2025-03-25
呢間山見台式火鍋餐廳環境真係唔錯。一入去就覺得好舒服,裝修好現代化,而且又有好獨特嘅台式擺設,例如台灣古式隧道作入口,台式山鍵號火車頭,最正係,佢哋啲座位安排得好好,唔會太近隔離枱,再加上服務員好熱情,成個用餐體驗真係好開心🤩🤩✨湯底方面,佢哋有好多選擇,例如:麻辣湯底:辣得嚟又唔會太過火,仲有好多香料嘅味道。酸菜白肉湯底:酸酸甜甜,配上白肉真係一流👍🏻✨食材方面,佢哋提供嘅選擇真係多到你眼花繚亂:✨肉類:有卡樂Beef,牛爽腩,美國糓飼黑毛豬,仲有羊肉卷,全部都係高質素嘅,食落好腍好爽口,亦都有入口即溶嘅感覺🤩🤩🤩✨特別嘅台灣小食:夜市烤香腸:外脆內嫩,配上特製嘅醬汁,真係好惹味。爆漿黑糖糍粑:真係一款好特別嘅甜品!佢嘅外層係用糯米粉製成,炸到金黃酥脆,而內餡就係香甜嘅黑糖漿。咬落去嘅時候,黑糖漿會即刻爆出嚟,甜而不膩,口感好豐富🥳🥳🥳✨手工丸子:有魚丸、蝦丸、牛肉丸,全部都係手工製作,口感好彈牙🥰🥰✨飲品: 除咗基本罐裝飲品,仲有一部自助咖啡機,啱晒鍾意咖啡嘅我,加錢仲可以選擇啲台式特色飲品,例如珍珠奶茶,阿里山紅茶等👍🏻👍🏻✨手工雪糕: 山見嘅手工雪糕有好多唔同嘅口味,例如抹茶、
✨湯底方面,佢哋有好多選擇,例如:
麻辣湯底:辣得嚟又唔會太過火,仲有好多香料嘅味道。
酸菜白肉湯底:酸酸甜甜,配上白肉真係一流👍🏻
✨食材方面,佢哋提供嘅選擇真係多到你眼花繚亂:
✨特別嘅台灣小食:
夜市烤香腸:外脆內嫩,配上特製嘅醬汁,真係好惹味。
✨手工雪糕: 山見嘅手工雪糕有好多唔同嘅口味,例如抹茶、黑芝麻、紅豆等等。佢哋嘅雪糕質地綿密,口感滑溜,味道濃郁😋😋
✨甜品芋圓: 芋圓食落口感Q彈有嚼勁,配上紅豆、綠豆、仙草椰奶,味道豐富。天氣開始熱,食過冷食芋圓就最啱啦😆😆
整體嚟講,山見台式火鍋真係一個好好嘅聚會地方,尤其係同朋友或者家人一齊去食。食物質素高,選擇多,環境又舒適🤭