2021-10-15
🇭🇰日式和風打卡cafe~榻榻米😆記得要着襪啊‼️如果唔係就要喺餐廳度買~如果想坐榻榻米嘅話👌入面係簡約風格嘅裝修 好適合偽文青去打卡😝醬油烤海苔年糕串($58)勁好食喎‼️我覺得呢個雖然有啲貴~但係有驚喜 佢勁似一個日本零食 海苔米餅嗰隻味🙈但係變咗煙煙unun 嘅年糕 甜甜地鹹鹹地咁 幾好食😋壽喜燒牛肉定食($98)店員推介我嗌的 我覺得唔使嗌呢個~一般🧐牛肉都係一般急凍肥牛水準🥲可以試其他嘢 唔好嗌呢個lunch set豚肉山藥泥沙拉拉麵($105)食唔到有山藥泥嘅味道 但係啲沙律菜好新鮮 個汁我幾鍾意 但反而我覺得呢個冷烏冬好食過瘦喜燒嗰個🥰焙茶麻薯疏乎厘($78)睇個賣相幾澎漲 以為應該幾有空氣感~但食落去係一pat濕濕地嘅嘢加麻薯 怪怪地咁。。唔係我預期想食嘅鬆軟感🥲手羽雞翼($58)雞皮薄 入面餡料好食😋雞翼炸得香脆 呢個推介!將軍澳海旁附近 開咗好多新開嘅打卡Cafe或者係西餐廳 我認為都有好多不同嘅選擇~如果係特別鍾意日式嘅裝修 同埋偏淡味嘅嘢食 呢間幾適合你去🤍🌟推介分數(2.5/5)📍 屋子 (將軍澳)將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place地下16號舖
日式和風打卡cafe~榻榻米😆
入面係簡約風格嘅裝修 好適合偽文青去打卡😝
醬油烤海苔年糕串($58)
壽喜燒牛肉定食($98)
店員推介我嗌的 我覺得唔使嗌呢個~
一般🧐牛肉都係一般急凍肥牛水準🥲可以試其他嘢 唔好嗌呢個
lunch set豚肉山藥泥沙拉拉麵($105)
焙茶麻薯疏乎厘($78)
手羽雞翼($58)
雞皮薄 入面餡料好食😋雞翼炸得香脆 呢個推介!
🌟推介分數(2.5/5)
📍 屋子 (將軍澳)
將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place地下16號舖