2024-04-04 620 瀏覽
尖沙咀南洋中心地庫原來有間酒樓,都係第一次發現,但係就勝在夠靜,環境光猛,坐得舒服除左有點心,仲有唔少招牌菜套餐,都好抵食椒鹽九肚魚一入口就食到魚嘅鮮嫩滑脆,椒鹽調味帶點微辣同微鹹嘅味道,令魚肚更加香脆,而且無魚骨人參湯鮮蝦餃餃子皮薄透明,蝦肉鮮甜彈牙。而湯底以人參熬煮而成,滋味鮮醇濃厚,充滿著鮮蝦同人參嘅香氣。每一口都能夠感受到湯汁嘅溫潤炸銀絲卷外層酥炸至金黃酥脆,銀絲魚嘅鮮味同蛋白質豐富,加上炸得恰到好處,即刻入口即化,點埋煉奶絕配!鴛鴦肚滑雞扎雞扎鮮嫩多汁,加上魚肚嘅滑嫩質感,醬汁綿密濃郁,特別地加左金錢肚,帶有微辣同微甜嘅味道,完美地融合咗雞扎嘅鮮味原隻鮮蝦燒賣皇燒賣皮薄滑嫩,內餡以鮮蝦為主,質地鮮甜鮮嫩。每一粒燒賣皇都以一隻完整嘅鮮蝦點綴,令外觀更加吸引人,咬落鮮蝦汁水四溢豉汁醬皇蒸鳳爪鳳爪經過蒸煮後,肉質鮮嫩彈牙,配上豉汁醬皇,帶出濃郁嘅醬汁香氣。豉汁醬皇嘅味道鹹香,稍微帶點甜味同微辣
除左有點心,仲有唔少招牌菜套餐,都好抵食
椒鹽九肚魚

豉汁醬皇蒸鳳爪

• 鴛鴦肚滑雞扎
  • 原隻鮮蝦燒賣皇
2024-03-07 640 瀏覽
滋味的北京烤鴨真的深得我心,今天選擇到訪位於尖沙咀南洋中心的「尚苑京滬川菜」回味一番,新派酒家裝潢,感覺典雅堂皇又舒適除北京烤鴨外,有提供燻香樟茶鴨及酸菜魚,套餐價格非常相宜,最後決定改試燻香樟茶鴨及酸菜魚-午市友誼套餐 $268▶燻香樟茶鴨 (半隻)樟茶鴨擺放得整齊得體又美觀,呈上時已嗅到陣陣燻香味道鴨皮輕脆富油香,鴨肉緊緻嫩滑充滿樟茶香味,而且保留肉汁;從鴨肉的嫩滑感覺到是一道考功夫的菜色,真令人滿足又回味美味指數:9.5/10-▶必食酸菜魚材料非常豐富,有萵筍、酸菜、紹菜、雲耳、寬粉、泡椒、芫茜、蔥花、蒜蓉及芝麻等,魚片份量絕對不少魚塊大片雪白,嫩滑帶啖啖鮮魚味道卻毫無腥味;配菜皆新鮮爽脆,配合非常鮮甜的金湯,酸辣平衡又惹味,膩感不重,喜歡食魚的朋友必點美味指數:9.5/10-加自選點心兩款:▶萵筍鮮蝦餃餃皮厚薄及乾濕度適中,煙韌有彈性;餡料絕不欺場,蝦肉滿滿又爽彈鮮味,出色!美味指數:8.5/10-▶灌湯小籠包夾起時能保持小籠包皮完整,功夫到家;皮厚度適中,餡料鮮味又富肉汁,蘸上適量的薑絲及醋更能提鮮美味指數:8/10-人參湯蝦餃皇 $1 (原價每隻 $21.8)每位限1隻及堂
午市友誼套餐 $268

▶燻香樟茶鴨 (半隻)
樟茶鴨擺放得整齊得體又美觀,呈上時已嗅到陣陣燻香味道
美味指數:9.5/10
▶必食酸菜魚
美味指數:9.5/10
加自選點心兩款:

▶萵筍鮮蝦餃
美味指數:8.5/10
▶灌湯小籠包
美味指數:8/10
人參湯蝦餃皇 $1 (原價每隻 $21.8)
每位限1隻及堂食
人參湯甘甜;蝦餃大隻飽滿,餃皮保持彈性,蝦肉鮮彈美味
美味指數:8/10
2024-03-07
  • 燻香樟茶鴨
  • 必食酸菜魚
2024-02-20 534 瀏覽
今日去了尖東行街, 行完後朋友說想吃點心, 於是我們去了這間酒樓吃飯.鮮菠蘿櫻花蝦炒飯($138):  鮮菠蘿甜甜的, 幾開胃, 櫻花蝦咸咸香香的, 幾好食.另外個炒飯炒得粒粒分明, 又唔會炒得油, 不錯.灌湯小籠包(頂) : 小籠包好多湯汁, 真的好juicy, 好好食!!另外個皮又唔會太厚, 皮薄餡靚.鴛鴦肚滑雞扎(大): 好多餡, 有牛肚,魚肚,芋頭,腐竹,雞件, 雞件爽滑又好食, 好正.金銀蒜豉汁蒸排骨(大):排骨蒸得好滑, 完全不會韌, 好好食, 蒜豉汁都好香.蒿筍蝦餃皇 (頂): 隻蝦大大粒, 好好食, 不錯.櫻花蝦香煎蘿蔔糕 (小):蘿蔔糕煎得好香好滑, 櫻花蝦咸咸香香幾好食, 個味好正.我個人很喜歡這間酒樓的蘿蔔糕, 佢櫻花蝦個味好夠香, 好好食.食完野我地有去其他房望一下, 環境都不錯, 幾靚, 仲見到有卡拉ok唱.另外這酒樓的服務態度不錯, 特別是Daisy 經理.
另外個炒飯炒得粒粒分明, 又唔會炒得油, 不錯.
鴛鴦肚滑雞扎(大):
金銀蒜豉汁蒸排骨(大):
排骨蒸得好滑, 完全不會韌, 好好食, 蒜豉汁都好香.

蒿筍蝦餃皇 (頂): 隻蝦大大粒, 好好食, 不錯.

櫻花蝦香煎蘿蔔糕 (小):
蘿蔔糕煎得好香好滑, 櫻花蝦咸咸香香幾好食, 個味好正.

另外這酒樓的服務態度不錯, 特別是Daisy 經理.
2024-02-18
2024-02-05 536 瀏覽
今日約左大姑媽飲早茶,好耐未試過週日晨早出尖沙嘴飲茶喇。好耐之前嚟過南洋中心呢度,之前好似係百xx宴會廳,原來而家轉左尚苑京滬川菜,好彩都同樣有點心食。打開菜牌見到推介嘅二人餐,有我鍾意食嘅酸菜魚,加埋燻香樟茶鴨、再可以選兩個點心,望落唔錯,又好似幾抵食,就決定點呢個“友誼套餐”。上菜時,侍應仲俾左籠黑糖棗皇糕,細問之下,原來係午市優惠,每個客人都可以有一件。😃🥟萵筍鮮蝦餃:賣相精緻,皮唔算太薄,有小小彈牙;裡邊有1-2隻中蝦,爽口。⚫️黑金流沙包:流沙效果幾勁,要小心咬開;奶黃味香,包身十分軟綿綿。🦆燻香樟茶鴨:查一查資料,這道菜是川菜中有名的傳統菜式,相傳更是慈禧太后喜歡的席上菜之一。這道先蒸後炸的樟茶鴨,皮層顏色較深,有好淡嘅煙燻香味,皮層帶小小脆,肉質軟腍,唔會因多重工序而變得乾身;當中夾雜著軟骨,嘴嚼時更添口感,唔錯。🐠酸菜魚:酸菜金湯非常惹味,淺嚐幾口飲到湯味嘅濃郁但唔會嗆喉。魚片有大件亦有細件,實身而軟滑;酸菜魚不可缺少嘅萵筍同寬粉亦齊備,前者爽口,後者煙韌。黑糖棗皇糕:雖然係免費贈品,但誠意十足。千層糕點,做到煙韌,帶棗香;最欣賞係甜度適中,不嗜甜品嘅大姑媽亦讚不絕口。總

萵筍鮮蝦餃

黑金流沙包

煙燻樟茶鴨

酸菜魚

黑糖棗皇糕

總結:物超所值!! 份量之多其實三人食也可以;而質素雖未至於頂級,但真心好食。加上位處尖東,呢個價錢,呢個質素,完全值得俾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

$150 (早餐)
大鄉里出城🤣好耐冇去尖沙咀飲茶,見到呢一間新開嘅酒樓,性價比好似幾高就入去試吓! 櫻花蝦香煎蘿蔔糕 推介❤️煎到外面脆卜卜,而且上邊仲有櫻花蝦同XO醬嘅香味,辣辣地幾惹味!萵筍蝦餃皇 推介❤️同出邊蝦餃唔同之處係裏面有萵筍。 除此之外佢個蝦餃好大粒,裏面仲有好多鮮蝦,萵筍就提升左成個蝦餃嘅口感。 咬落去中間有少少爽脆。四喜素鵝卷 特色❤️呢個特色,喺出邊好少酒樓見到。 裏面應該係蘿蔔木耳,外面就係腐竹皮。 包得好精緻,食落去口感都好特別,外面係林嘅裏面係爽脆嘅! 原隻鮮蝦燒賣皇賣相非常唔錯,豬肉香味亦都好濃郁,而且個外皮好薄。蘿蔔絲酥餅脆卜卜熱辣辣,外脆內軟!裏面嘅蘿蔔絲落咗少少調味鹹鹹地有啲胡椒粉。 鮮蝦菜苗餃裏面嘅菜苗唔會有草腥味,再加埋鮮蝦嘅香味。 裏面仲要好Juicy添。整體來講呢間酒樓新開半年都幾企理,碗碟乾淨。 而且啲侍應都好細心,留意到冇水就主動斟水,食完嘢又好快收碟! 食物水準都唔錯,尖沙咀來講呢個價錢幾抵食! 👍🏻

櫻花蝦香煎蘿蔔糕 推介❤️

萵筍蝦餃皇 推介❤️

四喜素鵝卷 特色❤️

原隻鮮蝦燒賣皇
賣相非常唔錯,豬肉香味亦都好濃郁,而且個外皮好薄。

蘿蔔絲酥餅

鮮蝦菜苗餃

2024-01-21
  • 四喜素鵝卷
  • 櫻花蝦香煎蘿蔔糕
  • 萵筍蝦餃王
行過見到晚市招牌三寶 好吸引又抵食🤤🤤就試下先!▶️新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉真係做到拔絲效果❤️❤️❤️咕嚕肉個size 好好 啖啖肉菠蘿唔係罐頭菠蘿🍍 係新鮮菠蘿 好難得!絕無花巧!超甜,超好味!▶️燻香樟茶鴨真係有燻香嘅味道肉質幼嫩、皮有少少脆本身鴨已經有味 唔需要再點其他醬汁👍🏻$98 半隻 真心抵食!▶️椒鹽白飯魚我係白飯魚嘅狂熱粉絲見到佢即叫!!!好驚喜 條條白飯魚都好大條炸粉份量控制得好好👍🏻 掂掂掂!▶️金縷肉絲銀芽雙面黃好少地方食到!面炸得好好 配埋肉絲無得頂自己可自行決定落唔落醋▶️老火湯3個字! 好足料!黎緊仲有父親節套餐 都好抵食!決定早啲訂位同爸爸一齊慶祝父親節🫢🫢🫢
行過見到晚市招牌三寶 好吸引又抵食🤤🤤就試下先!

▶️新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉
真係做到拔絲效果❤️❤️❤️
咕嚕肉個size 好好
啖啖肉
菠蘿唔係罐頭菠蘿🍍 係新鮮菠蘿 好難得!
絕無花巧!超甜,超好味!

▶️燻香樟茶鴨
真係有燻香嘅味道
肉質幼嫩、皮有少少脆
本身鴨已經有味 唔需要再點其他醬汁👍🏻
$98 半隻 真心抵食!

▶️椒鹽白飯魚
我係白飯魚嘅狂熱粉絲
見到佢即叫!!!
好驚喜 條條白飯魚都好大條
炸粉份量控制得好好👍🏻 掂掂掂!

▶️金縷肉絲銀芽雙面黃
好少地方食到!
面炸得好好 配埋肉絲無得頂
自己可自行決定落唔落醋

▶️老火湯
3個字! 好足料!

黎緊仲有父親節套餐 都好抵食!
決定早啲訂位同爸爸一齊慶祝父親節🫢🫢🫢
趁着端午節約了家人在下午茶時間到尖沙咀飲茶🫖選了南洋中心的這間茶樓是因為假日人流相對較少,地點亦算方便。應該是因為人流較少,所以職員感覺也比一般茶樓的有禮貌 🥢原隻鮑魚燒賣 - 特價$8/粒,每位只可點一粒,味道不錯 🥢啤梨咸水角 - 造型精緻,香脆而不油膩 🥢蟲草花菜苗餃 - 外皮晶凝通透飽滿,鮮味彈牙又帶點爽口 🥢麻辣醬皇蒸鳳爪 - 調味剛好,不會過份麻辣 🥢雪影脆皮叉燒包 - 外皮香脆,包體鬆軟,叉燒餡味道不會過甜,如剛好出爐應會更好味 🥢鮮菌雞湯蒜苗 - 幾鮮甜,菜亦新鮮 最後職員還送了每人一碗紅棗桂圓糖水 *茶位 $12/位

🥢原隻鮑魚燒賣 - 特價$8/粒,每位只可點一粒,味道不錯

🥢啤梨咸水角 - 造型精緻,香脆而不油膩

🥢蟲草花菜苗餃 - 外皮晶凝通透飽滿,鮮味彈牙又帶點爽口

🥢麻辣醬皇蒸鳳爪 - 調味剛好,不會過份麻辣

🥢鮮菌雞湯蒜苗 - 幾鮮甜,菜亦新鮮

最後職員還送了每人一碗紅棗桂圓糖水

*茶位 $12/位
6天前
2024-06-07 12 瀏覽
一個月前成班舊同事話約食飯,就諗住帶啲舊同事嚟呢度試吓嗰樟茶鴨。但係今晚呢餐飯真係食得一啲都唔高興。基本上有幾樣嘢都令我印象分大打折扣。第一樣上菜係咕嚕肉,外脆內軟又夠肉汁,同上次試過一字骨都有返啲水準。跟住個唔知係經理定係保長話廚房今晚之後會換人。諗住開咗個好頭,點知就開始炒車啦。個炒飯同埋個上海粗炒都係冇味嘅蝦多士一碟四件我哋有九個人叫佢做九件得唔得,佢話做唔到,咁我唯有被放棄唔食。跟住之前個鍋貼係碟有拉花脆脆底,但係呢碟就將兩碟煎埋一碟求奇上菜就算。個雲吞雞尚算正常,咬落啲骨似係新鮮雞。樟茶鴨落單嘅時候落一隻,但嚟得半隻。後來上番半隻俾我,對比之下後者係肥美啲。最離譜係我要個小籠包,佢拎住 :個籠喺個廚房同樓面之間來回咗兩次,我唔知有啲咩問題。但係佢上菜嘅時候我一見到佢開個籠就呆咗。點解小籠包個皮係咁㗎,有乜理由用生煎包皮來做小籠包,請問呢度汗水仲要整到啲包皮濕晒。跟住話唔好意思用錯被,咁用錯皮應該用返個正常俾客,唔係夾硬出一個錯嘅嘢俾客食。餐飯食到咁,最後轉咗場食甜品。如果轉咗手之後都唔知應唔應該再試呢一間嘢。
2024-06-05 0 瀏覽
大家好今晚到了尖沙咀南洋中心的尚苑京滬川菜食飯因為這間店在尖東地庫 人唔係非常多所以坐得好闊絡這裏晚餐原來有招牌三寶我就叫左三寶裏面既燻香樟茶鴨(半隻) 同埋新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉先講講碟咕嚕肉佢包含有大約四份一個菠蘿菠蘿都幾新鮮咕嚕肉都幾有咬口 而且肉量好多同完全無骨同埋D汁都真係有拉絲既效果我覺得$88咕嚕肉都係來這度必點既菜式之一樟茶鴨方面 6人以下可以點半隻半隻來計連埋鴨頭鴨頸一齊上其實都幾大份上枱都聞到好香既煙燻味鴨皮都幾脆鴨肉都算幾肥而且有幾濃既煙燻味下一味點了肖苑小炒皇這一碟小炒皇上枱幾有鑊氣用料都幾多有韭菜 蝦仁 蝦乾 腰果 之外仲有北寄貝 帶子調味都係幾惹味最後主食方面點了一碟上海粗炒上海粗炒都幾正宗炒得幾有鑊氣有肉絲 菇同椰菜絲侍應都會俾埋豆板醬一齊食總括食物都唔錯服務方面都幾到位經常會換碟大家去開尖咀可以試下
大家好
同完全無骨
同埋D汁都真係有拉絲既效果
我覺得$88咕嚕肉都係來這度必點既菜式之一

樟茶鴨方面 6人以下可以點半隻
燻香樟茶鴨(半隻)
半隻來計連埋鴨頭鴨頸一齊上其實都幾大份

服務方面都幾到位經常會換碟
大家去開尖咀可以試下
2024-06-03
新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉
燻香樟茶鴨(半隻)
肖苑小炒皇
上海粗炒
2024-06-05 0 瀏覽
已經第三次去食,今次撞正換咗一批新廚師師傅,味道仲正咗!炸脆豆腐我最鐘意食呢間炸豆腐,平時食開嗰啲都唔夠呢問咁脆.同埋平時食開個喲,炸蒜味都好香,但呢間除咗炸蒜,佢伸落咗炸乾蔥,所以啲味更更更香濃,豆腐又勁;骨,次次嚟親都要order。鼓油皇煎腸粉油份啱啱好,唔會太油,食到尾都冇油浸住.味道我覺得似乾炒牛河,啲豉油炒得好香,啲味出晒嚟.腸粉中間都入咗味.鮑魚燒賣最近做緊特價,所以即刻嗌咗2隻食.鮑魚比想像中大粒.啲汁會好鹹,食到鮑魚嘅鮮味,燒賣嘅肉味好香,同埋好大粒。烤麩本身佢係冷食,但有少少暖原來都幾好食,味道甜甜哋,都好開胃,啲麩索晒汁,每啖都有汁味。蘿蔔糕佢啲蘿蔔味都好香好濃加上有蝦乾味,所以都好惹味.而且煎得啱啱好,啲海味味出晒嚟,配埋辣椒醬就一流!小龍包啲灌湯好好飲,一咬開就有湯流出嚟,啲肉都好香,唔洗點醋食都已經好好食!不過食漏咗蝦餃皇haha飽得滯就走咗,下次要嗌返蝦餃嚟食!
已經第三次去食,今次撞正換咗一批新廚師師傅,味道仲正咗!

炸脆豆腐

鼓油皇煎腸粉

鮑魚燒賣

烤麩

蘿蔔糕

小龍包

不過食漏咗蝦餃皇haha飽得滯就走咗,下次要嗌返蝦餃嚟食!
2024-06-03 0 瀏覽
尖沙咀麽地道南洋中心地庫有間中菜廳,性價比非常高,由於朋友由外國來港,所以想帶佢去食中菜。中菜廳內環境寬敞,內部裝修好靚,是和朋友食飯吹水的好地方。晚市餐牌選擇非常多,而且很多是非常有特色的菜。還有很多不同配搭的套餐可供選擇。普洱係我最鍾意的茶鹽水花生好入味,好腍好好味。川式蒜泥白肉卷 $78川式蒜泥白肉卷是一道很有特色的川菜佳餚,白肉卷肉質鮮嫩多汁,內𥚃包着薄薄的青瓜片,爽口清新,配上蒜泥和辣椒油,簡直讓整道菜有畫龍點睛的效果,好好味🤤燻香樟茶鴨 $98樟茶鴨外表金黃焦脆,內裡肉質鮮嫩多汁,加上煙燻的香味,令到口感層次更加豐富,風味濃郁而不油膩。龍蝦伊麵龍蝦新鮮,肉質爽口,伊麵加上醬汁,非常鮮味可口。
中菜廳內環境寬敞,內部裝修好靚,是和朋友食飯吹水的好地方。

普洱係我最鍾意的茶
鹽水花生好入味,好腍好好味。

川式蒜泥白肉卷 $78

燻香樟茶鴨 $98

龍蝦伊麵
龍蝦新鮮,肉質爽口,伊麵加上醬汁,非常鮮味可口。
2024-05-30 11 瀏覽
今日請一位照顧左我好耐嘅長輩食飯,咁當然唔可以求其是但啦,所以特意請佢嚟依家係尖沙咀嘅尚苑,依家仲做緊三寶優惠,俾平時平左唔少😆燻香樟茶鴨(半隻)$98(其中一寶)幾個人食半隻就夠了,外皮薄薄一層保持脆口感覺,而肉質軟嫩,樟茶香味撲鼻,只係個人覺得咸左少少🤏上海粗炒$148口感煙韌,味道惹味有濃油赤醬嘅感覺,蔬菜比例岩岩好,令到口感多一分清爽,令口感冇咁油膩(6隻)灌湯小籠包$98🥢小籠包包皮有點厚,可能咁樣先包到滿滿嘅肉餡同湯汁,醋同薑絲更有提鮮嘅作用

燻香樟茶鴨(半隻)$98(其中一寶)

上海粗炒$148

(6隻)灌湯小籠包$98🥢
2024-05-22
2024-05-30 11 瀏覽
今日爸爸生日🎂我地一家決定請佢食餐豐富嘅中式晚餐慶祝今期酒樓做緊三寶優惠,濃湯花膠雞煲翅4兩、燻香樟茶鴨(半隻)同埋新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉都有優惠價錢,爸爸生日當然要食豪啲啦👍👍👍濃湯花膠雞煲翅4兩$468湯底非常濃厚,用料足,魚翅食得出一梳梳嘅口感,湯底充滿骨膠原好滑口,雞嘅味道大部分落左湯底到,但肉質保持軟腍新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉$88完全做到拔絲效果,脆漿薄薄一層,咕嚕肉雖然俾糖汁包住,但食落都有脆口感覺,爸爸仲大讚👍👴🏻酸辣湯麵$88唔同於我記憶中嘅煮法,第一次食依種煮法,口感較為清爽,較為偏辣,肉碎增加口感同味道
今日爸爸生日🎂我地一家決定請佢食餐豐富嘅中式晚餐慶祝

濃湯花膠雞煲翅4兩$468

新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉$88

酸辣湯麵$88
2024-05-28 15 瀏覽
假日當然要去嘆吓茶飲茶 😆, 嚟到尖沙咀一間試一試。入到去,非常之大,而且好闊落,整體嚟講都有乾淨又舒服。🥰午市提供不少套餐選擇,我呢啲懶人又有選擇困難症,所以都費事諗,一於叫一個午市套餐。而我見到酒樓推薦烤鴨、樟茶鴨和酸菜魚,我見其中一個套餐可以試當中兩款,當然馬上選擇試一試。🥳➡️友誼套餐 $268🥢半隻燻香樟茶鴨、酸菜魚、自選兩款點心🍗 燻香樟茶鴨十分大隻,將刷鴨唔會整到好乾身,而係每一嚿亦可連埋皮一齊食,食落去肉質滲出來,非常香口,當中整隻鴨條尾得剛剛好,淡淡嘅燻香味道,食落去唔會太漏😚唔怪之得係招牌菜,真係一定要試一試。🍲酸菜魚一鍋酸菜魚,濃厚嘅金湯,唔會太辣,而且食落去亦都不重味精,與非常嫩滑,份量亦都充足,當中亦有不少配菜,包括:雲耳、粉條、萵筍等,相比出邊酸菜魚門店亦不遜色,真是一味好好的開胃菜式🙂🥠點心選擇了牛肉球和蝦餃兩款點心亦都係即叫即蒸,而且用料充足,蝦餃咬落去皮薄餡靚,每一粒都唔會穿,皮亦都整得非常薄,入邊有非常多嘅蝦餡料🙂牛肉球亦都非常之大粒,汁亦都分開上,方便可以要幾多落幾多🙂🥢最後見到有款鮑魚燒賣做特價,每人可以叫一粒$8鮑魚比想像中大,這樣特價真是非常之

➡️友誼套餐 $268
🥢半隻燻香樟茶鴨、酸菜魚、自選兩款點心

🍗 燻香樟茶鴨

🍲酸菜魚

🥠點心選擇了牛肉球和蝦餃

🥢最後見到有款鮑魚燒賣做特價,每人可以叫一粒$8
鮑魚比想像中大,這樣特價真是非常之抵,一定必叫😊😊

總括來說,這個二人餐份量非常充足,二人食已經好飽肚,而且食物都用料精美,而且整得好味😋值得一提,呢間酒樓啲服務真係非常之好,不但經常走來招呼,而且當見食完的碗碟、茶水、碟中的剩骨,亦都好樂意幫手清理,禮貌十足,值得一讚。👍🏻👍🏻👍🏻
2024-05-06 17 瀏覽
之前同屋企人食過午餐,已經覺得唔錯。今次專登帶啲鄰居嚟試吓。因為有鄰居鍾意食酸菜魚,今次就可以嗌晒兩樣嘢嚟試。先試咗個小食係啲腐皮包住啲蔬菜嘅卷,感覺都幾清新。跟住個蜜桃骨超驚嘆,啲蜜汁掛住啲骨同埋唔會炸完之後超乾,咬落去好有肉汁,食完呢個,真係想搵一晚出嚟再試去夜晚嘅小菜。反而就唔係好鍾意佢嗰個炸嘅卷,個皮比較厚個餡料就冇乜特別。酸菜魚就可能啲鄰居怕辣,跳晒啲辣椒出嚟,我就覺得可以再辣啲,不過啲魚肉堅揪滑。小籠包、鍋貼同埋樟茶鴨就唔多講啦,返頭再食水準依然冇變,表現幾穩定。申明試次用餐自費,並無享受任何優惠。

申明試次用餐自費,並無享受任何優惠。