開始有點涼意,又係時候打邊爐!🥘喺我屋企附近開咗間新開嘅台式放題火鍋店😜名字很霸氣,叫做《小鍋霸》,霸氣,因為放題時間都係無限時!✨鍾意同三五知己慢慢坐都得💯三款套餐選擇,由$288到$488不等我哋攞個平衡,要咗個$388嘅,已經包美國特級prime grade 極上牛頸脊🤩湯底總共有15款,花多眼亂,台式湯底為主,我哋要咗個滋潤湯底 養生姬松茸 雜菌涮涮鍋非常鮮甜,仲有好多雞件喺入邊😆醬料喺出邊自己攞,基本上所有配料齊備 有芝麻醬、豉油 、蔥花、芫荽等等食材全部都係用QR apps 落order,非常方便!呢度唔會漏單,所有嘢都好快上到!值得一提嘅係呢度啲丸類同餃子非常出色!手工黑松露芝士豬肉餃我encore 咗好多次!另外亦都有台式食品例如甜不辣、鴨血、台灣燕餃等等 ~冰凍飲品任飲💯食得超滿足! 最後仲有M品牌雪糕🍦,非常開心的一晚❤️
開始有點涼意,又係時候打邊爐!🥘

喺我屋企附近開咗間新開嘅台式放題火鍋店😜
鍾意同三五知己慢慢坐都得💯

三款套餐選擇,由$288到$488不等

非常鮮甜,仲有好多雞件喺入邊😆

食材全部都係用QR apps 落order,非常方便!
呢度唔會漏單,所有嘢都好快上到!

值得一提嘅係呢度啲丸類同餃子非常出色!

手工黑松露芝士豬肉餃我encore 咗好多次!

另外亦都有台式食品例如甜不辣、鴨血、台灣燕餃等等 ~

冰凍飲品任飲💯

食得超滿足! 最後仲有M品牌雪糕🍦,非常開心的一晚❤️

2022-09-26 97 瀏覽
佢有3個餐揀,今次先揀左最平的餐 ,都係$288,仲有好多配料選擇,最重要係無限時,吾洗食得咁急!湯底:藥膳椰子雞有椰子的香,加左杞子、紅棗,令到湯底更清甜。雞件好滑,而且有不少雞脾!以下係我今晚吃過嘅款式:餃子:黑松露芝士豬肉餃,好濃的黑松露。鍾意辣的朋友,可以挑戰麻辣豬肉粟米🌽火鍋配料:花枝/墨魚滑、8寸長巨蟹棒、鴨血等,每樣都高質每樣都值得試一次丸類:濃芝牛丸、香菇皇庭貢丸、芝士丸海鮮:回本之一,又新鮮,全部叫曬👍🏻是日精選係蜆肉,一粒沙都冇,好讚呢!蔬菜:紫蘿蔔、羽衣甘藍、海鮮菇、萵荀,都係比較特別,外面較少見。麵:手工麵 ,似烏冬,口感較q彈,而且冇烏冬咁稔。肉類:肥瘦均勻,不斷加的質素都ok有雪糕🍦店員會幫忙換碟,不錯的服務~

湯底:藥膳椰子雞

以下係我今晚吃過嘅款式:

丸類:濃芝牛丸、香菇皇庭貢丸、芝士丸

麵:手工麵 ,似烏冬,口感較q彈,而且冇烏冬咁稔。
肉類:肥瘦均勻,不斷加的質素都ok

有雪糕🍦
店員會幫忙換碟,不錯的服務~
2022-09-24 90 瀏覽
朋友介紹呢間任食打邊爐抵食,今日放工即興同同事試吓以肉嘅級數分左三個價錢,其餘嘅追加物款式都係一樣可以叫哂,咁又幾好😍我哋試咗$288 牛肩胛肉+西班牙無激素豬肉片。牛肉有水準,新鮮牛肉鮮味十足🤩🤩而呢度嘅西班牙無激素豬肉片,油脂嫩肉相間,出奇地嫩滑,一啲都唔「鞋」,平時只會追加牛肉,今次也特別例外😝值得一提嘅係海鮮,新鮮嘅海蝦大大隻,肉質鮮甜彈牙,追加左好多次,真係值回票價😝追加物好多款式可以選擇,用料講究,樣樣精美,特別係黑松露芝士豬肉餃,黑松露味濃香流出陣陣嘅芝士香味,美味可口。飲品一啲都唔hea , 多款選擇,叫咗一杯檸檬可樂,以為會比一罐「罐裝檸檬可樂」,原來送上新鮮檸檬,讚👍另外試咗香芋及朱古力雪香奶茶,甜味恰當,打邊爐嘅同時又可以嘆番杯台式飲品,正😋買單嘅時候侍應提提我哋未叫雪糕,有movenpick 可選😍當然食埋先走😝😝 十分滿足😌整體來講,性價比贏晒,冇得輸👍👍👍
朋友介紹呢間任食打邊爐抵食,今日放工即興同同事試吓

整體來講,性價比贏晒,冇得輸👍👍👍

2022-09-22
好耐無打邊爐啦! 今晚約咗舊同事撐枱腳,佢揀咗間無限時任飲任食台式火鍋,可以慢慢傾計慢慢食!餐廳鄰近地鐵站,出口行幾分鐘就到,夠哂方便~十幾款台式湯底任選,想試齊兩款湯底,雙拼加錢就可以~藥膳椰子雞+養生蟲草花桃膠雞湯底一上枱就聞到好香濃既椰子香,湯底足料,有好多雞件、蟲草花、桃膠等,呢個組合絕對係滋補養生首選~美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐牛頸脊脂肪較平均,肉味濃,口感嫩滑唔嚡口,正~黑毛豬口感柔嫩滑嫩,肥而不膩,口味甘甜。火鍋配料有好多選擇,比較推薦八吋長嫩滑有彈性既巨蟹棒、黑松露芝士豬肉水餃散發濃濃黑松露香,咬開係流心芝士夾雜爽滑豬肉、墨汁墨魚滑同花枝滑都好鮮香彈牙、芝心牛丸肉汁豐沛!蔬菜試咗蟲草花、木耳、粟米、萵筍、金菇、紫蘿蔔、娃娃菜、唐生菜等,款款都好新鮮!麵食都有好幾款選擇,不過實在太飽,下次再試!台式飲品可以任飲,試咗無糖茉莉花茶同黑糖冬瓜菜,好正,好有台灣風味。最後每人可以揀雪糕/甜筒,要咗各一,真係大滿足!

餐廳鄰近地鐵站,出口行幾分鐘就到,夠哂方便~

十幾款台式湯底任選,想試齊兩款湯底,雙拼加錢就可以~

藥膳椰子雞+養生蟲草花桃膠雞湯底

牛頸脊脂肪較平均,肉味濃,口感嫩滑唔嚡口,正~
黑毛豬口感柔嫩滑嫩,肥而不膩,口味甘甜。

麵食都有好幾款選擇,不過實在太飽,下次再試!

最後每人可以揀雪糕/甜筒,要咗各一,真係大滿足!
2022-09-21
今日係西營盤約左朋友打邊爐,平時啲打邊爐都限時唔夠盡興。呢間又幾唔錯,可以無限時食,價錢又幾抵食。。坐低叫左個$288餐任飲任食,全部自助QR code 落單,牛同豬叫左好多次都無漏單,質素仲要好👌🏻,最鍾意佢啲野食既份量每次少少,兩個人每樣食啲就岩晒。。特別推介海鮮類既大蝦同魚,呢個價錢包埋海鮮好抵👍🏼👍🏼仲好鮮味。除此之外,都好多台灣特色丸類同食品。。飲品真係要讚👌🏻好多手工製特飲,任飲唔嬲,坐左4個鐘剩係飲野都番本🤣🤣 。總結黎講,食物質素同價錢都好合理,下次同frd吹水要再黎食。

今日嚟堅尼地城做嘢,行過見到呢間『小鍋霸』無限時任飲任食😍一於同老公試吓😍調味料區都有好多配料👍🏻我哋揀咗388元嘅美國Prime Grade 極上牛頸脊套餐🥰湯底我揀咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋,個湯底超濃,仲充滿香濃蕃茄味仲有麻辣味😍非常刺激🥳極上牛頸脊超好食,牛肉味濃又唔太肥👍🏻海鮮有蝦🦐和蜆,啲蝦好大隻又鮮味😋丸類嘅選擇非常多,最特別嘅係爆汁芝士牛丸🦑墨魚滑都好好食😋仲有黑松露芝士水餃都超好食👍🏻西班牙伊比利亞黑毛豬都幾好食😋豬味好濃和啲肉好嫩滑👍🏻叫咗幾次極上牛頸脊都係咁靚咁好食😋啲極上牛頸脊真係靚到冇朋友🤤飲品都有好多選擇😍我哋叫咗水蜜桃紅茶和愛民芒果花茶🥭好濃好好飲🥰打完邊爐每人有一盒雪糕🍦最正係有Mõvenpick😋將呢一餐畫上完美嘅句號🥳餐廳裝修好靚😍重點係冷氣好夠凍👍🏻呢間餐廳係無限時任飲任食🥰可以慢慢食慢慢嘆😆啲牛肉真心正👍🏻誠意推介大家嚟😋

調味料區都有好多配料👍🏻

西班牙伊比利亞黑毛豬都幾好食😋豬味好濃和啲肉好嫩滑👍🏻

叫咗幾次極上牛頸脊都係咁靚咁好食😋

啲極上牛頸脊真係靚到冇朋友🤤

餐廳裝修好靚😍重點係冷氣好夠凍👍🏻

2022-09-21
  • 極上牛頸脊
2022-09-22 247 瀏覽
⛄️近排大愛台式吃到飽火鍋,所以尋晚約咗👩🏻同事去幫襯係西環新開既小鍋霸。🍲❤️1️⃣環境一入嚟既感覺係好光猛、好乾淨,餐廳走簡約風,座位好闊落,好多卡位,全部都係梳化椅,坐得好舒服。💡🛋2️⃣服務🤵🏻侍應親切有禮,上菜同收碟都好快。✨3️⃣套餐有三個唔同價格無限時吃到飽套餐供大家選擇,分別係$288、$388、$488,加一,我地揀咗最經濟實惠既$288套餐,包括有美國PRIME GRADE牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片、台式飲品任飲、MOVENPICK雪糕一杯或其他雪糕一杯。✨4️⃣食物質素🍲湯底:一共十五款湯底比大家,由養生、藥膳、清湯到麻辣口味都照顧到。我地兩個人揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋。如果想揀鴛鴦鍋湯底就要另加$48。✨🥥🐔藥膳椰子雞涮涮鍋:湯底清甜可口,食完感覺好養顏,雞肉厚實、嫩滑,配料包括紅棗、杞子、粟米🌽、豆泡、木耳、蟲草花,湯底越熬越甜。😋🐮美國PRIME GRADE牛肩胛肉:牛味香濃,入口即溶。👍🏻🐷西班牙無激素豬肉片:肉質腍滑。👍🏻✨台灣特色火鍋料配料推介✨💚流心三星蔥溶岩漿貢丸:內面有炒香過嘅三星蔥,香氣撲鼻。😌💜流心芋泥貢丸:芋香十足,香芋迷必食。❤️💛爆漿濃芝牛丸:牛丸同芝士完美嘅

1️⃣環境

2️⃣服務
🤵🏻侍應親切有禮,上菜同收碟都好快。✨

3️⃣套餐

4️⃣食物質素

🍲湯底:

🐷西班牙無激素豬肉片:肉質腍滑。👍🏻

✨台灣特色火鍋料配料推介✨
💚流心三星蔥溶岩漿貢丸:內面有炒香過嘅三星蔥,香氣撲鼻。😌

💜流心芋泥貢丸:芋香十足,香芋迷必食。❤️

💛爆漿濃芝牛丸:牛丸同芝士完美嘅組合,一試難忘。😍

🖤自家製手工黑松露芝士豬肉餃子:好有驚喜,有創意,超香黑松露味,想一點再點。😋

❤️墨汁墨魚滑、花枝滑:口感彈牙、新鮮。👍🏻

小鍋霸嘅配料好多選擇,好新鮮。👍🏻仲要用QR Code落單,好方便。🤓

5️⃣台式飲品任飲🍹
我地點咗⋯⋯柑桔檸檬🍋、香芋雪香奶茶🥛,正常發揮,甜度適中。😊

最後,記得食埋杯MOVENPICK雪糕就Perfect啦!我地揀咗意大利奶凍味同楓糖漿合桃味,大滿足!🥰

😏我地會再嚟烚下烚下!🍲
2022-09-20
5 分鐘 (堂食)
  • 藥膳椰子雞涮涮鍋
  • 自家製手工黑松露芝士豬肉餃子
  • 墨汁墨魚滑
  • 花枝滑
2022-09-20 120 瀏覽
今日收工後又嚟咗西環附近搵嘢食,朋友住開呢頭,成日都話呢邊有好多好嘢食,經過見到呢間餐廳以木系裝修為主,本身仲以為係打卡Cafe,原來係台式養生藥膳火鍋,即刻覺得好吸引就諗住試吓啦!餐廳環境好闊落,兩個人都比四人卡位枱,坐得好舒服!餐廳嘅湯底有好多款,主要以養生藥膳湯底為主,有養生醉雞、古早味、台式麻辣、田園蕃茄濃湯等等,咁我哋就揀咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋小辣。湯底好夠味,配料有洋蔥、粟米、牛肋條、蕃茄、豆卜,係好有心機嘅湯底,食完都唔會口渴,淨係湯底都好多野食好豐富😋😋我哋揀咗$288嘅任食Prime grade 牛肩胛肉同埋西班牙無激素豬肉片,牛肩胛肉牛肉味濃,豬肉片都唔會好柴,encore咗好幾碟。話明係台式火鍋,當然有好多來自台灣嘅火鍋配料,例如有甜不辣、魷魚羹、方形魚腐、台灣燕餃、米血糕等等,我最鍾意係甜不辣同米血糕,真係好似以前有得去旅行嗰陣台灣食到嘅味道!🥰丸類都有好多特別嘅款式,例如蘑菇芝心堡、奶油南瓜包、三星蔥貢丸、香菇貢丸,佢哋嘅貢丸都好好食,三星蔥貢丸係爆汁,香菇貢丸有好多香菇,係平時喺街都好難買到嘅味道!海鮮類都有好多選擇,例如蝦、蜆、魚片等等,好新鮮!自家製台灣手

丸類都有好多特別嘅款式,例如蘑菇芝心堡、奶油南瓜包、三星蔥貢丸、香菇貢丸,佢哋嘅貢丸都好好食,三星蔥貢丸係爆汁,香菇貢丸有好多香菇,係平時喺街都好難買到嘅味道!海鮮類都有好多選擇,例如蝦、蜆、魚片等等,好新鮮!自家製台灣手工麵條好勁道有咬口,有少少似刀削麵,都幾特別👍🏻餐廳都有好多唔同嘅手工餃,私心最推介黑松露芝士豬肉餃,黑松露味好濃,入面嘅芝士係流心狀態,一定要試👍🏻👍🏻

另外包埋無限任飲台式飲品,我最鍾意係黑糖冬瓜茶同埋朱古力雪香,兩杯飲品都好濃郁,好有台式風味!真係好好飲😍 雪糕每人限叫一杯,有movenpick同dreyer’s揀,食完好滿足!

📍 小鍋霸 (西環)
西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖
2022-09-20 100 瀏覽
西環的朋友介紹卑路乍街的小鍋霸火鍋不錯,所以專程安排時間今晚過來食。餐廳裝修新潮雅致,座位寬敞舒適。火鍋放題無限時有三個選擇,朋友介紹第一款極上 prme Grade 牛肩胛及西班牙無激素黑毛豬已經很不錯了$288 ,建議揀這個最抵食質數都不錯。湯底有十多款選擇。當然揀一個自己喜愛的台灣養生雞涮涮鍋,湯底的雞腿肉大大件,還有養生的圓肉、紅棗……等養生的材料,湯底滋補又清甜,導致我們每人都飲了兩大碗。現在都流行網上用 qrcode 網上點配料,餐廳也一樣,方便快捷。prme Grade 牛肩胛,雪花形的牛肩胛,肥瘦均勻,驟眼看有點似和牛,牛肩很有牛味,而且帶油香,頗高質的。沙茶牛肉切得適中,而且經醃製過,入口嫩中帶滑,味道鹹中帶甜,好香濃的花茶味,令牛肉充滿著沙茶醬的 香,更帶出牛肉的鮮。牛柏葉絕對不會韌,食落口感腍中又帶點爽,好喜愛食。西班牙無激素豬肉片,切得較薄,大理石紋,清甜的湯底,更能帶出每款肉類的鮮甜,西班牙無激素豬肉片也不例外。生猛海蝦頗大隻,入口爽甜,食得出的鮮味。是日海鮮是蜆,雖然不是很大隻,但也是鮮甜飽滿。鮮魚片切得較薄,可能灼得太久,魚味較淡。還有炸魚皮生根、羽衣甘

餐廳裝修新潮雅致,座位寬敞舒適。

湯底有十多款選擇。

牛柏葉絕對不會韌,食落口感腍中又帶點爽,好喜愛食。

生猛海蝦頗大隻,入口爽甜,食得出的鮮味。
是日海鮮是蜆,雖然不是很大隻,但也是鮮甜飽滿。

鮮魚片切得較薄,可能灼得太久,魚味較淡。

還有炸魚皮
生根、羽衣甘藍、唐生菜、蕃茄、紫蘿蔔……,食得養生又美味。

最後以甜品Drey's宇治抹茶十勝紅豆雪糕、Movenpick 意大利奶凍雪糕 作為結尾,多謝朋友的介紹-小鍋霸~~,滿意~~~
2022-09-20 70 瀏覽
經過堅尼地城突然好想食火鍋發現了一間新的火鍋館,全落地玻璃可以見到內裏坐位舒適,乾淨企理。原來呢度係火鍋放題即係”All you can eat”, 餐牌有幾三種價錢, 分別就係牛肉同豬肉嘅級數, $288, $388, $488。$288 Prime Grade 牛肩胛肉 + 西班牙冇激素豬肉片$388 美國Prime Grade 極上牛頸脊 + 西班牙伊比利亞黑毛豬$488 美國Prime Grade 霜降牛小排 + 西班牙伊比利亞黑毛豬其他所有食品任食包括飲品,唯一係movenpick 雪糕得一杯湯底都好多選擇, 因為朋友唔食辣,我選擇了藥膳椰子雞涮涮鍋,濃濃的湯底滲住椰子香味,雞肉大大件,非常嫩滑,湯底仲有豆腐卜,粟米,雲耳,洋蔥的蕃茄,恰一啖湯,清甜無比👍牛肉濃味而且嫩滑,沙硯必選鮮甜,🦐大大隻夠爽,其他蔬菜🥬都非常新鮮. 台式肉丸多種選擇, 仲有台式飲品有凍有熱。今晚真係好滿足😄,環境舒適性價比高,最重要係冇限時食到飽。

2022-09-19 119 瀏覽
今日黎到西環好想打邊爐經過見到呢間台式火鍋店就決定入去試下!餐牌有好多款湯底,大部分都有藥膳成份非常養生!配料亦多選擇,全部都係正完台灣食品藥膳椰子雞涮涮鍋湯底呈奶白色,好濃郁好順喉,飲到濃烈既椰子香再加上雞既鮮甜味好夾非常開胃飲完一碗又一碗豬肉片,牛肩胛肉2款肉都好高質食落好重肉味,無雪藏味油花均勻,油香佈滿整個口腔好惹味爆漿濃芝牛丸,三星葱溶岩漿貢丸店家特色丸類非常特別,咬開就爆漿必試!花枝滑 墨魚滑味道好鮮甜,相信係每日新鮮製造口感爽口彈牙好高質既配料
今日黎到西環好想打邊爐
經過見到呢間台式火鍋
就決定入去試下!

餐牌有好多款湯底,大部分都有藥膳成份
非常養生!
配料亦多選擇,全部都係正完台灣食品

藥膳椰子雞涮涮鍋

湯底呈奶白色,好濃郁
好順喉,飲到濃烈既椰子香
再加上雞既鮮甜味好夾
非常開胃
飲完一碗又一碗

豬肉片,牛肩胛肉

2款肉都好高質
食落好重肉味,無雪藏味
油花均勻,油香佈滿整個口腔
好惹味

爆漿濃芝牛丸,三星葱溶岩漿貢丸

店家特色丸類
非常特別,咬開就爆漿
必試!

花枝滑 墨魚滑

味道好鮮甜,相信係每日新鮮製造
口感爽口彈牙
好高質既配料
朋友知道我喜歡食牛肉,今天特意約我去堅尼地城食涮涮鍋。堅尼地城似乎有點遠,但地鐵站出口行2分鐘就到,其實很方便,最主要是這裡完全沒有時間限制,跟好友邊吃邊聊,完全沒有壓力。一踏進小鍋霸就聞到陣陣湯底香氣,肚子馬上餓了,問靚女店員這是甚麼味道,店員說是店舖很受歡迎的藥膳椰子雞湯底,除了這個招牌湯底,還有另外14款不同口味的湯底供應。我們要了《美國極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬套餐$388》和藥膳椰子雞湯底店舖用QR code 下單,衛生方便,疫情下尤其重要❗️第一輪已經下了5盤牛頸脊,牛肉雪花均勻適中,口感爽嫩軟滑,有口感,味道細緻。西班牙伊比利亞黑毛豬,有橡果香味,濃郁且鮮嫩,吃時不覺油膩,肉質細膩,風味特別。除了牛頸脊和黑毛豬外,也叫了很多不同品種的火鍋料食,有台灣鴨血、米血糕、墨魚春卷、巨蟹棒、台灣燕餃、魚腐、黑松露芝士豬肉水餃、墨汁墨魚滑、花枝滑、丸類……所有火鍋料都很新鮮,乾淨,味道都很不錯最後還有我喜歡的雪糕🥰
店舖用QR code 下單,衛生方便,疫情下尤其重要❗️
所有火鍋料都很新鮮,乾淨,味道都很不錯
最後還有我喜歡的雪糕🥰
題外話/補充資料: 七點前離座人頭8折 八點半後入座人頭費85折
  • 美國極上牛項脊
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 墨汁墨魚滑
高質台式任點任食任飲火鍋放題 新張火鍋店位於西環 堅尼地城站B出口 行2分鐘就到啦 非常方便 餐廳新派裝修 非常光猛 座位都幾闊落👍 任食火鍋 有三個餐可以選擇 最主要係肉類唔同 我哋今次揀咗中間價位的試吓先😋 極上牛頸脊餐$388/位👍 有4款肉類 任叫任食美國極上牛頸脊🐂美國牛肩胛牛🐂西班牙伊比利亞黑毛豬片🐖西班牙冇激素豬肉片🐖 湯底:台灣養生醉雞涮涮鍋🥣 藥膳醉雞湯底 裏面有大大嚿雞件 粟米 豆卜 仲有洋蔥 紅棗 杞子 已經相當豐富 😉 肉類 我就比較喜歡牛頸脊及黑毛豬片啦 油脂分布均勻 味道口感都超正 真係追住食😋😋 🥙其他火鍋配料 無限次任叫任食 餐廳仲唔限時間 無需分時段 所以可以慢慢食 🥰慢慢嘆 🥰 自家製餃類及丸類 選擇都好多 而且都好出色😄推介 手工黑松露芝士豬肉水餃🥟 及香菇皇廷貢丸👍 🧋仲有好多款台式特飲任叫任飲 有凍有熱 選擇都好多😉 見到有咁多款特飲 真係款款都想試吓 最後我哋每人都揀咗兩杯 🧋🧋香芋雪香 茶凍檸水蜂蜜綠茶 柑桔檸檬特飲唔會太甜 大熱天飲 好正👍 幾款漿料 就喺出邊自助吧 可以自己喜歡乜嘢攞乜嘢 都幾方便😆 餐廳用QR code落單 好方

高質台式任點任食任飲火鍋放題

茶凍檸水
蜂蜜綠茶
柑桔檸檬
特飲唔會太甜 大熱天飲 好正👍

餐廳用QR code落單 好方便 落單後唔使幾分鐘就送到 所以可以食到差唔多 鍾意乜嘢再encore 好快就有👍

職員都非常有禮貌 不斷幫我哋收碟及加湯😄

最後每人仲可以叫一杯雪糕關閉電筒🍦
我就揀Movenpick雲呢拿味😋

完美嘅一餐🙏🙏

🎈小鍋霸 (西環)

kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
2022-09-16 90 瀏覽
[西環]小鍋霸.好耐無見過火鍋吃到飽無限時!呢間仲一要飲品都有任飲(唔係得汽水).主要佢係分3款價錢都最平288最貴488係肉既分別飲品、海鮮、其他配料係大家一樣.養生姫松茸涮涮鍋食剩指數:0/100湯底有15款有養生鍋、蕃茄鍋、麻辣鍋等我地叫左養生姫松茸涮涮鍋入面有姫松茸之外仲有好多菇同雞肉好鮮甜好滋補順帶一題加湯可以直接電子落單叫好方便.美國Prime Grade 牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片食剩指數:0/100第一次食揀左288都已經有唔錯質素既牛肩胛肉同豬肉牛肉肥瘦厚薄適中有肉味豬肉唔腥又唔會韌.其他配料太多選擇揀幾樣少見同特別啲嘅講吓.芝士牛丸、芋泥貢丸食剩指數:0/100好少食牛丸真係爆漿芝士溶完仲有少少拉絲芋泥貢丸都係爆開芋泥唔會好甜個質感比較少食到.海蝦、墨汁墨魚滑食剩指數:0/100蝦好咁大隻喺任食好少見蝦係實肉彈牙墨魚滑係黑色滑之中有切粒多一種口感.自家製黑松露芝士豬肉餃食剩指數:0/100黑松露唔會俾湯底蓋過食到餡料既味外皮又唔易散開佢好多款自家餃今次食住呢款先.蔬菜方面都好多連羽衣甘藍、蟲草花都有.飲品頭先講左唔係得汽水有台式有港式奶茶、檸茶、花茶、朱古力等等都
[西環]小鍋霸
好耐無見過火鍋吃到飽無限時!
呢間仲一要飲品都有任飲(唔係得汽水)
主要佢係分3款價錢
都最平288最貴488
係肉既分別
飲品、海鮮、其他配料係大家一樣
養生姫松茸涮涮鍋
湯底有15款
有養生鍋、蕃茄鍋、麻辣鍋等
我地叫左養生姫松茸涮涮鍋
入面有姫松茸之外仲有好多菇同雞肉
好鮮甜好滋補
順帶一題
加湯可以直接電子落單叫
好方便
美國Prime Grade 牛肩胛肉、西班牙無激素豬肉片
第一次食揀左288
外皮又唔易散開
佢好多款自家餃
今次食住呢款先
蔬菜方面都好多
連羽衣甘藍、蟲草花都有
飲品頭先講左唔係得汽水
有台式有港式
奶茶、檸茶、花茶、朱古力等等
都係任叫
最後每人有一杯雪糕/甜筒
movenpick又有
其他牌子都有
2022-09-15 68 瀏覽
同事西環新屋入夥,今晚約好在附近新開「小鍋霸」慶祝,食過無限時吃到飽套餐$288/1位(七點前離座人頭費8折,八點半後入座人頭費85折)小店裝修光猛,座位闊落,店員主動又有禮貌,食物QR Code落單,上菜速度都好快👍👍15款養生鍋底怎君選擇,我哋今日揀咗藥膳椰子雞涮涮鍋(藥膳湯底包括當歸,北芪,紅棗,杞子,桂圓,黨參)鍋底有大量嫩滑雞件,濃郁藥膳湯底,淡淡椰香,好特別😋😋任食肉質鮮嫩的Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片,已經回本啦。40 多款火鍋配料:自家製手工餃子🥟,黑松露芝士豬肉餃,足八吋長巨蟹棒,台灣燕餃,炸魚皮、響鈴卷,鮮魚片生猛海蝦,墨汁墨魚滑,花枝滑,各式各樣丸類,不同類型的蔬菜🥬羽衣甘藍等…….勁多野食,每樣食一次已經飽到上心口。小店同其他自助火鍋店不同的地方:提供多款任飲的即叫即製台式特飲及中式飲品,少甜定少冰任你選擇。香芋雪香奶茶🧋台灣特級咖啡☕️愛文芒果茉莉花茶等等……甜品🍮MOVENPICK雪 糕一杯或其他雪糕一杯👍

40 多款火鍋配料:

甜品🍮MOVENPICK雪 糕一杯或其他雪糕一杯👍