餐廳: 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (將軍澳中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
和家人在將軍澳中心的「岩盤」鋸扒。不要以鋸扒非常昂貴,岩盤為是一間融合了日式和香港風格的專食鐵板牛扒餐廳,自助形式點餐取餐,所以價錢上比較實惠宜人。來得岩盤,鐵板牛扒絕對少不了,見到假日亦有lunch set 提供,叫多個丼飯亦是不錯。⟢1. 香港風地道鐵板牛肉(配脆脆薯條)港風鐵板牛扒,實在有份外風味,就像小時候吃過的味道。岩盤將嫩滑的牛肉經過鐵板燒熟,一上桌已經聞到陣陣牛香,再搭配上脆脆薯條 ,一啖牛扒一啖薯條,就是最佳配搭。⟢ 2. 鐵板牛柳就在門面所示,岩盤以優質的牛柳為食材,經過簡單的調味和高溫燒烤,完美地保持了牛肉的鮮嫩口感。這道菜的特色在於它在鐵板上燒烤的過程,這使得牛肉表面呈現出一層香脆的外皮,內部則保持了肉汁的豐富。每一口咬下去,都能感受到牛柳的柔軟和鮮美。自己想吃幾多成熟就由自己決定,自己「炮製」的就更加好食。⟢ 3. 鰻魚丼岩盤除了鐵板外,午市套餐的丼飯亦十分不錯。鰻魚外脆內嫩,而岩盤下的醬汁亦是足夠,假日丼飯套餐性價比十足。帶家人過來岩盤鋸下扒,舒舒服服又不是太貴,大家已經很開心了。
鐵板牛扒
和家人在將軍澳中心的「岩盤」鋸扒。
⟢1. 香港風地道鐵板牛肉(配脆脆薯條)
脆脆薯條
⟢ 2. 鐵板牛柳
⟢ 3. 鰻魚丼
2024-04-14
鐵板牛扒
脆脆薯條
2024-05-07 0 瀏覽
這家非常受歡迎,不收取加一服務費,以合理的價格和多樣化的食物選擇取勝,已經成為許多街坊的飯堂。在用餐後,客人需要自行收拾餐盤,並且餐廳提供自助飲水機,這對於一些社交恐懼症的人來說是一個很好的選擇。⭐️鰻魚溫泉蛋丼搭配了美味的鰻魚和溫泉蛋,這道菜品給人一種豐富而滿足的感覺。此外,我配一份沙律,增添了整體菜品的口感和營養價值。⭐️香港地道牛扒餐非常抵食,這道鐵板牛肉使用玉米墊底,使底部不會焦黑,保持了牛扒的嫩滑口感。我還點了一碗牛肉湯,套餐還有薯條,薯條新鮮炸,美味。還有飲品,這碗湯的味道濃郁,為整個餐點增添了一份溫暖的感覺。此外,他們還提供牛丼和鰻魚燒牛丼。這兩道菜品都有著豐富的口味和優質的食材,給人一種滿足感。

⭐️鰻魚溫泉蛋丼

此外,我配一份沙律,增添了整體菜品的口感和營養價值。

⭐️香港地道牛扒餐

我還點了一碗牛肉湯,套餐還有薯條,薯條新鮮炸,美味。

和朋友在將軍澳中心逛街時被這家日式裝修的店鋪給吸引,進店發現是半自助模式,自助點餐等叫號取餐!選擇困難症的朋友可以自己慢慢挑選😝港式鐵板牛扒鐵板端上的那一刻,牛扒滋滋作響澆上濃郁的黑胡椒汁,真的讓人食慾大開🤤富士山石板牛扒米飯是富士山造型的,藍紫色部分是蝶豆花製成的。選的部位是牛板腱,5分熟,切開鮮嫩多汁,肉汁四溢~櫻花丼這一碗鋪滿了牛肉片,中間還有一顆流心蛋,半生熟的牛肉搭配裹滿蛋液的米飯,口感超讚👍🏻對啦跟餐+12可以得到一個哈根達斯(有士多俾梨🍓雲呢拿、咖啡☕、朱古力🍫四個口味)肉食星人可以閉眼沖,在這把牛扒/丼飯吃到撐也不過人均100左右,在寸土寸金的香港來說性價比拉滿!

港式鐵板牛扒

富士山石板牛扒

櫻花丼

2024-04-17
2024-04-24 45 瀏覽
岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ今次要介紹將軍澳中心一間牛扒西餐廳叫「岩盤牛扒」,果度d牛扒好有牛味,佢哋有得揀牛嘅部分有肉眼、西冷、牛板腱、牛柳、封門柳等,價錢又親民,性價比極高!1.香港風地道牛扒餐$72+追加脆脆薯條及飲品(忌廉)$16(8/10)呢個香港風地道扒餐個牛扒算有牛味,肉質嫩滑,不過d汁有少少鹹,追加脆脆薯條同飲品只係加$16算好平,薯條幼長唔夠脆,整體都ok!罐裝忌廉汽水:正常!2.燒牛丼(L)$72+沙律及飲品(錫蘭檸茶)$19(7.5/10)我揀咗呢個燒牛丼(L)份量算多,燒牛肉片大約有20片,不過燒汁比較鹹,食得出飯係用日本珍珠米,都唔錯!沙律:新鮮多汁!罐裝錫蘭檸茶:正常!3.西冷牛扒+洋蔥(210g)$170(9/10)呢個西冷牛扒非常軟淋,肉質唔會好實,生熟程度啱啱好,210g夠哂大件,超好食!2人總共價錢$349個人口味總評分:8.17/10地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖#岩盤牛扒 #牛扒店 #西冷牛扒 #將軍澳 #將軍澳中心 #香港美食 #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblo
岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ

罐裝忌廉汽水:正常!

沙律:新鮮多汁!
罐裝錫蘭檸茶:正常!

3.西冷牛扒+洋蔥(210g)$170(9/10)

2人總共價錢$349

個人口味總評分:8.17/10

地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖

#岩盤牛扒 #牛扒店 #西冷牛扒 #將軍澳 #將軍澳中心 #香港美食 #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-04-15 122 瀏覽
岩盤位於將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖將軍澳站A2出口位於商場一樓,周末坐滿人油煙比較大,因為每檯都係鋸扒香港風地道鐵板餐$72鐵板餐風靡70年代熱辣辣鐵板香濃黑椒汁鐵板餐用既係西冷西冷來自牛腰脊部份嘅牛肉肉質有彈油花分佈平均肉味最濃加$16仲有埋汽水或日本果汁同脆卜卜炸薯條鰻魚丼飯$74大大碗珍珠米鰻魚肥美把飯覆蓋著鰻魚汁香濃追加鵝肝,帶子帶子大大粒鵝肝皮脆油脂豐富性價比高一家大細黎食都唔洗$300認真抵食現在加$10仲有哈根大師岩晒大人同小朋友
岩盤位於將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖

將軍澳站A2出口

位於商場一樓,周末坐滿人
油煙比較大,因為每檯都係鋸扒

香港風地道鐵板餐$72

2024-04-13
  • 鰻魚丼
  • 港式鐵板
2024-04-12 97 瀏覽
今晚到岩盤牛扒晚餐,位於將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖。 店內以木系為主,座位舒適。餐廳主打日式石板燒牛扒,客人可以自選喜愛的牛肉部位,即切即磅即燒的模式。晚餐🍴 ~ 港式鐵板牛扒$72,追加脆脆薯條及飲品$16、 富士山石板牛扒餐$98, 富士山特飲$22、 櫻花丼$86、 冬甩雪糕$28。 🔸港式鐵板牛扒 ~ 餐廳除了供應日式石板燒牛, 仲有傳統港式鐵板餐。 經典牛仔造型的鐵板和超大塊的牛扒🥩, 肉汁軟腍,配上黑椒汁, 熱辣辣香噴噴。 🔸脆脆薯條及飲品 ~ 港式鐵板牛扒加$16, 有香脆美味的薯條🍟, 仲有一杯飲品🥤,我揀了jolly shandy。 🔸富士山石板牛扒餐 ~ 牛扒在熱石板上即烤, 可以因應自己喜好的熟度, 牛扒非常嫩滑🤤,口感鮮嫩而味濃, 加上富士山🏔️造型的飯糰, 非常可愛, 石板上還有大量的粟米, 甜美滋味。 🔸富士山特飲 ~ 波子汽水加雲呢拿雪糕的組合, 口感幼細豐盈, 打卡必點📸。 🔸櫻花丼 ~ 牛肉肉質嫩滑,配上溫泉蛋🍳, 滿滿的一碗,非常豐富。 🔸冬甩雪糕 ~ 軟滑雪糕配外酥內軟的冬甩🥯, 味道不會過甜, 推介。 整體價錢親民,食物質素不錯,推介

富士山石板牛扒餐$98, 富士山特飲$22

富士山石板牛扒餐$98

富士山特飲$22

櫻花丼$86

冬甩雪糕$28

整體價錢親民,食物質素不錯,推介喜歡吃牛扒的朋友。

2024-04-11
富士山石板牛扒餐$98, 富士山特飲$22
富士山石板牛扒餐$98
富士山特飲$22
櫻花丼$86
冬甩雪糕$28
  • 富士山石板牛扒餐$98,富士山特飲$22
  • 港式鐵板牛扒$72,追加脆脆薯條及飲品$16、富士山石板牛扒餐$98,富士山特飲$22、櫻花丼$86、冬甩雪糕$28
Medium Rare Steak🖤 仲有香港風地道鐵板餐🍴..有時候想剧扒🍴 最近見岩板出左香港風地道鐵板餐,平平地食下過下口癮都不錯吃喔!將3成熟牛扒放在熱石板 (300°C) 加熱到所需熟成度,食用時沾上柚子燒汁,享用牛扒。Wincy 提提用餐完畢,記得將餐盤放回返卻口 (Return Tray) 做個有手尾的人類喔!【香港風地道鐵板餐】 $88風靡70年代,鐵板牛扒.勁有懷舊感仲可以 +$16追加脆脆薯條🍟 及飲品🥤🔸肉眼鐵板牛扒 $168Premium 208g 即切即磅,油花豐富,口感軟腍。配:生洋蔥,呢個牛扒質素更佳,滿有肉香呢。🔸燒肉眼丼 配溫泉蛋 $105櫻花丼.牛肉篇.日本米 100% 使用套餐 +$19 和風牛肉湯 & JollySandy滿滿一大碗丼飯🍚,份量十足,肉質嫩滑,加上燒汁 & 溫泉蛋🥚 真的很好下飯,最後吃光光。🔸仲有其他飲品:波子汽水`生啤`紅酒 250ml可跟餐加配各種飲料🍷🍺🥤🍹,總有一款岩自己口味。分店遍佈全港:新蒲崗、荃灣、紅磡Kerry Hotel、天水圍、將軍澳、大埔、北角、屯門下次想試下親民剧扒餐廳🍽,可以來試試喔~..×××××ש

【香港風地道鐵板餐】 $88

風靡70年代,鐵板牛扒.勁有懷舊感
仲可以 +$16追加脆脆薯條🍟 及飲品🥤

🔸肉眼鐵板牛扒 $168
Premium 208g
即切即磅,油花豐富,口感軟腍。
配:生洋蔥,呢個牛扒質素更佳,滿有肉香呢。

🔸燒肉眼丼 配溫泉蛋 $105
櫻花丼.牛肉篇.日本米 100% 使用
套餐 +$19 和風牛肉湯 & JollySandy

🔸仲有其他飲品:波子汽水`生啤`紅酒 250ml
可跟餐加配各種飲料🍷🍺🥤🍹,總有一款岩自己口味。

下次想試下親民剧扒餐廳🍽,可以來試試喔~
×××[岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ]×××
©將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖
2024-04-01 119 瀏覽
連續幾日假期,留港消費,同老公去食個復活節大餐,揀咗呢間日式燒牛扒餐廳,呢間餐廳係以自助形式,先點餐,然後取餐。如果點牛扒套餐的話,店員會即時切牛扒去磅重,貨真價實。香港風味鐵板餐$72+$16薯條加飲品餐廳而家做緊呢個香港風味鐵板餐推廣,每日限量供應,好彩俾我哋都搶到一份。呢個鐵板餐係香港風味,連個鐵板都係香港經典嘅牛牛造型,塊牛扒好大,有少許粟米墊底,自己淋上黑椒汁,吱吱聲,香噴噴。牛扒都好鬆軟,係好港式的味道。薯條超香脆,配埋茄汁。自選飲品我哋揀咗檸檬紅茶。呢個價錢呢個餐係超抵食。雙溫泉蛋燒牛丼(大)$86 +$19沙律及湯我哋加咗$19升級做套餐,揀咗沙律同埋湯。沙律係芝麻醬椰菜絲沙律,好清爽。而個湯係牛肉羅宋湯,都幾足料,少少香辛味。丼飯方面,兩隻動L動L的溫泉蛋鋪在飯面,側邊以燒牛肉為主,相當吸引。燒牛肉有啲似炆牛肉,加上洋蔥,好入味。拮穿溫泉蛋,以香濃蛋汁加上燒牛肉汁撈飯,更加美味。燒牛扒套餐(牛柳250 g )$148+$12 飲品我哋再叫咗個燒牛扒,揀咗牛柳250g, 呢度嘅牛扒係以200g的。店員即時切牛柳磅重,見過牛柳啲肉色都幾鮮紅,幾新鮮。店員將大大件厚切牛柳煎

香港風味鐵板餐$72
+$16薯條加飲品

雙溫泉蛋燒牛丼(大)$86
+$19沙律及湯

燒牛扒套餐(牛柳250 g )$148
+$12 飲品
我哋再叫咗個燒牛扒,揀咗牛柳250g, 呢度嘅牛扒係以200g的。店員即時切牛柳磅重,見過牛柳啲肉色都幾鮮紅,幾新鮮。店員將大大件厚切牛柳煎香表面放上鐵熱石。然後我哋再按自己嘅喜好,煎熟牛扒至5至7成食。牛柳相當軟腍,蘸上餐廳特製的柚子燒汁,非常香口惹味。飲品方面,我揀咗日本蘋果汁。

2024-03-31 86 瀏覽
行經見到佢做緊港式鐵板優惠而家門口都聞到好香,所以今晚晚餐就食港式扒餐!港式鐵板牛扒+薯條飲品呢個鐵板真係最傳統既港式扒房出品,牛扒肉質都好淋又唔會落好多鬆肉粉個種,有牛肉既質感而且肉味都幾濃郁,重點係呢個價錢食到咁既質素真係好滿足。薯條都係新鮮炸起外脆內軟,好抵食!牛柳鐵板餐加蒜另外一定要食佢既招牌鐵板餐,我地就揀咗牛柳同埋加蒜蓉,牛柳既牛味更加突出而且岩岩黎到應該係3成熟左右,可以根據喜好慢慢燒,塊岩板都好夠熱所以都唔怕一陣就燒唔到。肉質好嫩滑而且又冇筋,食落有咬口但唔係咬唔爛個種,整體都幾高質!櫻花燒西冷丼除左扒餐仲有丼飯餐都好吸引,朋友叫咗呢款燒牛西冷,肥瘦適中而且都燒得好靚,咬落肉汁滿瀉而且真係有少少炭火香味,加埋個燒汁同飯一齊食又係好正!!

港式鐵板牛扒+薯條飲品

牛柳鐵板餐加蒜

櫻花燒西冷丼

2024-03-29 55 瀏覽
位於將軍澳中心的岩鹽牛盤,主打A5日式和牛,以肉質鮮嫩為主,提供了不同品種的和牛🐄⋄假日中午,已經十分多人在門口排隊,建議大家預早時間到店😍===-===-===-===♦️A5日式和牛牛柳日式和牛牛柳是一道極為美味的日本料理。融合了嫩滑的和牛肉與獨特的日式調味,每一口都帶來滿滿的口感和豐富的風味👅⋄🥩燒西冷丼餅燒西冷丼是一道以燒烤過的西冷牛排為主角的日本丼飯。這道料理將嫩滑的西冷牛排切成薄片,搭配白飯和各種配料,如生菜、蛋黃醬和醬油等,展現出豐富的口感和美味的組合。它是一道簡單而美味的日式主菜😍⋄🍖港式鐵板牛扒港式鐵板牛扒是一道受到香港料理影響的美食。它以厚切的牛排在熱鐵板上煎烤至嫩軟,再配以濃郁的黑椒醬汁。這道菜通常伴隨著炒蛋、薯仔蓉和蔬菜等配料,給予口感和風味的豐富層次。香氣四溢的港式鐵板牛扒是一道受歡迎的香港特色菜,絕對值得一試😜====-====-====.📌店名:岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ‘📍地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖

假日中午,已經十分多人在門口排隊,建議大家預早時間到店😍
===-===-===-===

📌店名:岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ‘
📍地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖
2024-03-29
2024-03-20 147 瀏覽
終於有機會試到傳說中的熱石烤牛肉了!日本風的丼飯也特色滿滿 打卡必去😉推薦菜式:香港風熱石鐵板終於有機會試到傳說中的熱石烤牛肉了!日本風的丼飯也特色滿滿 打卡必去😉推薦菜式:香港風熱石鐵板餐 🥩🍲這道香港風熱石鐵板餐是岩盤餐廳的主打菜式之一。以高溫熱石鐵板為基底,將新鮮的牛肉、蔬菜和調味料煮熟。這種烹調方式能夠保持食材的鮮嫩口感,同時讓食物散髮出獨特的香氣。每一口都能品味到牛肉的鮮美和鐵板燒的特殊風味😍鰻魚丼飯 🍚🐟以新鮮的鰻魚烤制而成,搭配上白飯和調味汁,營造出豐富的口感和美味。鰻魚肉質鮮嫩,搭配上醇厚的調味汁,每一口都能品味到鰻魚的鮮美和米飯的香軟。🤩三百度熱石牛柳 🥩新鮮的牛柳放在高溫熱石上燒烤至您喜愛的程度。這種烹調方式能夠保持牛柳的肉質鮮嫩和汁水,同時帶來獨特的炭燒香氣和口感。每一口都能品味到牛柳的嫩滑和炭燒的特殊風味,絕對是一道讓人垂涎欲滴的美味🔥餐 🥩🍲這道香港風熱石鐵板餐是岩盤餐廳的主打菜式之一。以高溫熱石鐵板為基底,將新鮮的牛肉、蔬菜和調味料煮熟。這種烹調方式能夠保持食材的鮮嫩口感,同時讓食物散髮出獨特的香氣。每一口都能品味到牛肉的鮮美和鐵板燒的特殊風味😍鰻魚丼飯 🍚

終於有機會試到傳說中的熱石烤牛肉了!
日本風的丼飯也特色滿滿 打卡必去😉

推薦菜式:

香港風熱石鐵板
終於有機會試到傳說中的熱石烤牛肉了!
日本風的丼飯也特色滿滿 打卡必去😉

推薦菜式:

香港風熱石鐵板餐 🥩🍲

鰻魚丼飯 🍚🐟

三百度熱石牛柳 🥩

鰻魚丼飯 🍚🐟

三百度熱石牛柳 🥩
2024-03-10 187 瀏覽
上網見話幾好食 諗住去試下啦 點知就。。。落單麻煩 價錢偏貴 呃gram數 等餐時間耐 溫泉蛋竟然整出黎係全熟既 牛質十分差 無牛味又鞋 塊鐵好快就凍 真係勁難食 一定無下一次呢間真係垃圾
上網見話幾好食 諗住去試下啦 點知就。。。

2023-08-09 1439 瀏覽
是日午餐來到將軍澳中心的 medium rare steak,簡簡單單叫個肉眼丼,另外配咗沙律和汽水,好開心有得揀 jolly shandy 肉眼丼比較薄切,肉質唔會靱,都燒得幾香,但略嫌有少少乾,另外醬汁有點少,味道偏淡(可以自助加調味料) 流心蛋好好味,撈飯一流 白飯的份量都多,不過撈埋一齊食就好快食晒 整體上,這個牛丼都算高質素,$83 午市定食性價比高,不過如果是食肉獸,就要叫石燒牛扒才夠滿足了 餐廳點菜/ 出餐速度都可接受,取餐/ 斟水都係自助,食完記得將餐盤放回餐車啊P.S. 順帶一提,這裡用餐還可以儲里數

流心蛋好好味,撈飯一流
白飯的份量都多,不過撈埋一齊食就好快食晒

P.S. 順帶一提,這裡用餐還可以儲里數

2023-08-08
2023-08-06 860 瀏覽
喜歡打機的朋友,應該對「三國志戰略版」這個遊戲,應該不會陌生!但對於不會打機嘅我,就算從來無接觸過這款遊戲,對於遊戲內嘅人物,或多或少都會認識,因為這個遊戲,是取材於三國的真實人物!但若然你係「三國志戰略版」這個遊戲的超級粉絲,那麼,就不要錯過這間餐廳!前陣子,「三國志戰略版」這個遊戲就跟這間餐廳達成合作,成就了「三國志戰略版主題餐廳」!而這間餐廳,亦是將軍澳區出曬名嘅平民牛扒餐廳!餐廳是一間以日式石板燒牛扒為主的餐廳,一直都是以物超所值的價錢,提供石板燒牛扒!但今日我要介紹嘅係佢嘅午餐定食!整體來說:食物質素未算上高級,但以平民價來說,還是可接受!幾十元有沙律,有飲品,有熱辣辣牛扒飯,已經相當滿足!

燒牛丼(M)
櫻花燒牛柳丼
2023-07-04
櫻花燒牛柳丼
2023-07-29 630 瀏覽
✨ 岩盤牛扒 (ू•‧̫•ू⑅)⁡🎀 <櫻花燒肉眼丼>⁡食物上枱和餐牌外型差不多但吃下去份量並不多女生吃勉強夠飽主角牛肉薄片燒得可以但整體無很大驚喜即使有溫泉蛋醬汁不夠導致感覺大半碗都是食白飯整體性價比一般般⁡整體評分:😋味道: 6/10💰價錢: $85*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*💖 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ 📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓173號舖📞2323 1089⁡⁡⁡⁡ ⁡
✨ 岩盤牛扒 (ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <櫻花燒肉眼丼>

食物上枱和餐牌外型差不多