2025-06-10
唔係第一次食呢間台式火鍋店 質素依然keep得好好 對山見嘅印象係高質任食食材 而且選擇很多又會有定期更新的台灣各地主題食品 每次食都有新鮮感👉🏻呢次的主題係台灣外島 「澎湖」遊👉🏻期間限定的古祖藥膳牛骨湯底絕對係台式火鍋必點 湯底醇厚 無論煮蔬菜、肉定麵都好加分 搭配牛骨和蘿蔔 滋味更加豐富👉🏻Lv 4特選的和牛和海鮮吃到飽不容錯過和牛的紋路漂亮 肉味濃郁而海鮮如蝦、沙白和魚都好鮮甜 👉🏻亦有特色小食 澎湖炸蝦捲、炸蝦球、麻辣鴨血等 都好味 平時食任食火鍋本身好少會食熟食 但係山見我都食咗唔少👉🏻有啲少見又好食嘅火鍋食材 例如竹笙蝦包的口感都相當爽脆 讓人一口接一口👉🏻澎湖特有的水果「火掌」整成火掌梳打 十味道清新可口 非常適合配食火鍋👉🏻自助吧的選擇實在多樣 無論火鍋料、甜品、雪糕還是各式麵食 都好多選擇仲有多款台灣夜市小食 例如山見魯肉飯、山見麵線和澎湖海鮮粥 讓人感受到道地的台灣風味👉🏻甜品選擇種類繁多 除咗本身都有嘅仙草芋圓等 今期特色係澎湖黑糖豆腐花 微布甸質感有口感又滑順、豆味濃郁為呢餐劃上滿意嘅句號
對山見嘅印象係高質任食食材 而且選擇很多
又會有定期更新的台灣各地主題食品 每次食都有新鮮感
👉🏻呢次的主題係台灣外島 「澎湖」遊
👉🏻期間限定的古祖藥膳牛骨湯底絕對係台式火鍋必點
👉🏻Lv 4特選的和牛和海鮮吃到飽不容錯過
和牛的紋路漂亮 肉味濃郁
而海鮮如蝦、沙白和魚都好鮮甜
👉🏻亦有特色小食 澎湖炸蝦捲、炸蝦球、麻辣鴨血等 都好味
平時食任食火鍋本身好少會食熟食
但係山見我都食咗唔少
👉🏻甜品選擇種類繁多 除咗本身都有嘅仙草芋圓等
今期特色係澎湖黑糖豆腐花
微布甸質感有口感又滑順、豆味濃郁為呢餐劃上滿意嘅句號