唔係第一次食呢間台式火鍋店 質素依然keep得好好 對山見嘅印象係高質任食食材 而且選擇很多又會有定期更新的台灣各地主題食品 每次食都有新鮮感👉🏻呢次的主題係台灣外島 「澎湖」遊👉🏻期間限定的古祖藥膳牛骨湯底絕對係台式火鍋必點 湯底醇厚 無論煮蔬菜、肉定麵都好加分 搭配牛骨和蘿蔔 滋味更加豐富👉🏻Lv 4特選的和牛和海鮮吃到飽不容錯過和牛的紋路漂亮 肉味濃郁而海鮮如蝦、沙白和魚都好鮮甜 👉🏻亦有特色小食 澎湖炸蝦捲、炸蝦球、麻辣鴨血等 都好味 平時食任食火鍋本身好少會食熟食 但係山見我都食咗唔少👉🏻有啲少見又好食嘅火鍋食材 例如竹笙蝦包的口感都相當爽脆 讓人一口接一口👉🏻澎湖特有的水果「火掌」整成火掌梳打 十味道清新可口 非常適合配食火鍋👉🏻自助吧的選擇實在多樣 無論火鍋料、甜品、雪糕還是各式麵食 都好多選擇仲有多款台灣夜市小食 例如山見魯肉飯、山見麵線和澎湖海鮮粥 讓人感受到道地的台灣風味👉🏻甜品選擇種類繁多 除咗本身都有嘅仙草芋圓等 今期特色係澎湖黑糖豆腐花 微布甸質感有口感又滑順、豆味濃郁為呢餐劃上滿意嘅句號
唔係第一次食呢間台式火鍋店 質素依然keep得好好
對山見嘅印象係高質任食食材 而且選擇很多
又會有定期更新的台灣各地主題食品 每次食都有新鮮感

👉🏻呢次的主題係台灣外島 「澎湖」遊

👉🏻期間限定的古祖藥膳牛骨湯底絕對係台式火鍋必點

👉🏻Lv 4特選的和牛和海鮮吃到飽不容錯過
和牛的紋路漂亮 肉味濃郁
而海鮮如蝦、沙白和魚都好鮮甜

👉🏻亦有特色小食 澎湖炸蝦捲、炸蝦球、麻辣鴨血等 都好味
平時食任食火鍋本身好少會食熟食
但係山見我都食咗唔少

👉🏻甜品選擇種類繁多 除咗本身都有嘅仙草芋圓等
今期特色係澎湖黑糖豆腐花
微布甸質感有口感又滑順、豆味濃郁為呢餐劃上滿意嘅句號
2025-06-04
喜歡吃台式火鍋,特別是對它們的湯煱和食品有一定的要求,若要我選擇,我是情願以質量取勝。第一次來到APM山見,木系環境給人高檔又舒服,若早一點預訂,還可以坐在寛趟的靠窗位置。山見是吃到飽的台式火鍋,我們點了lv3極品級數,主要是肉類跟其他等級較高質一點,其他小吃可以在外的小食區任飲任食的呢!先點了麻辣和花膠雞湯底,麻辣鍋帶有濃厚的花椒與紅油香氣,辛辣刺激但不過分嗆喉,適合重口味呢,花膠雞湯有原條花膠,我們先喝雞湯,的確鮮甜滋潤。極品吃到飽內的嫩肩里肌肉和台南烏雞玉卷是我至愛,肉味香濃嫩滑,今趟還有特色主題「澎湖遊」系列 — 澎湖岀名海鮮,居然在山見吃到啖啖爽滑彈牙的澎湖蝦滑和手工竹笙蝦包。另外,外面還很多款式的台式小吃、飲品和甜品,款式多得有驚喜呢,其中必吃它的黑糖磁巴,軟軟糯糯,絕對是台灣的感覺,還有澎湖特式黑糖豆花,豆味香濃,另我吃了兩碗。120分鐘的吃到飽時間絕對足夠,吃飽後還走了去打卡,紅色郵筒和見山主題公仔咕𠱸,好可愛呢!非常滿足的圍爐,無論食材和環境都絕不馬虎,有驚喜!

2025-04-08
2025-04-14 674 瀏覽
今日去咗APM嘅山見台式火鍋,真係飽到捧住個肚走!呢間人氣台式火鍋放題店,以正宗台灣美食同火鍋做賣點,真係吸引到我哋嚟試吓😂山見提供五種級別嘅吃到飽套餐,今次我哋就決定豪一次,試吓最高級別嘅「Lv5 殿堂日本A4和牛海鮮吃到飽」套餐! 🐮 可以喺120分鐘內任食日本A4和牛、海鮮等82品美食,仲可以免費暢飲手工啤酒及台式飲品,真係超值! 🤩而且,無論你揀邊個級別嘅套餐,都可以無限享用自助區超過50款食品、前菜、台式料理、甜品及飲品,真係選擇多到眼花繚亂! 😵‍💫我哋今次食Lv5級別,除咗可以食到日本A4黑毛和牛、珍寶海扇蛤、廣島蠔等高級食材之外,仲可以食埋其他級別嘅食物,包括月建封門柳、薄切牛舌芯、澳洲羊舌肉、澳洲和牛肩胛肉眼、頂級無骨牛小扒、原隻鮑魚等,真係乜嘢都有得食! 😋今次嘅主題係澎湖遊美食,所以仲有好多澎湖特色美食,包括竹笙蝦包、黃金酥蝦、火掌梳打、金沙蝦球、澎湖蝦滑、炸九層塔花枝丸、澎湖海鮮粥、黑糖豆腐花等,真係充滿台灣風味! 🇹🇼自助區方面,無限享用超過50款食品、前菜、台式料理、甜品及飲品,包括滷肉飯、鹽酥雞、珍珠奶茶、芋圓、仙草凍等,真係令人食到停唔到口! 🤤整體嚟講

整體嚟講,山見台式火鍋位於APM上面,地理位置非常方便,而且環境舒適,店員嘅服務態度都幾好,食物質素亦都唔錯,真係一個唔錯嘅選擇!
如果想在觀塘APM商場打邊爐,有一間台式、一間日式和一間重慶的。山見台式火鍋 就是主打台式火鍋放題,會提供多款台灣特色湯底。裝潢是以台灣十分車站和老街為設計靈感,門面非常搶眼。另外還可免費寄明信片和有珍珠奶茶公仔之類可以拍照打卡📷套餐由 Lv1 精品吃到飽 HKD 228 起至 HKD 498 的殿堂級。頭3個Lv都是吃100分鐘,最貴的兩個Lv則吃120分鐘。我們選了Lv 2 上品吃到飽,成人每位 HKD 268 & 小童 HKD 218。一共3大2細會有兩個鍋,湯底一個選了鐵路豚骨鍋。另一款選了牡丹美人鍋 (+HKD 25) 濃郁香醇,還有花膠和雪耳。肉類整體很不錯,牛肩胛肉、牛爽腩的牛味都很濃厚。前者有嚼勁但不過韌,後者口感更軟嫩。阿公花雕醉雞的花雕味在煮完後仍然很濃,雞肉也很滑。吃了陳皮鯪魚滑﹐但沒吃到陳皮味( ˘•ω•˘ ) 在自助區也有火鍋料可以拿﹐主要是丸類,蔬菜選擇比想像中少。熟食有蟹粉小籠包,餡料鮮香。另外也有台灣腸、鹽焗溫泉蛋之類。蚵仔煎看起來有點像Pizza,味道和在台灣吃到的很像。甜品貌相都幾吸引,喜歡吃芋圓的應該會很開心。華西綜合豆腐花 & 十分愛玉椰果芋圓,
裝潢是以台灣十分車站和老街為設計靈感,門面非常搶眼。
另外還可免費寄明信片和有珍珠奶茶公仔之類可以拍照打卡📷

頭3個Lv都是吃100分鐘,最貴的兩個Lv則吃120分鐘。
一共3大2細會有兩個鍋,湯底一個選了鐵路豚骨鍋。

肉類整體很不錯,牛肩胛肉、牛爽腩的牛味都很濃厚。
前者有嚼勁但不過韌,後者口感更軟嫩。
阿公花雕醉雞的花雕味在煮完後仍然很濃,雞肉也很滑。
吃了陳皮鯪魚滑﹐但沒吃到陳皮味( ˘•ω•˘ )

在自助區也有火鍋料可以拿﹐主要是丸類,蔬菜選擇比想像中少。
蚵仔煎看起來有點像Pizza,味道和在台灣吃到的很像。

甜品貌相都幾吸引,喜歡吃芋圓的應該會很開心。
華西綜合豆腐花 & 十分愛玉椰果芋圓,甜度不會太高。

如果想吃台式火鍋 + 台灣小吃的話,這家可以一試。
另外加錢的湯底都算幾有誠意。
2025-02-08
$278.3 (晚餐)
2025-06-11 0 瀏覽
最近試咗好多人推介嘅山見台式火鍋,今次專程嚟試佢哋最新推出嘅 「澎湖遊」主題,叫左 Lv3 極品套餐 $328@1今次主題推出咗全新限定湯底 「古早藥膳牛骨湯」,湯底用上大量牛骨熬製,加埋紅棗、枸杞等中式藥材,入口溫潤但唔會過重,飲落有層次又滋補,特別啱配海鮮或牛肉山見每季都會推出地區限定主題,今次以「澎湖」為靈感,以下幾款大推- 炸九層塔花枝丸熱辣辣又香又脆-黃金酥蝦咬落去chop chop聲,入面蝦肉味都好出,唔會梅-黑糖豆腐花好有驚喜,又滑又甜,但甜得黎又唔漏另外全部炸物台式食物都好正宗,剩係食呢堆都夠飽了~!牛肉方面 牛五花同月見封門柳都大推,有油脂香牛肉味又重Overall, 期間限定主題有誠意, 湯底好飲,肉質新鮮, 主題美食夠特色又唔馬虎,店內設計同擺盤都好有心思,仲有自家雪糕同夾公仔,好正!

- 炸九層塔花枝丸熱辣辣又香又脆
-黑糖豆腐花好有驚喜,又滑又甜,但甜得黎又唔漏

另外全部炸物台式食物都好正宗,剩係食呢堆都夠飽了~!

牛肉方面 牛五花同月見封門柳都大推,有油脂香牛肉味又重

2025-06-05 222 瀏覽
我最鍾意任食火鍋…前提係佢要夠特色。喺觀塘APM嘅”山見台式火鍋”,本身已經好多古怪嘢食同嘢飲,包括自助區嘅糍粑同烤魚、烤腸等,嘢飲更加係其他同類放題店見唔到嘅台式飲品同罐裝飲品,此外仲有特色雪糕同芋圓等等,其實已經好有特色。兼且,佢任食嘅牛肉質素極高,油花極靚,我哋一陣就秒殺咗兩碟😆 (今次試嘅係Level 4,$388/位,而呢個肉係澳洲和牛肩胛肉眼)。你以為咁就完?海鮮亦都係佢主打,當中嘅海蝦、沙白、鮑魚同花膠(呢個特別好食)等,都係任叫任食,呢度鱔片比較特別 。仲未完,仲未完。呢度嘅台式嘢食,特別係同魚蝦有關嘅,個人認為係特別好食。響鈴蝦滑卷、黃金鮮蝦球、松露墨魚滑、竹笙蝦滑等等,都係相當特別又極之好食嘅火鍋料理,可以一叫再叫。而家,佢仲有啲限定嘅主題。好似而家六月佢就做緊”澎湖遊”。澎湖本身嘅美食包括海鮮同水(豆花),所以呢度會主力推介金沙蝦球、炸九層塔花枝丸、黃金酥蝦同黑糖豆腐花等等,各有特色。湯底方面,呢度有限定湯底”古早藥膳牛骨湯”(+$28),的確係好重嘅藥味,而且牛骨亦都炆得好腍。數到呢度,我已經唔記得咗食咗幾多嘢了,因為種類實在太多😆。
我最鍾意任食火鍋…前提係佢要夠特色。

數到呢度,我已經唔記得咗食咗幾多嘢了,因為種類實在太多😆。

2025-06-05
用餐優惠
試食活動
2025-05-26 333 瀏覽
山見是一間台灣火鍋放題連鎖店,在不同區域都會看到這個品牌的影子,今晚針灸完之後,便來到這裏一嘗台式美食。這裏的種類繁多,飲品有罐裝汽水和台式冷泡茶,餐前小食方面有台式著名小食,例如滷肉飯,台式香腸、蚵仔麵線等等。蔬菜和丸類是在自選區內,任意選擇。甜品是富有特色的台灣甜點。還有雪糕、雪條。火鍋放題有很多種選擇,今天便選擇了澳洲和牛和海鮮放題。火鍋湯底有多款選擇,台式古早藥膳拼花膠雞鍋。台式古早藥膳,藥材味道適中,香味十足,沒有苦澀味。花膠雞鍋雞湯味道香濃,適合澳洲和牛。澳洲和牛脂肪分布均勻,牛肉味道十足,入口溶化。肉類方面豚肉也是不錯的選擇。海鮮方面,推薦海蝦、花膠、花甲和鮑魚。尤其是海蝦尺寸頗大,爽口彈牙,非常新鮮,追,加了兩次。台式甜品方面:九份仙草椰果芋圓,芋圓爽口彈牙,甜度適中,吃完這個甜品之後,已經非常滿足。

蔬菜和丸類是在自選區內,任意選擇。
甜品是富有特色的台灣甜點。還有雪糕、雪條。

火鍋放題有很多種選擇,今天便選擇了澳洲和牛和海鮮放題

2025-05-22 224 瀏覽
要講數一數二高質素嘅火鍋放題店,絕對係非佢莫屬,位於觀塘APM嘅「山見台式火鍋✨」,佢哋嘅火鍋放題,無論係肉類、海鮮抑或台式小食,都十分之有質素,而且環境舒適,座位闊落,絕對令人有一個愉快嘅用餐體驗。火鍋放題分別有不同等級肉類可以選擇,我哋選擇Lv3既「極品吃到飽」任飲任食100分鐘。極品吃到飽嘅火鍋配料有不同款式嘅肉類及海鮮,包括月見風門柳、牛五花、澳洲羊、沙白、墨魚滑等等多款火鍋配料,每款新鮮好味。而近期餐廳主題「澎湖遊✨」,餐廳嘅裝修充滿澎湖特色,令人置身於台灣旅遊一樣,而且佢哋有多款熟食,包括鹽酥雞、花枝丸、蛋餅、蚵仔麵線等等,款式可以媲美台式餐廳,款式多又好味。湯底方面,我哋點選咗鴛鴦鍋底,包括期間限定古早藥膳牛骨湯」及椰子鮮雞湯,椰子雞湯夠鮮夠甜,散發出陣陣椰子香味。藥膳牛骨湯夠曬濃郁,淡淡清香藥材味。另外,自助吧可享用50多款食品甜品及飲品,每款食物都非常有誠意,無論係火鍋配料及台灣小食都令人難忘,絕對食過翻尋味。

🍲【觀塘APM台式火鍋體驗】澎湖主題「和牛海鮮放題」藥膳牛骨湯底分享最近到訪了朋友推薦的山見台式火鍋店🍲餐廳正推出澎湖主題的特別菜單結合日本和牛放題的選擇店內裝潢融入台灣元素還有介紹澎湖文化的展示區域身為牛魔王😈 不會錯過.✅【湯底必點】古早藥膳牛骨湯 🍲湯頭濃郁帶有淡淡藥材香氣與肉類搭配頗為合適.重點推廣❤️❤️❤️✅ A4和牛肩胛肉眼:油花分布均勻 入口即溶! ✅ 澎湖特色蝦滑:口感彈牙 真蝦肉粒!✅ 黃金蒜蓉扇貝:鮮味突出 ✅金沙蝦球:流心鹹蛋黃邪惡度💯! 自助區提供多樣台灣特色小吃:包括夜市香腸、黑糖糍粑、滷肉飯等夜市經典亦有澎湖限定菜式: 潺菜、紅香麥苗🥬黑糖豆腐花 大家不要錯過‼️火掌梳打 留意👀門口打卡位「十分車站」佈景+免費寄明信片還有夾公仔機🧸🔥 我夾走了2隻公🐻

最近到訪了朋友推薦的山見台式火鍋店🍲
✅【湯底必點】古早藥膳牛骨湯 🍲
湯頭濃郁帶有淡淡藥材香氣
與肉類搭配頗為合適
重點推廣❤️❤️❤️
✅ A4和牛肩胛肉眼:油花分布均勻 入口即溶!
✅ 澎湖特色蝦滑:口感彈牙 真蝦肉粒!
✅ 黃金蒜蓉扇貝:鮮味突出
✅金沙蝦球:流心鹹蛋黃邪惡度💯!

自助區提供多樣台灣特色小吃:
包括夜市香腸、黑糖糍粑、滷肉飯等夜市經典
亦有澎湖限定菜式: 潺菜、紅香麥苗🥬
黑糖豆腐花 大家不要錯過‼️
火掌梳打

留意👀門口打卡位
「十分車站」佈景+免費寄明信片
還有夾公仔機🧸🔥
我夾走了2隻公🐻
2025-05-15 156 瀏覽
今日約咗朋友去咗觀塘APM嘅「山見台式火鍋」食later lunch ……. 「山見台式火鍋」現在做緊澎湖主題 ….. 湯底古早藥膳牛骨湯和花膠美顏雞湯,古早藥膳牛骨湯藥味太濃不錯,花膠美顏湯好濃郁嘅雞湯味,而且花膠大大件👍肉類整體很不錯,封門柳牛味濃厚,經典牛肉滑1 , 卡樂BEEF(牛五花),牛爽腩,嫩肩里肌肉(牛肩胛肉)等也高質!!台式小食也有很多款,台灣腸好好食!藤椒魚皮麻辣爽脆,魚籽蝦滑也不錯!沙白大大隻,而且好新鮮味道好鮮甜🤭🤭

肉類整體很不錯,封門柳牛味濃厚,經典牛肉滑

2025-05-14 143 瀏覽
「山見」台式火鍋最近推出澎湖主題雖然我未去過澎湖但見到有咁多台式小食都覺得好吸引我揀咗Lv4特選澳洲和牛海鮮吃到飽$388/位食足兩粒鐘我揀左推介嘅古早藥膳牛骨湯底同山見青花椒麻辣湯做鴛鴦鍋個古早藥膳牛骨湯底超正!滾起黎有陣陣藥材香味入口香濃而且好易入味火鍋唔駛蘸醬都好夠味!The QR code可以落到大部分火鍋料同小食上菜速度快一份份好整潔量細唔會一上就好多啱晒想試多幾樣嘅人!自助吧任攞醬料同小食丸類、菜蔬當然必備仲有好多台式小食包括有烤台式香腸、滷肉飯、滷小排骨、藥膳雞爪、海鮮粥、各式炸物試晒嘅話真係未打邊爐都已半飽隨餐先上一大盤澳洲和牛肩胛肉眼肉質紅白分明油花分佈幾靚落鍋輕輕灼幾秒就好滑咬落帶微微嚼勁牛味香濃但唔膩幾有層次感我鐘意唔煮太耐保留少少粉紅色就啱啱好😍月見牛肉柳呢款好特別嫩牛肉滑身打咗蛋更加滑嘟嘟類似壽喜燒style蛋香同牛味夾得好好識食一定要點呢個!海鮮部分唔馬虎有原隻鮑魚爽口多汁冇雪味仲有魚片、水魷、鮮海蝦魚肚、花膠滑嘟嘟勁吸湯海鮮控一定滿足到!台式小食必試古早蚵仔煎正!煎得香口唔油底部脆卜卜仲有足料蚵仔好有台灣夜市feel!鹽酥杏鮑菇脆口量少淺嚐啱晒!飲品選擇豐
「山見」台式火鍋最近推出澎湖主題
雖然我未去過澎湖
但見到有咁多台式小食都覺得好吸引
我揀咗Lv4特選澳洲和牛海鮮吃到飽
$388/位食足兩粒鐘

我揀左推介嘅古早藥膳牛骨湯底同山見青花椒麻辣湯做鴛鴦鍋
個古早藥膳牛骨湯底超正!
滾起黎有陣陣藥材香味
入口香濃
而且好易入味
火鍋唔駛蘸醬都好夠味!
The QR code可以落到大部分火鍋料同小食
上菜速度快
一份份好整潔
量細
唔會一上就好多
啱晒想試多幾樣嘅人!
自助吧任攞醬料同小食
嫩牛肉滑身
打咗蛋更加滑嘟嘟
類似壽喜燒style
蛋香同牛味夾得好好
識食一定要點呢個!
海鮮部分唔馬虎
有原隻鮑魚
爽口多汁
冇雪味
仲有魚片、水魷、鮮海蝦
魚肚、花膠滑嘟嘟
勁吸湯
海鮮控一定滿足到!
台式小食必試古早蚵仔煎
正!
煎得香口唔油
底部脆卜卜
仲有足料蚵仔
好有台灣夜市feel!

鹽酥杏鮑菇
湯底仲夠特色
澎湖風味真係幾有趣
而家仲有幸福郵筒可以寄明信片
同送幣夾公仔
又食又玩超滿足!
2025-05-06
台式火鍋放題店🌟山見台式火鍋🌟位於觀塘apm商場,舉行中嘅🚃「台灣環島遊」活動嚟到第六站 - 澎湖🎉,供應多款期間限定嘅澎湖美食👍🏻!餐廳內亦有多位置介紹返澎湖嘅小知識💡,有美食又長知識,正!🎖️Lv5殿堂日本A4和牛海鮮吃到飽套餐 $498/位最高級別嘅套餐,包含所有肉品、海鮮、小食任食,仲包埋山見手工啤及台式茶飲任飲!♨️鐵路豚骨湯|鮮鳳梨本菌蕃茄湯+$18豚骨湯味道沉厚香郁,烚咩都啱!而鳳梨湯則酸香醒神,配肥美嘅肉類,有效解膩!🇯🇵日本A4黑毛和牛油花靚到無話可說,切得夠薄,輕焯就食得!入口甘香美味又唔會太油,必需瘋狂encore!🪸海鮮爽甜嘅象拔蚌珊瑚蚌、原隻鮮鮑魚、大大隻扇蛤、廣島蠔等靚海鮮都係任叫任食,啲料真係好新鮮!🦐澎湖蝦滑|竹笙蝦包澎湖主題嘅美食,蝦滑鮮度十足!竹笙蝦包索滿湯底精華!🧋火掌梳打|波霸黑糖珍珠鮮奶仙人掌都係澎湖嘅特產之一,火掌梳打清爽開胃!波霸珍奶香甜邪惡!🍻山見自家製手工啤清爽怡人嘅自家製手工啤,係打邊爐嘅良伴!🍮黑糖豆腐花|十分愛玉椰果芋圓澎湖特產之一嘅黑糖,配滑身嘅豆腐花,真係好夾!當然唔少得夜市甜品!🔥酥炸杏鮑菇|鵝肝醬多士|脆煎一口生煎包多款夜市小
🎖️Lv5殿堂日本A4和牛海鮮吃到飽套餐 $498/位
♨️鐵路豚骨湯|鮮鳳梨本菌蕃茄湯+$18

🇯🇵日本A4黑毛和牛
🪸海鮮

🦐澎湖蝦滑|竹笙蝦包
澎湖主題嘅美食,蝦滑鮮度十足!竹笙蝦包索滿湯底精華!
🧋火掌梳打|波霸黑糖珍珠鮮奶

🍻山見自家製手工啤
清爽怡人嘅自家製手工啤,係打邊爐嘅良伴!

🍮黑糖豆腐花|十分愛玉椰果芋圓
🔥酥炸杏鮑菇|鵝肝醬多士|脆煎一口生煎包
多款夜市小食供應,杏鮑菇外酥內彈!鵝肝醬多士香郁美味!生煎包一咬爆汁!
🥢自助區
強大嘅自助區,連麵線、水耕菜都有,選擇夠晒多!
📮明信片|夾公仔機
山見嘅特色,就係好似去咗轉台灣咁,連明信片都有提供,同埋會幫手寄埋,入面有$50優惠券!而夾公仔機個夾真係好大力,0經驗嘅我,都成功夾到,有得食又有得玩!

2025-04-23 90 瀏覽
🍽️山見(創紀之城五期(apm))台式火鍋📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖今日放假,晏晝同屋企人食山見台式火鍋,揀咗Lv4 特選澳洲和牛海鮮吃到飽套餐 (限時120分鐘),食得好滿足,開心分享吓😁自選湯底揀選嘅養生藥膳雞湯同牡丹美人鍋,兩款都好足料美味,每位$348,長者優惠$308,價錢雖然唔係好便宜,但能享受到新鮮嘅食材,任吃兩小時,性價比也不錯👍肉類最有驚喜嘅係澳洲和牛肩胛肉眼同薄切牛舌芯,高質食材🥩✨ 前者油花分佈均勻,肉質嫩滑,入口即溶;薄切牛舌芯切片薄而均勻,咬落煙韌有嚼勁,兩款都有濃郁嘅牛肉香味,真係食到停唔到口😋 另外印象好深刻嘅澎湖主題美食有芝麻蝦多士、金沙芋泥球同香芋脆脆果🍤🍠🥧芝麻蝦多士外層香脆,加上濃郁嘅蝦香味同芝麻嘅香氣,入口充滿層次;金沙芋泥球炸得金黃酥脆,裡面芋泥幼滑,加埋鹹蛋黃嘅香濃味,咸甜交融,好有驚喜;香芋脆脆果脆皮酥香,芋頭嘅香味係主角,每啖都好香甜而唔膩,輕盈又惹味😋 最後不得不提嘅係我最鍾意嘅甜品,我揀咗九份仙草花生芋圓同華西綜合豆腐花,芋圓煙韌彈牙,花生香脆,仙草清涼解膩,配料豐富,啖啖都係台灣甜品嘅精髓;豆腐花
🍽️山見(創紀之城五期(apm))台式火鍋
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖

最後不得不提嘅係我最鍾意嘅甜品,我揀咗九份仙草花生芋圓同華西綜合豆腐花,芋圓煙韌彈牙,花生香脆,仙草清涼解膩,配料豐富,啖啖都係台灣甜品嘅精髓;豆腐花滑溜溜,配料有紅豆、珍珠等,甜而不膩,食完好滿足🍴😊

整體嚟講,呢度放題食物嘅款式好多,我哋食咗花膠、海蝦、醉雞、魚肚、白鱔片同刺參等,款款食材都新鮮美味,因為眼闊肚窄,其他款式唯有等下次再試了!

其實除咗任點嘅食品外,自助區仲有蔬菜、丸類、小食、雪糕及甜品等,飲品又係任飲,我哋三個真係食到個肚脹卜卜,真係好值得一試👍🍴

食完火鍋仲會送代幣去夾公仔,有得玩有得食,大家梗係開心啦🤗

最後臨走嗰時候見到原來而家有個「澎湖遊」主題,加$28就有古早藥膳牛骨湯,好吸引,下次一定要嚟試吓😃

2025-04-18 106 瀏覽
同妹妹想食下台灣打邊爐、就去了觀塘食個放題打邊爐、餐廳做緊恆常台式火鍋 及 當季主題「澎湖遊」、最令人意外就有扭蛋可以抽🤣又比我抽中一個🤣LV4 特選澳洲和牛海鮮吃到飽套餐澳洲和牛肩胛肉眼🌟🌟🌟🌟🌟極具風味和口感的肉品。它擁有豐富的油花分佈,讓肉質更加鮮嫩多汁。肉眼部位的肉質軟嫩,帶有濃郁的牛肉香氣,入口即化。無骨牛小排🌟🌟🌟🌟🌟是牛肉中的精品部位之一,肉質細嫩多汁,帶有豐富的牛肉風味。這部位通常沒有骨頭,無骨牛小排可以呈現出濃郁的牛肉香氣,口感鮮美。福隆海參🌟🌟🌟🌟🤍它的口感細膩,帶有淡淡的海洋風味,可以展現出獨特的鮮甜滋味,爽脆可口。台式滷肉飯 🌟🌟🌟🌟🤍是台灣傳統美食之一,以香噴噴的滷肉搭配蓬鬆的白飯而聞名。滷肉醬汁入味,肉質鮮嫩多汁,帶有深厚的醬香味。芋圓鮮芋草🌟🌟🌟🌟🤍是一道台灣傳統的甜點,結合了芋頭圓仔和鮮奶茶的經典組合。芋圓Q彈有嚼勁,搭配濃郁的芋頭香氣,帶來滿滿的滿足感。鮮奶茶香濃順口,與芋圓的口感完美結合。
最令人意外就有扭蛋可以抽🤣又比我抽中一個🤣

LV4 特選澳洲和牛海鮮吃到飽套餐

澳洲和牛肩胛肉眼🌟🌟🌟🌟🌟

無骨牛小排🌟🌟🌟🌟🌟

福隆海參🌟🌟🌟🌟🤍

台式滷肉飯 🌟🌟🌟🌟🤍

芋圓鮮芋草🌟🌟🌟🌟🤍
2025-03-31 911 瀏覽
平日下午一點幾到大概坐滿2/3我地叫左兩個定食放題set1)D. 嫩肩里肌肉配精選梅花肉 $1382)E. 頂級無骨牛小排配美國穀飼黑毛豬,松露墨魚滑$168湯底點了鐵路豚骨湯酸菜白肉湯酸菜白肉鍋有兩片白肉,大量酸菜豚骨湯底有兩細舊豬肉,算足料嫩肩里肩肉同牛小排都好驚喜油花唔錯,唔係平價肥牛嘅質素牛小排份量都幾多兩款豬肉咬口就差唔多松露墨魚滑唔算彈牙,一般醬料區好多選擇特別有隻金桔醬酸酸甜甜幾好食仲有生雞蛋,加分!配料選擇雖然唔算好多但菜都新鮮豬皮爽口好食!台式火鍋必食-王子麵紅薯寬粉正!最驚喜係有台式蚵仔麵線佢冇大腸,所以冇嗰浸蘇味亦唔會好鹹唔係嗰種好重味精嘅麵線食咗一大碗!各款台式小食飲品選擇多甜品最有印象香芋巴斯克蛋糕細細件唔會太飽🌸🌸🌸🌸🌸店舖所有職員都好有禮貌唔係假笑個種😂唔係所有香港服務業都態度差嘅而且今次係第一次食放題,冇人催埋單可能當日唔算多人我哋都自律食到夠鐘,剩返雪糕未食得晒職員都冇趕整個用餐體驗好好
平日下午一點幾到
大概坐滿2/3

我地叫左兩個定食放題set
1)D. 嫩肩里肌肉配精選梅花肉 $138

湯底點了
鐵路豚骨湯
酸菜白肉湯

酸菜白肉鍋有兩片白肉,大量酸菜
豚骨湯底有兩細舊豬肉,算足料

嫩肩里肩肉同牛小排都好驚喜
油花唔錯,唔係平價肥牛嘅質素
牛小排份量都幾多
兩款豬肉咬口就差唔多
松露墨魚滑唔算彈牙,一般

醬料區好多選擇
特別有隻金桔醬酸酸甜甜幾好食
仲有生雞蛋,加分!
配料選擇雖然唔算好多
但菜都新鮮
豬皮爽口好食!

台式火鍋必食-王子麵
紅薯寬粉
正!

最驚喜係有台式蚵仔麵線
佢冇大腸,所以冇嗰浸蘇味
亦唔會好鹹

🌸🌸🌸🌸🌸
店舖所有職員都好有禮貌
唔係假笑個種😂
唔係所有香港服務業都態度差嘅

而且今次係第一次食放題,冇人催埋單
可能當日唔算多人
我哋都自律
食到夠鐘,剩返雪糕未食得晒
職員都冇趕
整個用餐體驗好好