餐廳: 屋子咖啡
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2013-07-08 148 瀏覽
星期6放工後,想一想食咩好呢?!諗起之前係openrice睇過"屋子"的食評好似不錯,而且TV都有介紹過~所以就決定一個人去會一會佢~~一去到門口,就見到有3人係門口等緊,,,當我諗緊係咪就咁係門口排隊既時候,我就見到有個男仔入內問侍應拎飛排隊我就緊隨兼其後,一位唔該天氣熱,企係門口等真係想死....而店內只可以容納2-3個人企係入面等位因為已經有人係入面等位,我只好係門外苦等...20 mins後終於可以入坐眼見有好多人都係食午餐...但係"屋子"唔係出名甜品咩!?亦都因為我減肥的關係,我只叫了甜食   (其實係睇過openrice的食評,知道主食不是太出色)岩岩入口會覺得好淡薑味,而且只有少少甜味...當我失望緊點解咁淡的時候,佢的薑味開始由喉嚨上黎la好強的後徑!!成個口都有薑辣的刺激甜度岩岩好~~下層是外脆內軟的熱辣辣窩夫, 上面配有濃郁的抹茶雪糕再加上周邊一粒粒的忌廉和旁邊綿密的紅豆(不會死甜,甜度岩岩好)有多層的口感享受~~好好味 (不過價值:$42,重未計加一...的確有d貴)從未食過梳乎厘的我, 決定苦等25 mins, 期待我的梳乎厘熱辣辣登場一上台就已經聞到香噴噴的
星期6放工後,想一想食咩好呢?!
所以就決定一個人去會一會佢~~
一去到門口,就見到有3人係門口等緊,,,

我就緊隨兼其後,一位唔該

眼見有好多人都係食午餐...但係"屋子"唔係出名甜品咩!?
大地薑茶
岩岩入口會覺得好淡薑味,而且只有少少甜味...
當我失望緊點解咁淡的時候,佢的薑味開始由喉嚨上黎la

好強的後徑!!成個口都有薑辣的刺激
甜度岩岩好~~
小倉抹茶窩夫
下層是外脆內軟的熱辣辣窩夫, 上面配有濃郁的抹茶雪糕
有多層的口感享受~~好好味
 (不過價值:$42,重未計加一...的確有d貴
榛子燕麥梳乎厘

一上台就已經聞到香噴噴的蛋香, 唯獨榛子和燕麥碎好似少左d, 而結成一舊舊咁...影響了口感
梳乎厘吃落的質感有海綿蛋糕的鬆軟,而且有燉蛋般的香滑...真係超重蛋香!!!
大愛~~~
而旁邊的香草雪糕有好濃的奶香~甜度適中, 口感幼滑~~
一啖梳乎厘, 一啖香草雪糕~~~我突然覺得自己好幸福<3
價值:$48的梳乎厘, 真係超值!!!   (如果二選一,我一定會選梳乎厘
我宣佈: 我愛上了梳乎厘

結尾: 係大圍住左差不多快十年, 竟然依加先比我遇到咁美味的甜食

一切都唔會黎得太遲~~一定會再幫襯屋子<3

報告完畢~~~

題外話/補充資料: 店內有25-30個位,但只有一個女侍應服務所有客人@@ (係一腳踢,咩都係佢...) 有好幾台客人話想要水,佢都唔係即刻可以比到,我都等左20mins先等到杯水 不過我都體諒....不過有d唔明點解重要有加一服務費 (因為講真我享受唔到任何服務...) 執完台,抺台抺唔乾淨....重要我自己拎濕紙巾抺台.... 另外openrice顯示屋子係無加一服務費,事實上係有 @@ 希望大家留意...
2013-07-06
大地薑茶
榛子燕麥梳乎厘
2013-07-06 47 瀏覽
7月5號,晴在風和日麗下午,相約朋友到這小店聚聚這小店的故事以前已有雜誌報導,偶不再重復在悠閒下午,感受店主的''小確幸''店內裝修簡約,有點台式風格而店內裝飾都滿載心思,讓喜愛拍照朋友拍不停看一看餐牌,選了抺緣奶茶,味道比較偏淡,不太突岀 另外點了柳橙窩夫配配,我認識窩夫不同口感像雞蛋仔,但伴上柚子雪芭很合適柚子雪芭味道不錯,柚子味道適中剛好同行朋友點甚麼己忘記.....XD抱歉
7月5號,晴
在風和日麗下午,相約朋友到這小店聚聚
這小店的故事以前已有雜誌報導,偶不再重復
在悠閒下午,感受店主的''小確幸''
店內裝修簡約,有點台式風格
而店內裝飾都滿載心思,讓喜愛拍照朋友拍不停
看一看餐牌,選了抺緣奶茶,味道比較偏淡,不太突岀

另外點了柳橙窩夫配配,我認識窩夫不同
口感像雞蛋仔,但伴上柚子雪芭很合適

柚子雪芭味道不錯,柚子味道適中剛好
同行朋友點甚麼己忘記.....XD
抱歉
題外話/補充資料: 香港需要多些這一類個性Cafe,這一類讓人慢落來的悠閒小店 但奈何這類小店僧多粥少,總是求客多坐位少 期望總會和現場體驗有岀入 希望大家對小店多一點包容,總好過市面上只有連鎖集團的咖啡店
2013-07-05
  • 柚子雪芭
  • 抺緣奶茶
屋子咖啡在大圍開了之後就1直想要去試 每次都有很多人在等位置所以每次都會說「等沒人在等位再來吃吧」哈哈這天呢心血來潮說要等位置來試看看!! 人還是蠻多的 等了將近20分鐘的時候終於可以進去囉!!! 坐在門口靠窗的位置陽光好好;D屋子裡的每樣東西都蠻特別的 包括裝潢 擺設 MENU 甚至到杯墊也是每塊有點不1樣的我們點了1個7味雞定食 定食裡除了主角7味雞外 還配了白飯 小沙拉和豆腐卜雞的外皮脆脆的而裡面很嫩!! 配菜們都小小的好精緻接下來的是章魚小丸子 上面的紫菜和木魚碎太多把它們都遮住了 味道1般般喝的方面呢點了珍珠奶茶和奶綠 都不錯喝啦!!最後的是重頭戲小倉抹茶窩夫 屋子的窩夫是圓形的 長得像銅鑼燒喔皮很鬆軟 抹茶雪糕配以紅豆蓉最佳組合 果然是NO.1人氣喔!!!!精緻的環境再加以用心的料理 快來試1下吧;)
所以每次都會說「等沒人在等位再來吃吧」哈哈
終於可以進去囉!!! 坐在門口靠窗的位置陽光好好;D
雞的外皮脆脆的而裡面很嫩!! 配菜們都小小的好精緻
喝的方面呢點了珍珠奶茶和奶綠 都不錯喝啦!!
精緻的環境再加以用心的料理 快來試1下吧;)
2013-03-09
2013-06-03 27 瀏覽
週末想到一些人少的地方輕輕的逛逛。但「屋子」卻人不少,下午茶時間,枱座是full的,只有吧座。而且不斷會有人客進來。這區正是缺乏這類小店,食物不錯的話,就事成了。食物份量相對價錢,一點也不廉宜。當日見廚房有三員工,只一女侍應。從order到食物上枱,極需時。跟上枱序:吉列豬扒$34,和吉列專門店,有所不同,炸漿調味是精髓。吉列脆得Ao Ao聲,醃味和厚厚,且不嚡口的豬扒相當夾,不用點汁也好好吃。百利酒咖啡$39,入口一冷一熱的口感,因咖啡上有著又滑又厚的奶泡,而咖啡也滲著甜甜的百利酒香,與咖啡味道平均,沒有誰搶誰的鏡。清酒梨荔枝窩夫$39, 餓著久等下,窩夫size可是細細細。但很新鮮,柔軟不黏牙,外層有少少脆。清酒梨味更見清新!梨配荔枝也是意相不到的配合!再加楓糖漿,更是清甜之中,帶燒焦的糖甘香。屋子咖啡$33,原來是,疑似冰滴咖啡底,加黏糯的呍哩o拿雪糕。我不太好冰凍咖啡,但飲得到咖啡有果香,雪糕溶入下,仍是一杯不甜, 而濃的凍啡呢!總括,食物做得用心,但services欠奉,價錢如大份番d的話,也值得再去。
週末想到一些人少的地方輕輕的逛逛。但「屋子」卻人不少
這區正是缺乏這類小店,食物不錯的話,就事成了。

跟上枱序:
吉列豬扒$34,和吉列專門店,有所不同,炸漿調味是精髓。吉列得Ao Ao聲,醃味和厚厚,且不嚡口的豬扒相當夾,不用點汁也好好吃

清酒梨荔枝窩夫$39, 餓著久等下,窩夫size可是細細細
2013-06-02
$72.5 (下午茶)
  • 吉列豬扒
  • 百利酒咖啡
  • 清酒梨荔枝窩夫
2013-05-31 6 瀏覽
大圍 - 屋子咖啡以前也很想試試 但每次都看到很多人在等位今天可能比較早的關係 (8:00PM) 所以不用等位 上菜也很快看到旁邊的客人點的份量都比較少這個餐在餐牌上份量比較多 所以點了...點了兩個餐 一個小食 兩個甜點我覺得雞扒比較好吃...芝士年糕是我的最愛. 不過不失!其實這個也就是心太軟不過比平常的少麵粉 更流心 甜度剛好其實我以前沒吃過梳乎厘今天吃的給我感覺有點像燉蛋 味道還好...本身是甜的 而面頭是有點咸咸的這個晚餐大約$230但以質素來說 這有點貴 而且是在大圍區不過地方很舒服 間中來吃晚餐甜點也是不錯的選擇
大圍 - 屋子咖啡
以前也很想試試 但每次都看到很多人在等位
看到旁邊的客人點的份量都比較少
這個餐在餐牌上份量比較多 所以點了...
點了兩個餐 一個小食 兩個甜點
我覺得雞扒比較好吃...
芝士年糕是我的最愛. 不過不失!
其實這個也就是心太軟
不過比平常的少麵粉 更流心 甜度剛好
其實我以前沒吃過梳乎厘
今天吃的給我感覺有點像燉蛋 味道還好...
本身是甜的 而面頭是有點咸咸的

這個晚餐大約$230
但以質素來說 這有點貴 而且是在大圍區
不過地方很舒服 間中來吃晚餐甜點也是不錯的選擇
2013-05-30
佢令我在openrice開了這個account.>~<從未見過如此服務。本來想吃一個easy, relaxing lunch. 看到朋友fb圖片,便決定遠遠到大圍一趟。店子開12:30pm. 約了朋友在店門口等,由於朋友先到,著她先進去坐著. 那時12:40pm. 我在數分鐘內到達。可是因為我找不到此店,我在店外附近找了一會。後來,食客開始多,女店員對我已坐下的朋友黑臉說,"如果你的朋友(我)還未到,我間舖好細架咋,唔該讓番張枱出來! "朋友告知店員我正在同一條街上,問她有沒有一些易認的標記讓我找到店子並請她幫忙,女店員完全沒有理會我朋友! 那時我終於自己找到了,那時12:50pm, 其實跟我朋友入座的時間只相差十分鐘內!! 最令我生氣的是,我推門內進時女店員以為我是新來的客人,於是再望我朋友黑面,給她壓力要她交出張枱! 老實說,我們沒有覇佔張枱很久沒有落單,當中只差十分鐘以內。我也只是找不到店子門口才比朋友遲了。有時門口難找,不幫忙算了,為何要這樣的態度對食客?如果店子小未人齊不能入座,可先告知我朋友或貼告示,坐進去十分鐘內趕客走是不是有點過份了?要是真的沒有辯法,沒
佢令我在openrice開了這個account.>~<

老實說,我們沒有覇佔張枱很久沒有落單,當中只差十分鐘以內。我也只是找不到店子門口才比朋友遲了。有時門口難找,不幫忙算了,為何要這樣的態度對食客?如果店子小未人齊不能入座,可先告知我朋友或貼告示,坐進去十分鐘內趕客走是不是有點過份了?要是真的沒有辯法,沒緊要,不用一開始用這樣的語氣態度還黑面吧。要是女店員的態度不是那麼惡劣, 就算是真的要交還張枱不准等候,我也不會這樣生氣。這才是令我不吐不快的原因。

最終只吃了一個不愉快的午餐。我不是蠻不講理,但店員也不用這樣為難食客吧。

台式或日式cafe style. 食物方面份量很少,真的很少不值這個價。

七味雞塊算是蠻好的。賣相很台式。炸得不錯不會吃下去滿口油味。但超細塊超薄,送飯都唔夠,唔洗指意比朋友試一舊。

海鮮烏冬中規中舉無特別。份量還好。賣相係ok.

綠茶鮮奶是disaster. 我在想是綠茶粉加在鮮奶內算了。淡得很,味道.....

Cappuccino啡底較淡。店員忘記給我糖。我話想加糖佢先去攞,但當然一啲唔好意思都無。

2013-03-21
  • 七味雞塊
2013-04-29 22 瀏覽
前日同班朋友共四個人去試吓這間野,聽聞係日本人開,但都無聽到有人講日文。去到無位前面只有兩個人等,等咗兩三個字有四個位,但個四眼好吋短髮女侍應比咗張檯前面嗰兩個客同後來嘅兩個客,但另外亦有張二人檯好明顯就走,個笨侍應谂都唔谂就比咗張四人檯嗰兩班人,害到我地等咗40分鐘才有位。餐牌沒有太多選擇,基本上係炸豬扒或雞扒或飯團的套餐,味道非常普通,我叫咗個天婦羅综合泡丼,份量超细,只有一隻食指噤長半隻手指噤粗的天天婦羅蝦,比個十歲的小朋友食都會見细,六吋闊三吋深的碗,竟然收$50,我同franfranfrances 一樣 都喺 有.生.之.年.都.唔.會.再.去.~~~

題外話/補充資料: 只收現金
2013-04-27
40 分鐘 (堂食)
從未見過如此服務。本來想吃一個easy, relaxing lunch. 看到朋友fb圖片,便決定遠遠到大圍一趟。店子開12:30pm. 約了朋友在店門口等,由於朋友先到,著她先進去坐著. 那時12:40pm. 我在數分鐘內到達。可是因為我找不到此店,我在店外附近找了一會。後來,食客開始多,女店員對我已坐下的朋友黑臉說,"如果你的朋友(我)還未到,我間舖好細架咋,唔該讓番張枱出來! "朋友告知店員我正在同一條街上,問她有沒有一些易認的標記讓我找到店子並請她幫忙,女店員完全沒有理會我朋友! 那時我終於自己找到了,那時12:50pm, 其實跟我朋友入座的時間只相差十分鐘內!! 最令我生氣的是,我推門內進時女店員以為我是新來的客人,於是再望我朋友黑面,給她壓力要她交出張枱! 老實說,我們沒有覇佔張枱很久沒有落單,當中只差十分鐘以內。我也只是找不到店子門口才比朋友遲了。有時門口難找,不幫忙算了,為何要這樣的態度對食客?如果店子小未人齊不能入座,可先告知我朋友或貼告示,坐進去十分鐘內趕客走是不是有點過份了?要是真的沒有辯法,沒緊要,不用一開始用這樣的語氣態度還黑面吧。要是女店員的態度不是那麼惡劣

食物方面份量很少,台式或日式cafe style. ok好吃但不值得我遠遠而來一試。再加上不愉快經歷,讓我很後悔推介給朋友一起來試。車費都白花了。
  • 炸雞set lunch
2013-04-27 24 瀏覽
今日去食lunch, 足足等咗成個鐘! 我同個friend坐喺corner睇書, 哇, d waitress當我哋透明. 等成粒鐘, 起碼都比杯水, 講大概仲要等幾耐都好卦! 好啦, 到有位坐, 一心諗住咁多人應該都有番咁上下水準. 點知................... 我哋點咗一個炸豬扒, 一個七味雞定食. 炸豬扒就勁油, 成口油!!!!!! 七味雞一般水準, 但都幾唔夠食lor, 陰功到要搵d前菜送飯, 真係陰功.結論: 得裝修係ok, 我個人就.有.生.之.年.都.唔.會.再.去.~~~

2013-04-27
60 分鐘 (堂食)
2013-04-21 18 瀏覽
最近都老是下雨天, 難得今天天氣稍為穩定, 於是來個單車之旅起步前Amie和男朋友先到屋子咖啡吃點東西1點多來到, 有2, 3枱客人在等候, 不過很快已經安排入座屋子咖啡不是很大, 大概可以坐到20個客人左右餐廳裝潢有點像台灣cafe的感覺, 當日Amie用餐時所有客人也很好只是輕餐談話, 不像牧主人有點小嘈屋子咖啡的Menu, 每一頁都有一幅幅可愛的圖畫點綴除了飯團, 揚物和daily set有套餐之外, 其他都是散叫它focus在日式餐點, 套餐包括沙津, 前菜和飲品Amie想試一下它的咖啡, 但屋子的套餐不能轉配咖啡, 所以Amie決定散叫男朋友便點了一個揚物套餐男朋友點的揚物套餐, 這個是炸豬扒豬扒炸得很香口, 配上熱乎乎又軟綿綿的白飯很好吃前菜的薯絲也很好吃, 沙津Amie就沒試了不過看男朋友三兩口就吃光光應該也不錯吃吧餐飲選配了凍抹綠奶茶, 最近好像很多地方也有greentea latte的飲品這杯飲品就普普通通沒驚喜也沒問題啦另外這個是Amie點的朝鮮酸辣麵, Amie本來以為會是韓國水冷麵的樣子, 上桌後雖然有點出入, 但也蠻好吃的加上今天天氣悶熱, 吃點冷麵酸酸辣辣的
起步前Amie和男朋友先到屋子咖啡吃點東西

屋子咖啡不是很大, 大概可以坐到20個客人左右
只是輕餐談話, 不像牧主人有點小嘈
屋子咖啡的Menu, 每一頁都有一幅幅可愛的圖畫點綴
它focus在日式餐點, 套餐包括沙津, 前菜和飲品

男朋友便點了一個揚物套餐
男朋友點的揚物套餐, 這個是炸豬扒
豬扒炸得很香口, 配上熱乎乎又軟綿綿的白飯很好吃
前菜的薯絲也很好吃, 沙津Amie就沒試了
不過看男朋友三兩口就吃光光應該也不錯吃吧

這杯飲品就普普通通沒驚喜也沒問題啦
另外這個是Amie點的朝鮮酸辣麵,
加上今天天氣悶熱, 吃點冷麵酸酸辣辣的很順口
另外Amie也點了一杯咖啡
很多不同的cafe都會有自己的house coffee, 於是點了一杯這裡的屋子咖啡
其實也就是黑咖啡+呍呢拿雪糕了
等待雪糕稍稍融掉, 咖啡跟呍呢拿味挺配, 但$32這杯小咖啡就覺得有點貴

總括而言, 其實屋子的食物環境不錯, 不過cafe而言在這不要期待有很好的服務
而且以它的份量來說價錢有點小貴
食量比較大的男生比較適合點套餐, 單點的就女生剛好
如果打算high tea或吃個甜點喝杯咖啡在平日應該是不錯的選擇
因為假日人比較多, 而且侍應也想快點把客人送走增加翻桌次數
所以假日想在屋子感受一下咖啡室慢活文化是有點難了

可以一試啦
2013-04-20
5 分鐘 (堂食)
2013-04-16 11 瀏覽
常常在大圍找好野食,見到新開的店都會勇於嘗試這間小店位處我至愛的新明記後面一條街,裝修是蠻可愛的,當然可以引到我入去啦!看了餐牌,再看看隔離的食物我就覺得不是很對我的胃口,感覺像是要減肥的人吃的減肥餐一樣,只能慨嘆我這個人的飲食不是太平衡啊!有感覺這一晚不吃宵夜的話就要餓肚子了!這就是我的晚餐是豬扒飯定食,真的,沒有任何特別的一塊豬扒、薄薄的一塊,配上二舊飯和一點點菜,我覺得一點都不值一個晚飯的價錢味道是好普通喇,感覺就是太多花巧,裝修、擺設是好可愛喇,但是如果在食物方面下點功夫,還有在訂價方面問問良心的話,我覺得我才有可能再次光顧。
常常在大圍找好野食,見到新開的店都會勇於嘗試

這就是我的晚餐

2012-09-03
2013-03-29 12 瀏覽
係大圍依個細小既地方, 想靜靜地飲杯咖啡, 其實都幾難。但終於俾我搵到依個綠洲, 放假時可以坐低, 飲下咖啡, 睇下書。焦糖咖啡, 好鐘意上面既笑臉, 不過就偏甜。真係偏甜, 感覺係焦糖落太多了。再黎一 碗三文魚碎飯。好有家庭feel, 唸起午夜食堂。哈哈。不過好似其他食友咁講, 款式簡單, 個價錢睇落的確貴左少少。最後等到三點, 先叫到依個出名既麥片梳乎厘, 但係就好失望。個賣相好靚, 只不過太甜!!! 而且入面唔均勻........總體黎講, 味道一般。只係大圍依個區, 想要個咁既環境舒服服服文藝下, 我唸我都會再黎。
係大圍依個細小既地方, 想靜靜地飲杯咖啡, 其實都幾難。

2013-02-19
2013-03-05 18 瀏覽
有朋友試過呢間餐廳, 欣賞佢ge裝潢、擺設等等適逢好友生日, 決定再次光臨呢間小店一去到好友們已經好鍾意間店..去到初初係未有位ge, 等左陣就入去但由等位到入去, 入去到order野d waitress d 態度都幾差下, 好明顯唔係以客為左我地食左: 貓飯 (唔錯) 梅子飯團(ok) 綠茶(友人話飲到最後有d澀) 湯烏冬(湯頭不錯) 酸辣冷面(個汁幾好味) 雜果waffle(佢配埋個柚子雪葩, 幾清甜幾好味) 心太軟(本人唔好甜, 但覺得ok)野食係幾好味 不過d portion偏細而且..「今時今日咁ge服務態度係唔得」!食物質素再好都難以彌補服務態度ge差!!!
有朋友試過呢間餐廳, 欣賞佢ge裝潢、擺設等等
適逢好友生日, 決定再次光臨呢間小店
一去到好友們已經好鍾意間店..
去到初初係未有位ge, 等左陣就入去
但由等位到入去, 入去到order野

我地食左:
貓飯 (唔錯)
梅子飯團(ok)
綠茶(友人話飲到最後有d澀)
湯烏冬(湯頭不錯)
酸辣冷面(個汁幾好味)
雜果waffle(佢配埋個柚子雪葩, 幾清甜幾好味)
心太軟(本人唔好甜, 但覺得ok)
野食係幾好味 不過d portion偏細
而且..「今時今日咁ge服務態度係唔得」!
食物質素再好都難以彌補服務態度ge差!!!
15 分鐘 (堂食)
2013-02-20 9 瀏覽
今日晏就食左屋子 忍唔住要開個ac黎寫食評 呢間野真係不折不扣的大伏 佢裝潢不錯 令人好想入去 睇食評又好似好好 直到食物黎都好似好靚 食入口前 我仲係好開心 因為覺得佢用木碗 木匙 好靚 但好可惜 食物始終係食入口 首先佢個抹綠奶茶已經出左事 佢陣味完全係muji果隻抹茶 但係佢似少少粉溝超多水 我只能唔搞佢 等佢沈澱先飲 雖然成口粉 但好過飲水 我點凍的 去到中段已經沈澱都無用 冰已溶 成杯野已變了水 之後我朋友叫左個咩咩綠茶窩夫 有綠茶雪糕係頂 有cream圍住 再有兜紅豆咁 睇個樣又係覺得 哇好正呀 一食又係 嗚呀 佢個抹茶雪糕 少少抹茶味都無 好奶 又 好似牛油味 好奇妙 佢個餐版括住係雪印雪糕 好似係賣點咁 以為好好味(雖然無食過) 點知出晒事 之後個紅豆都出事 好奇妙 佢一碟野可以每一part各自都出事 我個fd話佢裝飾果一塊餅都出事 好慘 我同另一fd食左個咩炸雞飯同吉列豬扒 有兜沙律 同豆腐 炸雞陣味好kfc都幾好味 但超多粉 真係雞肉得好少 好薄 但又好多雞皮 最好笑係佢雞肉食落去都好似雞皮 豬扒又係好多粉 啲肉非常老 但我幾中意個飯是珍珠米 同飯上面有日本送飯果
我同另一fd食左個咩炸雞飯同吉列豬扒 有兜沙律 同豆腐
但我幾中意個飯是珍珠米 同飯上面有日本送飯果啲碎(我唔知實際叫咩) 沙律幾好 如果沙律都出事就慘了 佢沙律是溝芝麻醬 幾好
個豆腐我朋友說是最正常 但我都是無食 無乜味
btw佢豬扒同雞都有蛋黃醬 幾好 最後我地要多碗蛋黃醬 送左碗飯去 就算
好慘 點解一間咁靚樣既野 要難食得咁緊要 如果佢係正正常常味 我都會因為佢裝潢而再去 但佢實在是出事了
2013-02-20
用餐優惠
其他
  • 我地食三樣都出晒事
2013-02-17 7 瀏覽
路經見到特色小店打算一試,甜品有我最愛既waffle 同soufflé. Waffle 略嫌不夠熱,但甜味適中,不太甜Soufflé 有點過濕,但味道都好吃,特別喜愛它頂頭既甜脆脆這芒果千層是季節限定。它中間的芒果十分香甜,朋友覺得十分好吃
2013-02-10
10 分鐘 (堂食)
  • Soufflé