2021-01-19
對上一次去大九龍灣見到呢間食肆新開,但係咁啱食飽😚今次再去又搵唔到有咩好嘢食,就決定試吓呢間。入店前先探熱及用酒精搓手液消毒雙手👍🏻#魚腐滲滲叻沙($35)8.3/10————————————呢開餐時正值下午茶,下午茶餐牌應該平少少吧,呢個價錢食到一碗滲滲其實都算幾抵🤭上枱時見到個碗幾細吓,都驚會唔夠(因為朝早未食嘢)不過用筷子撩一撩,個麵底都算幾多😂齋聞湯底已經覺得好香,有陣椰奶味。先嘗一匙湯,果然唔錯👍🏻話明滲滲,即係油麵同米粉各一半,而呢碗就比較多油麵,大概係4:1.5油麵就煮得比較硬身,淋啲就更好了😣魚蛋有3粒、魚片約4片,正常無咩特別啦。另有半隻蛋,我最鍾意最後先食🤣因為可以浸滿湯底,一擺入口就bid晒啲湯出嚟,諗起都正🥺雖然麵同配料無話特別驚豔,但係我最欣賞就係佢嘅湯底喇🤩
#魚腐滲滲叻沙($35)8.3/10
————————————
雖然麵同配料無話特別驚豔,但係我最欣賞就係佢嘅湯底喇🤩