餐廳: 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (將軍澳中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-11-11 400 瀏覽
零客服都算,自己取餐之後淨係一句食完自己放返去餐車🫠質素好普通好普通,如果咁嘅價錢咁嘅質素0客服就真係差🙈🙈🙈飯要加錢,咩都加錢,加左,汽水都係mini size 真係暈低
零客服都算,自己取餐之後淨係一句食完自己放返去餐車🫠

質素好普通好普通,如果咁嘅價錢咁嘅質素0客服就真係差🙈🙈🙈

2022-09-24 786 瀏覽
話說我之前都經常幫襯貴店買普通牛肉飯同燒牛肉飯,因為都幾好食,取餐時間又穩定,所以都當咗貴店係飯堂。好可惜九月頭有次我買咗鰻魚飯,我明明見到其他人post出嚟, 同貴店賣廣告幅圖都係好大塊鰻魚,點解我買嗰個飯就咁細塊,我實在覺得好不滿😡所以我就停止幫襯。今日心血來潮又想食下牛肉飯諗住再俾多次機會啦仲已特登買貴啲嘅肉眼牛肉飯点知塊肉眼煮到好好好好好熟完全浪費左塊肉眼牛肉!!!!点解要煮到咁熟呢??🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️食落去又鞋又柴頭😭😭😭😭

今日心血來潮又想食下牛肉飯
諗住再俾多次機會啦
仲已特登買貴啲嘅肉眼牛肉飯
点知塊肉眼煮到好好好好好熟

完全浪費左塊肉眼牛肉!!!!
点解要煮到咁熟呢??🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
食落去又鞋又柴頭😭😭😭😭

肉眼溫泉蛋定食
2022-09-24
窩夫與蝦子餅有一段時間沒有吃過石板燒牛扒,早前試了將軍澳中心的岩盤牛扒。蝦子餅被店外的海報吸引,當時餐廳為慶祝開業三周年推出「大割引」,逢星期一至四每日限量發售30份只售88元的300克重紐西蘭草飼牛西冷。七月某星期二七時前入座,當時客人不多,但很快便坐滿了。蝦子餅去櫃檯點餐,窩夫負責斟水和取圍裙。蝦子餅的豐富晚餐($118)有300克重的紐西蘭草飼牛西冷配生洋蔥、味噌湯、白飯和Jolly Shandy。大大塊西冷很抵食,蝦子餅表示很滿足。窩夫選了最貴的封門柳,最少要切200克,店員切了192克($152)。一分錢一分貨,封門柳比草飼牛西冷更好吃,肉味較濃又不會韌。窩夫的套餐(另加30元)選了溫泉蛋、白飯和Jolly Shandy,溫泉蛋做得不錯。

七月某星期二七時前入座,當時客人不多,但很快便坐滿了。

蝦子餅去櫃檯點餐,窩夫負責斟水和取圍裙。

紐西蘭草飼牛西冷

封門柳

2022-07-12
封門柳
2022-08-28 571 瀏覽
We ordered 200g each of sirloin and rib eye for dinner, which cost around 350-400HKD. Tbh we had high hopes for this cuz of the whole Japanese craze in Hong Kong and not too high of a price tag, but it turns out the steaks are tough and dry, even with the sharp steak knifes they have you still to get in there to cut the steak. Atp you might as well go itamomo or steak houses for a good cut of steak and you’d still get your money worth.
2022-06-09 1219 瀏覽
位於將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖的岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ是將軍澳小有的岩盤牛扒今次就試左佢嘅和牛配套餐上餐速度快 解凍完就上熱左嘅岩盤 和牛油脂平衡入口即化是一種享受 鰻魚溫泉蛋丼飯亦都係性價比高 好食又便宜
今次就試左佢嘅和牛配套餐
2022-05-14 1068 瀏覽
岩盤牛扒都算好多分店,今日經過見到將軍澳呢間無乜人,就一定要入去試一試!第一步要去到收銀處選擇你想食既部位🥰要幾多Gram,然後店員就會凍櫃選擇新鮮紅肉,係你面前即切即磅,靠店員刀功同經驗,一切就切到好接近重量👍🏻之後就可以比錢搵位等叫號,店員就會即刻烹調你所選擇既牛,到煮到咁上下再放上石燒板度上碟👍 溫馨提示😈我今次叫左3成熟,因為石燒板度會令牛再熟啲架!我叫咗塊肉眼扒,因為得返最後一件🤤咁就一定要試下🥳肉眼扒切到勁大,真係「好Large大」,係見到都會覺得飽個種🤫拎出黎個陣已經覺得勁香💓因為我哋叫左3成熟,但可能因為鐵板好熱嘅關係,所以切開嗰陣大約係5成熟🤭不過食落都仲係好有咬口但又唔會韌!想講個sauce超有驚喜,佢唔係好普通嘅燒汁,入面會有淡淡嘅柚子香味,同啲肉一齊點黎食勁夾!

2022-05-08 637 瀏覽
小弟叫左燒西冷don 以及200克肉眼,先講肉眼,成份牛有三分一都係肥膏/根,因為根據重量計算價錢本身已經幾貴,仲要有三分一唔食得,好唔抵食。之後西冷don既西冷,味道唔知點解整到好似日式拉麵入面既叉燒,雖然我都中意食叉燒,但同期望有落差。最後定價真心進取,雖然明白通脹百物騰貴,但呢間加價加幅幾大。對比早一兩個月同一個餐既價錢200克肉眼$112 ->$143套餐 $27 ->$30燒西冷don $75 ->$80睇落加幾蚊,其實都成10幾%雖然價錢唔岩可以唔幫襯,但價錢進取加埋舊大舊肥膏,其性價比低呢間唔會係首選,唔值得返轉頭幫襯。
對比早一兩個月同一個餐既價錢
200克肉眼$112 ->$143
套餐 $27 ->$30
燒西冷don $75 ->$80
睇落加幾蚊,其實都成10幾%
肉眼
2022-05-07 396 瀏覽
今日係第一次黎衣間餐廳食,我知道係新開左一陣🤣之前太多人食唔到,衣加終於有位食啦。餐廳裡面唔太,自己出去落單和自己取餐,食完要自己汁埋佢,自座式,好多日本餐廳一樣咁。今次食左鰻魚燒牛丼(M) 中size。不過,係有(L)大size可以揀,有胃王要揀大size賣相可以Ok吸引,加左18蚊先有湯和沙律,唔係送,湯和沙律都好飲好食。鰻魚都夠大塊,冇骨算係咁,燒牛肉入口就溶的感覺,好食,唔硬的,都幾多塊😂😂夠哂食👍👍原來外賣4人餐仲平,下次要試下啦,再黎追評。

原來外賣4人餐仲平,下次要試下啦,再黎追評。

2022-04-28 331 瀏覽
今晚好想食牛扒,去咗公司附近嘅岩盤牛扒食,揀咗西冷牛扒,同佢講話要400g,點知姐姐太重手,切左530g,問我o唔ok ?我心諗既然都切咗就算啦!最多今晚食多啲啦。不過塊牛扒真係超級厚,正面望唔係覺得好大塊,但係由上面望落去係勁厚 ,不過講番塊牛扒先,好似冇乜牛味,我記得我之前食過一定好食啲,今日食呢塊牛扒好似浸過水咁,淡而無味⋯⋯
今晚好想食牛扒,去咗公司附近嘅岩盤牛扒食,揀咗西冷牛扒,同佢講話要400g,點知姐姐太重手,切左530g,問我o唔ok ?我心諗既然都切咗就算啦!最多今晚食多啲啦[笑哭]。不過塊牛扒真係超級厚,正面望唔係覺得好大塊,但係由上面望落去係勁厚[惊恐] ,不過講番塊牛扒先,好似冇乜牛味,我記得我之前食過一定好食啲,今日食呢塊牛扒好似浸過水咁,淡而無味⋯⋯
2022-04-24 197 瀏覽
早排同屋企人去左食燒牛肉,呢間份量超級多,仲要超級抵食! $200左右已經有一大塊肉係一個set黎💥🔥🫣可以跟飯、雪糕、沙律、嘢飲等等,一定食得飽個牛仲要好重牛味,佢幫你燒至3成,仲有蔥蒜汁俾你簡,仲有圍裙俾你攬住一定可以滿足到想食肉嘅慾望😍佢個溫泉蛋再加埋肉好夾仲要順便一提佢哋每張枱上面都有一支即磨行業,同埋即磨胡椒,喺食嘅時候加上去簡直令到嗰個牛味更加昇華呢間簡直可以encore 一百萬次嘅石燒牛🔥♥️😆
早排同屋企人去左食燒牛肉,呢間份量超級多,仲要超級抵食!
$200左右已經有一大塊肉係一個set黎💥🔥🫣
可以跟飯、雪糕、沙律、嘢飲等等,一定食得飽
一定可以滿足到想食肉嘅慾望😍佢個溫泉蛋再加埋肉好夾

呢間簡直可以encore 一百萬次嘅石燒牛🔥♥️😆
2022-04-10 197 瀏覽
行過商場😋經過商場見到新開左間石燒牛扒專門店,門面好搶眼,忍唔住要試吓🧏🏻‍♀️可以自己揀份量,按gram數計算,非常好可以選擇返適合自己嘅份量❤️而且有多個部位,西冷/肉眼/牛柳仲有和牛食☺️落單後店員會當面即切磅重,我叫左300g大大塊😋仲有得揀蒜蓉/洋蔥或者蔥做調味!揀咗我最愛的蒜蓉🤩加$28套餐,可以自選三款食物!揀咗溫泉蛋+白飯同雪糕,性價比極高!牛扒厚切,好有肉味,熱辣辣熱石上,可以調校生熟程度,再配合燒香的蒜蓉,勁正😍😍想一個人食牛扒,絕對推介呢間🥰————————————————————————岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ(將軍澳中心) (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖

————————————————————————

將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖
2022-03-03
2022-04-03 168 瀏覽
終於捱過隔離日子😮‍💨放監之日去左附近食返餐牛扒黎平復下激動嘅心情先!試下呢間日式鐵板牛扒餐廳!喺菜牌揀左想要嘅部位之後同店員講想要嘅重量店員就會按要求即場切返相應嘅重量嘅牛扒可以即時睇到磅數,好均真由於價錢唔貴所以我都可以任性一餐要個厚切西冷!揀完牛肉佢仲可以三選一個配菜呢樣都係平時自燒鐵板少見嘅我揀左生洋蔥燒完一定又香又甜!除左牛扒,仲可以加餐配埋沙律味噌湯同雪糕一定好飽!廚師將牛扒按我要求燒至五成熟咁就可以上菜喇~呢度有樣細心位係佢會將牛扒放喺粟米粒上面咁就唔怕牛扒會太快俾鐵板烤熟但又可以保持到熱度食到一半都仲係粉嫩粉嫩的~西冷質素唔錯價錢雖然平,但都食到油香洋蔥被鐵板炒香添香添味食飽飽後仲有個大阪牛乳雪糕雖然我揀香芋味但都好香牛奶味真係值回票價!出關後第一餐總算滿足到我嘅口腹之慾喇~🤤🤤
終於捱過隔離日子😮‍💨
放監之日去左附近食返餐牛扒黎平復下激動嘅心情先!

試下呢間日式鐵板牛扒餐廳!
喺菜牌揀左想要嘅部位之後
同店員講想要嘅重量
店員就會按要求即場切返相應嘅重量嘅牛扒
可以即時睇到磅數,好均真
由於價錢唔貴
所以我都可以任性一餐
要個厚切西冷!

揀完牛肉
佢仲可以三選一個配菜
呢樣都係平時自燒鐵板少見嘅
我揀左生洋蔥
燒完一定又香又甜!
除左牛扒,仲可以加餐
配埋沙律味噌湯同雪糕
一定好飽!

廚師將牛扒按我要求燒至五成熟咁就可以上菜喇~
呢度有樣細心位係
佢會將牛扒放喺粟米粒上面
咁就唔怕牛扒會太快俾鐵板烤熟
但又可以保持到熱度
食到一半都仲係粉嫩粉嫩的~

西冷質素唔錯
價錢雖然平,但都食到油香
洋蔥被鐵板炒香

總算滿足到我嘅口腹之慾喇~🤤🤤
2022-03-28
下午茶
2022-03-25 119 瀏覽
嗰日心血來潮想食石燒牛扒又唔想去咁遠同咁貴咁啱見到附近有間岩燒牛扒,就行咗入去食-見到牛扒會喺玻璃櫃度顯示出嚟,職員仲好細心咁講邊啲牛扒有筋,或者多啲牛味仲要係可以分重量去買,大食嘅我梗係嗌咗300 g佢會直接喺你面前幫你磅,加少少錢仲有飯、雪糕、沙律、溫泉蛋等等俾你揀-佢會先幫你燒好過面然後再要自己燒仲有幾款醬汁嘅可以選擇我嗌左蒜汁,有好多蒜頭🧄系上面啲肉都好味😋,埋單$200都唔洗 可以再去食多次😚😚😚
嗰日心血來潮想食石燒牛扒
又唔想去咁遠同咁貴
咁啱見到附近有間岩燒牛扒,就行咗入去食
仲要係可以分重量去買,大食嘅我梗係嗌咗300 g
佢會先幫你燒好過面然後再要自己燒
仲有幾款醬汁嘅可以選擇
我嗌左蒜汁,有好多蒜頭🧄系上面
啲肉都好味😋,埋單$200都唔洗
可以再去食多次😚😚😚
今個星期天氣不太好就沒外出郊遊☔️ 決定留在將軍澳區 和媽媽來個lunch覓食之旅👩‍👧🥰~ 特意來到這間吃日式鐵板牛扒專門店~🇯🇵-一來到餐廳感覺幾新鮮☺️店舖沒有任何店員作招待 只有點餐區和廚房有店員 原來是先去點餐區選擇你需要的餐點 我們當然就選了店舖出名的西冷牛扒🥩 還揀選了300g😚 店員就會即場切大概的份量🔪 計算相應的金額~ 另外我們也選了櫻花牛肉飯🍚 點餐後自行安排座位 餐廳座位都比較闊落 不會有擠逼的感覺~🪑🔻🔻🔻🔻🔻✨ 牛扒套餐 ($164西冷牛扒+$28轉套餐)牛扒的外表已經令人垂涎三尺🤤🤤🤤 以鐵板端上的好處除了可以保持熱度之外🔥 更加加強了嗅覺和聽覺效果! 所以整間餐廳都聞到很香的牛肉味~ 聽覺就是牛扒在鐵板上發出滋滋聲🔊 西冷牛扒的厚度十足 生熟成度略近7成 滿足的是有很多的肉汁 我們選了蒜蓉作配料🧄 (媽媽太喜歡了) 爆蒜的味道令到牛肉味更有層次! 好岩送飯!🍚 所以我們再加配$28就選擇其中3款包括:白飯🍚、沙律🥗和溫泉蛋🍳~ 令到整個牛扒餐很完美~-✨櫻花燒肉眼丼🍚 ($70)燒肉眼剛剛好 不會燒得過老 會看到有粉粉嫩嫩的顏色💕 有6-7塊牛肉佈滿🫶~ 中

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 牛扒套餐 ($164西冷牛扒+$28轉套餐)

✨櫻花燒肉眼丼🍚 ($70)
燒肉眼剛剛好 不會燒得過老 會看到有粉粉嫩嫩的顏色💕 有6-7塊牛肉佈滿🫶~ 中間有溫泉蛋 而裡面的白飯加上牛肉汁調味🍚 值得稱讚的是飯粒不會因為醬汁變得過濕/過淋~ (注意: 飯的份量對女生來說偏多)🤣

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ(將軍澳中心) (將軍澳)
🗺 將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖
見到門口大大個牛型入口🐮,仲要發光發亮💡吸引我眼球望咗過去😀原來係食燒牛嘅餐廳🍴有少少似一間快餐店咁,先買餐再拎,食完自己執野放返喺返却口餐廳面積大,而且都好闊落,好多卡位設計~1️⃣一開始可以係玻璃櫃見到牛肉質素同埋供應情況,當日我去到有肉眼/ 西冷/ 封門柳/ 和牛 / 牛柳 2️⃣然後選擇邊款牛肉以及份量3️⃣再選擇配料及三款配菜(+$28)(配菜有好多選擇,飯/ 湯 / 沙律/ 溫泉蛋/ 雪糕/ 飲品)4️⃣坐定定等號碼拎餐🔹肉眼扒 真係超大塊扒🥩仲有枝旗仔喺上面插住好可愛💕扒上面有好多蒜蓉,正中我心意😀(超愛食蒜)本身塊肉已經微微煎好,仲有邊邊有啲脆脆地,比較適合中意食全熟牛肉嘅人,而且石板亦已經熱,可以一直keep住溫度,食到熱辣辣嘅牛肉眼扒有啲脂肪,食落有啲油花,而且唔韌,本身已有基本調味,所以其實就咁食已經好好味;扒下面仲放左啲粟米粒,係牛脂粟米粒,用嚟撈飯一流我係蛋控,所以揀咗溫泉蛋,外面蛋白半生流質狀,入面蛋黃半凝固,好出色,一隻蛋已經送咗我大半碗飯本身諗緊咁大塊驚食唔曬,但太好食喇,最後竟然一個人Ko左成個餐飲品有好多選擇,例如有日本特色飲品,不過我都係揀咗可樂,覺得燒野係要飲可

原來係食燒牛嘅餐廳🍴
有少少似一間快餐店咁,先買餐再拎,食完自己執野放返喺返却口

餐廳面積大,而且都好闊落,好多卡位設計~

2️⃣然後選擇邊款牛肉以及份量
3️⃣再選擇配料及三款配菜(+$28)
4️⃣坐定定等號碼拎餐

🔹肉眼扒
真係超大塊扒🥩仲有枝旗仔喺上面插住好可愛💕
扒上面有好多蒜蓉,正中我心意😀(超愛食蒜)

飲品有好多選擇,例如有日本特色飲品,不過我都係揀咗可樂,覺得燒野係要飲可樂🤪