,加埋面上既炸蒜🧄,為成個飯增添咗唔少口感。重點係雞脾好容易拆肉,食起身好放方便!! 峇里式豬肋骨飯($61)🐷豬肋骨同雞脾一樣非常容易拆骨,加埋香氣十足既咖哩🍛醬汁,撈飯食簡直一流!😍 印尼風味串燒($35/2)🐔今次叫咗兩串雞軟骨串燒,雞軟骨口感唔錯,好有咬口🤤,加埋店家提供既沙嗲醬,更顯印式風味。 彩豔椰糖雪糕多士($44)雪糕可以揀椰子或者海鹽🍦,今次就揀咗海鹽,麵包🍞既口感因為融化緊既雪糕變的軟糯,入口即花,忍唔住想encore多一份tim!!😚 藍花之伯爵茶(跟餐$17)🍵伯爵茶表現就一般,同其他店家提供既嘢飲相比,比較冇競爭力,推薦叫其他嘢飲。

香濃惹味醬燒雞脾飯($61)🍗

峇里式豬肋骨飯($61)🐷

印尼風味串燒($35/2)🐔

彩豔椰糖雪糕多士($44)

藍花之伯爵茶(跟餐$17)🍵
2022-08-17 54 瀏覽
喺佐敦山林道發現咗一間隱世食印尼菜嘅小店~ 小店嘅裝飾係簡潔街頭風格~ 我哋叫咗馬拉盞炒通菜,不變-招牌巴東牛肉飯,峇里式燒豬比高,印尼樽仔花茶同埋串燒雞肉~ 點菜嘅時候發現餐廳都幾用心咁去玩下菜式名字嘅食字~ 好似好似比高,吃不停口,彩艷椰糖咁~ 啲名字都幾有特色!不變-招牌巴東牛肉飯應該就係只傳統印尼做法嘅巴東牛肉飯既意思~ 巴東牛肉好好味~ 炆到好淋好香口~ 配合埋青瓜同埋蕃茄仔一齊食,真係好似去咗旅行咁!馬拉盞炒通菜真係好好味~ 健康又啱送飯!幾有特色嘅就係峇里式燒豬比高啦~ 比高烤到好香口~燒豬都好好味!個醬汁都好有特色!印尼樽仔花茶真係好似我哋細個飲玻璃樽嘅豆奶咁,係一個年代嘅回憶~串燒雞肉都燒得好好味~ 個雞肉幾有層次口感!

馬拉盞炒通菜真係好好味~ 健康又啱送飯!

串燒雞肉都燒得好好味~ 個雞肉幾有層次口感!
Intro: 尖沙咀有一間食印尼菜嘅樓上舖,喺香港真係好少有,而價錢都好公道,環境都坐得好舒服!___________________🍽 香濃惹燒雞脾飯 ⭐️ 8/10💰61✍🏻 原隻大雞脾好厚肉好鮮嫩✍🏻 表皮搽滿薄薄嘅沙嗲醬,唔鹹✍🏻 骨肉容易分離🍽 印尼沙嗲炒豬肉飯 ⭐️ 7.5/10💰61✍🏻 洋蔥炒得好熟易入口✍🏻 略厭沙嗲醬太多,重口味之選✍🏻 豬肉份量正常,撈飯一流🍹熱情果汁/芒果汁 ⭐️7/10💰跟餐加配12✍🏻太高糖,成22g/100ml✍🏻甜度蓋過應有嘅酸味,但又唔甜___________________🏠 峇里堂Bali Town📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓⭐️Score: 7.75/10
___________________
🍽 香濃惹燒雞脾飯 ⭐️ 8/10
💰61
✍🏻 原隻大雞脾好厚肉好鮮嫩
✍🏻 表皮搽滿薄薄嘅沙嗲醬,唔鹹
✍🏻 骨肉容易分離

🍽 印尼沙嗲炒豬肉飯 ⭐️ 7.5/10
💰61
✍🏻 洋蔥炒得好熟易入口
✍🏻 略厭沙嗲醬太多,重口味之選
✍🏻 豬肉份量正常,撈飯一流

🍹熱情果汁/芒果汁 ⭐️7/10
💰跟餐加配12
✍🏻太高糖,成22g/100ml
✍🏻甜度蓋過應有嘅酸味,但又唔甜
___________________
🏠 峇里堂Bali Town