餐廳: 小越廚
資訊:

肚餓食越南野實冇死,一定夠飽大大碗。隨便經過就坐低咗、呢間餐廳價錢非常之平民化,份量好多好抵食🙀❁ 蟹膏湯檬 $56海鮮蟹膏做湯底😌配上越式扎肉、蟹膏、蕃茄、豬紅、豆卜,配料好豐富,❁ 越式三寶 $59香茅豬扒 越式扎肉 越式春卷 有得選配湯河/湯檬/撈檬/飯。一次過食曬三種越式小食-小食- $56可選2款小食❁ 泰式生蝦 比較少見越式餐廳都有生蝦食,好興奮😳照樣試吓先啦,一上枱嚇親我話有10隻,好抵食。味道方面都唔錯,蝦肉爽,一啲都唔霉所以唔使擔心唔新鮮。❁ 泰式蟹餅炸得通透,好脆。❁ 牛油果奶昔$35 (跟餐配減$10)是日亮點🌟超級好飲,打得勁幼滑,牛油果同奶嘅比例適中,好香,唔太甜🤤本來叫比媽咪飲,好飲到比我搶左黎飲🤣過黎食一定要飲,好掂。❁ 青檸可樂 $22 (跟餐配減$10)就係想像到嘅標準味🤣

❁ 蟹膏湯檬 $56

❁ 越式三寶 $59

-小食- $56可選2款小食
❁ 泰式生蝦

❁ 泰式蟹餅
炸得通透,好脆。

❁ 牛油果奶昔$35 (跟餐配減$10)

❁ 青檸可樂 $22 (跟餐配減$10)
就係想像到嘅標準味🤣
  • 牛油果奶昔
2021-11-04 33 瀏覽
位於荃灣廣場隔離街嘅小越廚真係好抵食!好多優惠之餘,本身價錢都好平!我嗌左佢哋嘅火車頭湯河,入邊有生牛肉、牛腩同牛筋丸。個湯非常之濃郁,原來佢哋用大量越式香料同新鮮骨湯熬製而成!唔怪之得咁濃郁咁好飲!生牛肉好嫩滑,牛筋丸都唔錯,如果個牛腩可以再淋啲就好啦!另外春卷同埋魚餅都幾好食,不過不失!最想極力推介就係一杯好有驚喜嘅牛油果奶昔!佢白曬曬冇諗住佢咁好飲!牛油果味超濃,甜味適中,食完辣野飲佢真係好舒坦!嚟到呢度一定要嗌杯奶昔飲!火車頭湯河$48東南亞街頭小食河內海鮮春卷五件$44泰式香辣魚餅四件$44牛油果奶昔$35

火車頭湯河$48
東南亞街頭小食
河內海鮮春卷五件$44
泰式香辣魚餅四件$44
牛油果奶昔$35
2021-11-04
2021-11-04 1165 瀏覽
別被享和街頭的車房舖頭誤導,其實這條街藏有不少食店在內。今晚下班後,便過來找閏蜜食晚飯,來到「小越廚」。門面設計未見十分亮眼,但入內後就別有洞天。餐廳佈滿各式各樣充滿越式風情的裝飾和插畫,立刻感到很有氣氛。餐廳提供了一個二人套餐,的確可以省卻不少時間去思考今晚食乜好。$178的價錢有2碗粉麵、2個小食,以及2個飲品。必須一讚的是雞絲肉質非常滑嫩,入口味道很香。札肉切得很厚,有微微黑椒香。河粉份量頗為多,不會煮到太碎散。而最能畫龍點睛的就是湯底,濃厚的牛骨香和獨有香料味為整碗河粉生色不少。這款的海鮮蟹膏湯底味道香濃,而且因為加入了蕃茄,混雜了酸甜味道,添了幾分開胃感。配餸分別有越式札肉、蟹膏、蕃茄、豬紅和豆卜,甚為豐富。檬粉爽口,亦都十分掛湯,很入味。蔗蝦是筆者最愛吃的越式小食。蝦膠包裹著甘蔗,然後放滾油炸香。味道香口的同時,也吸入了甘蔗的清甜。蝦肉入口有少許起膠感。雞肉包在斑蘭葉中,在過程中索入斑蘭的香味。但稍嫌雞肉炸的時間過久,肉質偏乾硬。龍眼冰清甜,見到杯內放了不少龍眼肉,相當真材實料。
別被享和街頭的車房舖頭誤導
,來到「小越廚」。

門面設計未見十分亮眼,但入內後就別有洞天

。$178的價錢有2碗粉麵、2個小食,以及2個飲品。

必須一讚的是雞絲肉質非常滑嫩
,濃厚的牛骨香和獨有香料味為整碗河粉生色不少。

越式蔗蝦
蔗蝦是筆者最愛吃的越式小食
。蝦肉入口有少許起膠感。
斑蘭葉包雞

龍眼冰清甜,見到杯內放了不少龍眼肉,相當真材實料
2021-11-02
越式蔗蝦
2021-10-31 43 瀏覽
行行下肚餓想搵野食,見呢間越南野有下午茶,幾多野揀而且價錢又唔貴,所以就入左去舖頭細細間但下午茶都幾多野揀,有粉麵又有小食揀左個越式小食拼盤,入面有越式海鮮春卷、魚露雞翼同泰式炸蝦餅全部都新鮮炸起熱辣辣越式海鮮春卷好鬆脆,不過個餡就唔係好食到有海鮮;泰式炸蝦餅就薄左d,但都幾彈牙;魚露雞翼就普普通通,唔係好食到魚露味,但味道係正常既;另一個揀左越式法包,裡面有牛油、肝醬、肉鬆、五花腩片、越式扎肉、蘿蔔絲、青瓜同芫茜D餡多到飛出黎,口感幾豐富,味道都唔錯,法包暖暖地同軟熟,都幾好味下午茶有包飲品,豆漿或可樂,兩個人埋單唔洗一百蚊,唔係好多地方食到越式法包,下次有機會會再試下其他野
行行下肚餓想搵野食,
見呢間越南野有下午茶,
幾多野揀而且價錢又唔貴,
所以就入左去

舖頭細細間但下午茶都幾多野揀,
有粉麵又有小食

揀左個越式小食拼盤,
入面有越式海鮮春卷、魚露雞翼同泰式炸蝦餅

全部都新鮮炸起熱辣辣

越式海鮮春卷好鬆脆,
不過個餡就唔係好食到有海鮮;
泰式炸蝦餅就薄左d,
但都幾彈牙;
魚露雞翼就普普通通,
唔係好食到魚露味,
但味道係正常既;

另一個揀左越式法包,

D餡多到飛出黎,
口感幾豐富,
味道都唔錯,
法包暖暖地同軟熟,
都幾好味

下午茶有包飲品,
豆漿或可樂,
兩個人埋單唔洗一百蚊,
唔係好多地方食到越式法包,
下次有機會會再試下其他野
2021-10-31
2021-10-30 25 瀏覽
越南美食不太多,法包!越南粉!酸辣鳳爪!班蘭葉包雞!但樣樣都抵吃又好吃,所以我一直都四處找尋這類的美食~餐廳不算很舒適,但分隔設得不錯,位與位之間都會有些分開,衛生情況不錯服務比想像中好,年輕的侍應很有禮貌手撕雞法包法包外脆內軟,加入去皮雞腿肉,肝醬(重點!),醃蘿蔔(紅白),芫荽,青瓜等配料,是一道既飽肚又健康的越式美食蟹膏湯pho超濃厚的蟹膏湯是越南粉最正的湯品!湯底濃而creamy,裡面的蟹膏餅吊出濃厚的鮮味跟鹹香,加上豆卜,河粉,掛湯力十足,很正!酸辣鳳爪,班蘭葉包雞前菜小食這兩款也不能小看,酸辣鳳爪超爽脆,班蘭包雞脆彈,同樣地份量都不吝嗇!牛油果奶昔不得了!濃得像雪糕!不太甜,入口極creamy又順滑,還有少量牛油果碎,正泰式青檸茶沒有港式檸檬的澀味,青檸清而不苦,口味帶甘甜,好refreshing!

服務比想像中好,年輕的侍應很有禮貌

手撕雞法包

蟹膏湯pho

酸辣鳳爪,班蘭葉包雞

泰式青檸茶
題外話/補充資料: 飽飽飽,吃完二人餐10個飽!原來那麼大份量!胃口不大的女生三個人來吃都可以了呢
2021-10-29 31 瀏覽
📍「小越廚」- 荃灣今次食食食之旅黎到荃灣😌今晚突然想食法包,就決定試試網上話性價比高嘅越南餐廳🇻🇳😎可能我地比較早去,餐廳冇咩人,我地就揀咗卡位坐,店面比較舊式,有越南特色嘅佈置,令我諗起之前去越南玩嘅時光🤩我地見二人套餐幾抵,就嗌咗😋🍴二人套餐 - 兩款小食、兩份主菜(粉麵/飯/法包-HK$56內)、兩杯飲品(HK$25內)💰HK$188🍴小食(泰式炸蝦餅、泰式酸辣鳳爪)✨推薦指數:7/10鳳爪俾得好慷慨好大份🤩不過對比平時啲泰式酸辣鳳爪 唔係好夠酸同辣😛不過都仲可以接受既😆蝦餅岩岩炸起熱辣辣好好食😋比起平時食個啲炸蝦餅薄身啲 食到蝦味😛建議可以厚身少少🤏🏻口感會再好啲☺️小食拼盤底仲有醃蘿蔔,酸酸地好開胃🤗🍴越式手撕雞法包✨推薦指數:8/10👧🏻真係好掛住係越南🇻🇳同柬埔寨🇰🇭食過嘅法包,所以專登嗌咗呢個😆法包份量都幾大份,切開咗兩邊,岩哂兩個人share🤗法包配料有手撕雞、青瓜絲、蘿蔔絲、生菜、特制醬汁配上牛油,口感豐富,味道咸香帶酸甜,呢個配搭好夾🤩❤️法包有烘過,外表脆口,內裡煙韌,可惜唔夠熱,如果再熱少少會好啲😛(食嘅時候一直漏汁同跌餸,記住食個陣要小心呀🤣)🍴越式三寶(香茅
📍「小越廚」- 荃灣

今次食食食之旅黎到荃灣😌
今晚突然想食法包,就決定試試網上話性價比高嘅越南餐廳🇻🇳😎

我地見二人套餐幾抵,就嗌咗😋
💰HK$188

🍴小食(泰式炸蝦餅、泰式酸辣鳳爪)
✨推薦指數:7/10
小食拼盤底仲有醃蘿蔔,酸酸地好開胃🤗

🍴越式手撕雞法包
✨推薦指數:8/10
(食嘅時候一直漏汁同跌餸,記住食個陣要小心呀🤣)

🍴越式三寶(香茅豬扒、越式扎肉、越式春卷)配撈檬
✨推薦指數:2/10
份量都幾足,有3件香茅豬扒、3件扎肉同2件炸春卷,非常抵食👍🏻
可惜香茅豬扒過於淋,冇平時嘅厚實口感,扎肉味道偏淡,不過不失,炸春卷似係叉燒餡,甜甜地幾香口,都係不過不失🤓
重點黎啦!檬粉唔夠凍,而撈檬嘅汁太酸,所以我地覺得呢個唔洗試🙈

🍴龍眼冰
✨推薦指數:5/10
一杯入面有好多粒龍眼肉都幾抵,不過太甜(可能係👧🏻唔好太甜嘅飲品😛)

🍴青檸7
✨推薦指數:8/10
正常發揮🤣

總括然而,呢間餐廳係走平民大份、價錢親民嘅路線,可惜質素一般,可能要試返生牛肉湯河個啲先比較安全🤣🙈

📷餐廳環境係舊式茶餐廳裝修,配以少量越南特色佈置,座位尚算闊落,不過衛生一般🤓

推薦度:👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰/5
2021-10-24
2021-10-26 34 瀏覽
係荃灣呢個美食集中地 竟然我會再訪 証明佢真係有過人之處🤗推介我既最愛蟹膏蟹湯檬三拼(牛腩、蝦餅、炸春卷)今次豪啲黎三餸 之前試過佢既雞翼 覺得麻麻 今次三樣最好食依然係蝦餅 其次係牛腩 最後係炸春卷👻 春卷相信係來貨既 但係唔知點解有超重雪味同腥味 我地無食晒🤫不過份量比得超足 湯底清甜🍜唔覺唔覺食晒成碗蝦三文治 超香脆可口 蝦肉爽口彈牙 唔需要點醬已經好夠味👍🏻👍🏻👍🏻繼蟹膏蟹湯檬後 成為我既第二最愛❤️
係荃灣呢個美食集中地 竟然我會再訪 証明佢真係有過人之處🤗

不過份量比得超足 湯底清甜🍜唔覺唔覺食晒成碗

2021-09-22
2021-10-21 39 瀏覽
呢間越南小菜館下午茶都幾抵食啊套餐價錢都係$38至$50左右 連飲品 😊👍. 任選2款食材 配 湯河/湯檬粉/撈檬🍜 牛筋丸雞絲湯檬粉好大碗!唔係得隻碗大,係份量都好多呢😮湯底好清甜,用上多小時熬製嘅骨湯底,飲落去帶點點胡椒味,不錯😄👍牛筋丸夠彈牙juicy味道好濃郁😘檬粉少少腍,但咁樣索哂d湯汁好好味😋. 🥣 越式小食拼盤(越式海鮮春卷、魚露雞翼、泰式炸蝦餅)呢個必叫😋 3樣都好好味越式海鮮春卷 ➡️ 皮夠薄脆,餡料夠,唔會皮厚餡少好似食麵粉咁,又或者齋食餡感覺唔到脆皮😆 整體嘅比例剛剛好,係好香口😋❤️魚露雞翼 ➡️ 微脆肉嫰,不過唔太食到魚露味 😁泰式炸蝦餅 ➡️ 炸得夠脆口,蝦肉雖未算彈牙但夠爽口👌. 🦐 法式蝦多士呢碟好難唔叫😆 直頭signature嚟 💛一送上檯,已經好香😍😋咁正梗係趁熱食啦!脆卜卜,蝦膠肉唔會真係炸到乾哂,加埋超多芝麻夾埋一齊食真係冇得彈🤩🥰.🐷 香茅豬扒法包睇相就知見到俾足料,法包夠鬆脆!厚厚嘅豬扒,配埋莞茜、生菜、青瓜同醃紅白籮蔔絲,食落去口感好豐富,好咬口 🤩. 🥑 牛油果奶昔🥤見好多人都叫呢杯,即管試下,好幼滑!同埋原來唔係我想像中嘅一係好甜,又或者淡到
呢間越南小菜館下午茶都幾抵食啊
套餐價錢都係$38至$50左右 連飲品 😊👍
任選2款食材 配 湯河/湯檬粉/撈檬
🍜 牛筋丸雞絲湯檬粉
好大碗!唔係得隻碗大,係份量都好多呢😮
牛筋丸夠彈牙juicy味道好濃郁😘
檬粉少少腍,但咁樣索哂d湯汁好好味😋
🥣 越式小食拼盤
(越式海鮮春卷、魚露雞翼、泰式炸蝦餅)
呢個必叫😋 3樣都好好味
魚露雞翼 ➡️ 微脆肉嫰,不過唔太食到魚露味 😁
泰式炸蝦餅 ➡️ 炸得夠脆口,蝦肉雖未算彈牙但夠爽口👌
🦐 法式蝦多士
呢碟好難唔叫😆 直頭signature嚟 💛
一送上檯,已經好香😍😋
🐷 香茅豬扒法包
🥑 牛油果奶昔🥤
見好多人都叫呢杯,即管試下,好幼滑!同埋原來唔係我想像中嘅一係好甜,又或者淡到冇味 😆好飲呀👍
2021-09-04
下午茶
  • 牛油果奶昔
  • 蝦多士
  • 小食拼盤
  • 蝦餅
2021-10-17 888 瀏覽
今天有空跟朋友出來逛街,因為出來有點晚了,都到了下午茶的時候了,就找間餐廳吃一下,看到這間挺有特色的,就進來試試!越式法包(48元)這個真的要等一段長時間的!原本這個是有莞茜的,但因為我不吃所以叫店員預先去掉了!法包的份量挺大,內裡包了很多配料,有五花腩,肉鬆,扎肉,蘿蔔絲,青瓜絲等,吃起來滿口都是料,層次挺豐富,有嫩的,有爽的,有綿的,特別是肉鬆味挺突出的,但我覺得有一點點的乾,但整體還是很不錯的!法包有烘過,所以吃起來是外脆內軟的,這個好評!炸蝦三文治(48元)這個非常誘人,炸得金黃香脆,外面的方包被炸得非常鬆化,中間的蝦肉餡料能吃起一粒粒的蝦肉,而且挺嫩滑多汁的!整個吃起來不油膩,而且非常香!香茅沙嗲串燒(54元)這個是豬和雞的組合,各三串。這個吃起來挺特別,跟平常的都不同,這裡吃起來黑胡椒味較濃,然後帶一點點的香茅味的感覺。不過串燒是燒得挺不錯的,肉質都非常嫩滑,連豬的也是!泰式酸辣鳳爪(44元)這個性價比挺高的,鳳爪的份量很多,有十多件!這裡的吃起來會比較清爽一點,不會非常酸辣,從顏色就可以看到了,但味道不錯,鳳爪爽脆!飲品(下午茶套餐包括)因為是下午茶的關係,會有送豆漿或可

越式法包(48元)

越式法包

炸蝦三文治(48元)

炸蝦三文治

香茅沙嗲串燒(54元)

香茅沙嗲串燒

泰式酸辣鳳爪(44元)

泰式酸辣鳳爪

飲品(下午茶套餐包括)
因為是下午茶的關係,會有送豆漿或可樂,這個挺不錯的!

2021-10-16
2021-10-12 48 瀏覽
今日又來一個快食午餐,今日心癢癢想食東南亞菜。見到呢間越南餐廳入面都幾多人坐喺度。咁就諗不如今日食檬粉啦。餐廳環境唔算太大,但係座位一啲都唔迫夾,雖然今日落好大雨,但係都無礙我食越南菜嘅心情。招牌生牛肉檬粉$48,招牌生牛肉檬粉,本來加錢可以升級至A五和牛, 但係因為今日冇貨嘅關係所以只能夠食普通嘅牛肉,雖然冇被升級,但係牛肉嘅質素一啲都唔差,而且份量十足, 啲牛多到我食唔晒。檬粉唔會話碎濕濕,湯底清甜。越式魚露雞翼$44,雞翼香口,鍾意魚露嘅朋友一定要試。最後嚟返杯青檸梳打,簡直就係一個完美嘅午餐。

越式魚露雞翼$44,雞翼香口,鍾意魚露嘅朋友一定要試。

最後嚟返杯青檸梳打,簡直就係一個完美嘅午餐。
2021-10-11 48 瀏覽
上星期有飛可以同謙謙係荃灣大會堂聽音樂劇,緊係係附近搵野食,食完聽歌。荃灣我咁熟路但原來係享和街有間“小越廚”我唔知🙈,係謙謙同婆婆去飲茶見到,謙謙帶我去食喎 😅😅😅。入面地方唔大, 但食物唔錯喎, 份量超大。我地叫左份2人餐都食唔哂 。⚛ 泰式酸辣鳳爪 ~ 好開胃的前菜, 酸酸辣辣連謙謙都食到, 無骨鳳爪最岩我呢d 懶人食。⚛ 泰式炸蝦餅 ~ 薄薄一片但即炸夠彈牙。⚛ 會安雞絲扎肉撈檬 ~ 一絲絲的雞絲和生菜羅白絲加魚露拌勻食,係咁悶熱的天氣食唔錯。⚛ 越式三寶撈檬 ~ 有齊我鍾意的越式春卷,越式扎肉,香茅豬扒夠哂豐富大碗, 春卷超脆。🥤 青檸Zero 可樂 和鹹檸檬Zero 可樂~ 食完嘆返杯夠哂爽。

⚛ 泰式炸蝦餅 ~ 薄薄一片但即炸夠彈牙。

2021-10-08 79 瀏覽
一打開蓋就聞到大陣嘔吐🤮嘅味道,果碗係火車頭湯檬,反住胃搵臭味來源,疑似係裡面嘅牛腩發出嘅氣味,頂唔順夾走晒都係好嘔嘅味,無食掉咗,如果堂食應該已退,可惜係外賣冇得追。另一碗泰式椰汁雞湯河,個湯ok,但雞肉乾曾曾,向面果邊乾到另一隻色,好硬下,食唔到一半,放棄。好伏,冇下次😑😑見到食評讚晒好先諗住試下,叫左兩個好普通嘅越南湯粉,冇諗過咁難食,唔怪之得去到店取外賣時出奇地一枱客都冇,仲以為係咁啱咁橋,原來係反映咗食物質素。
外賣自取
2021-10-08 36 瀏覽
今日同哥哥去完荃灣廣場Shopping,見到前面條街有好多小店,啱大家都想食越南粉,就去左小越廚試下......💢我地揀左個$168嘅2人餐個餐好豐富,味道都好正💢任選2款$48以下粉麵,飯,法包選$48以上就補差價🍜我地揀左火車頭湯河湯底用越式香料及新鮮牛骨湯熬製牛骨味香濃, 有胡椒味香味配料豐富:生牛肉,牛腩,牛筋丸生牛肉新鮮嫩口,牛腩,牛筋丸牛味濃郁湯粉份量夠多加埋炸蒜、芫荽、蔥、洋蔥一齊食滋味滿分🍜越式三寶撈檬香茅豬扒, 越式扎肉,越式春卷 鐘意越南小食必點香茅豬扒,越式春卷炸得香口不油膩撈埋魚露酸汁,花生,生菜,檬粉食咁唔停口~🥘可選2款小食炸蝦餅薄薄,炸得夠脆又熱辣辣泰式酸辣既鳳爪可以再辣啲啲🥤飲品可以揀$25以下飲品2杯+$20可升級飲品 椰青,奶昔,滴滴咖啡我地揀左青檸配零系可樂泰式青檸茶,我推介這個飲品,泰式茶味夠香濃,甜度適中,愛好泰茶必選小店都可以造出出色美食㗎! 下次要試埋越式法包, 滴滴咖啡先!

💢我地揀左個$168嘅2人餐
個餐好豐富,味道都好正💢

任選2款$48以下粉麵,飯,法包
選$48以上就補差價

🍜我地揀左火車頭湯河
湯底用越式香料及新鮮牛骨湯熬製
牛骨味香濃, 有胡椒味香味
配料豐富:生牛肉,牛腩,牛筋丸
生牛肉新鮮嫩口,牛腩,牛筋丸牛味濃郁
湯粉份量夠多
加埋炸蒜、芫荽、蔥、洋蔥一齊食
滋味滿分

🍜越式三寶撈檬
香茅豬扒, 越式扎肉,越式春卷
鐘意越南小食必點
香茅豬扒,越式春卷炸得香口不油膩
撈埋魚露酸汁,花生,生菜,檬粉
食咁唔停口~

🥘可選2款小食
炸蝦餅薄薄,炸得夠脆又熱辣辣
泰式酸辣既鳳爪可以再辣啲啲

🥤飲品可以揀$25以下飲品2杯
+$20可升級飲品 椰青,奶昔,滴滴咖啡

我地揀左青檸配零系可樂

小店都可以造出出色美食㗎!
下次要試埋越式法包, 滴滴咖啡先!
2021-10-07 66 瀏覽
小越廚提供平價越南菜🤩,晚市都免加一服務費,非常之抵食👍🏻。另外,餐廳有好多唔同款式嘅小菜😋。望住個餐牌,好想一次過試晒佢🤩。先講咗我覺得必點嘅嘢食先......登登登登...我覺得牛油果🥑奶昔係必點嘅嘢飲🤤。🏷牛油果🥑奶昔(跟餐+$25)唔係好多地方有牛油果🥑奶昔。成杯奶昔充滿鮮牛油果🥑香味,唔會太甜,飲落好有驚艷嘅感覺,值得一飲👍🏻。🏷套餐主食—會安雞絲扎肉配撈檬($56)唔會太酸嘅撈檬,撈檬粉嘅質地偏向粉粉的,粉上面有麻油香味,雞絲🐥好多,有三大塊厚身扎肉🐷,仲有啲新鮮生菜🥬。跟餐可以以$69加兩個$44小食。🏷泰式蝦餅(原價$44)一共有4件簿身蝦餅,香煎咗其中一面,煙韌香口,賣相同一般蝦餅唔同,別出心裁。🏷泰式酸辣鳳爪(原價$44)鳳爪分量好多,食極都好似仲係有好多甘😚。可以因應自己嘅喜好點泰式酸辣醬食。🏷泰式生蝦刺身($58)一共有10隻虎蝦,肉質好實,點酸辣汁食一流🤤。

先講咗我覺得必點嘅嘢食先......
登登登登...
我覺得牛油果🥑奶昔係必點嘅嘢飲🤤。

🏷牛油果🥑奶昔(跟餐+$25)
牛油果奶昔

🏷套餐主食—會安雞絲扎肉配撈檬($56)
會安雞絲扎肉配撈檬

跟餐可以以$69加兩個$44小食。

🏷泰式蝦餅(原價$44)
泰式蝦餅

🏷泰式酸辣鳳爪(原價$44)
泰式酸辣鳳爪

🏷泰式生蝦刺身($58)
一共有10隻虎蝦,肉質好實,點酸辣汁食一流🤤。
泰式生蝦刺身
2021-10-06
泰式蝦餅
泰式生蝦刺身
2021-10-03 26 瀏覽
今日岀左荃灣行街,行到有啲餓就去咗食嘢。黎到依間小店,叫左個二人餐,幾抵食嫁!-👫二人套餐 - $168可以揀兩款$48樓下嘅煮食,多咗嘅話就加返差價就可以。🍜越式三寶湯檬粉分量好大,有三大塊豬扒。豬扒好入味, 春卷都炸得好脆。-🥪手撕雞法包好大個嘅一個法包,個包身熱熱地、脆脆地。餡料都算多,首詩雞麻油味幾重,仲有啲酸酸甜甜嘅蘿蔔喺入面。-🥠兩款小食我地揀咗泰式魚餅同無骨鳳爪。魚餅有少少辣,但幾香嘅。無骨鳳爪都不錯。-🥤青檸可樂🥤鹹檸檬梳打水依兩杯嘢飲都係套餐包㗎,真心抵!

👫二人套餐 - $168
可以揀兩款$48樓下嘅煮食,多咗嘅話就加返差價就可以。
🍜越式三寶湯檬粉
分量好大,有三大塊豬扒。
豬扒好入味, 春卷都炸得好脆。

🥪手撕雞法包

🥠兩款小食
我地揀咗泰式魚餅同無骨鳳爪。
魚餅有少少辣,但幾香嘅。
無骨鳳爪都不錯。

🥤青檸可樂
🥤鹹檸檬梳打水
依兩杯嘢飲都係套餐包㗎,真心抵!