知道西環開左鍋霸旗下新分店又見佢好近我公司所以就即管去試下👍位置就係堅尼地城地鐵站出口行2分鐘勁易就搵到 🤣❤️新裝修既佢地氣氛好舒服 座位闊落兩個人坐卡位都好滿意放題火鍋價錢親民而且最開心既係佢地既開放時間去到比較夜好岩我呢啲放工夜既人🥺我地見到388 既肉類比較適合我地所以兩位都要左呢個餐🤗火鍋湯底有好多選擇決定左要一濃一淡首先麻辣真係唔少得--- 麻辣牛肉 中辣每件都係牛腩嚟另一邊我地要左養生鍋--- 椰子雞煲佢哋嘅雞係用雞髀肉🥺❤️淆起上嚟嘅湯底加埋藥材嘅味道係超級暖胃 好鍾意 淨係飲湯都飲咗好多碗入到正題講起火鍋料佢哋上菜嘅速度極快🤣所以我成枱都係火鍋料牛肉品質上盛 顏色鮮紅 無乜血水 油脂分布極靚🥺❤️ 所以我地覺得呢個價錢勁抵食!! 而且我最鍾意係佢哋有伊比利亞豬肉超級濃郁嘅肉味❤️之後仲有自家製嘅墨魚滑同花枝滑用嚟碌落兩邊嘅湯底都超級襯👍👍食落去粒粒花枝同墨魚仲有是日海鮮---聖子同蜆放落去養生鍋嘅湯底配合椰子雞味 更加清甜佢哋嘅牛丸仲有芝心爆汁版🤣食落去雖然好邪惡但係仲會拉絲梗係唔少得芝心丸添啦💕 另外我仲帶咗佢哋特製嘅沙茶牛肉放返落去麻辣牛腩鍋嘅湯底入邊 加埋少少辣味真係勁
知道西環開左鍋霸旗下新分店

入到正題講起火鍋
佢哋上菜嘅速度極快🤣
所以我成枱都係火鍋

牛肉品質上盛 顏色鮮紅 無乜血水 油脂分布極靚🥺❤️
所以我地覺得呢個價錢勁抵食!!
而且我最鍾意係佢哋有伊比利亞豬肉

放落去養生鍋嘅湯底配合椰子雞味 更加清甜

佢哋嘅牛丸仲有芝心爆汁版🤣

食落去雖然好邪惡但係仲會拉絲
梗係唔少得芝心丸添啦💕

另外我仲帶咗佢哋特製嘅沙茶牛肉放返落去麻辣牛腩鍋嘅湯底入邊 加埋少少辣味真係勁好食❤️

而佢哋嘅飲品非常特別唔係出面一罐罐
反而係可以order落單 有唔同嘅嘢飲選擇
即嗌即調😂
仲有我最鍾意嘅特濃朱古力飲品🥰🥰

同埋金橘檸檬添啊!!!!

去到最後我哋每人都會有一杯雪糕

我哋自己叫左兩杯Movenpick
飲完都飲飽食醉
火鍋嘅時間非常之足夠 ❤️
所以基本上佢哋集團嘅我一定會再encore
2022-09-01 1194 瀏覽
👯小鍋“霸“真的是夠晒霸氣全日供應⭐無限時吃到飽套餐✨七點前離座人頭費8折✨八點半後入座人頭費85折對於三五知己坐埋烚下烚下又要食,又要傾計,嘴巴停不了...有咗呢個無限時段供應,真係天大嘅喜訊😍餐廳座位整潔寬敞💫用 QR code 點餐, 舒適又環保, 感覺自在🥰♨️三款套餐選擇 $288-488有15款藥膳湯底選擇之多🌶️有辣有唔辣嘅選擇附送:任飲台式特飲 + 雪糕一杯🥥藥膳椰子雞涮涮鍋足料嘅藥膳湯底, 內附多件雞槌,肉厚又口感軟滑😋⭐標榜自家製手工配料黑松露芝士豬肉餃白菜豬肉餃麻辣牛丸花枝滑墨汁墨魚滑🥬蔬菜類羽衣甘藍,唐生菜,蟲草花,萵筍,紫蘿蔔, 雜菇拼盤...🐂Prime Grade 牛肩胛肉油脂分佈均勻, 大小適中的薄切片,稍微灼熟一下, 牛肉味濃,口感軟腍,入口溶化😋🐖西班牙無激素豬肉片不能不讚👍薄切嘅肉片,快灼熟超有嚼口感而唔韌口, 肉質鮮嫩😋🦐蝦肉鮮味彈牙愛文芒果茉莉花茶黑糖冬瓜茶Dreyer's 宇治抹茶十勝紅豆雪糕Movenpick 意大利奶凍雪糕Latte 雪香咖啡杯面鋪滿了脆脆麥片碎, 咖啡味香濃, 攪拌後飲用, 滿有咬口感😋🍹因為是“任飲“特飲, 所以叫多一杯特
👯小鍋“霸“真的是夠晒霸氣
全日供應⭐無限時吃到飽套餐
✨七點前離座人頭費8折
✨八點半後入座人頭費85折
對於三五知己坐埋烚下烚下
又要食,又要傾計,嘴巴停不了...
有咗呢個無限時段供應,真係天大嘅喜訊😍

餐廳座位整潔寬敞
💫用 QR code 點餐, 舒適又環保, 感覺自在🥰
♨️三款套餐選擇 $288-488
有15款藥膳湯底選擇之多
🌶️有辣有唔辣嘅選擇
附送:任飲台式特飲 + 雪糕一杯

🥥藥膳椰子雞涮涮鍋
足料嘅藥膳湯底, 內附多件雞槌,
肉厚又口感軟滑😋

⭐標榜自家製手工配料
黑松露芝士豬肉餃
白菜豬肉餃
麻辣牛丸
花枝滑
墨汁墨魚滑
🥬蔬菜類
羽衣甘藍,唐生菜,蟲草花,萵筍,紫蘿蔔, 雜菇拼盤...

🐂Prime Grade 牛肩胛肉

🐖西班牙無激素豬肉片

🦐蝦肉鮮味彈牙

愛文芒果茉莉花茶
黑糖冬瓜茶

Dreyer's 宇治抹茶十勝紅豆雪糕
Movenpick 意大利奶凍雪糕

Latte 雪香咖啡
🍹因為是“任飲“特飲, 所以叫多一杯特色咖啡, 當做多一味甜品😉
結果超驚喜兼大滿足💕
2022-09-01
2022-09-01 63 瀏覽
最鍾意夏天出街打邊爐🤭😍冷氣夠大唔怕熱,又可以成班frd烚吓烚吓,今日黎呢間任食火鍋就岩晒我🙈🙈.Order左個無限時吃到飽套餐「Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片$288」,湯底擇左(台灣養生醉雞涮涮鍋),任飲任食選擇都好多,最欣賞佢係全部QR code落單,送埋上枱,唔使自己出去行黎行去🙈.Prime Grade 牛肩胛肉幾好食,牛味較重,厚薄適中,西班牙無激素豬肉片就比較淋身同埋好香豬味。每日有唔同既海鮮提供,今日係聖子同蜆,雖然細細隻,但都好鮮味。其他好食料包括有:生猛海蝦、墨汁墨魚滑、花枝滑、炸魚皮… 都有再encore。另外比較特別既有三星蔥溶岩漿貢丸同自家製手工韮菜餃。一般配料就有午餐肉、台灣腸、腐皮、牛柏業、雜菇拼盤、唐生菜..等等 .總結黎講食物種類多元化,湯底值得一讚,養生湯底幾足料,野食新鮮,性價比幾高既一間火鍋店😍

🎪 小鍋霸 (西環)西環卑路乍街80號Imperial Kennedy地下6號舖💕打邊爐真心推介之選💕真「無限時」食到飽,好窩心用QR Code落單🥰,吾洗走黎走去拎野食,張枱又大又舒服,係堅尼地城地鐵站🚉附近,食材好高質!真係值得一讚!🥰小編揀左$288牛肩胛肉和無激素豬肉套餐。抵食之選🤓!🌟15款湯底任你揀:台灣麻辣牛肉涮涮鍋🌶🌶🌶打邊爐湯底好重要,小編揀既呢煲牛肉件件真材實料,湯底牛味濃郁,仲有超窩心🥹既安排係:加湯底係用🫶🏻杞子和龍眼水🫶🏻🌟自家製手工黑松露芝士豬肉餃黑松露味係超濃郁😵餃子皮好煙韌,入面餡比例又均匀,值得試!🌟墨魚滑/花枝滑一小碟一小碟咁上,魚滑入面有墨魚粒粒,爽口有嚼勁~🌟足八吋長巨蟹🦀棒,超長,淥完成條仲係完完整整🫶🏻🌟十幾款丸類任你叫,爆醬濃芝流心🐮牛丸、火炙芝士流心丸都要記得試下~🌟18款飲品,同行兩個人飲左7杯🤭杯杯飲到哇哇聲,手沖飲品真係好有心🥲台灣特級朱古力、雪香奶茶系列、無糖茉莉花茶都要可以試匀它🥲好好飲!🤤總體食物味道:5/5💰性價比:5/5💥推介指數:5/5
🎪 小鍋霸 (西環)

🌟15款湯底任你揀:台灣麻辣牛肉涮涮鍋🌶🌶🌶

🌟自家製手工黑松露芝士豬肉餃
黑松露味係超濃郁😵餃子皮好煙韌,入面餡比例又均匀,值得試!

🌟足八吋長巨蟹🦀棒,超長,淥完成條仲係完完整整🫶🏻

🤤總體食物味道:5/5
💰性價比:5/5
💥推介指數:5/5
2022-08-30 54 瀏覽
新餐廳-無限時涮涮鍋而家火鍋放題愈開愈多,今次黎間新開張的台式火鍋睇下質素如何😇 $388 一位,7點前走8折😚美國 prime grade 極上牛頸脊 牛肩胛西班牙伊比利亞黑毛豬 無激素豬今晚晚餐時間尚早,上菜超快速,手機落完單一分鐘就送到牛肉,牛頸脊質素極高脂肪比例恰到好處,肉味隨咀嚼慢慢滲透出來,好享受!湯底主要有養生藥膳,蕃茄,麻辣湯揀,配牛肉/雞肉,素食者可以選擇雜菌~我要咗個麻辣牛肉湯底,小辣非常惹味而且辣度岩岩好!特飲任飲,推薦芋頭雪香,有香濃芋頭味同粟米片碎增添口感,食完麻辣火鍋可以飲佢解辣解渴🥰每位有Movenpick雪糕一杯有醬料區自己調配
新餐廳-無限時涮涮鍋

美國 prime grade 極上牛頸脊 牛肩胛
西班牙伊比利亞黑毛豬 無激素豬

每位有Movenpick雪糕一杯

有醬料區自己調配

2022-08-30 288 瀏覽
作為涮涮鍋愛好者,見到呢間係堅尼地城新開既台灣養生火火鍋幾吸引,就同朋友約左今日收工過黎食。😁環境好舒服,店員好有禮貌,呢度叫嘢食係自助落單的,其實幾方便,唔使帶口罩行出行入去拎嘢食,而且上餸速度好快,我好鍾意。😁我同朋友都決定食豪小小,叫個$388套餐。美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐($388/人)麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 (小辣)呢個湯底係超級超級好食,好入味。番茄味同雞味好突出,加上麻辣感覺,好過癮。不過我覺得係偏辣,但真係好好味!🤭😝美國Prime Grade極上牛頸脊牛味好重,而且超爽口。來貨肯定係好野。真係好高質既牛,俾呢個價錢去食都絕對係值回票價。😋西班牙伊比利亞黑毛豬我自己本身就好鍾意食伊比利亞黑毛豬,而呢間可以話係我食過既頭三甲。肉質夠嫩滑,超爽口,每一啖都係幸福既感覺!😍😍美國Prime Grade牛肩胛肉真係估唔到,呢款次一級嘅牛,都係好高質,本身諗住普普通通,真係無諗過咁好食!牛味濃,又爽口,口感一流,來貨質素高!👍🏻👍🏻西班牙無激素豬肉片係次一級既豬,但都係超高質。之前喺出面食過係好“鞋”,但呢個好都幾嫩滑。真係好唔錯😋配料選擇丸

麻辣蕃茄雞肉涮涮鍋 (小辣)

美國Prime Grade極上牛頸脊

西班牙伊比利亞黑毛豬

美國Prime Grade牛肩胛肉

西班牙無激素豬肉片

配料選擇
丸類,腸類,菜類係超級多種類可以選擇,最正係仲有海鮮同埋手工餃,質素極高。😝有幾款配料我係超級超級推介,出面打邊爐好小食到咁既質素,分别係爆漿濃芝牛丸,生猛海蝦,墨汁墨魚滑,花枝滑,自家製手工黑松露芝士豬肉餃。😋😋全部都真係好高質!仲要出面好小食到既台灣鴨血都好正。👍🏻👍🏻

飲品都有唔小選擇,而且幾特別。我哋叫咗幾杯凍茶飲,分别係蜂蜜綠茶,柑桔檸檬,水蜜桃紅茶,愛文芒果茉莉花茶。打邊爐嚟講真係好解渴,而我最鍾意飲就係水蜜桃紅茶,唔會好甜,茶味濃,水蜜桃味突出,好飲。👍🏻👍🏻

甜品區就可以每人叫一杯movenpick雪糕或者其他雪糕!😂諗都唔諗就梗係揀movenpick雪糕,我哋就叫咗瑞士朱古力同意大利奶凍。2款都好食到不得了,食到飽曬再加呢個咁正嘅甜品真係超滿足!!🤩