2022-09-14 69 瀏覽
最近香港開了很多台式火鍋店,之前已經試過幾間,今次選擇「小鍋霸」既原因是:店內裝潢十分美麗、店內環境乾淨、位置於地鐵站附近、湯底選擇多、食材款式多。湯底有15款,可以加$45轉鴛鴦鍋,湯底賣點是加入藥材做湯底,極之養生。今次我選擇咗「麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋」,湯汁極香濃麻辣和蕃茄味,根本不用沾其他醬汁,店內提供自助醬料吧,但我們都沒有取。火鍋材料:牛肩肉、炸魚皮、麻辣牛丸、濃汁牛丸、三星蔥溶岩漿貢丸、花枝丸、是日精選海鮮(蜆、小蟶子)、鮮魚片、海蝦、墨汁墨魚滑、花枝滑、墨魚春卷、台灣燕餃、巨蟹棒、方形魚腐、手工韮菜餃、油麥菜。最喜歡佢按人頭數量比食物,唔怕眼闊肚窄,而且可以試多啲食物款式。由於湯汁香濃,煮乜都好入味。鮮魚片係令我驚喜的,因為真係好滑,所以有encore,牛肩肉都好好食,海鮮就好新鮮,蝦大大隻,抵食。墨魚滑同花枝滑好彈牙,一試難忘。炸魚皮非常脆,正!整體食材新鮮,讚👍🏻飲品:凍特級朱古力、熱朱古力雪香奶茶、熱水蜜桃紅茶、凍愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜茶全部飲品都好足料,好好飲。朱古力味香濃又滑,完全係15樓養既牛牛一樣咁香滑好味。另外果三款茶係好濃味,絕無淡某某,你會愛上飲品。
麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋

火鍋材料:

飲品:

甜品:KitKat 雪條

今晚真係食到好飽好飽,完全唔捨得走,點解我要咁快飽😭
2022-09-13
麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋
  • 鮮魚片
香港人一年四季最愛打邊爐😛。為食妺👧🏻都唔例外。任食火鍋普遍係兩小時。真係有d唔夠喉😅。知道*小鍋霸*最近推出無限時任飲任食火鍋。即刻今晚同🐽豬仔去試試❣️。無限時吃到飽套餐有三個價位。價錢由$288-$488。我地選了中價位$388套餐😊。設有卡位座位坐得寬躺。醬料自助區自由斟。掃QR code落單。湯底係靈魂之窗。十五款湯底任你揀。仲有養生湯底可以揀。真係可以開懷大食🥳。選了養生姬松茸什菌涮涮鍋。一向都鍾意食菇菌。湯底清甜。我超鍾意❤️。無限時任點任食火鍋料超豐富。款式多達50款。回本必食極上牛頸脊。生猛海蝦。是日海鮮有蟶子同蜆。真係開淨我個飯。正呀。。臨尾記得食埋雪糕咁就大滿足🥰🥰。
👉西環新開冇時限養生火鍋放題,重點係《冇時限》。。。📍打邊爐想邊食邊傾,任食又唔使趕住走,呢度會係好選擇‼️📌價錢分3⃣️種~$288、$388、$488。分別主要係牛、豬嘅種類⋯.👋$288係 📌美國Prime Grade 牛肩胛肉、📌西班牙無激素豬肉片 + 任揀自選配料。👉🈶️1️⃣5️⃣款養生鍋底,款款都想試🙄。。。最後揀咗📌醉雞涮涮鍋 ~ 鍋內已🈶️雞件、粟米🌽、豆泡,湯底酒香撲鼻,但食落不算太濃,怕酒味的亦🉑️一試。👆雞件肉多嫩滑,牛、豬都好靚,薄片少少肥唔會韌。📌生猛海蝦、📌是日精選海鮮 ~ 蟶子+蜆,全部新鮮爽甜,隻隻漲卜卜。📌鮮魚片 ~ 係酸菜魚嗰啲魚片,似係桂花魚片,所以好滑又冇骨。📌墨汁墨魚滑、📌花枝滑 ~ 完全真材實料,粒粒墨魚肉🦑藏身魚滑中,超級彈牙,不要錯過。😲📌任飲十多款手調飲品。📌凍香芋雪香 ~ 香濃少甜,上面仲有粒粒胚芽,好健康。👍📌Movenpick雪糕 ~ 每人一杯,仲🈶️Dryer’s 甜筒揀。☺️👆招呼周到、坐得舒服、任食冇時限⋯🉑️回頭。👏📍7pm前離座,人頭費8⃣️折📍8:30後入座,人頭費8⃣️5⃣️折📍星期五、六、假期前夕每位 +$10📍另收加一服務費
👉西環新開冇時限養生火鍋放題,重點係《冇時限》。。。
📍打邊爐想邊食邊傾,任食又唔使趕住走,呢度會係好選擇‼️

📌Prime Grade 牛肩胛餐

📌醉雞涮涮鍋

👆雞件肉多嫩滑,牛、豬都好靚,薄片少少肥唔會韌。
📌 醉雞涮涮鍋

📌是日精選海鮮

📌墨汁墨魚滑

📌凍香芋雪香、📌檸檬可樂

📌Movenpick雪糕

👆招呼周到、坐得舒服、任食冇時限⋯🉑️回頭。👏
📌醬料吧

📌凍香芋雪香、📌檸檬可樂
📌Movenpick雪糕
📌醬料吧
2022-09-11 80 瀏覽
最近需要琿春開咗呢間小鍋霸,咁佢係玩無限時間任食,仲有好多款唔同嘅養生湯底選擇!今晚我哋選擇左養生蟲草花桃膠雞唰唰鍋試吓,入邊真係好多桃膠仲有好多舊雞髀肉非常足料,淨係食第一轉已經好豐富!咁佢呢度用QR code再用手機落單,非常之方便,食物選擇好多元化,仲有好多台灣先見到嘅食物,例如個台灣腸就好好食好特別😝上菜嘅速度都好快,一啲都冇漏單👍🏻仲有台灣飲品任飲好爽😍其他料全部高質,羽衣甘藍都好新鮮!最驚喜係有海鮮食,仲好新鮮👍🏻👍🏻咁食火鍋就一定要食肥牛,呢度嘅牛第一級已經係用USB乖唔乖嘅牛肩胛,識落好有牛味,有啲分布好平均,大滿足!係可以狂食既質素🥢食到勁飽最後仲有Movenpick 的雪糕正每人有一個都有好多味揀😍😋

2022-09-11 1784 瀏覽
西環站📍小鍋霸-隔左一排冇食邊爐,又獎勵下呢排勤力做尖既自己,烚幾下先😼無限時食到飽套餐($388)先講下湯底,湯底有15款,有養生、滋補、麻辣等各種。我地今次簡左台灣養生醉雞涮涮鍋,好滋補,好多雞件係湯底度,淡淡酒香😋🤩餐廳仲準備多左一壺湯底比我地加湯,加左湯都唔淡味!呢個餐有美國 Prime Grade極上牛頸脊、美國PrimeGrade 牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片同西班牙伊比利亞黑毛豬。食過美國 Prime Grade極上牛頸脊之後就返唔到轉頭,油脂分布平均、肉質嫩滑、牛味十足👍🏻 西班牙伊比利亞黑毛豬既質素都相當唔錯😽火鍋配料都好多選擇,見到有足八吋長巨盤棒當然唔放過😻 台灣凍豆腐亦係打邊爐必點🙌🏻丸類試左濃汁牛丸、麻辣牛丸、香菇皇庭貢丸。濃汁牛丸好鬼多汁,夠晒juicy💦手工餃都值得一試!自家製黑松露芝直豬肉餃超推,黑松露味超濃😋白菜豬肉餃都好清甜!麻辣粟米豬肉餃就一般,略嫌麻辣味重得濟。海鮮好新鮮!!!蜆、蟶子上台都仲識郁,而且好鮮味,冇沙🤪海蝦就唔算太大隻,鮮魚片爽口幾滑。響鈴、山根、炸魚皮都係打邊爐必備😙🙌🏻蔬菜方面,款式都幾多,有羽衣甘藍🤩仲有蟲草花、豆卜、木耳、粟
西環站📍小鍋霸
隔左一排冇食邊爐,又獎勵下呢排勤力做尖既自己,烚幾下先😼

無限時食到飽套餐($388)

響鈴、山根、炸魚皮都係打邊爐必備😙🙌🏻

蔬菜方面,款式都幾多,有羽衣甘藍🤩仲有蟲草花、豆卜、木耳、粟米、萵筍、蕃茄、冬菇、金菇、海鮮菇、雜菇拼盤、冬瓜、紫蘿蔔、鮮枝竹、芋絲、娃娃菜、唐生菜、菜心苗等等。

本來想試新竹米粉同台灣手工麵,但後來食到太飽連麵都食唔落🤨下次要留肚試!

野飲方面都幾花多眼亂,大大杯即沖野飲,所有都係可以任叫😙我地試左朱古力雪香奶茶、水蜜桃紅茶、柑桔檸檬同埋茉莉花茶。推介朱古力雪香奶茶,超香濃😍😍不過打邊爐飲都幾飽下😂其他野飲都唔錯,最緊要有得request甜度!

最後每人有一杯雪糕/甜筒。我地就當然要返杯movenpick🍨😋完美ending!

環境方面,呢度新裝修好舒適別緻,卡位坐得舒服。而且所有野食(除左調味料)都係由店員送上,好衛生企理。
2022-09-07
小鍋霸完全顛覆我印象中對中式任食邊爐嘅印象。現代簡約裝潢風格以啡白黑三色為主色,空間寬闊,格局條理,整潔有致。輕奢感體現在細節,尤其是大理石檯面、餐牌設計及燈光澄亮處。藥膳湯底多達15種,有辣有唔辣,番茄、沙茶、椰子雞等牛肉、雞肉、什菌養生涮涮鍋。我嗌咗個藥膳椰子雞湯底,相當真材實料!奶白色湯底有當歸、紅棗、杞子、黨參。一上臺啲椰香味撲鼻而來🥥香甜滋潤之餘,雞件大大塊,肉厚質嫩,絕非一般味精火鍋湯底可相較!我地嗌嘅係$288套餐,任飲台式特飲,movenprick雪糕兩個任食同埋以下兩款豬肉牛肉片~Prime Grade 牛肩胛肉油脂均稱,牛味香濃,肉片厚薄恰到好處,有咬口但不費力於任食貨色而言,可謂是性價比甚高了!西班牙無激素豬肉片🐷我本人不太喜歡豬肉,但這款豬肉無豬騷味,輕灼後肉質上乘,同樣是高性價比的一款豬肉片!我對其他火鍋配料印象深刻!羽衣甘藍喜出望外可以吃到新鮮的羽衣甘藍,通常口感微苦,呢度味甜葉爽,任食就可以豪放地encore再encore,吸收多啲膳食纖維!蟲草花注重養生的二人當然不錯過蟲草花,自小聽媽咪話蟲草花營養豐富,養生火鍋必備配料!鮮魚片魚肥肉實,我們點了不下於六

藥膳椰子雞湯底

Prime Grade 牛肩胛肉

油脂均稱,牛味香濃,肉片厚薄恰到好處,有咬口但不費力
於任食貨色而言,可謂是性價比甚高了!

西班牙無激素豬肉片🐷

我對其他火鍋配料印象深刻!

羽衣甘藍

鮮魚片
魚肥肉實,我們點了不下於六碟,補充豐富蛋白質

我朋友心心眼
「估唔到有蟶子!快啲嗌多啲就回本!」睇得出對食材選擇毫不吝嗇,非常抵食!

牛肉醃得好入味
肉厚不失軟滑,一不小心煮過火都好難得keep到軟嫩瘦肉口感~

職員上下服務態度貼心親切,好細心回答我們疑難,亦非常主動加湯和收走空碟保持桌面整潔
相信可以好快擄獲不少西環街坊芳心
2022-09-10
藥膳椰子雞湯底
2022-09-09 65 瀏覽
為咗獎勵👨🏽‍🦱考試合格一於趁秋意漸濃嘅時候搵啲熱辣辣嘅食下啦要熱辣辣莫過於打邊爐啦❤️—————————————————————今晚搵到間無限時嘅火鍋放題😍試下個prime grade嘅牛肩胛肉最中意就係無限時可以慢慢食唔洗一嚟就狂風掃落葉同樣都係主打台式養生湯底今次揀左藥膳椰子雞湯香噴噴嘅椰子味令到食慾大增配料落去滾完都會帶有淡淡嘅椰子味同時亦帶起食材嘅鮮味丸類當中有好特別嘅南瓜丸魚蛋包住甜甜軟糯嘅南瓜蓉三星蔥貢丸就好似用貢丸包住嘅小籠包咁😂依家一般火鍋放題都係自己出去嚟飲品不過呢度就無雪櫃改為港台式飲品任叫最驚喜係有失傳已久嘅香芋雪香😍一個唔小心就禁左兩杯🤣仲有超級濃郁香滑嘅特級朱古力呢啲平時放題應該比較少見原來先前係做開鍋物套餐最近先轉左做無限時火鍋放題難怪一入去就同中島講換左新餐牌當時一頭霧水🤣🤣7點前離座可以有8折8點半後入座都有85折❤️—————————————————————⇲ Prime Grade牛肩胛肉 $288
為咗獎勵👨🏽‍🦱考試合格
—————————————————————
⇲ Prime Grade牛肩胛肉 $288
2022-09-08
2022-09-09 30 瀏覽
呢幾日開始有返啲秋天氣息,涼涼哋,啱晒打邊爐~ 😋佢哋最正係無限時🤣 揀左388套餐,鴛鴦湯底,兩款都好正!大推👍🏻👍🏻👍🏻🥘藥膳椰子雞涮涮鍋奶白色嘅椰子雞湯濃郁鮮甜,啱晒嚟淥蔬菜,保留原有鮮味又多左啲椰子嘅香甜味🥘麻辣番茄牛肉湯涮涮鍋 (小辣)夠晒麻香辣,肉味香濃,啱晒鐘意食辣嘅人😋🥩美國Prime grade 極上牛頸脊雪花分佈均勻,肉味香濃,肉質鮮嫩👍🏻 火鍋配料選擇都幾多,都好新鮮~ 個人推介佢哋嘅魚滑,花枝滑,好彈牙!係目前為止我食過最彈牙嘅!🤣我一個人食左3份~佢哋嘅嘢飲都唔錯,有唔少台式飲品,試左文芒茉莉花茶,香芋雪香奶茶,黑糖冬瓜茶,三款都好好飲,有茶飲店水準,一啲都唔hea👍🏻
呢幾日開始有返啲秋天氣息,涼涼哋,啱晒打邊爐~ 😋

🥘藥膳椰子雞涮涮鍋

🥘麻辣番茄牛肉湯涮涮鍋 (小辣)

夠晒麻香辣,肉味香濃,啱晒鐘意食辣嘅人😋

🥩美國Prime grade 極上牛頸脊
雪花分佈均勻,肉味香濃,肉質鮮嫩👍🏻

火鍋配料選擇都幾多,都好新鮮~

我哋今次就係揀咗Prime Grade牛肩胛肉西班牙無激素豬肉片放題套餐($288@1)重點呢間舖頭係無限時任飲任食‼️‼️咁一開始就講咗我哋揀咗咩湯底先啦我哋就揀咗麻辣番茄牛肉涮涮鍋(小辣)呢個辣度有少少超出我預期之外(因為真係有啲太辣🌶🌶)但係其實食落去係幾惹味嘅😝😝同埋本身入面已經有好多該打邊爐嘅配料(例如係豆卜、豆腐嗰啲)除此之外亦都有好多勁大嚿嘅牛腩👍👍滾耐咗之後食落去幾腍咁之後就講吓呢個套餐嘅牛肉同豬肉先啦我覺得佢哋嘅牛肩胛肉都幾唔錯食落去味道亦都好滑嫩🥰🥰而且一啲都唔會覺得好Heavy之後佢哋嘅豬肉片亦都唔會好乾☺️☺️薄切得嚟食落去幾有口感除咗呢兩款肉類之外佢哋嘅沙茶牛肉同埋雞髀肉都係任叫嘅佢哋最大嘅共通點就係都係超大嚿😱😱前者食落去好重牛肉香味後者食落去肉質好嫩滑咁之後就講吓其他打邊爐配料啦丸類嚟講嘅話我自己最鍾意食嘅就係爆漿濃芝牛丸、三星蔥熔岩漿貢丸同埋芋泥貢丸全部一咬落去都真係好Juicy(特別係爆漿濃芝牛丸,一食落去就爆曬所有芝士出嚟)芋泥貢丸亦都真係有好多香芋泥係入面😘😘真心覺得幾高質佢哋亦都有幾款自家製嘅餃子我自己就幾鍾意嗰個黑松露芝士豬肉餃😋😋食落去真係好香黑松露
重點呢間舖頭係無限時任飲任食‼️‼️

咁一開始就講咗我哋揀咗咩湯底先啦
我哋就揀咗麻辣番茄牛肉涮涮鍋(小辣)
呢個辣度有少少超出我預期之外(因為真係有啲太辣🌶🌶)
但係其實食落去係幾惹味嘅😝😝
同埋本身入面已經有好多該打邊爐嘅配料
(例如係豆卜、豆腐嗰啲)
除此之外亦都有好多勁大嚿嘅牛腩👍👍

佢哋有好多唔同種類嘅台式嘢飲可以揀
我自己就幾鍾意飲嗰個黑糖冬瓜茶同埋台灣特級朱古力❤️❤️
兩者飲落去都唔會太甜

2022-09-08 25 瀏覽
小鍋霸(西環)堅尼地城卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖$388一位不限時吃到飽湯底:養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋湯底濃郁,好惹味!桃膠係養顏利器,雞都非常入味。美國Prime Grade極上牛頸脊肉牛肉爽嫩,薄切一涮就熟而且好入味,有彈牙嘅口感,肉質鮮美。西班牙伊比利亞黑毛豬微微脆口嘅黑毛豬相當爽滑,肉質比較鬆軟!美國Prime Grade牛肩胛肉肉質比較煙韌,口感彈牙有肉感,同樣一涮入味!西班牙無激素豬肉片香爽有肉味,有啲彈牙口感,肉質較為實淨。配料:台灣鴨血煮好耐都唔會散,口感好好軟熟有咬口!台灣凍豆腐豆腐外皮香脆,裏面嫩滑,有香濃大豆味。鮮魚片魚肉好鮮好嫩滑,完全冇骨啖啖肉。生猛海蝦鮮甜海蝦湯底一灼,鮮味十足!是日精選海鮮:聖子、蜆蜆同聖子都大大隻有份量,鮮爽清甜到不得了,非常好味!墨汁墨魚滑墨汁同墨魚搓埋一糰咁放入湯底,口感彈牙爽,都幾有鮮味!花枝滑花枝滑鮮甜,好香好彈牙,比起好多丸,滑嘅質感更加好!自家製手工黑松露芝士豬肉餃呢款真係好香黑松露味,皮薄得蒞唔易穿,裏面流心芝士同豬肉饀香濃好味!蘑菇芝心堡有濃郁芝士流心,蘑菇同芝士本來就好夾,彈牙嘅丸殼裏面有菇味
小鍋霸(西環)

$388一位不限時吃到飽

湯底:養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋
湯底濃郁,好惹味!桃膠係養顏利器,雞都非常入味。

美國Prime Grade極上牛頸脊肉
牛肉爽嫩,薄切一涮就熟而且好入味,有彈牙嘅口感,肉質鮮美。

西班牙伊比利亞黑毛豬
微微脆口嘅黑毛豬相當爽滑,肉質比較鬆軟!

美國Prime Grade牛肩胛肉
肉質比較煙韌,口感彈牙有肉感,同樣一涮入味!

西班牙無激素豬肉片
香爽有肉味,有啲彈牙口感,肉質較為實淨。

配料:

台灣鴨血
煮好耐都唔會散,口感好好軟熟有咬口!

台灣凍豆腐
豆腐外皮香脆,裏面嫩滑,有香濃大豆味。

鮮魚片
魚肉好鮮好嫩滑,完全冇骨啖啖肉。

生猛海蝦
鮮甜海蝦湯底一灼,鮮味十足!

是日精選海鮮:聖子、蜆
蜆同聖子都大大隻有份量,鮮爽清甜到不得了,非常好味!

墨汁墨魚滑
墨汁同墨魚搓埋一糰咁放入湯底,口感彈牙爽,都幾有鮮味!

花枝滑
花枝滑鮮甜,好香好彈牙,比起好多丸,滑嘅質感更加好!

自家製手工黑松露芝士豬肉餃

蘑菇芝心堡
有濃郁芝士流心,蘑菇同芝士本來就好夾,彈牙嘅丸殼裏面有菇味流心芝士,非常又可口!

火炙芝士丸
火炙過嘅丸殼勁香口,流心芝士同樣火炙過芝士味更顯濃郁,彈牙丸咬開芝士流出真係回味無窮!

芋泥貢丸
貢丸嘅爽脆豬肉好有肉香味同好彈牙,饀料芋泥好味到無得彈,呢款丸係味道最多層次嘅一款,好香口!
2022-09-08 24 瀏覽
堅尼地城呢個小社區除左民居同海旁打卡餐廳原來仲有呢間新開既無限時火鍋放題餐廳開張無耐, 環境好舒服餐廳係用QR Code落單, 唔洗行出行入之餘,order過d咩一目了然避免好多重複落單既浪費任食套餐有3款15款湯底, 由養生藥膳, 椰子雞, 蕃茄, 麻辣去到雜菌都有美國Prime Grade極上牛頸脊 - 脂肪比例恰到好處, 脂肪既花紋好平均18款手沖台式飲品, 雪香奶茶系列勁有中學回憶feel當年未有咁多珍奶鋪時.放學就係去xx岩飲雪香架啦!火鍋配料選擇超多海鮮都有3款甜品係每人一杯Movenpick雪糕
堅尼地城呢個小社區除左民居同海旁打卡餐廳
原來仲有呢間新開既無限時火鍋放題
餐廳開張無耐, 環境好舒服
避免好多重複落單既浪費
任食套餐有3款

18款手沖台式飲品, 雪香奶茶系列勁有中學回憶feel
當年未有咁多珍奶鋪時.放學就係去xx岩飲雪香架啦!

火鍋配料選擇超多

海鮮都有3款

甜品係每人一杯Movenpick雪糕
2022-09-05
2022-09-07 25 瀏覽
跟住朋友過海睇傢俬,辛苦完就梗係要補充下。臨近中秋,天氣好似涼咗少少,梗係食火鍋😄經過呢度見環境光猛,座位闊落,仲要係無限時食到飽,無壓力最啱我哋👍養生姫松茸什菌涮涮鍋姬松茸、雞脾菇、鮮冬菇、粟米作為湯底原材料,再加嫩滑雞脾肉成就養生鍋Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片、牛栢葉牛肩胛肉好香有牛味🤤高質素😄盡情encore花枝滑,咬落彈牙仲有粒粒花枝,感覺真材實料👍是日海鮮蝦、蜆、聖子,台式特飲柑桔檸檬、香芋雪香Latte 雪香咖啡食埋雪糕,身心滿足食物質素唔錯,更欣賞每杯特飲,好味道,媲美坊間的台式飲品店。侍應殷勤有禮,值得一讚👍
跟住朋友過海睇傢俬,辛苦完就梗係要補充下。
臨近中秋,天氣好似涼咗少少,梗係食火鍋😄

經過呢度見環境光猛,座位闊落,仲要係
無限時食到飽,無壓力最啱我哋👍

養生姫松茸什菌涮涮鍋

牛肩胛肉好香有牛味🤤高質素😄盡情encore

花枝滑,咬落彈牙仲有粒粒花枝,感覺真材實料👍

是日海鮮
蝦、蜆、聖子,

台式特飲
柑桔檸檬、香芋雪香

Latte 雪香咖啡

食埋雪糕,身心滿足

侍應殷勤有禮,值得一讚👍
  • 花枝滑
  • 牛肩胛肉
  • 凍柑桔檸檬
  • Latte  雪香咖啡
高質台式吃到飽火鍋開到黎西環喇!火鍋一向係港人至愛而台式吃到飽模式就最啱我依個牛魔王又有配料食又可以瘋狂食牛不過依類店鋪通常都係開係d 旺區例如銅鑼灣呀 旺角呀 尖沙咀一過銅鑼灣西面都幾難搵到最近佢地黎左 堅尼地城我同個朋友當然要去試下首先間舖頭個環境都幾乾淨光猛食得舒服又放心然後佢哋係採取任食制無論係牛肉定係小食都可以自己慢慢order今日試咗佢哋最平嘅$288嘅套餐有prime grade 牛肩胛肉 同 西班牙無激素豬肉片睇返d 牛肉顏色係鮮艷雖然只係肩胛但佢都有唔少嘅油花有牛味之餘亦都唔會好韌而豬肉都幾好唔酥唔鞋之後仲叫咗佢哋嘅海鮮估唔到$288嘅餐都有咁多海鮮可以食有蜆,新鮮蝦, 聖子(細隻)仲有鮮魚片依d 都係任叫當然唔少得 其他丸類 蔬菜仲有汽水,茶,咖啡等等應有盡有食完仲一人一杯movenpick 雪糕 或者其他dreyers 嘅雪糕/條 做甜品整體黎講性價比係幾高野食好食仲要係無限時不過如果7:30點前埋單/8:30後入座就仲有優惠真心係幾抵食!
高質台式吃到飽火鍋開到黎西環喇!

火鍋一向係港人至愛

而豬肉都幾好
唔酥唔鞋

之後仲叫咗佢哋嘅海鮮
估唔到$288嘅餐都有咁多海鮮可以食
有蜆,新鮮蝦, 聖子(細隻)
仲有鮮魚片

依d 都係任叫

當然唔少得 其他丸類 蔬菜
仲有汽水,茶,咖啡等等
應有盡有

整體黎講
性價比係幾高
野食好食

仲要係無限時
不過如果7:30點前埋單/8:30後入座就仲有優惠

真心係幾抵食!
2022-09-06 18 瀏覽
諗唔到食乜最中意就係打邊爐🍲2個至5個人都係一個湯底❣️鴛鴦鍋就另外加多$48🙃我哋叫咗椰子雞湯底🫠湯底入邊全部都係雞髀肉🤭啖啖肉而且非常之滑❣️湯底亦都好香椰子味👍🏻好清甜❣️我哋喺$388 Prime Grade套餐✅有美國牛頸脊➕牛肩胛肉➕西班牙黑毛豬➕無激素豬肉片❣️啲肉都唔錯🫣我就最鍾意黑毛豬❣️濃濃嘅豬油味❣️牛肉都好有牛味呀👍🏻唔錯呀❣️至於其餘嘅配料➕嘢飲就全部都用QR落單🤓好方便唔使行出行入😊我哋額外叫咗魚片➕魚皮➕珍寶蟹棒➕鴨血➕雞髀肉➕雜菇拼盤➕羽衣甘藍➕生菜🥬米血糕➕蘆筍➕蟲草花➕紫心蘿蔔❣️每樣都係細細碟✅唔怕會食淨🤣我自己就翻兜咗羽衣甘藍幾次因為好新鮮🤭最緊要係食幾多都冇負擔👍🏻蟹棒都勁正好少打邊爐放題會有珍寶size❣️基本上所有嘅材料都唔錯👍🏻飲品都有唔少特飲可以選擇🤭我試咗愛民芒✅冬瓜茶✅朱古力❣️全部對於我來講都甜咗少少🤣不過我男朋友就好鍾意❣️肥仔就是這樣煉成的🤭飲飽食醉嚟返個甜品🍮呢度嘅雪糕係每人一個🤓食咗楓糖味嘅movenpick🤭非常之好味我覺得🤣可能因為似焦糖味🤣❣️

2022-09-05
2022-09-05 77 瀏覽
呢間主打無限時任食火鍋!坐幾耐都得,岩曬同朋友傾計聚一聚,火鍋配料帶有多款來自台灣的丸,係其他火鍋店比較少見,而飲品方面更有熱飲選擇!手沖嘅台式飲品例如芋香雪泡都好有特色架。$488 餐極上prime霜牛小排油脂分佈平均,雪花好靚😝而且都肉質好淋吾韌😘,而牛頸脊亦肉味比較濃,個人認為下次嚟試嘅話,食$388呢個餐都好夠😛樂膳椰子雞涮涮鍋湯底清甜,有香濃嘅椰子味,入邊嘅雞亦都大件嫩滑,推介 🥰配料:推介八吋長蟹棒,墨魚滑,而多款台式丸類都幾特別☺️飲品主要以台式茶,手沖飲品為主,冇唔係平時放題店任拎罐裝同紙包飲品,沒有啤酒提供餐後甜品會送movipick 雪糕🍦,可以同店員選擇味道-小鍋霸 (西環)西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖-#hkfoodie#foodie #hkigfood #hkigfoodie#食好西#香港美食#旺角美食#紅磡美食#好去處#美食#油麻地美食#深水埗美食#元朗美食#天水圍美食#葵芳美食#銅鑼灣美食#觀塘美食#尖沙嘴美食#荃灣美食#屯門美食 #相機食先#黃店#黃色經濟圈#黃店地圖#掃街#尖東

$488 餐

樂膳椰子雞涮涮鍋
湯底清甜,有香濃嘅椰子味,入邊嘅雞亦都大件嫩滑,推介 🥰

配料:推介八吋長蟹棒,墨魚滑,而多款台式丸類都幾特別☺️

餐後甜品會送movipick 雪糕🍦,可以同店員選擇味道

小鍋霸 (西環)